Oya Okar

Oya Okar

Oya Okar Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Oya Okar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Oya Okar
Oya Okar İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Oya Okar Kelimesinin Anlamı?
Oya Okar Ne Demek?
Oya Okar Ne Demektir?
Oya Okar Analizi?
Oya Okar
Oya Okar Anlamı Nedir?
Oya Okar Ne Demektir?
Oya Okar Açıklaması Nedir?
Oya Okar Cevabı Nedir?
Oya Okar Kelimesinin Anlamı?
Oya Okar Kelimesinin Anlamı Nedir?
Oya Okar Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Oya Okar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Oya Okar (d. 12 Ocak 1986, İstanbul), Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu.

Annesi Tıp Profesörü olan Oya Okar, 12 Ocak 1986 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Bir abisi olan oyuncu, İlk ve orta öğretimden sonra lise eğitimini Müzik Bölümünde tamamlamış ve ardından, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Aynı Üniversitede yüksek lisansını tamamlamıştır.

2005 yılında Şöhret dizisinde Gülçin isimli genç kızı canlandıran ünlü oyuncu daha sonra 2007 senesinde yayınlanan Doktorlar dizisinde Gülümsün karakterine hayat vermiştir. 2008 yılında Kanal D'de yayımlanan Düğün Şarkıcısı adlı diziside Hatice Aslan ve Erkan Can gibi yetenekli isimlerle ekran karşısına çıktı. 2011-2012 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan ve Bosna savaşını anlatan Mavi Kelebekler adlı dizide Burak Hakkı ile birlikte rol almıştır.

Oya Okar, sırasıyla; Ümit Milli, Dağlar Delisi, Sınıf, İstanbul Çocukları, Böyle Bitmesin, Ben Onu Çok Sevdim, Zeytin Tepesi ve Eve Dönüş gibi dizilerde rol almıştır. Kanal D ekranlarında yayınlanmakta olan uzun soluklu Arka Sokaklar adlı polisiye türündeki diziye 2015 yılında katılan Oya Okar, dizide Selin Demirci karakterine hayat vermektedir.

Bekar olan ve 35 yaşında olan Oya Okar, 1.70 boyunda, 56 kilo ve Oğlak burcudur.

Rol aldığı oyunlar

Filmografi

Yıl Yapım Karakter Dizi/Film Görevi
2005 Gülçin Özer Dizi Yardımcı oyuncu
2006 Elif Dizi Yardımcı oyuncu
2007 Asu Dizi Başrol oyuncusu
2008 Sınıf Rüya Dizi Yardımcı oyuncu
2008 Çiçek Dizi Başrol oyuncusu
2009 Gülfem Dizi Başrol oyuncusu
2010-2011 Doktorlar Gülümsün Kaya Dizi Yardımcı oyuncu
2011-2012 Mavi Kelebekler Aida Hasoviç Dizi Başrol oyuncusu
2012 Böyle Bitmesin - Dizi Konuk oyuncu
2013-2014 Şadan Dizi Yardımcı oyuncu
2014 Kaçak Çiğdem Dizi Yardımcı oyuncu
2014 Zeytin Tepesi Oya Tolunay Dizi Yardımcı oyuncu
2014 Küçük Ağa Rengin Dizi Konuk oyuncu
2015-günümüz Arka Sokaklar Selin Demirci Dizi Başrol oyuncusu
2016 Saruhan Pandora Film Yardımcı oyuncu
2018 Fatima Sorkultay Dizi Konuk oyuncu

Kaynakça

Dış bağlantılar