Trip (albüm)

Trip (albüm)

Trip (albüm)
Trip (albüm) Kelimesinin Anlamı Nedir? Trip (albüm) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Trip (albüm) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Trip (albüm) - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Trip (albüm) - Oranlamak Trip (albüm) - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Trip (albüm) - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Trip (albüm) - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Trip (albüm) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Trip (albüm)
Trip (albüm) Nedir? Trip (albüm) Ne demek? , Trip (albüm) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Trip (albüm)
Trip (albüm) Kelimesinin Anlamı? Trip (albüm) Ne Demek? Trip (albüm) Ne Demektir? ,Trip (albüm) Analizi?
Trip (albüm)
Trip (albüm) Anlamı Nedir? Trip (albüm) Ne Demektir?, Trip (albüm) Açıklaması Nedir? , Trip (albüm) Cevabı Nedir? , Trip (albüm) Kelimesinin Anlamı?

Trip (albüm)

Trip (albüm)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Trip
Gökhan Kırdar stüdyo albümü
Yayımlanma25 Kasım 1997
KaydedilmeEylül 1996 - Mayıs 1997
TarzTrip hop, Elektronika, Tekno rock
Süre38:02
DilTürkçe
ŞirketBay Müzik
YönetmenGökhan Kırdar
YapımcıCan Onat
DerleyenGökhan Kırdar
Gökhan Kırdar kronolojisi
Tutunamadım
(1995)
Trip
(1997)
Ethnotronix
(2002)
Trip albümüne çekilmiş video klipler
  1. "Susma"
    Yayımlanma: 21 Kasım 1997

Trip, Türk şarkıcı Gökhan Kırdar'ın üçüncü stüdyo albümü. İlk kez 25 Kasım 1997'de Bay Müzik etiketiyle yayımlandı. Kırdar'ın 1993-1995 yılları arasında çalıştığı Göksoy Plakçılık şirketi etiketiyle yayınlanan Tutunamadım (1995) albümünden sonra satışa sunduğu ilk albümüdür. Gökhan Kırdar, ikinci albümünü yayınladıktan sonra farklı tarzlarda müzikler yapmak istediği için iki albüm yayınlandığı müzik şirketinden ayrıldı. İlk iki albümüne göre sayıca daha az müzisyenle çalışan Kırdar, albümde söz yazarlığı ve besteciliğin yanı sıra programlama, klavye, aranje ve mix gibi birçok şeyi üstlendi. Yapımcılığını Can Onat'ın üstlendiği albüm için sekiz parça kaydedildi.

İlk iki albümünde yer alan "Yerine Sevemem", "Fayton", "Gözbebeğim", "Ah Ayartan Yar", "Yatağına Göz Koydum" ve "Üstüme Basıp Geçme" gibi parçalarla büyük beğeni toplayan Kırdar, bu albümlerinde pop, elektropop, folk ve etnik tarzda müzikler yaptı. Kırdar, 1996 yılı içerisinde dünya müzik endüstrisi için bile yeni kabul edilebilecek onlarca farklı şarkı besteledi. Bu eserlerinin bazılarını Cennet isimli üçüncü solo albümünde topladı ancak yayına sunmak yerine üretmeye devam ederek Trip albümünün kayıtlarını tamamladı. Albümü yayına sunabilmek için ülkesinin ilk bağımsız yapılanmalarından olan Loopus Müzik şirketini kurarak albümün video yapım ve dağıtım çalışmaları için Bay Müzik ile işbirliği sağladı. Sadece "Susma" adlı parçanın yayınlandığı albüm Türkiye'de Trip hop tarzında yayınlanan ilk albümdür.[1]

Arka plan ve gelişim[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk iki albümüyle büyük bir çıkış sağlayan Gökhan Kırdar, müzikte ortaya koyduğu yenilikçi anlayışa oranla ekip arkadaşlarının görsel yapımlarda aynı yaklaşımı göstermemesi nedeniyle sanat anlamında yollarını üzülerek ayırmaya karar verdi. Kırdar, 1995 yılı ortalarında birlikte iki albüm hazırladıkları Göksoy Plakçılık şirketiyle anlaşmasını sona erdirmek üzere girişimlerde bulundu. Çünkü bir sonraki albümünde daha da deneysel çalışmalara yönelecekti ve bu durum plak şirketi tarafından iyi karşılanmayacaktı.[2] 1995 yılı sonlarında sanatçı Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazandı ve ailesinin yanına İzmir'e dönerek müzik bilimi okumaya ve yeni albüm kayıtları için İstanbul'a gidip gelmeye başladı. 1996 yılı içerisinde dünya müzik endüstrisi için bile yeni kabul edilebilecek onlarca farklı şarkı besteledi. Bu eserlerinin bazılarını Cennet isimli üçüncü solo albümünde topladı ancak yayına sunmak yerine üretmeye devam ederek Trip albümünün kayıtlarını tamamladı. Albümü yayına sunabilmek için ülkesinin ilk bağımsız yapılanmalarından olan Loopus Müzik şirketini kurarak albümün video yapım ve dağıtım çalışmaları için Bay Müzik ile işbirliği sağladı.[3]

