Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir?

Alman alfabesi Nedir?

Alman alfabesi Nedir?, Alman alfabesi Nerededir?, Alman alfabesi Hakkında Bilgi?, Alman alfabesi Analizi? Alman alfabesi ilgili Alman alfabesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Alman alfabesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Alman alfabesi Ne Anlama Gelir Alman alfabesi Anlamı Alman alfabesi Nedir Alman alfabesi Ne Anlam Taşır Alman alfabesi Neye İşarettir Alman alfabesi Tabiri Alman alfabesi Yorumu 

Alman alfabesi Kelimesi

Lütfen Alman alfabesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Alman alfabesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Alman alfabesi Kelimesinin Anlamı? Alman alfabesi Ne Demek? ,Alman alfabesi Ne Demektir? Alman alfabesi Ne Demektir? Alman alfabesi Analizi? , Alman alfabesi Anlamı Nedir?,Alman alfabesi Ne Demektir? , Alman alfabesi Açıklaması Nedir? ,Alman alfabesi Cevabı Nedir?,Alman alfabesi Kelimesinin Anlamı?,Alman alfabesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Alman alfabesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Alman alfabesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Alman alfabesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Alman alfabesi Kelimesinin Anlamı Nedir? Alman alfabesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Alman alfabesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Alman alfabesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Alman alfabesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Alman alfabesi

Alman alfabesi Nedir? Alman alfabesi Ne demek? , Alman alfabesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Alman alfabesi Kelimesinin Anlamı? Alman alfabesi Ne Demek? Alman alfabesi Ne Demektir? ,Alman alfabesi Analizi? Alman alfabesi Anlamı Nedir? Alman alfabesi Ne Demektir?, Alman alfabesi Açıklaması Nedir? , Alman alfabesi Cevabı Nedir? , Alman alfabesi Kelimesinin Anlamı?






Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir?

Alman alfabesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Alman alfabesi, Almancanın yazımında kullanılan alfabedir. Almanya, Avusturya, İsviçre, Lihtenştayn ve Lüksemburg'da, ayrıca Almanca konuşanların azınlıkta olduğu Belçika ülkesinde ve Danimarka, İtalya ve Polonya'nın çeşitli bölgelerinde bu alfabe kullanılır.

Alman alfabesi, Latin alfabesi'nin bir uzantısıdır. Bugün standartize edilmiş kullanımda 26 harfi direkt Latin alfabesinden alırken, üç umlaut ile Lihtenştayn ve İsviçre'de artık kullanılmayan (bu ülkelerde eszett yerine "ss" yazılmaktadır) eszett'i de içerir. Büyük harfli eszett (ß), dile 21. yüzyılda kazandırılmıştır. Alman alfabesindeki bütün harfler "das" artikeli ile tanımlanmıştır.

Almancadaki bazı lehçelerin ve eski belgelerin yazımında sayısız harf çeşitleri kullanılmaktadır. Bu durum Almancadaki yabancı kelimelerin yazımında da kullanılır. Örneğin bazı kelimelerde Fransızcadaki é harfi yazılarak Fransız aksanıyla okunur.

Büyük harf A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Ğ Ö Ü [1]
Küçük harf a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ä ö ü ß

Almanca yazımın temel ilkeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Alman yazısı, Türkçe kadar olmasa da, diğer batı dillerine göre daha fonetiktir. Alman yazısında bazı ilkeler temel alınmıştır.[2]

Fonolojiklik İlkesi (Phonologisches Prinzip)[değiştir | kaynağı değiştir]

Alman yazısının en temel ilkesidir. Bu ilkeye göre, ideal durumlarda her ses için bir gösterim olmasıdır. Ancak bu ilkenin bir sürü istisnası vardır. Örneğin /f/ sesini göstermenin birden fazla yolu vardır; Fisch kelimesinde ⟨f⟩ ile, Vater kelimesinde ⟨v⟩ ile, Phliosophie kelimesinde ise ⟨ph⟩ ile. Buna mukabil, ⟨v⟩ gösteriminin de birden fazla telaffuzu vardır, Vogel kelimesinde /f/ sesini gösterirken Violine kelimesinde /v/ sesini temsil eder.

