Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir?

Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir?

Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir?

Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir?

Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı

Lorenzo Bartolini İsminin İstatistikleri

İsminin Anlamı Nedir?

Binlerce ismin anlamını bulun. İsim kökeni, analizi, falı, istatistikleri gibi birçok bilgiye tek tık ile ulaşın. Eğlenceli etkinlikler ile birlikte sosyal madyada paylaşın. Nerden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Yukardaki canlı aramayı kullanın veya popüler isimlere göz atın.

 

İsim, özel-genel (cins), canlı-cansız, somut-soyut tüm varlık, kavram ve olayları karşılayan sözcüklerdir. Sıfat, zarf, zamir gibi kelime grupları isim soylu kelimeler olarak kabul edilir. Türkçede isimler genel olarak kabul edilen dört farklı şekilde sınıflandırılır:

Lorenzo Bartolini İsmi Caiz Mi?

Lorenzo Bartolini İsminin Resmi Lorenzo Bartolini İsminin Numeraolojisi

Lorenzo Bartolini İsminin Anlam Falı

Lorenzo Bartolini İsminin Anlam Falı Lorenzo Bartolini İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri Lorenzo Bartolini İsminin Analizi Lorenzo Bartolini İsminin Anlam Yorumu

Lorenzo Bartolini İsminin Numeraolojisi

Lorenzo Bartolini İsmi Caiz Mi? Lorenzo Bartolini İsmili Ünlüler Lorenzo Bartolini İsminin Arapça Yazılışı Lorenzo Bartolini İsminin Çince Yazılışı

Lorenzo Bartolini İsminin Resmi

Lorenzo Bartolini İsminin Japonca Yazılışı Lorenzo Bartolini İsminin Hiyeroglif (Mısır) Yazılışı Lorenzo Bartolini İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı

Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı, Lorenzo Bartolini İsminin İstatistikleri

Lorenzo Bartolini İsminin Resmi, Lorenzo Bartolini İsminin Numeraolojisi, Lorenzo Bartolini İsminin Anlam Falı, Lorenzo Bartolini İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri,

Lorenzo Bartolini isminin sözlük anlamı

Lorenzo Bartolini İsminin Analizi, Lorenzo Bartolini İsminin Anlam Yorumu, Lorenzo Bartolini İsmi Caiz Mi?, Lorenzo Bartolini İsmili Ünlüler, Lorenzo Bartolini İsminin Arapça Yazılışı,

Lorenzo Bartolini İsminin Arapça Yazılışı

Lorenzo Bartolini İsminin Çince Yazılışı, Lorenzo Bartolini İsminin Japonca Yazılışı, Lorenzo Bartolini İsminin Hiyeroglif (Mısır) Yazılışı, Lorenzo Bartolini İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Lorenzo Bartolini İsminin İstatistikleri

Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir?

Lorenzo Bartolini

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lorenzo Bartolini
Lorenzo Bartolini Ingres tarafından yapılmış
Genel bilgiler
Doğum07 Ocak 1777(1777-01-07)
Prato, Tuscany
Ölüm20 Ocak 1850 (73 yaşında)
Uyrukİtalyan
AlanıHeykeltıraş
Sanat eğitimiFloransa Akademisi
EtkilendikleriFloransa Rönesansı heykellerinden ilham
Ünlü yapıtlarıBattle of Austerlitz (Place Vendôme‘deki sütunlarda yer alan kabartmaların ismi), Peri Kızı ve Akrep (Louvre, Hermitage)
Ödüller
Akademi ikincilik ödülü (1803)

Lorenzo Bartolini (7 Ocak 1777-20 Ocak 1850) İtalyan heykeltıraş.

Bartolini; neoklasizmini Tanrı'ya olan duygusal hürmeti ve doğalcı ayrıntılarla aşılamıştır. Floransalı çağdaşlarını sınırlandıran Antonio Canova'nın güçlü etkisinden ilham almaktansa Floransa Rönesansı heykellerinden ilham almıştır.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bartolini 1777 yılında Prato, Tuscany yakınlarında yer alan Vernio'da doğmuştur.

Floransa Akademisinde eğitim aldıktan sonra yeteneğini geliştirmek ve kaymaktaşı modellemedeki saygınlığını arttırmak amacıyla 1797'de Paris'e gitmiştir. Burada Frédéric Desmarais ile resim sonrasında ise François-Frédéric Lemot ile heykel çalışmıştır. Cleobis and Biton adlı kabartma 1803'te kendisine Akademi ikincilik ödülünü kazandırmıştır. Ününü bir heykeltıraş olarak arttırdıktan sonra birçok müşteri kazanmıştır. Battle of Austerlitz isimli kabartması Place Vendôme'daki sütunlarda yer alan kabartmalar arasındadır. Aynı zamanda Méhul ve Cherubini isimli opera bestecilerinin büstleri yanında Vivant-Denon için birçok küçük çalışma yapmıştır. En büyük müşterisi kendisine devasa bir büst yaptığı Napolyon'dur. Napolyon kendisini, her ne kadar yerel karşı çıkışlar olsa da, kardeşi Elisa Baciocchi'nin tavsiyeleri üzerine 1807 yılında Carrara'ya heykel akademisini yönetmeye göndermiştir. Burada, Napolyon'un iktidardan düştüğü güne kadar Napolyon'un yarı-resmi portre heykeltıraşı olarak çalışmıştır. Napolyon'un iktidardan düşüşünün ardından öldüğü güne kadar yaşayacağı Floransa'ya dönmüştür.

