Trollface Nedir?

Trollface Nedir?

Trollface

Trollface Nedir?
Trollface Ne demek?
Trollface Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Trollface İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Trollface
Trollface Kelimesinin Anlamı? Trollface Ne Demek?
Trollface Ne Demektir? Trollface Analizi?
Trollface
Trollface Anlamı Nedir? Trollface Ne Demektir?
Trollface Açıklaması Nedir? Trollface Cevabı Nedir?
Trollface Kelimesinin Anlamı?
Trollface
Trollface Kelimesinin Anlamı Nedir? Trollface Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Trollface Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Trollface Nedir?

Trollface

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Trollface, İnternet trollerini ve İnternet trollerini sembolize etmek için kullanılan, yaramaz bir gülümsemeye sahip bir öfke karikatürü karakterinin mem görüntüsüdür. En eski ve en çok bilinen öfke karikatürü yüzlerinden biridir.[1][2]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Trollface, 19 Eylül 2008'de Microsoft Paint'te, 18 yaşındaki Oakland üniversite öğrencisi olan ve ailesiyle birlikte yaşayan Carlos Ramirez tarafından çizildi.[3][4] Resim, Ramirez'in DeviantArt sayfasında, Trolls adlı öfke karikatürünün bir parçası olarak, trollemenin anlamsız doğası hakkında yayınlandı.[5][6] Ramirez görseli 4chan web sitesinde yayınladı ve bir gün içinde sitenin diğer kullanıcıları bunu paylaştı.[7] Sonraki aylarda Ramirez'in çizimi, bir İnternet trolünün evrensel ifadesi ve çok yönlü bir öfke karikatürü karakteri olarak 4chan'da hızla ilgi gördü. Trollface, 4chan'dan 2009'da Reddit ve Urban Dictionary'ye ve sonunda Imgur ve Facebook gibi diğer İnternet resim paylaşım sitelerine ulaştı.

8 Nisan 2015'te Kotaku, Ramirez ile artık ikon haline gelen öfke karikatürü karakteri hakkında derinlemesine bir röportaj makalesi yayınladı.[8] Makalede, Trollface sanatçısı, 2010 yılında ABD Telif Hakkı Bürosu'na kaydolduğundan bu yana lisans ücretlerinde, yerleşimlerde ve diğer ödemelerde 100.000 $'dan fazla kazandığını ve aylık gelirlerinin popülaritesinin zirvesinde 15.000 $'a kadar yükseldiğini tahmin ediyor. Ek olarak, Ramirez, Meme Run'ın Wii U eShop'tan kaldırılmasının ardında yatan bir hikâye de sundu.

Kullanım[değiştir | kaynağı değiştir]

Trollface, İnternette başkalarını kendi eğlencesi için rahatsız eden bir İnternet trolünü gösterir.[2] Ramirez'in orijinal karikatürü trollerle alay etti;[3] ancak görüntü troller tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.[9] Trollface, birinin dilini çıkarmasının İnternet eşdeğeri olarak tanımlanmıştır. Görüntüye genellikle "Problem?" veya "You mad? (Kızgın mısın?)" gibi ifadeler eşlik eder.[10]

Telif hakkı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ramirez, Trolls'u 27 Temmuz 2010'da Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Bürosu'na kaydettirdi.[3] O zamandan beri, perakende zinciri Hot Topic tarafından satılan yüzle süslenmiş gömlekler için lisanslama da dahil olmak üzere, Trollface ile ilişkili lisans ücretlerinde ve diğer ödemelerde 100.000 doların üzerinde para aldığını söylüyor.

Nintendo'nun Wii U konsolu için video oyunu Meme Run, Trollface'i ana karakter olarak dahil ettiği için telif hakkı ihlali nedeniyle kaldırıldı.[3][11]

Trollface tescilli değildir.[12]

Etkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Man cosplaying as Trollface
Dragon Con 2011'de Trollface makyajlı adam

Trollface, La Tercera tarafından "memlerin babası" olarak tanımlanmıştır.[4] Meksiko'da Museo del Meme (Mem Müzesi)'de bir Trollface büstü sergilendi.[13]

Mart 2012'de, viral bir videoda üstünde Trollface olan ve "Problem?" yazan bir pankart Eskişehirspor taraftarları tarafından bir kural değişikliğini protesto etmek için kullanıldı.[14]

Black Mirror'ın "Kapa Çeneni ve Dans Et" bölümünde şantajcılar, itaatlerine rağmen mağdurların sırlarını sızdırdıktan sonra Trollface fotoğrafları gönderir.