25 Kasım 1997 tarihinde üçüncü stüdyo albümü olan Trip isimli çalışmasını yayınladı. "Susma"", "Kafes", "Sürünerek" ve "Cesaret" gibi hit şarkıları içinde barındıran albüm müzik eleştirmenleri tarafından büyük övgüyle karşılandı ve çalışmayı dünyada bile henüz çok az örneği bulunan trip hop, electronika ve tekno rock gibi yeni müzik akımlarının öncülerinden ilan ettiler. Gökhan Kırdar'ın yazdığı sözlerdeki bastırılmış insan ruhunun korkuları üzerinden dile getirdiği cesaret manifestosu, psikolojik terapi yöntemlerinin sanat yoluyla ifade edilişi anlamında bir ilk oldu.[4] Albüm için hazırlanan ilk ve tek video olan "Susma" şarkısı o dönem içerisinde ortaya koyduğu görsel yaklaşımıyla vizüel anlamda da öncü oldu.[5] Trip albümü sanatçıya uluslararası arenada birçok yeni işbirliğinin kurulmasına ve dünya müzik endüstrisinin kapılarının açılmasına imkan sağladı. Her yeni akım albümlerde olduğu gibi insanlar albümü anlamakta zorlansalar ve hatta yanlış anlasalar bile, sanatçının bu çalışması da dünya müzik tarihindeki yerini değeri yıllar sonra anlaşılacak şekilde almış oldu.

Kayıt[değiştir | kaynağı değiştir]

Gökhan Kırdar, Serseri Mayın (1994) ve Tutunamadım (1995) adlı ilk iki albümünü kalabalık bir ekip ile kaydetti. Göksoy Plakçılık etiketiyle yayınlanan ilk iki albümünde "Yerine Sevemem", "Fayton", "Gözbebeğim", "Ah Ayartan Yar", "Yatağına Göz Koydum", "Nisan" ve "Üstüme Basıp Geçme" gibi birçok hit parça çıktı. Erkan Oğur, İlyas Tetik, Gürol Ağırbaş, İsmail Soyberk, Zeynep Talu, Mete Özgencil, Mustafa Süder ve Tarık Sezer gibi birçok müzisyenle çalışan Gökhan Kırdar, üçüncü albümünde farklı tarzlarda yapmak istediği müzik müzik şirketinden ayrıldı. 1996 yılında Bay Müzik ile anlaşarak üçüncü albümünün kayıtlarına başladı. 1997 yılının başında kendi müzik şirketi olan Loopus Müzik'i kurdu.[6] Üçüncü albümünün kayıtları sekiz ay kadar sürdü.

Albümün yapımcılığını Can Onat üstlenirken, yürütücü yapımcılığını Naci Bayşu ve Osman Bayşu üstlendi. Sekiz parça kaydedilen albümdeki tüm parçaların söz ve müziği Gökhan Kırdar'a aittir. Ayrıca albümde programlama, klavye, aranje ve mix gibi birçok görevi üstlenmiştir. Avangard Home Studio'da kaydedilen albümde kayıt, mastering, mix ve ses mühendisliğini Kemal Çankaya, mastered da Ogün Onat, süpervizör olarak ise Coşkun Çağlayan ve Tanju Özelgin yer almıştır. Albümdeki parçaların çoğunluğunu Gökhan Kırdar, geri vokal olmadan seslendirmiştir. "Cesaret" adlı parçada geri vokalde Kemal Çankaya, "Niye?" adlı parçanın geri vokalinde ise Ogün Onat yer almıştır.[7]

Parça listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

No. BaşlıkŞarkı yazar(lar)ıMüzik Süre
1. "Sürünerek"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar 5:13
2. "Düzmece"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar 5:04
3. "Çıkart"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar 4:55
4. "Susma"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar 5:26
5. "Cesaret"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar 4:01
6. "Utanış"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar 4:39
7. "Niye?"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar 5:07
8. "Kafes"  Gökhan KırdarGökhan Kırdar 4:17

