Hande Ataizi

Hande Ataizi

Hande Ataizi Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Hande Ataizi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Hande Ataizi
Hande Ataizi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Hande Ataizi Kelimesinin Anlamı?
Hande Ataizi Ne Demek?
Hande Ataizi Ne Demektir?
Hande Ataizi Analizi?
Hande Ataizi
Hande Ataizi Anlamı Nedir?
Hande Ataizi Ne Demektir?
Hande Ataizi Açıklaması Nedir?
Hande Ataizi Cevabı Nedir?
Hande Ataizi Kelimesinin Anlamı?
Hande Ataizi Kelimesinin Anlamı Nedir?
Hande Ataizi Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Hande Ataizi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Hande Ataizi (d. 2 Eylül 1973, Bursa), Türk oyuncu ve sunucu.[2]

Yaşamı

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 1996 yılında ‘Mum Kokulu Kadınlar’ filmiyle ünlenmiş ve daha ilk filminde gösterdiği oyunculuk performansıyla ‘Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü almıştır. Ardı ardına çektiği diziler hit ve uzun soluklu olmuştur.

Hande Ataizi, Cem Davran'la birlikte pek çok dizi, film ve şov programı projesinde yer almış ve sanat dünyasının önemli ikililerinden olmuşlardır. Ataizi, 2002'de Cem Davran'la birlikte sunduğu İki Kere Kiki programında, manken Sevda Demirel'in tokat atmasıyla yine çok uzun süre magazin gündeminde baş sırada yer almıştı.

Özellikle, estetikli burnunu gazetecilere göstermemek için bulunduğu mekânın tuvaletinden kaçmaya çalışırken görüntülenince magazin gündemini uzun süre meşgul etmişti. 2009 yılında bir magazin muhabirine şemsiye ile saldırması da basını meşgul etmişti.

Sinema ve dizilerdeki oyunculuğunun yanı sıra pek çok televizyon gösterisinin de sunuculuğunu yapmıştır. adlı tiyatro oyununda Cihan Ünal ile oynamıştır.

Bir dönem, TNT'de yayınlanan 'ı sunmuştur. 2012 yılında Star'da yayınlanan Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada da jüri üyeliği yapmıştır.

Filmografi

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
1996 Mum Kokulu Kadınlar Belkıs
1999 Kahpe Bizans Mağdure Bacı
2000 Arzuhan Öztürk
2007 Çılgın Dersane Coğrafya öğretmeni Yıldız
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
1993 Yaz Evi Gülçiçek
1995 Handan Karadağ
1996 Ayla
1997 Kendisi Sunucu
1998 Ruhsar Ruhsar Dizi / Başrol
Böyle Mi Olacaktı Gül Tanrıyar
1999 Yüzleşme Nurgül/İnci Dizi / Başrol
2000 Kendisi Sunucu
2001 İki Kere Kiki Kendisi Sunucu, Cem Davran ile
2002 Sema
Bihter
Bayanlar Baylar Şahane
2003 Gazel
2004 Zinnur/Şerbet/Alev
2005 Kendisi Sunucu
2006 Sev Kardeşim Yüksel Atak
Kendisi Sunucu, Cem Davran ile
Showtime Kendisi Jüri üyesi
2007 Buzda Dans
Süreyya/Handan
2008 Ece Ece
Kendisi Sunucu, Şafak Sezer ile
2009 Kendisi Sunucu
2010 Karışık Aile Kendisi Sunucu
2011 Kendisi Sunucu
2012 Benzemez Kimse Sana Kendisi Jüri üyesi
2013 Dizi / Başrol
2015 Kendisi Program / Jüri üyesi
2015 Hayat Mucizelere Gebe Süheyla Dizi / Başrol
2021- Camdaki Kız Cana Yılmaz Dizi

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ http://www.sabah.com.tr/multimedya/galeri/magazin/hande-ataizi-anne-oldu/
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2015.