Nymph and the Scorpion (Peri Kızı ve Akrep)( Louvre, Hermitage

Floransa'da Bonapartist ilişkileri ve bir sanatçı olarak Canovacı klasizmden sapmış olması Akademide eğitim verme fırsatlarını engellemiştir.[1]"

Doğal ve bir dereceye kadar da Tanrıya hürmetkar olan L'Ammostatore ("Aşiyan Hırsızı", 1820) adlı eseri ilhamını Andrea Verrocchio gibi hakettiği değeri görmemiş Quattrocento Florentine heykeltıraşlarından almaktadır.

Yoksulluk döneminde yabancılardan destek siparişleri almıştır. Prenses Sofia Zamoyski Czartoriski (ölümü 1837) için yaptığı Santa Croce, Florence's Westminster Abbey'deki cenaze anıtı doğallık için bir anti-klasik bir beyandır. Santa Croce'de bulunan diğer iki Bartolini anıtı bu anıt ile karşılaştırılabilir. Capella Giugni, Carlotta Buonaparte (ölümü 1839) için yaptığı bir anıttır. Fakat vaziyet Leone Battista Alberti için yaptığı anıttaki gibi daha formel bir yaklaşım gerektirdiğinde sonuç daha duygusuz olmuştur.

Muhteşem bir sipariş 1830'da Rusya Prensi Nicola Demidoff'un Floransa'da inzivaya çekilen oğullarından gelmiştir. Sipariş üzerine yaptığı anıt halen Piazza Demidoff, Floransa'da görülebilir. Siparişte yer alan çoklu figürler Bartolini'nin son dönemlerinde şekil almıştır fakat eser Bartolini'nin asistanı Pasquale Romanelli tarafından tamamlanmıştır.

Çalışmalar çok çeşitlidir ve birçok portre büst içermektedir. En iyileri belki de Charity (Merhamet) (1824), Hercules and Lichas (Herkül ve Lichas) ve Giuseppe Poldi Pezzoli'nin dul eşi tarafından sipariş edilen Faith in God (Tanrı'ya İnanç) isimli eserleridir.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ TCI Firenze e Dintorni (1964:30) birçok Floransalı heykeltıraşı canoviani di modesto valore ("Sade değerde Canovacılar") olarak tanımlamaktadır; Florentine Galleria d'Arte Moderna Canova'nın Napolyon büstünün merkezde bulunduğu ve Bartolini'nin Bust of Carlo Ludovico di Borbone, duca di Lucca adlı eserinin doğrudan karşılaştırlmasının yapılabileceği birçok politik büst ile çevrelenmiş galeri ile kullanılmaya başlanmıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Resim Galerisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]



İsminin Anlamı Nedir? Kategorisinden Haberler


  • Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir? Nedir?:Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir? Nedir?
  • Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir? İsminin Anlamı:Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir? İsminin Anlamı
  • Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir? İsminin İstatistikleri:Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir? İsminin İstatistikleri
  • Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir? İsminin Analizi:Lorenzo Bartolini İsminin Anlamı Nedir? İsminin Analizi

Ewing sarkomu, Başakşehir, Tarihsel, Emin Fahrettin Özdilek, En İyi Yabancı Dilde Film Altın Küre Ödülü, Bockenem, California State University, Pepe, Aşık Hüdai, Aylin Tezel, John J. Sullivan, Harue Akagi, Zelotes zhui, Göktürk Kağanları listesi, Kızılorda Eyaleti, Göktürk Kağanları listesi, Yarsanilik, Tekinsiz, Humberlito Borges, Baskül, Pycnomalla, Quintillus, 24. yüzyıl, Brand New Music, 1929 FA Cup Finali, The Church on Ruby Road, Derya Ayaydın, Ortaköy, Kumluca, Cortenuova, Fırın sütlaç, Eucephalus, Tripodion, Space Impact, NGC 6601, Enshi, Shinji Kagawa, Büyük Birlik Partisi, ptolemaios i soter, Ptolemaios I Soter, Haemodipsus, Leslie Hendrix, Adrenokrom, Un grand amour, Slovenský pohár, Abrişem, Avrupa Birliği Gümrük Birliği, Rubiaceae, Douliu, Güleç, Biga, Tyrtaios, Kotlas, Pavel Korin, Mehmet Suphi Kula, En İyi Özgün Senaryo Eleştirmenlerin Seçimi Film Ödülü, Esteban Ocon, Devlet Güvenlik Mahkemeleri, Matheus Nunes, Sürmene, 1100, Javi Galán, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, OK boomer, Kenevir, 2018 Washington Açık, 1961 UEFA Kupa Galipleri Kupası Finali, San Mateo, Kaliforniya, 23 Nisan, Kafkas hanımelisi, Kenar algılama, Solanum falconense, Beni Osman Öldürdü, Çılgın Dersane Kampta, Donjon, William Henry (Gloucester ve Edinburgh dükü), Ankara Üniversitesi Gözlemevi, François Chau, Kartal Yuvası, Dune Sapkınları, Beyşehir, NGC 815, Türkiye 21 yaş altı kadın millî futbol takımı, Diyarbakırda 2019 Türkiye yerel seçimleri, Vanče Šikov, Sam Glanzman, Devlet Güvenlik Hizmeti (Azerbaycan), Elisa Brune, Yokohama Tren İstasyonu, Burgwedel, Nefza, Osman Güneş, Yugoslavizm, Purpura, Cezayirin ele geçirilmesi (1516), Algirdas Butkevičius, Betawi, Doğrusallık, Yassıköy, Sturno, Aslaug, Orhan Eyüboğlu,
Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?,