İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir?

İspat hakkı Nedir?

İspat hakkı Nedir?, İspat hakkı Nerededir?, İspat hakkı Hakkında Bilgi?, İspat hakkı Analizi? İspat hakkı ilgili İspat hakkı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  İspat hakkı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. İspat hakkı Ne Anlama Gelir İspat hakkı Anlamı İspat hakkı Nedir İspat hakkı Ne Anlam Taşır İspat hakkı Neye İşarettir İspat hakkı Tabiri İspat hakkı Yorumu 

İspat hakkı Kelimesi

Lütfen İspat hakkı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İspat hakkı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi İspat hakkı Kelimesinin Anlamı? İspat hakkı Ne Demek? ,İspat hakkı Ne Demektir? İspat hakkı Ne Demektir? İspat hakkı Analizi? , İspat hakkı Anlamı Nedir?,İspat hakkı Ne Demektir? , İspat hakkı Açıklaması Nedir? ,İspat hakkı Cevabı Nedir?,İspat hakkı Kelimesinin Anlamı?,İspat hakkı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,İspat hakkı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,İspat hakkı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İspat hakkı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

İspat hakkı Kelimesinin Anlamı Nedir? İspat hakkı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İspat hakkı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

İspat hakkı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İspat hakkı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İspat hakkı

İspat hakkı Nedir? İspat hakkı Ne demek? , İspat hakkı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

İspat hakkı Kelimesinin Anlamı? İspat hakkı Ne Demek? İspat hakkı Ne Demektir? ,İspat hakkı Analizi? İspat hakkı Anlamı Nedir? İspat hakkı Ne Demektir?, İspat hakkı Açıklaması Nedir? , İspat hakkı Cevabı Nedir? , İspat hakkı Kelimesinin Anlamı?






İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir?

İspat hakkı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İspat hakkı, hukukta hakaret davalarında, hakarete konu olan olguyu kanıtlayarak faile ceza almaktan kurtulma imkanı sunan hak olarak tanımlanabilir.[1] Türkiye'de daha çok ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek, basın mensuplarının yaptıkları haberler nedeniyle haklarında açılan davalarda haberdeki iddianın ispatı için basın mensubuna bu imkanın tanınması olarak bilinir.[1] Günümüzde yürürlükteki 1982 Anayasası'nda ispat hakkı mevcuttur.

Türkiye siyasi tarihi'nde ise ispat hakkı, Demokrat Parti'nin iktidarda olduğu 1950-60 yıllarında Türk siyasetinde gündem konusu olmuştur.

Türk siyasi tarihinde yeri[değiştir | kaynağı değiştir]

19'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

Türk siyasi tarihinde ilk olarak 1949 yılında tartışma konusu olmuştur. Milli Eğitim Bakanı Hasan li Yücel'in, Demokrat Parti üyesi Kenan Öner aleyhine açtığı hakaret davasında Kenan Öner ispat hakkını kullanmış ve beraat etmiştir. Temyiz aşamasında Hasan Ali Yücel'in talebini haklı gören Yargıtay ise sanığın ispat hakkı bulunmadığına hükmetmiştir.

Yargıtay'ın bu içtihadı sonrası 1955 yılında bazı Demokrat Partili milletvekilleri Türk Ceza Kanunu'na ispat hakkı eklenmesini istemiş ve bu yönde kanun teklifi hazırlamıştır. Parti yönetimince bu teklifin uygun görülmemesi üzerine teklifi veren 19 Demokrat Parti milletvekili ("İspatçılar" veya "19'lar" olarak da bilinir) partiden ihraç edilmiş ve aynı milletvekilleri Hürriyet Partisi'ni kurmuştur.

Basın kanunu[değiştir | kaynağı değiştir]

9 Mart 1954'te kabul edilen "Neşir Yoluyla veya Radyo İle İşlenecek Bazı Cürümler Hakkında Kanun"un 1. maddesi ile yazılı basın ve radyo yayını yoluyla, gazetecilerin kişiler hakkında "itibar kıracak, şöhret ve servete zarar verecek" haber yapması engellenmiş ve suç olarak görülmüştür. Bu düzenleme, kamuoyunda Demokrat Parti iktidarının gücünü kötüye kullanarak basın özgürlüğünü sınırladığı eleştirisine sebep olmuştur.

Kanunun meclis görüşmelerinde ise muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gazetecilere ispat hakkı tanınması önerilmiş ancak iktidar tarafından bu öneri uygun görülmemiştir. Gazetecinin haberini yaptığı, kişi veya vatandaş hakkındaki iddiasını mahkemede kanıtlaması/ispatlaması hakkının tanınmaması ve kişi/siyasetçi hakkında yapılacak haberlerin kişinin "itibarını kıracak, şöhret ve servetine zarar verecek" durumda olması halinde gazetecinin suçlanması, basın özgürlüğünün sınırlandırılması olarak görülmüştür.

1954 yılındaki tartışmalar sonrasında da Demokrat Parti iktidarı döneminde ispat hakkı konusunda yasal bir değişiklik olmamıştır.

Hukuki durum[değiştir | kaynağı değiştir]

İspat hakkı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin "adil yargılanma hakkı" başlıklı 6. maddesinde yer bulmaktadır.[2] Türkiye'de ispat hakkı ilk olarak 1960 askeri darbesi sonrası 1961 Anayasası'nda "Temel Haklar ve Ödevler" başlıklı 34. maddesinde yer bulmuştur.

Günümüz[değiştir | kaynağı değiştir]

Yürürlükteki 1982 Anayasası'nda "Kişinin Hakları ve Ödevleri" başlıklı 39. maddesinde yer almıştır.