Buna başka büyük bir istisnayı da uzun ve kısa ünlülerin gösterimi temsil eder. Çoğu Cermen dilinde olduğu gibi Almancanın da büyük bir ünlü envanteri vardır ve her bir ünlü için ayrı bir sembol bulunmamaktadır.

Ancak bu ilkeye olan istisnaların çoğunluğu başka bir ilkeyle açıklanabilir.

Biçimsellik İlkesi (Morphologisches Prinzip)[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkçeden farklı olarak, bu ilke, Almanca yazımında çok daha büyük bir yer teşkil etmektedir. Bu ilkeye göre, bir kelimenin kökünün, kendisinden türeyen kelimelerde de olabildiğince sabit kalması gerekmektedir. Bu sebepten ötürü Rad kelimesi /t/ sesiyle bitmesine rağmen ⟨d⟩ harfiyle yazılmaktadır. Räder ve Rädchen kelimelerinde ise /e/ sesi normalde olduğu gibi ⟨e⟩ harfiyle gösterilmemiş, bu prensibe uymak için icat edilen özel ⟨ä⟩ harfini kullanmıştır. Bu sayede iki kelime arasındaki ilişki daha kolay anlaşılmaktadır.

Ancak bazı kelimeler arasında olan ilişki çok eskiye dayandığı için ve günümüzde çok belirgin olmadığı için, bu kurala uyulmadığı da olur. (Örnek: fertig-Fahrt, voll-füllen, Eltern-alt/älter)

Tarihsellik İlkesi (Etymologisches Prinzip)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı kelimelerde ise, kelimelerinin kökenin daha aşikâr olması için, kelimelerin okunduğu gibi yazılmadığı olur. Örneğin ab edatı, /ap/ diye telaffuz edilse de, daha önce abe /apɛ/ olduğundan okunuşundan farklı yazılmıştır.

Bu ilke özellikle yabancı kelimelerde göze batar. Yabancı kelimelerin birçoğunda, geldikleri dildekiler gibi yazılmasına itina gösterilir (Örnek: Couch, Tourist, Kommuniqué). Bu şekilde /v/ sesinin ⟨w⟩ yerine ⟨v⟩ ile yazılması, ⟨-tion⟩ ile biten kelimelerin /-ˈt͡si̯oːn/ diye telaffuz edilmesi ve Yunanca kökenli kelimelerinde ⟨th⟩, ⟨ch⟩, ⟨ph⟩ ve ⟨rh⟩ yazımlarının kullanılması açıklanabilir.

Anlam belirginliği ilkesi (Semantisches Prinzip)[değiştir | kaynağı değiştir]

Telaffuz bakımından aynı, ancak anlam bakımından farklı kelimeler; anlam karışmasını engellemek için bazen farklı yazılabilir (Örnek: wieder-wider, sie sind-Sie sind, Wagen-Waagen). Bazı kelimelerde anlam karışıklığı imkânı olmamasına rağmen yazım değişebilir (Örnek: seit-ihr seid, die Wahl-der Wal).

Dilbilimsel ilke (Grammatisches Prinzip)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu ilkeye göre, isim türündeki sözcükler daima büyük harfle yazılmalıdır. Bu sayede bir kelimenin isim mi, fiil mi olduğunu karıştırmanın imkânı kalmaz.

Ekonomiksellik ilke (Ökonomisches Prinzip)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı temel kelimelerde, yer kazanmak için olması gerektiğinden daha kısa bir yazım tercih edilebilir (Örnek: des, es, was, man, in, im, an, am, um, bin, hat).

Harfler[değiştir | kaynağı değiştir]

Temel harfler[değiştir | kaynağı değiştir]

Harf okunuşu UFA
A a a [ʔaː]
B b be [beː]
C c ce [tseː]
D d de [deː]
E e e [ʔeː]
F f eff [ʔɛf]
G g ge [geː]
H h ha [haː]
I i i [ʔiː]
J j yott [jɔt], [jeː]2
K k ka [kaː]
L l ell [ʔɛl]
M m emm [ʔɛm]
N n enn [ʔɛn]
O o o [ʔoː]
P p pe [peː]
Q q qu, que [kuː], [kveː]2
R r err [ʔɛʁ]
S s ess [ʔɛs]
T t te [teː]
U u u [u]
V v vau [faʊ̯]
W w we [veː]
X x ix [ʔɪks]
Y y ypsilon ['ʔʏpsilɔn], [ʔʏˈpsiːlɔn]2
Z z zett [t͡sɛt]

