Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir?

Batıl inanç Nedir?

Batıl inanç Nedir?, Batıl inanç Nerededir?, Batıl inanç Hakkında Bilgi?, Batıl inanç Analizi? Batıl inanç ilgili Batıl inanç ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Batıl inanç ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Batıl inanç Ne Anlama Gelir Batıl inanç Anlamı Batıl inanç Nedir Batıl inanç Ne Anlam Taşır Batıl inanç Neye İşarettir Batıl inanç Tabiri Batıl inanç Yorumu 

Batıl inanç Kelimesi

Lütfen Batıl inanç Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Batıl inanç İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Batıl inanç Kelimesinin Anlamı? Batıl inanç Ne Demek? ,Batıl inanç Ne Demektir? Batıl inanç Ne Demektir? Batıl inanç Analizi? , Batıl inanç Anlamı Nedir?,Batıl inanç Ne Demektir? , Batıl inanç Açıklaması Nedir? ,Batıl inanç Cevabı Nedir?,Batıl inanç Kelimesinin Anlamı?,Batıl inanç Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Batıl inanç Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Batıl inanç Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Batıl inanç Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Batıl inanç Kelimesinin Anlamı Nedir? Batıl inanç Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Batıl inanç Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Batıl inanç Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Batıl inanç - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Batıl inanç

Batıl inanç Nedir? Batıl inanç Ne demek? , Batıl inanç Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Batıl inanç Kelimesinin Anlamı? Batıl inanç Ne Demek? Batıl inanç Ne Demektir? ,Batıl inanç Analizi? Batıl inanç Anlamı Nedir? Batıl inanç Ne Demektir?, Batıl inanç Açıklaması Nedir? , Batıl inanç Cevabı Nedir? , Batıl inanç Kelimesinin Anlamı?






Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir?

Batıl inanç

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Batıl inanç, genellikle bilgisizlikten, bilimsel bilgilerin veya nedenselliğin yanlış anlaşılmasından, kadere veya büyüye inanmaktan, doğaüstü etkileri algıladığını sanmaktan veya bilinmeyene karşı duyulan korkudan kaynaklanan inanç veya uygulamalardır.[1] Batıl inançlar çoğu zaman şans, kehanet ve belirli ruhani varlıklarla ilişkilidir. Kaynak ve mantıklı bir açıklamadan uzak, uygulamalarda din adı kullanılan inanç ve hareketlere söylenen bir terimdir.[2]

Yaygın bazı batıl inançlar arasında yolculuğa çıkan birisinin arkasından yere su dökmek, merdiven altından geçmemek, gece tırnak kesmemek, kara kedi görmenin uğursuzluk getireceğine inanmak sayılabilir.

Anlamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Batıl inaçların kökenini eski paganist inançlarda aramak gerekir. Bu çağlardan kalma batıl inanç dediğimiz alışkanlıklar devam etmiş, oysa bir zamanlar bunları anlamlı kılan inançlar çoktan unutulup gitmiştir.

Bazıları çok eski tarihlerden gelen boş inançlara ilişkin yalnızca bazı varsayımlarda bulunabiliriz. Günümüzde Ay'ın Dünya'nın bir uydusu olduğunu biliyoruz. Oysa bundan binlerce yıl önce yaşamış insanlar Ay'ın bir tanrıça olduğunu sanıyor, insanlara zenginlik ve uğur getirdiğine inanıyorlardı. Günümüzde yeni ay çıktığında sevdiği kişinin yüzüne bakmak ya da altına el sürmek türünden davranışlar o dönemlerden kalmış olabilir. At nalının uğurlu sayılmasının nedenlerinden biri, belki de eski Avrupa topluluklarından Keltlerin atın kutsallığına inanmalarıdır. Eskiçağlarda topraktan çıkarılan demir cevherinden demir eşya üretme sanatının büyücülük olduğuna inanılması da bu inancı doğurmuş olabilir.

Aksıran bir kimseye "çok yaşa!" denmesinin, aksırma sırasında ruhun geçici olarak bedenden ayrıldığına ilişkin eski inançlardan doğmuş olduğu düşünülebilir. Aksıran kimseyi bu sözlerle sevindirmek, belki de ruhun esenlikle geri dönmesine yardımcı olma amacını taşır.

