Saulius Skvernelis Kimdir?

Saulius Skvernelis Kimdir?

Saulius Skvernelis Kimdir?

Saulius Skvernelis Nereli

Saulius Skvernelis Kaç Yaşında? Saulius Skvernelis Boyu Kaç

Saulius Skvernelis Kaç Kilo Saulius Skvernelis Doğum Tarihi

Saulius Skvernelis Ne Demektir? Saulius Skvernelis Anlamı Nedir?

Saulius Skvernelis Kimdir? , Saulius Skvernelis Nereli , Saulius Skvernelis Kaç Yaşında? , Saulius Skvernelis Boyu Kaç , Saulius Skvernelis Kaç Kilo , Saulius Skvernelis Doğum Tarihi , Saulius Skvernelis Ne Demektir? , Saulius Skvernelis Anlamı Nedir?

Saulius Skvernelis Kimdir?

Saulius Skvernelis

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Saulius Skvernelis
Litvanya Başbakanı
Görev süresi
13 Aralık 2016 - 25 Kasım 2020
Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaitė
Yerine geldiği Algirdas Butkevičius
Yerine gelen Ingrida Šimonytė
Litvanya İçişleri Bakanı
Görev süresi
11 Kasım 2014 - 13 Nisan 2016
Başbakan Algirdas Butkevičius
Yerine geldiği Dailis Alfonsas Barakauskas
Yerine gelen Tomas Žilinskas
Kişisel bilgiler
Doğum 23 Temmuz 1970 (53 yaşında)
Kaunas, Litvanya
Partisi Bağımsız
Diğer siyasi
bağlantıları
Çiftçiler ve Yeşiller Birliği[1][2][3]
Bitirdiği okul Vilnius Gediminas Teknik Üniversitesi

Saulius Skvernelis (d. 23 Temmuz 1970), 2016-2020 yılları arası Litvanya Başbakanı olan Litvan siyasetçidir. Aynı zamanda Seimas'a üyedir. Daha önce polis komiseri olarak görev yapmış ve 2014-2016 yılları arasında İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştır.

Eğitimi ve işi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaunas'da doğan Skvernelis, 1994 yılında Vilnius Teknik Üniversitesi'nden (şimdi Vilnius Gediminas Teknik Üniversitesi) mezun olmuş ve Litvanya polis akademisinde (şimdi Mykolas Romeris Üniversitesi) çalışmaya başlamıştır.

1998'de Skvernelis, kariyerine Trakai İlçe Belediyesi'nde trafik polisi müfettişi olarak çalışarak Litvanya kolluk sisteminde mesleğe başlamıştır. Kademeli olarak yükseldi ve 7 Mart 2011'de Litvanya polisinin genel başkanı oldu.[4]

Siyasi kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

5 Kasım 2014'te, cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaitė, İçişleri Bakanı olarak Skvernelis'i atadı ve parlamento 11 Kasım'da atamayı onayladı. Sklernelis, Dailis Alfonsas Barakauskas'ın yerini aldı. Partinin üyesi olmamasına rağmen, iktidar koalisyonunun parçasıydı ve Adalet bakanlığına aday gösterildi.

2015 ve 2016 yılları arasında Skvernelis, Litvanya'nın en popüler politikacılarından biriydi.[5] Mart 2016'da Skvernel, giden parlamentoda sadece bir sandalyesi bulunan Litvanya Çiftçiler ve Yeşiller Birliği'nin seçim listesinde yer alarak Ekim 2016 Seimas seçimlerine katılacağını açıkladı.[6] Sonuç olarak, İçişleri Bakanı olarak istifa etmek zorunda kaldı ve yerine Tomas Žilinskas getirildi.[7]

Seçim listesinin başında olan Skvernelis, Köylüler ve Yeşiller'i Ekim ayında yapılan seçimlerinde şaşırtıcı derecede ikna edici bir zaferle yönetti. Parti, ülke seçimlerinde geçerli oyların% 22.45'ini kazandı (ikinci sırada bitirdi), ancak tek üyeli seçim bölgelerindeki canlı performansları nedeniyle Seimas'daki 141 sandalyenin 54'ünü alabildi. Skvernelis, başkent Vilnius'da Karoliniškės'ın tek üyeli seçim bölgelerinde Seimas'a seçildi.[8]

