Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir?

Facebook Nedir?

Facebook Nedir?, Facebook Nerededir?, Facebook Hakkında Bilgi?, Facebook Analizi? Facebook ilgili Facebook ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Facebook ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Facebook Ne Anlama Gelir Facebook Anlamı Facebook Nedir Facebook Ne Anlam Taşır Facebook Neye İşarettir Facebook Tabiri Facebook Yorumu 

Facebook Kelimesi

Lütfen Facebook Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Facebook İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Facebook Kelimesinin Anlamı? Facebook Ne Demek? ,Facebook Ne Demektir? Facebook Ne Demektir? Facebook Analizi? , Facebook Anlamı Nedir?,Facebook Ne Demektir? , Facebook Açıklaması Nedir? ,Facebook Cevabı Nedir?,Facebook Kelimesinin Anlamı?,Facebook Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Facebook Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Facebook Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Facebook Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Facebook Kelimesinin Anlamı Nedir? Facebook Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Facebook Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Facebook Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Facebook - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Facebook

Facebook Nedir? Facebook Ne demek? , Facebook Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Facebook Kelimesinin Anlamı? Facebook Ne Demek? Facebook Ne Demektir? ,Facebook Analizi? Facebook Anlamı Nedir? Facebook Ne Demektir?, Facebook Açıklaması Nedir? , Facebook Cevabı Nedir? , Facebook Kelimesinin Anlamı?






Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir?

Facebook

Page yarı korumaya alındı
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Facebook
TürüAnonim şirket
İşlem koduNASDAQ: FB
NASDAQ-100 Component
S&P 500 Component
Kuruluş tarihi4 Şubat 2004 (20 yıl önce) (2004-02-04)
MerkezMenlo Park, Kaliforniya, ABD
Hizmet alanıAmerika Birleşik Devletleri (2004-05)
Dünya çapında (2005-günümüz)
Girişimci(ler)
Önemli kişilerMark Zuckerberg
(Chairman and CEO)
Sheryl Sandberg
(COO)
Endüstriİnternet
Gelir70.697 milyar $ (2019)[1]
Faaliyet geliri23.986 milyar $ (2019)[1]
Net gelir18.485 milyar $ (2019)[1]
Toplam varlığı133.376 milyar $ (2019)[1]
Toplam özkaynaklar101.054 milyar $ (2019)[1]
EbeveyniMeta, Inc.
Yan kuruluşlarıInstagram
WhatsApp
Oculus VR
Threads
Website
YazılımıC++, PHP [2] ve D dili[3]
TescilGerekli
Kullanıcılarartış 2.3 Milyar (Ocak 1, 2019)[4]
DillerÇok dilli (70)
Mevcut durumuAktif

Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal ağ. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine alan Facebook, iki ay içerisinde Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı. Uygulamanın ilk senesinde; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm okullar Facebook veri tabanında mevcuttu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e-posta adresiyle (.edu, .ac.uk vb.) üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise Facebook tüm e-posta adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedirler. Ayrıca Facebook, dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden biridir. Google Play Store'da 5 milyar fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

Tarihçe

2003 yılının sonlarına doğru Mark Zuckerberg tarafından yazılmaya başlanan Facebook'un ilk olarak amacı, Columbia Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli Amerikan üniversitelerindeki öğrenciler arasındaki bağlantıyı güçlendirmekti. Üniversitelere yayılmaya başladıktan sonra finansman ve medya gibi noktalara odaklanılarak Facebook'un güçlendirilmesi amaçlandı. 2004 Nisan ayında Zuckerberg, Dustin Moskovitz ve Eduardo Saverin ile beraber TheFacebookLLC adı altında kurulan şirketle Facebook'a kurumsal bir kimlik kazandırdı. Peter Thiel tarafından Haziran 2004 tarihinde Facebook'a 500.000 dolar yatırım yapıldı. Bunu Mayıs 2005 tarihinde Accel Partners tarafından yapılan 13 milyon dolarlık yatırımın izlemesiyle birlikte site Eylül 2006 tarihi itibarıyla e-posta doğrulaması şartıyla 13 yaş üstü herkesi üye olarak kabul etmeye başladı ve bugünkü halini aldı.[5]

