Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir?

Atmosfer bilimi Nedir?

Atmosfer bilimi Nedir?, Atmosfer bilimi Nerededir?, Atmosfer bilimi Hakkında Bilgi?, Atmosfer bilimi Analizi? Atmosfer bilimi ilgili Atmosfer bilimi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Atmosfer bilimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Atmosfer bilimi Ne Anlama Gelir Atmosfer bilimi Anlamı Atmosfer bilimi Nedir Atmosfer bilimi Ne Anlam Taşır Atmosfer bilimi Neye İşarettir Atmosfer bilimi Tabiri Atmosfer bilimi Yorumu 

Atmosfer bilimi Kelimesi

Lütfen Atmosfer bilimi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Atmosfer bilimi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Atmosfer bilimi Kelimesinin Anlamı? Atmosfer bilimi Ne Demek? ,Atmosfer bilimi Ne Demektir? Atmosfer bilimi Ne Demektir? Atmosfer bilimi Analizi? , Atmosfer bilimi Anlamı Nedir?,Atmosfer bilimi Ne Demektir? , Atmosfer bilimi Açıklaması Nedir? ,Atmosfer bilimi Cevabı Nedir?,Atmosfer bilimi Kelimesinin Anlamı?,Atmosfer bilimi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Atmosfer bilimi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Atmosfer bilimi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Atmosfer bilimi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Atmosfer bilimi Kelimesinin Anlamı Nedir? Atmosfer bilimi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Atmosfer bilimi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Atmosfer bilimi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Atmosfer bilimi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Atmosfer bilimi

Atmosfer bilimi Nedir? Atmosfer bilimi Ne demek? , Atmosfer bilimi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Atmosfer bilimi Kelimesinin Anlamı? Atmosfer bilimi Ne Demek? Atmosfer bilimi Ne Demektir? ,Atmosfer bilimi Analizi? Atmosfer bilimi Anlamı Nedir? Atmosfer bilimi Ne Demektir?, Atmosfer bilimi Açıklaması Nedir? , Atmosfer bilimi Cevabı Nedir? , Atmosfer bilimi Kelimesinin Anlamı?






Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir?

Atmosfer bilimi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Atmosfer bilimi, Dünya atmosferi ve içinde gerçekleşen fiziksel süreçlerinin incelenmesidir. Meteorolojinin kapsamında atmosferik kimya ve atmosfer fiziği bulunmasıyla beraber, ana odağı hava tahminidir. İklim bilimi, hem doğal hem de antropojenik iklim değişkenliği nedeniyle ortalama iklimleri ve bunların zaman içerisindeki değişimlerini tanımlayan atmosferik değişikliklerin (hem uzun hem de kısa vadeli) incelenmesidir. Aeronomi, ayrışma ve iyonlaşmanın önem arz ettiği atmosfer üst katmanlarının incelenmesidir. Atmosfer bilimi, gezegen bilimi alanına, güneş sistemindeki gezegenlerin ve doğal uyduların atmosferlerinin incelenmesine kadar genişletilmiştir.

Atmosfer biliminde kullanılan deneysel araçlar arasında uydular, sondaj roketleri, radyosondalar, hava gözlem balonları ve lazerler bulunur.

Aeroloji terimi (Yunanca ἀήρ, aēr, "hava" ve -λογία, -logia'dan) bazen Dünya atmosferinin incelenmesi için alternatif bir terim olarak kullanılır;[1] diğer tanımlarda aeroloji, serbest atmosferle, yani gezegen sınır tabakasının üzerindeki bölge ile sınırlıdır.[2]

Bu alandaki ilk öncüler arasında Léon Teisserenc de Bort ve Richard Assmann bulunmaktadır.[3]

Atmosfer kimyası[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya atmosferindeki çeşitli elementlerin evrimini/döngülerini gösteren bileşim diyagramı.

Atmosfer kimyası, Dünya ve diğer gezegenlerin atmosfer kimyasının incelendiği bir atmosfer bilimi dalıdır. Çok disiplinli bir araştırma alanıdır ve çevre kimyası, fizik, meteoroloji, bilgisayar modellemesi, okyanus bilimi, jeoloji, volkanoloji ve diğer çeşitli disiplinlerden yararlanır. Araştırmalar, iklim bilimi gibi diğer çalışma alanlarıyla gittikçe artan oranda bağlantılıdır.