Özel harfler[değiştir | kaynağı değiştir]

Harf okunuşu UFA
Ğ ä ä [ʔɛː]
Ö ö ö [ʔøː]
Ü ü ü [u]
ẞ ß1 eszett, scharfes ess2 [ɛs'tsɛt], ['ʃaʁfɘs 'ʔɛs]

Aksanlı Harfler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yabancı dillerin klavyelerinde, E-Posta adreslerinde veya kullanıcı adlarda ä, ö, ü ve ß harflerinin kullanımı mümkün olmadığı zaman, bu harflere alternatif olarak ae, oe, ue ve ss yazılabilir. Bunun dışında harflerin alternatif yazılışı desteklenmez ve yanlış olarak görülür.

Almancada sadece %0,01 oranla kullanılan é harfi, Almancaya Fransızca kelimelerden girmiştir. Böylece é harfi, Alman Alfabesinde bulunmayan harflerin arasından Almancada en çok kullanılan harftir. É harfi ile Günlük hayatta görülen en sık kelimelere şunlardır: Café, Charité, Déjà-vu, Exposé, Rosé, Verieté

Almancaya giren yabancı kelimelerin yazımı Almanca yazım kurallarına veya söyleyiş biçimine uygun şekilde çevrilmediği sürece, özellikle Fransızca gibi yabancı dillerden gelen kelimeler aksanlarıyla birlikte yazılır. Örneğin: À, Crème, Crêpes

Buna karşı Almanyada veya genel olarak Avrupa'daki klavyelerde 'ı, ğ, ş' harfleri bulunmadığından Türkçe isimlerde genel olarak bunların yerine 'i, g, s' yazılır.

  1. ^İsviçre Almancası'nda kullanılmamaktadır.
  1. ^Avusturya Almancası

Harf - Ses İlişkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ünlüler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ünlülerin temel yazılma şekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kısa ünlüler
Ses Yazım Örnekler Yaklaşık Türkçe Değeri
/a/ a ab, Alter, warm, Bilanz aynı
/ɛ/, /e/ e enorm, Endung, helfen, fett eğim
/ə/ e Atem, Ballade, gering, nobel (yok, İngilizce the kelimesindeki

gibi)

/ɪ/, /i/ i immer, List, Pilot işaret
/ɔ/, /o/ o ob, ort, folgen, Organ otuz
/œ/, /ø/ ö öfter, Öffnung, wölben, Ökonomie öküz
/ʊ/, /u/ u unten, Ulme, bunt, Museum uçak
/ʏ/, /y/ ü Küste, wünschen, Püree ülke
Uzun ünlüler
Ses Yazım Örnekler Yaklaşık Türkçe Değeri
/aː/ a artig, Abend, Basis âdet
/eː/ e edel, Efeu, Weg, Planet memur
/ɛː/ ä äsen, Ğra, Sekretär (yok)
/iː/ ie Liebe, Dieb askerî
/oː/ o oben, Ofen, vor, Chor
/øː/ ö öde, Öfen, schön
/uː/ u Ufer, Bluse, Natur şûra
/yː/ ü üben, Übel, fügen, Menü, Molekül
Diftonglar
Ses Yazım Örnekler Yaklaşık Türkçe Değeri
/aɪ/ ei eigen, Eile, beiseite, Kaleidoskop ayşe
/aʊ/ au auf, Auge, Haus, Audienz (yok)
/oʏ/ eu euch, Eule, Zeuge, Euphorie oysa

Kısa ünlülerin belirtilmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kelime kökünde vurgulanmış ünlüyü birden fazla ünsüz takip ediyorsa, o ünlü kısa okunur. Hiçbir ünsüz takip etmiyorsa uzun okunur. Bir ünsüz takip ediyorsa bazen kısa, bazen uzun okunur.