Kamu görev ve hizmetinde bulunanlara karşı, bu görev ve hizmetin yerine getirilmesiyle ilgili olarak yapılan isnatlardan dolayı açılan hakaret davalarında, sanık, isnadın doğruluğunu ispat hakkına sahiptir. Bunun dışındaki hallerde ispat isteminin kabulü, ancak isnat olunan fiilin doğru olup olmadığının anlaşılmasında kamu yararı bulunmasına veya şikâyetçinin ispata razı olmasına bağlıdır.

— Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 39.madde

Türk Ceza Kanunu'nda ise "İsnadın İspatı" başlıklı 127. maddesinde yer bulmuştur.

(1) İsnat edilen ve suç oluşturan fiilin ispat edilmiş olması hâlinde kişiye ceza verilmez. Bu suç nedeniyle hakaret edilen hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı verilmesi hâlinde, isnat ispatlanmış sayılır. Bunun dışındaki hâllerde isnadın ispat isteminin kabulü, ancak isnat olunan fiilin doğru olup olmadığının anlaşılmasında kamu yararı bulunmasına veya şikâyetçinin ispata razı olmasına bağlıdır.
(2) İspat edilmiş fiilinden söz edilerek kişiye hakaret edilmesi hâlinde, cezaya hükmedilir.

— Türk Ceza Kanunu, 127. madde

Yakın tarihteki örnekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Gazeteci Örsan Kunter Öymen'in Aydınlık gazetesinde 9 Nisan 2015'te yayımlanan yazısı nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla dava açılmış, Öymen "ispat hakkı" talebinde bulunmuş ve bu talep yargılandığı mahkeme tarafından kabul edilmiştir.[3] Ekim 2016'da ise Cumhurbaşkanı'nın bir defaya mahsus olarak hakkındaki tüm hakaret davalarını geri çekmesi üzerine Öymen beraat etmiştir.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Koloş, Umut. "Türk Hukukunda İsnadın İspatı Hakkının Çok Boyutlu Hukuk Kavrayışı Bakımından Analizi". s. 1. Erişim tarihi: 8 Kasım 2020. 
  2. ^ Toraman, Barış (2014). "Medeni Usul Hukukunda İspat Hakkına Dair Bazı Tespit ve Değerlendirmeler". 28 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2020. 
  3. ^ "Cumhurbaşkanı'na hakaret davalarında bir ilk: İspat hakkı talebi". tr.sputniknews.com. Erişim tarihi: 8 Kasım 2020. 
  4. ^ "Cumhurbaşkanı Şikayetini Geri Çekti". Milliyet. Erişim tarihi: 8 Kasım 2020. 

İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Nedir? :İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? ile ilgili İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Ne Demektir? İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Açıklaması Nedir? İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Cevabı Nedir? İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Açıklaması? :İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Gerçek mi? :İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? ile ilgili İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Hakkında? :İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? ile ilgili İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? burada bulabilirsiniz. İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İspat hakkı nedir?, İspat hakkı anlamı nedir?, İspat hakkı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
1989 UEFA Kupası Finali, Taymir, 36 (sayı), Otomat kuramı, Ja Morant, Aspendos, Because We Want To, Transandantal Meditasyon, Aşkabat Millî Tarih Müzesi, Kanal tedavisi, Spanglish, Új név a régi ház falán, Jedi, Yüksekova, Nokia 8110, İdeal Aşk, Unix tipi, Brian David Josephson, Mares, Değişim ve Özgürlük için Halk Cephesi, Gena Rowlands, Bozkocatepe, Yozgat Ayaklanması, When the Music Dies, Ekonomi Bakanlığı (Türkiye), Dereçine, Tarantula Bulutsusu, Indianadaki yerel yönetimler listesi, Filip Hološko, Lizbon Üniversitesi, Kaizer Chiefs, Tunus Televizyonu, Konjaku Monogatarishū, Raul Meireles, NGC 6550, Yakalı kocabaş, Rahim sarkması, Bozarmut, Bolu, NGC 4230, Halid Abdurrauf, Senozoik, Ecikler, Bartın, Kadın Matematikçiler, Viktor Pasulko, Stertinius, Runik yazı, Snowpiercer, Trochosa garamantica, Amin Younes, Gunwalloe, Diyarbekir (eyalet), Gaziantep Devlet Tiyatrosu, Haemaphysalis simplicima, Riesbach, Annie Ödülü, Türkiye 23 yaş altı kadın millî voleybol takımı, All Nippon Airways, Jaroslav Heyrovský, Yuichiro Nagai, 40. güney enlemi, Bagratuni Hanedanlığı, Kral Teucer, Web tabanlı, NGC 806, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Behati Prinsloo, Minari (film), Malpighi cisimciği, Iga Świątek, Nadav, Nevzat Yalçın, NGC 1227, Amasya milletvekilleri, Cumhuriyet Senatosu seçilmiş senatörler listesi, Kaplanlar, Temel parçacık, Oleg Tsaryov, 1595, İbibik, Azerbaycan Kadınlar Voleybol Ligi, Filistin Devletinin uluslararası tanınması, NGC 6742, Sağlık profesyoneli, Tanya, Murat Demir, Azot döngüsü, Yasa, Aequitas, Arap Hristiyanlar, Toroslar, Oleg Horohordin, 2024 UEFA Süper Kupası, Olga Brizgina, Capileira, Alayhanı, Aksaray, Hugo de Payens, Hız göstergesi, Çeruskerler, Arjantin futbolunda lig sistemi, Demre,
Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?,