13 rakamının uğursuz olduğu batıl inancının ise; 13 Ekim 1307 Cuma günü Tapınak Şövalyeleri'nin tutuklanması ve işkence edilerek öldürülmesine dayandığı sanılmaktadır. Bu batıl inanç hâlâ öylesine güçlüdür ki, bazı kimseler 13 kişiyi aynı masaya oturtmaktan kaçınır. Bazı ünlü otellerde 13 rakamı taşıyan oda ve kat yoktur. BMW'nin Münih'te bulunan merkez binasının 13. katı boştur.

Anadolu'da halk arasında boş inançlara günümüzde de rastlanır. Bunlardan birkaç örnek şöyledir: İlk rastlanılan kişinin toplumsal durumu ve halk arasındaki itibarına göre işlerin rast gidip gitmeyeceği konusunda yorumlar yapılır. Esnaf, o gün işlerin iyi gitmesi için siftah parasını yere atar ya da yüzüne sürer. Birine kesici alet verilirken düşmanlığa yol açmasın diye üzerine tükürülür. Akşam tırnak kesmek iyi sayılmaz. Ay tutulması ve Güneş tutulması sırasında silah atılıp, teneke çalınarak önlerini kapatan cin-peri topluluğun kaçırılabileceğine inanılır.

Batıl inançların çoğu çok eskilere dayanmakla birlikte, yenileri de vardır. Örneğin, aynı kibritle art arda üç sigara yakmanın uğursuzluk getireceğine inanılır. Bu inancın 1899-1902 yılları arasında İngilizlerin Güney Afrika'da yaşayan Afrikanerler ile yaptığı Güney Afrika Savaşı'ndan kaynaklandığı söylenmektedir. Söylenceye göre, usta Afrikaner nişancıları üç İngiliz askerinin tek bir kibritle sigaralarını yakmaları sırasında yerlerini saptamış ve yanık kibriti elinde tutan askeri öldürmüştür. Bu yeni bir batıl inanç böyle doğmuştur.

Türkiye'de batıl inançlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Çocuk doğumlarında ve evlenme törenlerinde batıl inançlar yaygındır. Yeni doğan çocuklar kırkları çıkıncaya kadar cinlerin, perilerin, şeytanların etkisi altında kalabilir diye, son derece büyük bir özen görürler. Gebeliği önleyici tedbirlerden biri olarak katır tırnağı kullanılır. Çünkü, katırın kısır bir hayvan olduğu bilinir. Batı Türkiye'nin bir yerinde de haşhaş, kahve, soğan, katır tırnağı, katran, sarımsak, kuru yumurta kabuğu tozu, su içinde bir arada kaynatılarak, gebeliği önleyici bir ilaç hazırlanır. Yeni doğan çocuklar "tuzlanır". Sözde bebeğin ileride güçlü olması böylece sağlanır, bazı yerlerde de yastığının altına kaplumbağa konur. Türkiye'nin pek çok yerinde kaplumbağalara büyük meziyetler yakıştırılır. Batıl inançlar arasında en yaygın olanlardan biri de, nazar, yani kem gözdür. Bebeklerin kırklarının çıkmasına kadar anneler babalar onları çevreye çirkin göstermeye özellikle dikkat ederler. Nazardan koruduğuna inanılan mavi boncuklar takılır. Özellikle de mavi gözlü ve sarı saçlı kişilerin gözlerinin kaldığı söylenir. Mavi boncuğun koruyucu gücü, büyünün birbirini çektiği ilkesine dayanır. Mavi gözden gelecek tehlike, mavi boncuk tarafından çekilir. Muskalara da büyük bir inanç vardır. Bunların içine genellikle Arap harfleriyle, Kur'an'dan ya da Şaman dininden dualar yazılı kâğıtlar yerleştirilir. Hepsi bir kumaş parçası içine sarılır.[3]