Genel bilgi

Alexa istatistiklerine göre Facebook, 31 Ağustos 2014 itibarıyla dünyanın en fazla ziyaret edilen 2. sitesidir.[6] Bunun yanı sıra; Mısır'ın en fazla ziyaret edilen sitesi, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Türkiye, Panama ve Norveç'in 2. en fazla ziyaret edilen sitesi, Kanada, Güney Afrika, Birleşik Krallık ve İsveç'in 3. en fazla ziyaret edilen sitesi, 2012 yılı itibarıyla da dünya çapında en çok ziyaret edilen sitedir.[6]

Facebook ismini "paper facebooks"tan alır. Bu form, Amerikan üniversitelerinde okulların öğrencilerine, öğretmenlerine ve çalışanlarına doldurttuğu, onları tanıtan bir formdur.

Facebook'un şu anda 1 milyar 350 milyon kullanıcısı bulunmaktadır.[7]

Site, kullanıcılara ücretsizdir ve gelirini afişlerden, logo reklamlarından ve sponsor gruplarından almaktadır (Nisan 2006'da gelirlerin haftalık 1.5 milyon dolar olduğu öne sürülmüştür). Kullanıcılar profilleri fotoğrafları, ilgi alanları, gizli ya da açık mesajları ve arkadaş grupları sergilemektedir. Profillerin gösterimi sadece arkadaşlara görünecek şekilde veya belli ağların dışındakilere açık olmayacak şekilde sınırlandırılabilir. TechCrunch'a göre; ABD'deki üniversitelerdeki öğrencilerin %85'inin Facebook'ta bir hesabı bulunmakta ve bunların %60'ı her gün bağlanmaktadır. %85 her hafta, %93 her ay bağlananlar arasındadır. Facebook sözcüsü Chris Hughes ise kullanıcıların her gün ortalama 19 dakika Facebook'ta vakit geçirdiğini söylemektedir.

Facebook'un kurucusu, eski Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg.

13 Mart 2009 itibarıyla Facebook'un yeni arayüzü kullanılmaya başlamıştır. Ancak bu arayüz, kullanıcılar arasında ikilik yaratmıştır. Bazı kullanıcılar bu arayüzü çok başarılı bulurken, bazı kullanıcılar protesto etmektedir. Facebook yöneticileri ise bu yeni arayüz için ısrar etmektedirler.

Teknik açıdan ise Facebook, web otoriteleri tarafından en başarılı Web 2.0 uygulamalarından biri olarak gösterilmektedir.

2006 yılında MySpace'in News Corporation'a satılmasıyla Facebook'un da satılacağı söylentileri çıkmıştır. Zuckerberg ise Facebook'u satmak istemediğini belirtmiş ve söylentileri yalanlamıştır.

İlk teklifin Viacom tarafından 975 milyon dolar olduğu öne sürülürken; Eylül 2006'da Yahoo, 1 milyar dolar teklifte bulunmuştur. Ekim ayında ise; Google, YouTube'u satın aldıktan sonra, Facebook için 2,3 milyar dolar teklifte bulunmuştur.

Facebook yöneticilerinden Peter Thiel ise, Facebook'un iç değerinin 8 milyar dolar olduğunu ve proje gelirlerinin 2015 yılı için 1 milyar dolar olduğunu söylemiştir.

24 Ekim 2007'de Microsoft, Facebook'un %1,6'lık hissesini 240 milyon dolar ödeyerek satın almıştır. Google ve diğer şirketler de benzeri bir yöntemle Facebook hisselerine yönelmektedir.