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Gökhan Kırdar - Trip". Albüm. Apple Music. Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2023. 
  2. ^ "Eski çalışmalarını mumla aratıyorlar". Haber. Milliyet. 18 Ocak 1998 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2023. 
  3. ^ "Trip atmıyor". Haber. Milliyet. 30 Aralık 1997 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2023. 
  4. ^ "Gökhan Kırdar, Biyografi". Biyografi. gokhankirdar.info. Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2023. 
  5. ^ "Gökhan Kırdar: Susma 1997". Video klip. Youtube. 27 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2023. 
  6. ^ "Loopus Entertainment". Biyografi. gokhankirdar.info. Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2023. 
  7. ^ "Gökhan Kırdar - Trip". Albüm. Discogs. Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2023. 


Haberler Kategorisinden Haberler


  • Trip (albüm) Nedir?:Trip (albüm) ile ilgili Trip (albüm) burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Trip (albüm) Ne Demektir? Trip (albüm) Açıklaması Nedir? Trip (albüm) Cevabı Nedir? Trip (albüm) Kelimesinin Anlamı? Trip (albüm) konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Trip (albüm) Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Trip (albüm) Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Trip (albüm) Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Trip (albüm) İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Trip (albüm) Açıklaması?:Trip (albüm) Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Trip (albüm) Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Trip (albüm) Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Trip (albüm) Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Trip (albüm) Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Trip (albüm) Gerçek mi?:Trip (albüm) ile ilgili Trip (albüm) burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Trip (albüm) sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Trip (albüm) Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Trip (albüm) Hakkında?:Trip (albüm) ile ilgili Trip (albüm) burada bulabilirsiniz. Trip (albüm) Detaylar için sitemizi geziniz Trip (albüm) Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Trip (albüm) resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Dozölçer, Kreyol, Türkiyenin Maarif Davası, İdil Biret, Ufuk Güldemir, Saray, Akşehir, Wild Is the Wind, Caynizm, Gabriel Silva, Volgograd Baraj Gölü, Kazimir Malevich, Aşkabat Parkı, Avusturyada LGBT hakları, The Interpreter, 1965, Kültürel, Gökhan Gül, Claudio Ranieri, Boğdan hükümdarları listesi, Kıyı, Schilling, Eski Türk alfabesi, Aletia inconstans, NGC 7505, Dirsekte tek izbarço bağı, Fuat Seyrekoğlu, Neper, Adamfakı, NGC 2487, Avustronezya dilleri, Danbury, Connecticut, Hüsrev Gerede, Yakalı kocabaş, Gazeteci Kız, Jorge Otero, Mulawarman Stadyumu, Christoph Kramer, Nissan Navara, Helin Kandemir, Avustralya ve Yeni Zelanda Kolordusu, Not Alone, Rafik Djebbour, Oleksandr Abramenko, Televisión Nacional de Chile, Koniçe, Hidrojen sülfür, Selimağa Tren İstasyonu, Corvomeyenia, Gadir Hum Bayramı, Avustralya Ulusal Galerisi, Johann von Böhmen, Tunç, Yusuke Saikawa, William Séry, Gittiğin Yağmurla Gel, Sedum costantinii, Hillal Soudani, 1989 Sedat Simavi Ödülleri, Nokia Lumia 1320, Stéphane Abaul, Benim Afrikam, Arjantinliler, Avustralya Jeouzamsal İstihbarat Örgütü, Zankyō no Terror, Michelin Rehberi, San Nicola Baronia, Antalya Müzesi, Fazıl Memmedov, Christopher Tatsuki Kinjo, Zeynelabidin Tağıyev, Alfa Ursae Majoris, 1998 Voleybol Dünya Ligi, Çayır, Yayladağı, Öykü Serter, Brachylinga, Luiz Rhodolfo, Microsoft TechNet, Avustralya Gizli İstihbarat Servisi, Pachomios, Beşli, Coyote ve Road Runner, Azerbaycan Birinci Ligi, Miley Stewart, Warner Records, Rusyada siyaset, Senhora do Mar, Lidia Kopania, Feridun Zendi, Dmanisi, Portobello Cadısı, Avrupa Birliği Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği, Eucalyptus panda, Belemedik Tabiat Parkı, 1660 Büyük İstanbul Yangını, Hasarinella, Muş ilindeki yerleşim yerleri listesi, A Moonclad Reflection, Ayşe Leman Karaosmanoğlu, Pierre Mankowski, Salomon Olembé,
Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?,