Bir kısa ünlüyü sadece tek bir ünsüz sesi takip ediyorsa, bu o ünsüzü iki kere yazarak belirtilir (Örnek: schlaff, Affe, schlimm, immer, denn, wann, Hass, bisschen, statt). Ancak takip eden ünsüz /k/ veya /t͡s/ ise, ⟨kk⟩ veya ⟨zz⟩ yerine, ⟨ck⟩ ve ⟨tz⟩ ile gösterilir (Örnek: locken, Reck; Katze, Schutz).

Temel ve tek heceli bazı kelimelerde kısa ünlüler gösterilmez (Örnek: ab, an, dran, bis, das, des, in, drin, man, mit, ob, plus, um, was, wes).

⟨-in⟩ veya ⟨-nis⟩ eklerini takip eden başka ekler gelince, vurgulanmamış hecede de ünsüzlerin çift yazılması görülür (Örnek: Ğrtzin - Ğrtzinnen, Kenntnis - Kenntnisse).

Uzun ünlülerin belirtilmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ünsüz tarafından takip edilmeyen tüm vurgulu ünlüler uzun okunur. ⟨h⟩ harfi de, Türkçedeki ⟨ğ⟩ harfine benzer bir şekilde, uzun ünlüleri belirtmek veya yan yana gelen ünlüleri ayırmak için kullanılır.

Eğer uzun ve vurgulu bir ünlüyü kısa bir ünlü takip ediyorsa veya Biçimsellik İlkesi dahilinde kısa bir ünlü ile başlayan bir ek gelebiliyorsa, bu ⟨h⟩ ile gösterilir (Örnek: Kuh (pl. Kühe), drehen, fähig, früh (komp. früher)).

⟨h⟩ eğer ⟨ei⟩'den sonra geliyorsa sanki yokmuş gibi okunur (Örnek: Reihe, weihen, verzeihen).

⟨l⟩, ⟨m⟩, ⟨n⟩ ve ⟨r⟩ ünsüzlerinden önce uzun ünlüleri belirtmek için ⟨h⟩ kullanılabilir, ama her kelimede mevcut değildir (Örnek: Uhr, führen, ahnen). Bu tür kelimeler çekimlenip ünlü değişimine uğrarsa ⟨h⟩ düşmez (Örnek: drehen - gedreht, empfehlen - empfiehl).

Uzun /aː/, /eː/ ve /oː/ sesleri, çift ünlü kullanılarak da gösterilebilir (Örnek: Haar, paar, Saal, Boot, Zoo, Beere, Beet, Tee). Ancak ⟨a⟩ veya ⟨o⟩'nun Umlaut alıp ⟨ä⟩ ve ⟨ö⟩ olmaları durumunda söz konusu ünlü sadece bir kere yazılır (Örnek: Härchen, Bötchen).

Uzun /iː/ sesi ise çoğu zaman ⟨ie⟩ ile gösterilir (Örnek: schieben, Dienstag). Pek az bazı temel kelimelerde ⟨i⟩ veya ⟨ih⟩ ile gösterildiği de olur (Örnek: dir, mir, wir; ihm, ihn, ihnen, ihr). Bir ⟨e⟩'nin çekimlenip ⟨ie⟩'ye dönüşmesi durumunda ⟨ieh⟩ gösterimi de çıkabilir (Örnek: befehlen - befiehl).

⟨ä⟩ ve ⟨e⟩ farkı[değiştir | kaynağı değiştir]

Normalde ⟨ä⟩ harfi /ɛ/ diye telaffuz edilirken ⟨e⟩ harfi /e/ diye telaffuz edilir. Ancak bu iki ses arasında çok az farktır ve birçok kişi bu harfleri farklı telaffuz etmez. ⟨ä⟩ gösterimi, eğer kelimenin kökünde bir ⟨a⟩ varsa kullanılır (Örnek: Kälte, kälter (kalt), Hälse (Hals)). Birkaç kelimede hem ⟨e⟩ hem de ⟨a⟩ olabildiğinden ikisini de kullanmak mümkündür (Örnek: Schenke/Schänke, aufwendig/aufwändig).