2008 Ağustos'unda, Facebook'un aylık 100 milyon aktif kullanıcısı vardı. İnsanlar birbirini Facebook'a çağırdı ve bu sayı 7 ayda iki katına çıktı. 2009 Nisan ayında ise bu sosyal ağın ulaştığı insan sayısı 200 milyondu. 2009 Temmuz'unda ise 4 aydan kısa bir sürede Facebook kullanıcı sayısı 50 milyon daha artarak 250 milyona ulaşmıştır.[8]

23 Temmuz 2009'da başlayan bir uygulamayla Facebook'a, Yahoo sitesi içerisinden ulaşma imkânı getirilmiştir.[9]

Facebook'un ağırlıklı olarak mavi olmasının nedeni ise kurucusu Mark Zuckerberg'in renk körü olmasıdır.[7]

Site fonksiyonları

Fotoğraflar

Fotoğraflar uygulaması ile kullanıcılar kendi aralarında fotoğraflarını, kendilerini ve arkadaşlarını da üzerine etiketleyerek sunabilmektedir. Bazı gizlilik sorunları nedeniyle facebook, fotoğrafların görüntülenmeleri üzerinde bazı sınırlamalar koymuştur. Ağustos 2007 itibarıyla Facebook'ta 31.31 milyar fotoğraf bulunmaktadır, bu da kişi başı 31 fotoğrafa denk gelmektedir. Fotoğraflar herkes tarafından görülebilir, ancak gerekli ayarlamalar yapıldığı takdirde hiçbir kullanıcı tarafından da görülmeyebilir.

Armağanlar

Armağanlar, Facebook'un Şubat 2007 tarihinde yaptığı bir uygulamadır. Kullanıcılar birbirlerine küçük ikonlardan oluşan hediyeler gönderebilmektedir. Bu ikonlar Apple tasarımcısı Susan Kare tarafından tasarlanmaktadır ve kullanıcılar bu hediyeleri gizli ya da açıkça vermektedir. Kullanıcılar isterse "hediyeler" kutusunu profillerinde de gösterebilir. Kullanıcılar hesaplarının açılmasıyla ücretsiz bir hediye verme hakkına sahiptir; bundan sonraki hediyeler ise 1 dolar ile ücretlendirilmektedir. Hediyelerin %50'si Sevgililer Günü'nde verilmektedir.

Bunun yanı sıra, Zachary Allia tarafından geliştirilen "Free Gifts" uygulaması gibi uygulamalarla, ücretsiz olarak da hediye gönderilebilmektedir.

Pazar Yeri

Mayıs 2007 itibarıyla; Facebook Marketplace (Facebook Pazar Yeri) uygulamasıyla; satılık eşyalar, kiralık/satılık ev, işler ve diğerleri olmak üzere bir market ortamı yaratmış ve burada kullanıcıların birbirleriyle alışveriş yapmasını sağlamıştır. Bu hizmeti kullanmak ücretsizdir. Bu hizmetten özellikle üniversite öğrencileri yararlanmaktadırlar. Birçok öğrenci kitap ve okul eşyalarını Facebook aracılığıyla satmaktadırlar. Ayrıca kiralık daireler ve evler de Facebook aracılığıyla markete konulabilmektedir.

Dürtmeler

Pokes (Dürtmeler) uygulaması ile bir kullanıcının diğer bir kullanıcıyı dürterek diyalog kurmasını sağlamaktadır. Değişik türde dürtüler için X Me ve SuperPoke gibi Facebook eklentileri de bulunmaktadır. Bu uygulamalar, dürtme işlemini değişik varyasyonlarda yapılmasını sağlamaktadır.

Etkinlikler

Etkinlikler uygulaması ise; kullanıcıların arkadaşlarını belli buluşma oluşturabilir ve diğer kullanıcılar da bu etkinlikler için RSVP'lerini bildirebilirler.

Video

Facebook'un video uygulaması ise; kullanıcıların birbirlerine YouTube ve benzeri sitelerdeki videoları göndermelerinin yanı sıra; özel mesajlar da dahil olmak üzere video kamerasıyla görüntü kaydederek bunu mesaj olarak göndermesini sağlamıştır. Ayrıca 2015'ten itibaren videolar Pop-Out şeklinde izlenebilir hale getirilmiştir.[10][11][12]

Uygulamalar

24 Mayıs 2007 itibarıyla Facebook, Facebook Platform adını verdiği altyapısı ile geliştiricilerin Facebook ile etkileşimli uygulamalar yaratmasına olanak sağlamıştır. Uygulamalar, Facebook API 7 Ekim 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ile kolayca geliştirilebilir. 11 Ekim 2007 itibarıyla Facebook'ta 5500'ün üzerinde uygulama mevcuttur.