Atmosferin bileşimi ve kimyası birkaç nedenden ötürü önemlidir ancak önemli olmasının esas sebebi atmosfer ile canlı organizmalar arasındaki etkileşimlerdir. Dünya atmosferinin bileşimi insan faaliyetleri ile değişmiştir ve bu değişikliklerin bazıları insan sağlığına, ekinlere ve ekosistemlere zararlıdır. Atmosfer kimyasında ele alınan sorunlar arasında asit yağmurları, fotokimyasal dumanlar ve küresel ısınma gibi örnekler yer alır. Atmosfer kimyası, bu sorunların nedenlerini anlamaya çalışır ve bunlarla ilgili teorik bir anlayış kazanarak, olası çözümlerin test edilmesini ve hükûmet politikalarındaki değişikliklerin etkilerinin değerlendirilmesini sağlar.

Atmosfer dinamikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Atmosfer dinamikleri, birden çok yer ve zamanda gözlem ve teorileri bütünleştiren, meteorolojik öneme sahip hareket sistemlerinin incelenmesidir. İncelenen ortak konular arasında gök gürültülü fırtınalar, kasırgalar, yerçekimi dalgaları, tropikal siklonlar, tropikal olmayan siklonlar, jet akımları ve küresel ölçekli dolaşımlar gibi çeşitli olaylar bulunmaktadır. Dinamik çalışmaların amacı, gözlemlenen sirkülasyonları fiziğin temel ilkelerine dayalı olarak açıklamaktır. Hava tahminini iyileştirmek, mevsimsel ve yıllar arasındaki iklim dalgalanmalarını tahmin etmek için yöntemler geliştirmek ve küresel iklim üzerindeki insan kaynaklı düzensizliklerin (örneğin artan karbondioksit derişimleri veya ozon tabakasının incelmesi) etkilerini anlamak, bu tür çalışmaların hedefleri arasındadır.[4]

Atmosfer fiziği[değiştir | kaynağı değiştir]

Atmosfer fiziği, fiziğin atmosfer araştırmalarına uygulanmasıdır. Atmosfer fizikçileri, atmosfer ve altında bulunan okyanuslarda akışkan akış denklemleri, kimyasal modeller, radyasyon dengeleme ve enerji aktarımı süreçlerini kullanarak Dünya ve diğer gezegenlerin atmosferini modellemeye çalışır. Atmosfer fizikçileri, hava sistemlerini modellemek için her biri yüksek derecelerde matematik ve fizik içeren saçılma teorisi, dalga yayılma modelleri, bulut fiziği, istatistiksel mekanik ve uzamsal istatistik unsurlarını kullanır. Atmosfer fiziğinin meteoroloji ve iklim bilimi ile yakın ilişkisi var olmakla beraber, uzaktan algılama cihazları da dahil olmak üzere, atmosferi incelemek ve sağladıkları verilerin yorumlanması için araçların tasarımı ve yapımı da atmosfer fiziği kapsamındadır.

Atmosfer çalışmaları Birleşik Krallık'ta Meteoroloji Dairesi tarafından desteklenmektedir. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nin bölümleri, atmosfer fiziği ile ilgili araştırma projelerini ve hava durumu modellemelerini denetlemektedir. ABD Ulusal Astronomi ve İyonosfer Merkezi de yüksek atmosferle ilgili çalışmalar yapmaktadır.

Dünya'nın manyetik alanı ve güneş rüzgârı atmosferle etkileşime girerek iyonosferi, Van Allen radyasyon kuşaklarını, tellürik akımları ve ışınım enerjisini yaratır.

İklim bilimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıcak ENSO bölümlerinin (El Niño) bölgesel etkileri.