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • BORATAV, Pertev Naili; 100 Soruda Türk Folkloru, Gerçek Yayınevi, İstanbul, 1997
  • ÇORUHLU,Yaşar; Türk Mitolojisinin ABC’si, Kabalcı Yayınevi, İstanbul, 1998
  • ERÖZ, Mehmet; Millî Kültürümüz ve Meselelerimiz; Doğuş Yayınları; İstanbul, 1983
  • GÜNGÖR Harun, Ünver GÜNAY; Başlangıçtan Günümüze Türklerin Dini Tarihi, Ocak Yayınları, İstanbul, 1997
  • İNAN, Abdülkadir; Tarihte ve Bugün Şamanizm Materyaller ve Araştırmalar, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara, 2000
  • KAFESOĞLU, İbrahim; Türk Bozkır Kültürü, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü, Ayyıldız Matbaası A.Ş., Ankara, 1987
  • KALAFAT, Yaşar; İslâmiyet ve Türk Halk İnançları, Kültür Bakanlığı Yayınları: 1857; Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Yayınları: 233, Gelenek- Görenek İnançlar: 22, Ankara, 1996
  • KÖSOĞLU, Nevzat; Türk Dünyası Tarihi ve Türk Medeniyeti Üzerine Düşünceler, Ötüken Yayınevi, İstanbul, 1990
  • MALİNOWSKİ, B.; Büyü, Bilim ve Din, Kabalcı Yayınları, İstanbul, 1990
  • ÖRNEK, Sedat Veyis; 100 Soruda İlkellerde Din, Büyü, Sanat, Efsane, Gerçek Yayınevi, İstanbul, 1995,
  • PAZARLI, Osman; Din Psikolojisi; Remzi Kitabevi; İstanbul, 1993
  • TANYU, Hikmet; İslâmlıktan Önce Türklerde Tek Tanrı İnancı, Boğaziçi Yayınları,
  • TUNA, Erhan; “Şamanlık ve Oyunculuk”; Okyonus Yayıncılık ve Yapımcılık, İstanbul, 2000

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Definition of SUPERSTITION". www.merriam-webster.com (İngilizce). 7 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2021. 
  2. ^ "BTIL İNANÇ". TDV İslâm Ansiklopedisi. 26 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2023. 
  3. ^ David Hotham, Türkler, Cumhuriyet Gazetesi Yay. s. 64

Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Nedir? :Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? ile ilgili Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Ne Demektir? Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Açıklaması Nedir? Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Cevabı Nedir? Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Açıklaması? :Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Gerçek mi? :Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? ile ilgili Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Hakkında? :Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? ile ilgili Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? burada bulabilirsiniz. Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Batıl inanç nedir?, Batıl inanç anlamı nedir?, Batıl inanç ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Side, Caudrot, Elliot Eisner, Amphidiscophora, 2005 Copa Libertadores Finali, Köprüköy, Keskin, Arena Amazônia, Liesl Karlstadt, YouTube Space Lab, Türk diplomatlar listesi, Nossa Senhora de Fátima (Lizbon), Bette Midler, Rimus, Rimuş, Jin Goo, Dorset kültürü, Pilus, Intelsat, Mario Eggimann, Muhtar Akman, Konstantinos Angelos, Tasarım, Beckermet, Damaskinos, Tarhana çorbası, Mehmet Balkan, Büyük Samsun Yangını, Palermiti, Flawless (Beyoncé şarkısı), Bud Yorkin, Canevim, Muzgiller, Tülberler, Hırsızlar Ordusu, Azerbaycan enerji bakanları listesi, Edgar Costa, Geri tepmesiz tüfek, Kuffs, Qwant, Tabu, İPadOS, Etimesgut, Sürü, Mutancana, 2009 Bayanlar World Grand Champions Cup, Volkanik kaya, Pilosella, Adlai Stevenson, Pilosella melinomelas, Sumar, David Kabua, İyot, Asuri, 1922 Alaşehir yangını, Pardosa thompsoni, Feyzi Mengüç, Rubat, Futbol sporları, Samsunspor yabancı futbolcuları listesi, Canicattì, Danny Elfman, La Belle Noiseuse, Sermest, Pilosella euchaetia, Frenoloji, Oğlak (takımyıldız), Zelotes argoliensis, Kuzeran, Azerbaycan Diplomatik Akademisi, Yunus Paşa, Crotalus, En İyi Kadın Oyuncu New York Sinema Eleştirmenleri Birliği Ödülü, Bayengan, Sağmalcılar (İstanbul metrosu), Loukas Notaras, Grover Cleveland, Adam Goldberg, İsmaililik, Fort Dix, Nibelungenlied, Super Bowl XLVII devre arası gösterisi, Neoclytus, Chicago Bulls, Caferabad bahşı, Monotipik familya, Liberya Futbol Federasyonu, Jisoo, Halil Ertem, 12. Akademi Ödülleri, Gymnadenia, Zigomatik kemik, Bölgesel Gözetim Genel Müdürlüğü, Jisoo (şarkıcı), Colonia ili, 47. Türkiye Hükûmeti, Timothy Hutton, 1423, Starbucks, Libya soykırımı, Kunitachi,
Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?,