Bazı istisnai kelimelerde, bir ⟨a⟩'dan türemiş olmayan ⟨ä⟩ harfleri de bulunur (Örnek: Lärm, März). Buna mukabil bazı kelimeler ise köklerinden çok uzaklaştıkları için ⟨e⟩ kullanılır (Örnek: Eltern).

⟨äu⟩ ve ⟨eu⟩ farkı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu iki gösterim de /ɔʏ/ sesini temsil eder. Bu ses ⟨au⟩'dan türemişse ⟨äu⟩ gösterimi tercih edilir, yoksa ⟨eu⟩ gösterimi tercih edilir (Örnek: Häuser, er läuft, Gebäude). Birkaç istisnai kelimede ⟨au⟩'dan türememiş ⟨äu⟩ bulunur (Örnek: täuschen).

Ünsüz harfler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekli ünsüzler
Sesler Gösterimi Örnekler Yaklaşık Türkçe

Değeri

/b/ b Baum, backen bozuk
/ç/, /x/¹ ch ich, Bücher; Rauch hile; ıhlamur
/d/ d danken, Druck ders
/f/ f fertig, Falke fark
/g/ g gehen, Gas, sägen gaz
/h/ h hinterher, Haus hekim
/j/ j ja, Jagd, Boje yemek
/k/ k Kiste, Haken kasım
/l/ l laufen, Laut lale
/m/ m machen, Mund martı
/n/ n nur, Nagel nane
/ŋ/ ng Länge, singen mangal
/p/ p packen, Problem paket
/r/, /ʀ/, /ʁ/², /ɐ̯/³ r rauben, Rampe, hören, Lärm (yok)
/s/ s Skandal, Hast sekiz
/z/ s sagen, Seife, lesen zaman
/ʃ/ sch scharf, Schaufel şekil
/t/ t tragen, Tür tercih
/v/ w wann, Wagen vaziyet

¹ İnce ünlülerden önce (e, ä, i, ö, ü) /ç/ sesi tercih edilir, kalın ünlülerden önce (a, o, u) /x/ sesi temsil edilir. ⟨-chen⟩ ekinde daima /ç/ sesi temsil edilir. ⟨r⟩ ve ⟨l⟩ ünsüzlerinden sonra ise bazı yörelerde /x/, bazılarında /ç/ tercih edilir.

² Yöreden yöreye değişir.

³ Çoğu yörede R harfi, hece sonunda bu şekilde telaffuz edilir.

Çoklu sesler
Sesler Gösterimi Örnekler
/kv/ qu Quelle, Qualität
/ks/ x Xenophobie, boxen
/ts/ z Zaum, tanzen

Kelime sonunda ⟨-ig⟩ takısı ve ünsüz sertleşmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tıpkı Türkçedeki gibi kelime ve hece sonunda olan bazı ünsüzler sertleşir. /b/, /d/, /g/, /v/, /z/ sesleri bu tür durumlarda /p/, /t/, /k/, /f/ ve /s/ seslerine dönüşür (Örnek: Sieg, Haus, Rad).

Kelime sonuna ⟨-ig⟩ takısı geldiğinde ise bazı yörelerde /-iç/, başka yörelerdeyse /-ik/ diye okunur (Örnek: zwanzig, fleißig).

/s/ sesinin yazımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzun ünlüden sonra gelen /s/ sesi ⟨ß⟩ ile gösterilir (Örnek: Groß, Straße). Kısa ünlülerden sonra ise ⟨ss⟩ yazımı tercih edilir (Örnek: Fluss, dass, nass). Bazı fiil çekimleri ünlünün değişmesiyle ⟨ß⟩ ve ⟨ss⟩ arasında sık sık geçiş yapar (Örnek: fleißen - floss, wissen - er weiß). İsviçre'de her durumda ⟨ss⟩ kullanılır.

/ʃ/ sesinin yazımı[değiştir | kaynağı değiştir]

⟨p⟩ ve ⟨t⟩ harflerinden önce bu ses gelirse ⟨sch⟩ diye uzatılmaz, ⟨st⟩ veya ⟨sp⟩ diye kısaltılır (Örnek: spielen, Stunde).