Birkaç hafta kadar süren kısa vadeli hava sistemlerini inceleyen meteorolojinin aksine, iklim bilimi bu sistemlerin sıklığını ve eğilimlerini inceler. İklim biliminde yıllardan bin yıllık dönemlere kadar hava olaylarının dönemselliği incelendiği gibi, atmosferik koşullarla ilişkili uzun vadeli ortalama hava modellerinde meydana gelen değişiklikler de incelenmektedir. İklim bilimciler, hem iklimlerin -yerel, bölgesel veya küresel- doğasını hem de iklimlerin değişmesine neden olan doğal veya beşeri etkenleri inceler. İklim bilimi geçmişi dikkate almaktadır ve gelecek iklim değişikliklerinin tahmininde yardımcı olabilir.

Atmosferik sınır tabaka, dolaşım modelleri, ısı aktarımı (ışınımsal, konvektif ve gizli), atmosfer, okyanuslar ve yeryüzü (özellikle bitki örtüsü, arazi kullanımı ve topoğrafya) arasındaki etkileşimler ile atmosferin kimyasal ve fiziksel bileşimi iklimin odağında bulunan olaylar arasındadır. Astrofizik, atmosfer fiziği, kimya, ekoloji, fiziksel coğrafya, jeoloji, jeofizik, buzul bilimi, hidroloji, okyanus bilimi ve volkanoloji, iklim bilimi ile ilgili disiplinlerdendir.

Diğer gök cisimlerindeki atmosferler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya atmosferi

Güneş sisteminin tüm gezegenlerinin atmosferi vardır. Bunun nedeni bu gezegenlerin yer çekimlerinin gaz parçacıklarını yüzeye yakın tutacak kadar güçlü olmasıdır. Büyük gaz devleri, hafif gazlar olan hidrojen ve helyumu büyük miktarlarda yakınında tutacak kadar büyükken, küçük gezegenler bu gazları uzaya bırakarak kaybeder.[5] Dünya atmosferinin bileşiminin diğer gezegenlerden farklı olmasının sebebi Dünya'da meydana gelen çeşitli yaşam süreçlerinin atmosfere serbest hâlde moleküler oksijen beslemiş olmasıdır.[6] Merkür'ün atmosferinin büyük bir kısmı güneş rüzgarı tarafından yok edilmiştir.[7] Yoğun bir atmosfere sahip olan tek uydu Titan'dır. Triton'da ince bir atmosfer varken, Ay'da da bir atmosfere dair izler bulunmaktadır.

Gezegen atmosferleri, Güneş'ten veya gezegenin içerisinden gelen çeşitli derecedeki enerjilerden etkilenir ve bunun sonucu olarak kasırgalar (Dünya'da), gezegen çapında toz fırtınaları (Mars'ta), Jüpiter üzerinde Dünya büyüklüğünde bir antisiklon (Büyük Kırmızı Leke olarak adlandırılır) ve atmosferde delikler (Neptün'de) oluşur.[8] En az bir güneş dışı gezegenin; HD 189733 b'nin, Büyük Kırmızı Leke'ye benzer, ancak ondan iki kat daha büyük olan bir hava sistemine sahip olduğu iddia edilmiştir.[9]