Yabancı dil seçeneği

30 Ağustos 2008 tarihinden itibaren çeviri uygulaması ile mevcut olan diğer diller Almanca, Çekçe, Basitleştirilmiş Çince, Geleneksel Çince, Hong Kong Çincesi, Danca, Fince, Fransızca, Galce, Felemenkçe, İspanyolca, İsveççe, İtalyanca, Japonca, Katalanca, Korece, Lehçe, Bokmål Norveççesi, Brezilya Portekizcesi, Türkçe, Kürtçe ve Rusça.[13]

Ayrıca her sene 19 Eylül'de kutlanan "Uluslararası Korsan Gibi Konuş Günü"nü kutlamak için 19 Eylül 2008'de Korsan İngilizcesi seçeneği de mevcut oldu.[13]

Messenger

Facebook'un iOS, Android ve Windows Phone platformları için geliştirdiği Messenger uygulaması, Facebook kullanıcıları için tüm medya biçimlerinde sohbet ve paylaşım yapma olanağı sunmaktadır. Facebook Messenger'a sayfa sahipleri sohbet botu ekleyebilmektedir. Sohbet botu satın alma, otomatik cevap gibi işleri yapabilmektedir.

Facebook Logo
Facebook Logo

Yönetim

Şirketin Kaliforniya'daki merkez ofisi

İstatistikler

Facebook'un kullanıcı sayısı Ekim 2012 itibarıyla tüm dünyada 1 milyarı aşmıştır.[14][15] Artış hâlen devam etmektedir. Aşağıda 2015 yılının Mart ayı itibarıyla farklı ülkelerde Facebook kullanıcı sayısı istatistiği bulunmaktadır.[16]

Ülkelere göre en popüler sosyal ağ siteleri (2019)
  Facebook
  QZone
  Veri yok
Ülke Kullanıcı sayısı
ABD 188.000.000
Hindistan 122.000.000
Brezilya 98.000.000
Endonezya 72.000.000
Meksika 58.000.000
Filipinler 42.000.000
Türkiye 40.000.000
Birleşik Krallık 38.000.000
Tayland 34.000.000
Fransa 30.000.000
Almanya 28.000.000
İtalya 28.000.000
Vietnam 28.000.000
Arjantin 26.000.000
Mısır 24.000.000
Japonya 24.000.000
Kolombiya 22.000.000
İspanya 22.000.000
Kanada 20.000.000
Pakistan 19.000.000
Malezya 16.800.000
Tayvan 16.200.000
Peru 14.600.000
Avustralya 13.800.000
Polonya 13.200.000
Venezuela 11.800.000
Güney Afrika 11.800.000
Şili 10.800.000
Rusya 10.200.000
Suudi Arabistan 9.600.000
Hollanda 9.400.000

Ayrıca bakınız

Kaynakça

Ayan, Buğra (2016). Sosyal Ağlar Tarihi. Ankara: Abaküs. s. 72. ISBN 978-605-9129-53-4. 14 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2016. 