/ŋ/ sesinin yazımı[değiştir | kaynağı değiştir]

⟨k⟩ veya ⟨g⟩ harflerinden önce /ŋ/ sesi geliyorsa ⟨ngg⟩ veya ⟨ngk⟩ diye uzatılmaz; ⟨ng⟩ veya ⟨nk⟩ diye kısaltılır (Örnek: Bank, trinken, Singular).

/f/ sesinin yazımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Normalde ⟨f⟩ harfiyle gösterilen bu ses, birkaç kelimenin başında ve ⟨ver-⟩ ön ekinde ⟨v⟩ harfiyle gösterilir (Örnekler: Vater, viel, vor, Volk, voll, von; verstehen, verlängern, verschlafen).

/ks/ sesinin yazımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı kelimelerde /ks/ sesi ⟨x⟩ yerine ⟨chs⟩ ile gösterilir (Örnekler: Fuchs, sechs, Achse).

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Official rules of German spelling updated 18 Eylül 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Rat für deutsche Rechtschreibung, 29 Haziran 2017, 29 Haziran 2017 tarihinde erişildi.
  2. ^ Österreichisches Wörterbuch vollständige Ausgabe mit dem amtlichen Regelwerk. 43. aktualisierte Auflage. Christiane M. Pabst, Österreichischer Bundesverlag Schulbuch GmbH & Co. KG. Wien. 2018. ISBN 978-3-209-10546-2. OCLC 1098722327. 

Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Nedir? :Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? ile ilgili Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Ne Demektir? Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Açıklaması Nedir? Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Cevabı Nedir? Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Açıklaması? :Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Gerçek mi? :Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? ile ilgili Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Hakkında? :Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? ile ilgili Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Alman alfabesi nedir?, Alman alfabesi anlamı nedir?, Alman alfabesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hemofili, Sima, Helatiye, Klein Barkau, Fırıldak Ailesi karakterleri listesi, 1494, Klorlanmış hidrokarbonlar, Değiştirilemez jeton, Olga Nikolayevna Romanova, Düğün, Sedat Önal, Türkistan Aleviliği, Nehmten, Avicii, Perşembe, Çaycuma, Behram Zülaloğlu, Barsbek, Karl Köprüsü, Gerdekkaya, Alaca, Gündönümü, En İyi Açık Yayın Televizyon Dizisi Saturn Ödülü, İnegöl Kafkas Gençlikspor, İlirya İlleri, Barnaul, Marvin Gaye, Kezban Arca Batıbeki, Kurşun tetraoksit, Bönebüttel, Brezilya Futbol Konfederasyonu, İnkılapçılık, Andre Vergauwen Kupası, Razlık, Bob Newhart, Institut de Droit International, FK Teteks, Mehmet Tezkan, Yayla, Pasinler, Chambéry, Lehmkuhlen, Lies Greed Misery, Nick Frost, Safranbolulu İzzet Mehmed Paşa, Çaylak (film, 2003), Javier Irureta, Pachylobius, Wigston Parva, Asit caz, Tommy Docherty, Chapada da Natividade, Succession (TV dizisi), Mucheln, 2013 ND15, Meydan rutin hava raporu, NGC 395, Konya Büyükşehir Belediyesi, Steven Pinker, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Kurlandiya ve Semigalya Dükalığı, Stein (Probstei), Botan, Ringelmann ölçeği, Internet Protocol, II. Yuri, Amasra Kalesi, GameCube, Ruminant, Big (film), Schönberg, Asylum of the Daleks, Leyla Birlik, Anlam kayması, Schönkirchen, Audrey Flack, Haksız tahrik, Pascal (programlama dili), Ulleungdo, NSAİİ, Lijepa Tena, Milliyetçi terörizm, Kaina Yoshio, Bulgaristan Süper Kupası, Kompakt uzay, Türk Silahlı Kuvvetleri Hizmet Nişanı, Tepeköy, Çilimli, Nettelsee, Ercan Kesal, Gelfond sabiti, Koltuk Belası, Çukuriçi Höyüğü, Sezai Dıblan, Alva Myrdal, Altından Geçme, Sol bek, Azerbaycan Devlet Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu, Josué (1979 doğumlu futbolcu), II. İvan (Bulgaristan), Patrick Bokanowski, Doğaçlama, Koloselilere Mektup, Luís Oliveira,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,