Sıcak gaz devlerinin tıpkı kuyruklu yıldızların kuyrukları gibi, yıldız radyasyonu nedeniyle atmosferlerini uzaya kaybettikleri gösterilmiştir.[10][11] Bu gezegenlerin gündüz ve gece tarafları arasında süpersonik rüzgarlar üreten büyük sıcaklık farklılıkları olabilir[12] ancak HD 189733 b'nin gündüz ve gece tarafları çok benzer sıcaklıklara sahiptir ve bu da atmosferinin, yıldızının enerjisini gezegen etrafında etkin bir şekilde yeniden yaydığını gösterir.[9]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Aerology". OED Online. Oxford University Press. 4 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2019. 
  2. ^ "Aerology - AMS Glossary". glossary.ametsoc.org. 5 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2019. 
  3. ^ Ultraviolet radiation in the solar system 29 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. By Manuel Vázquez, Arnold Hanslmeier
  4. ^ University of Washington. Atmospheric Dynamics. 16 Mayıs 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved on 1 June 2007.
  5. ^ Sheppard (2005). "An Ultradeep Survey for Irregular Satellites of Uranus: Limits to Completeness". The Astronomical Journal. 129 (1): 518-525. doi:10.1086/426329. 
  6. ^ Introductory Astronomy & Astrophysics. 4th. Saunders College Publishing. 1998. ss. 67. ISBN 0-03-006228-4. 
  7. ^ Hunten D. M., Shemansky D. E., Morgan T. H. (1988), The Mercury atmosphere, In: Mercury (A89-43751 19–91). University of Arizona Press, pp. 562–612
  8. ^ "Weather, Weather, Everywhere?". NASA. 1 Mayıs 2006. 8 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2007. 
  9. ^ a b Knutson (2007). "A map of the day-night contrast of the extrasolar planet HD 189733b". Nature. 447 (7141): 183-6. doi:10.1038/nature05782. PMID 17495920.  (Related press release 26 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
  10. ^ "Hubble Probes Layer-cake Structure of Alien World's Atmosphere". University of Arizona, Lunar and Planetary Laboratory (Press Release). 31 Ocak 2007. 8 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2007. 
  11. ^ Ballester (2007). "The signature of hot hydrogen in the atmosphere of the extrasolar planet HD 209458b". Nature. 445 (7127): 511-4. doi:10.1038/nature05525. PMID 17268463. 
  12. ^ Harrington (2006). "The phase-dependent infrared brightness of the extrasolar planet Andromeda b". Science. 314 (5799): 623-6. doi:10.1126/science.1133904. PMID 17038587.  (Related press release 13 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Nedir? :Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? ile ilgili Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Ne Demektir? Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Açıklaması Nedir? Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Cevabı Nedir? Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Açıklaması? :Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Gerçek mi? :Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? ile ilgili Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Hakkında? :Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? ile ilgili Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Atmosfer bilimi nedir?, Atmosfer bilimi anlamı nedir?, Atmosfer bilimi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Sovyetler Birliği başbakanları listesi, The Sorcerers Apprentice, Happo Muharebesi, Mehmed Arif Efendi, Rubén Rayos, DJ Khalil, Kristal, Le Touquet, Earith, Royal Dublin Society, Muş ilindeki yerleşim yerleri listesi, Corpus Christi College, Cambridge, Gerilla, Guilford Dudley, László Kubala, Üçüncü Türden Tehlikeli Yakınlaşmalar, Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı, 1608, Yelena Safonova, Ginepig, NGC 2448, Camuşçu, Besni, Bahçe nanesi, Irk haini, Macintosh işletim sistemleri, Çamur, Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Uluslararası Sözleşme, Itzhak Perlman, Tonghua, Akustik müzik, Marvin Plattenhardt, Son Posta, Pulmoner dolaşım, Önyargı, Josiah Willard Gibbs, Müfessirler ve tefsir kitapları listesi, Markušica, Sirik, Villa Louvigny, Muhammediye, Kazvin, Dubno Rayonu, Doğuş Otomotiv, Yay (silah), Leila Ahmed, 1. FSV Mainz 05, Onno Tunç, Karaman Garı, Mikroskopi, Dunedin Sinagogu, Dendropithecus macinnesi, 1967 Cannes Film Festivali, Acem (topluluk), The New York Post, Lomber ponksiyon, Hristiyan terörizmi, Strumitsa Muharebesi, Çehrin, Abraham Maslow, Ahmed Alenime, Otto Preminger, Let Me Be the One, Hidrolik güç, Juei, Don Kişot, Monako tarihi, Hademe, Mehmet Ali Aydınlar, Laurino, Zorg en Zekerheid Leiden, Murat Kurum, Dean Rusk, A Message to Your Heart, Alapaha Blue Blood Bulldog, v. felipe, Gözlem yayı, Güneşin Kalkışı (film), Heinrich Hoffmann, Miyoshi, Aichi, Tom ve Jerry Filmi, Lynn Margulis, 35. Altın Kelebek Ödülleri, Ulusal Kongre Partisi, Ümraniye Katliamı, Valcamonica Kaya Resimleri, Haş şehristanı, Sheerness, Ramel Bradley, Yassine Kechta, Atıf İnan, Promosyon, Tourbillon, Selim Sırrı Paşa Konağı, Kartalkaya Barajı, Binali Yıldırım, Hans Gustav Guterbock, Koroner dolaşım, Türkiyede eğitim, Burhaniye Metrobüs İstasyonu, Dubai Uluslararası Havalimanı, Marcus Claudius Tacitus,
Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?,