Köylüler ve Yeşiller ve Litvanya Sosyal Demokrat Partisi arasındaki koalisyon müzakerelerinde Skvernelis'in Litvanya Başbakanı olacağı konusunda anlaşmaya varıldı.[9] Seimas tarafından onaylandıktan sonra[10] 22 Kasım 2016'da Başkan Dalia Grybauskaitė tarafından Başbakan olarak görevlendirildi ve Seimas, Skvernelis Kabinesini onayladığı 13 Aralık 2016 tarihinde göreve başladı. 14 Şubat 2018'de Vilnius'taki bir LGBT mitingine katılarak Seimas'ı eşcinsel birliktelikleri tanımaya çağırdı. 25 Kasım 2020 tarihinde başbakanlık görevini Ingrida Šimonytė'ye devretti.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ (Litvanca) ""Valstiečius" į rinkimus vedęs S. Skvernelis laimėjo sostinės Karoliniškių apygardoje". Delfi.lt. BNS. 23 Ekim 2016. 10 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2017. 
  2. ^ (Litvanca) "S. Skvernelis ves į rinkimus Valstiečių ir žaliųjų sąjungą". Delfi.lt. BNS. 23 Mart 2016. 10 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2017. 
  3. ^ "LRS Seimas: Saulius Skvernelis". LRS Seimas. 14 Kasım 2016. 10 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2017. 
  4. ^ "Seime prisiekė vidaus reikalų ministras S. Skvernelis". Delfi.lt. ELTA. 11 Kasım 2014. 2 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2016. 
  5. ^ "Saulius Skvernelis - populiariausias politikas, jis lenkia prezidentę ir premjerą". ve.lt. BNS. 30 Ocak 2016. 10 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2016. 
  6. ^ "Vidaus reikalų ministras S.Skvernelis nusprendė, su kuria partija eis į Seimo rinkimus". kasvyksta.lt. BNS. 23 Mart 2016. 10 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2016. 
  7. ^ "T. Žilinskas — naujasis vidaus reikalų ministras". Delfi.lt. BNS. 13 Nisan 2016. 2 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2016. 
  8. ^ ""Valstiečius" į rinkimus vedęs S. Skvernelis laimėjo sostinės Karoliniškių apygardoje". sekunde.lt. BNS. 23 Ekim 2016. 9 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2016. 
  9. ^ Samoškaitė, Eglė (9 Kasım 2016). "Daliai socialdemokratų piktinantis R. Karbauskis ir A. Butkevičius pasirašė koalicijos susitarimą" (Litvanca). Delfi.lt. 9 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2016. 
  10. ^ Sytas, Andrius (22 Kasım 2016). "Defense hawk Skvernelis to be new Lithuanian prime minister". Reuters. 22 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2016. 
Siyasi görevi
Önce gelen
Dailis Alfonsas Barakauskas
Litvanya İçişleri Bakanı
2014–2016
Sonra gelen
Tomas Žilinskas
Önce gelen
Algirdas Butkevičius
Litvanya Başbakanı
2016–2020

{{s-aft|after=Ingrida Šimonytė



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Saulius Skvernelis Kimdir? Kimdir?:Saulius Skvernelis Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Saulius Skvernelis Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Saulius Skvernelis Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Saulius Skvernelis Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Saulius Skvernelis Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Saulius Skvernelis Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Saulius Skvernelis Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Saulius Skvernelis Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Saulius Skvernelis Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Saulius Skvernelis Kimdir? Kaç Yaşında?:Saulius Skvernelis Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Saulius Skvernelis Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Saulius Skvernelis Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Saulius Skvernelis Kimdir? Nereli?:Saulius Skvernelis Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Saulius Skvernelis Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Saulius Skvernelis Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Saulius Skvernelis Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Belçikanın İBBSsi, Bako Touré, Yaz Olimpiyatlarında güreş, Renat Dadashov, Vasili Vereşçagin, Vasili Veresçagin, Yüksel Uzel, Eleuterus, İbn Sina, Cavit Okyayuz, Cengiz Ünder, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 544 sayılı kararı, Aşağıkargalık, Arpacık soğanı, Guangzhou Kuzey Garı, Publius Ventidius, Jacques Tardi, Myrina, Bitki morfolojisi, Bartu Küçükçağlayan, Hiten, Yükseköğrenim, Watt (anlam ayrımı), Beykoz Kasrı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, İzmirde 1965 Türkiye genel seçimleri, Gevgelija, İblis, Cali, Çalı, Radyo gökbilim, Omanosaura, Savaş filmi, 1. Viyana Kuşatması, Neuenbrook, Cendeg, Agop Dilâçar, Kayı boyu, Marcelo Vieira da Silva Júnior, Galaksi koordinat sistemi, Virginia Ruano Pascual, Würzburg Üniversitesi, Sabinler, Ziştovi Muharebesi, Peroniti, Çok yıllık bitki, Fethabad, Senan Kara, Toplumsal cinsiyet araştırmaları, Meir Dizengoff, Polski Trımbeş, Coradion, Alessandro Crescenzi, Gazze filosu katılımcıları listesi, Jafar Panahi, 1921 Tour de France, Deidre Hall, Pastel Film, Mustafa Kemal Atatürk heykeli (Bakü), Adela Rogers St. Johns, Tozlaşma, Kastor ve Polluks, Mavi Atlılar, Beyincik, Top Pop Catalog Albums, The Odyssey, Sezen Aksu Söylüyor, Nörotoksik, Tuka Rocha, Dan najlepših sanj, Mehmed Sabri Paşa, Bulbophyllum bicaudatum, Evrensel dilbilgisi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, Yüksel Arslan (siyasetçi), Mesobuthus eupeus, Halid bin Velid Ordusu, Kıyı oku, Miliwatt, Ölçü sistemi, Thomas Foket, Kutluşahlar Beyliği, Geetbets, Yeşilöz, Kurşunlu, Larx Entertainment, Kayapa, Aziziye, Beyin zarı, Lafayette, Wisconsin, Kinoto Saito, Işıkova, Demirözü, Asansör (film), CEV Challenge Kupası, Galmaarden, Condillac, TMC Film, Meta Nehri, Zeytinler, Zografu, HTC HD Mini, Honc,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,