Şubat 2021'de Rebecca Black, 10. yılını kutlamak için 2011 şarkısı "Friday" için bir remiks yayınladı ve şarkının video klibinde Trollface dahil olmak üzere birçok öfke karikatürü karakteri yer aldı.[15]

Trollface bazen bir cadılar bayramı kostümü ve cosplay karakteri olarak kullanılır.[9]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Junge Zeiten: Bitte recht freundlich". Kölner Stadt-Anzeiger (Almanca). 5 Temmuz 2012. 28 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2020. 
  2. ^ a b "Fffuuuuuuuu: The Internet anthropologist's field guide to "rage faces"". Ars Technica. 12 Mart 2012. 13 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2020.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Connor" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ a b c d "The Maker Of The Trollface Meme Is Counting His Money". Kotaku. 8 Nisan 2015. 21 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2020.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Klepek" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. ^ a b "Trollface: El padre de los memes cumple 10 años". La Tercera (İspanyolca). 20 Eylül 2018. 28 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2020.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Christiansen" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  5. ^ "The Origin Stories Behind 5 of the Internet's Most Popular Memes". Observer. 30 Mart 2016. 31 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2020. 
  6. ^ "Comic - Trolls". DeviantArt. 19 Eylül 2008. 20 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2020. 
  7. ^ "How the creator of the 'trollface' meme turned an MS Paint cartoon into a six-figure payday". Business Insider. 8 Nisan 2015. 10 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2020. 
  8. ^ "The Maker Of The Trollface Meme Is Counting His Money". Kotaku (İngilizce). 8 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2020. 
  9. ^ a b "7 memes to know: Internet culture at its finest". The Next Web. 30 Eylül 2011. 1 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2020.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Macale" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  10. ^ "Trollface (Racist Versions)". Anti-Defamation League. 27 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2020. 
  11. ^ "Copyright Owner of 'Trollface' Image Explains Role in Getting Meme Run Taken Down". Nintendo Life. 4 Mart 2015. 6 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2020. 
  12. ^ "5 faces you never realized were trademarked". Vox. 24 Temmuz 2015. 26 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2020. 
  13. ^ "Museo del Meme estará abierto solo este fin de semana en la Ciudad de México". infobae (İspanyolca). 8 Aralık 2018. 9 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2020. 
  14. ^ "Problem? Turkish soccer fans protest rule change with troll face". The Daily Dot. 3 Mart 2020. 28 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2020. 
  15. ^ "Rebecca Black Reclaims 'Friday'". PAPER (İngilizce). 11 Şubat 2021. 15 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2021. 


Haberler Kategorisinden Haberler


  • Trollface Nedir? Nedir?:Trollface Nedir? ile ilgili Trollface Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Trollface Nedir? Ne Demektir? Trollface Nedir? Açıklaması Nedir? Trollface Nedir? Cevabı Nedir? Trollface Nedir? Kelimesinin Anlamı? Trollface Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Trollface Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Trollface Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Trollface Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Trollface Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Trollface Nedir? Açıklaması?:Trollface Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Trollface Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Trollface Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Trollface Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Trollface Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Trollface Nedir? Gerçek mi?:Trollface Nedir? ile ilgili Trollface Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Trollface Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Trollface Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Trollface Nedir? Hakkında?:Trollface Nedir? ile ilgili Trollface Nedir? burada bulabilirsiniz. Trollface Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz Trollface Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Trollface Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Air Namibia, Farmakolojik, Air Madagascar, Vajina, Chicago Üniversitesi, Toktamış Ateş, Çarsancak, air india, Air India, Pekin Nanyuan Havalimanı, Petır Delyan Ayaklanması, FN MAG, Air Berlin, Harrison Ford, Gedik, Haymana, İstiglal, Endülüslüler, Air Astana, Louis Blanc, Yavuz 16, M203, Güney Norveç, Air America, Seçil Heper, James Chester, Koçero, Cooper, Missouri, Abisal ova, Viktor Pečovský, Tom Pidcock, Spermophorides flava, Burgazada Sinagogu, Furkan Suresi, Kozdere Tren İstasyonu, Sözcük öbeği, Boom, Belçika, Siyenpiler, İskra, Iskra, Filipinliler, Antioquia, Joyce Summers, Dalga parçacık ikiliği, Celile Toyon, Henri de Brouckère, Ailano, Pentokostlar, Latina ili, Ahmet Nesin, Bad Säckingen, Aikido, Yeniden doğum, Elijah Wood, Gabrielle Odinis, Microcarbo africanus, Ásta Ragnheiður Jóhannesdóttir, Alona Kimhi, Kosova, Bir Geyşanın Anıları, Porto, Elektrik akımı, Panjange madang, Gülbün Mesara, CSAR, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı, Erwinia, NGC 1547, Ali Paşa, Rick Barry, Świętochłowice, Randal Kolo Muani, Homoousia, Myoepitelyal hücre, Washington Wizards, Ahrik Tsveyba, I. Charles (İngiltere), Halotan, Mutlak sıcaklık, Donna Summer, Ahn Jung Hwan, Kavakdere, Yıldızeli, Adaptasyon, II. Con Kastrioti, Sitta pusilla, Sava Paşa, Çörten, Adam Reach, Üçyüzlü, Jean Paul Pineda, Yuan Hanedanlığı, Dilophosaurus, Roque Júnior, Schwarzbier, Mimari, Refet Topçuoğlu, Rana graeca, 1899 yılı devlet liderleri listesi, Ahmet Ziya Yüce, Abdulkadir Sarı, Marksist felsefe,
Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?,