  1. ^ a b c d e "Arşivlenmiş kopya". 9 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2020. 
  2. ^ Clarke, Gavin (2 Şubat 2010). "Facebook re-write takes PHP to an enterprise past". The Register. Londra. 12 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2015. 
  3. ^ Bridgwater, Adrian (16 Ekim 2013). "Facebook Adopts D language". Dr Dobb's. San Francisco. 20 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2015. 
  4. ^ "Facebook Reports First Quarter 2015 Results". 22 Nisan 2015. 13 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2015. 
  5. ^ Ayan, Buğra (2016). Sosyal Ağlar Tarihi. Ankara: Abaküs. s. 19. ISBN 978-605-9129-53-4. 14 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2016. 
  6. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 23 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2010. 
  7. ^ a b "Facebook Hakkında 16 İlginç Bilgi". 29 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  8. ^ "Facebook yine şov yaptı". Hürriyet.com.tr. 25 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2009. 
  9. ^ "Yahoo'dan Facebook sürprizi". DW-World.de. 3 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2009. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2015. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2015. 
  12. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2015. 
  13. ^ a b c "Log in or sign up to view". www.facebook.com. 12 Aralık 1998 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2015. 
  14. ^ "Facebook kullanıcısı 1 milyarı geçti". BBC Türkçe. 17 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2012. 
  15. ^ "2012 - Facebook'un 1 milyar kullanıcısı için yayınladığı resmî videosu" (İngilizce). Youtube/TheOfficialFacebook. 24 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2012. 
  16. ^ "Facebook Country Stats". 13 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2015. 

Dış bağlantılar


Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Nedir? :Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? ile ilgili Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Ne Demektir? Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Açıklaması Nedir? Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Cevabı Nedir? Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Açıklaması? :Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Gerçek mi? :Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? ile ilgili Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Hakkında? :Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? ile ilgili Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? burada bulabilirsiniz. Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Facebook nedir?, Facebook anlamı nedir?, Facebook ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Türkiyede tarım, İyi Kötü ve Çirkin, A Thousand Suns, Pignataro Maggiore, Erkekler Voleybol Dünya Kupası, Tankette, Ülkeye göre sıralanmış arkeolojik siteler listesi, Ender Arslan, Hacı Halil Paşa, İnsan bilgisayar etkileşimi, Tetradactylus, valide sultan, I. Sargis Cakeli, Cafer Numeyri, Salazar Slytherin, Andrew Carnegie, Ispartakule Tren İstasyonu, Sevendust, UCI Dağ Bisikleti Dünya Kupası, Suriye İç Savaşındaki silahlı gruplar listesi, Somalililer, Merdehek, Pat Jennings, Therblig, Astragalus bourgovii, Peter Sagan, Cadel Evans, Ljig, Azizleştirme, Azur mavisi, Kiswahili, Mikel Landa, İngiltere İç Savaşı, Çinin idari bölümleri, Nitrik asit, Paglicci Mağarası, Kálmán Mészöly, NGC 6122, Nesîmî, Çinin eyaletleri, Çankırıda 1961 Türkiye genel seçimleri, NGC 5703, VOLMET, Çinin doğrudan yönetilen şehirleri, NGC 7610, Çinin dış temsilcilikleri, Caferli Tren İstasyonu, Madonna albüm diskografisi, Plantea, Çinin dış ilişkileri, Toprakkale, Polatlı Yüksek Hızlı Tren Garı, Ixodes apronophorus, Karakomik Filmler, Michel Debré, 22 Aralık, Chactidae, Kayda değer operalar listesi, Lum Rexhepi, Köknar, Mollaismail, Halil Ayan, Sanger dizilemesi, Maraş Muharebesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Iljo Keisse, Abbotsford, Annabeth Chase, Villanueva de Córdoba, İncheon, Rubik Küpü, Incheon, Pepsi Blue, Capo di Ponte, Çaldıran Meydan Muharebesi, Lugagnano Val dArda, Omar Sy, Clarotes, Paris–Tours, 2020 Milan–San Remo, 2021 Brabantse Pijl, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu, Blinding Lights, Bridgeport, Gazlıgöl Tren İstasyonu, Çolaklar, İslahiye, Ligny Muharebesi, Ağrıda 1946 Türkiye genel seçimleri, The Snake Pit, Osmancıklı İmamzâde Halil Paşa, Koloni (siyaset), Düşman (film, 1979), Genco, Rom markaları listesi, Sulu, Sabae, Zonguldak Süper Amatör Ligi, La Liga 2, Hadis eleştirisi, Erol Babaoğlu,
Tezli Nedir?, Zekice İsminin Anlamı Nedir?, Tezkiyesi Bozuk Nedir?, Mete Koca Kimdir?, Abdullah Çakır Kimdir?, Zeki İsminin Anlamı Nedir?, Recep Bakırcı Kimdir?, Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?,