Hıncal Uluç Kimdir?

Hıncal Uluç Kimdir?

Hıncal Uluç Kimdir?

Hıncal Uluç Nereli

Hıncal Uluç Kaç Yaşında? Hıncal Uluç Boyu Kaç

Hıncal Uluç Kaç Kilo Hıncal Uluç Doğum Tarihi

Hıncal Uluç Ne Demektir? Hıncal Uluç Anlamı Nedir?

Hıncal Uluç Kimdir? , Hıncal Uluç Nereli , Hıncal Uluç Kaç Yaşında? , Hıncal Uluç Boyu Kaç , Hıncal Uluç Kaç Kilo , Hıncal Uluç Doğum Tarihi , Hıncal Uluç Ne Demektir? , Hıncal Uluç Anlamı Nedir?

Hıncal Uluç Kimdir?

Hıncal Uluç

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hıncal Uluç
Doğum1 Kasım 1939(1939-11-01)
Kilis, Türkiye
Ölüm20 Kasım 2022 (83 yaşında)
Şişli, İstanbul, Türkiye
Defin yeriZincirlikuyu Mezarlığı, İstanbul
MilliyetTürk
Vatandaşlık Türkiye
MeslekGazeteci, yazar
Evlilik
Holly Hartquist
(e. 1977; b. 1983)
Akraba(lar)Öcal Uluç (abisi)

Hıncal Uluç (1 Kasım 1939, Kilis - 20 Kasım 2022, İstanbul), Türk gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusuydu. Sabah gazetesinde köşe yazıları yazdı ve A Spor'da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu yaptı.

Yaşamı ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluç, 1 Kasım 1939 tarihinde Kilis'te doğmuştur. Baba tarafından Ubıh asıllı, anne tarafından dedesi Kilisli, anneannesi Rumeli (Arnavut, Boşnak) göçmenidir.[1] Subay olan babası Fuat Uluç'un, II. Dünya Savaşı sırasında Bulgar sınırında görevli olması nedeniyle, üç yaşına kadar anneanne ve teyzesi tarafından büyütülmüştür. Babası Çaldıran'a tayin olduğunda aile tekrar birleşmiştir. Tayinler nedeniyle ilkokula Bandırma'da başlamış, sonra 1950 yılında Kilis'te bitirmiştir. 1952 yılında Antakya'da ortaokula başlamış, geri kalan eğitimini Ankara Kurtuluş Lisesi'nde tamamlamıştır.

Demokrat Parti'den ayrılan bir grubun kurduğu Hürriyet Partisi, Yenigün adıyla bir yayın organı kurmuş, başına da Cihat Baban'ı getirmiştir. Uluç, kuzeni Mehmet Ali Kışlalı (Ahmet Taner Kışlalı'nın abisi) desteği ile 17 yaşında, sıkıyönetim gereği altı sayfa çıkan gazetenin spor sayfasını hazırlamaya başlayarak gazeteciliğe adım atmıştır. Oktay Kurtböke, Güneş Tecelli, Başkurt Okaygün, Kurthan Fişek, Güngör Sayarı, Ercan Tan gibi isimlerle beraber çalışan Uluç, 1964 yılında liseden mezun olduktan bir yıl sonra Mamak Muhabere Okulu'nda iki yıl askerlik yapmıştır. Askerden döndükten sonra, Mehmet Ali Kışlalı başta olmak üzere eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı dergisinde çalışmaya başlamıştır. Oktay Kurtböke Cumhuriyet gazetesinin yayın yönetmeni olduğu için Uluç, "Yankı" ile paralel iş yürüterek burada haftada iki gün spor yazıları yazmaya başlamıştır, TRT kurulunca pazartesi günleri yine Cumhuriyet'te tam sayfa TV gazetesi yapmıştır.

1980 yılına kadar Ankara'da kalan Uluç, İngilizce öğrenme hevesiyle İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yazılmış, bir sömestr sonunda tekrar Ankara'ya dönmüştür. Ankara’ya döndükten sonraki sene Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmıştır. 1980 yılında Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul'a gelen Uluç, Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazmaya başlamıştır.[2]

1994 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu topuğundan vuruldu.[3]

2004 yılında Antalya Valisi Alaaddin Yüksel hakkında yazdığı yazı nedeniyle, 2008 yılında 1 ay hapis ve 898 YTL cezaya çarptırılmıştır.[4]

Hıncal Uluç'a, Defne Joy Foster'ın ölümünden sonra yazdığı "Bu nasıl bir mahalle baskısıdır?.."[5] isimli yazısı üzerine tazminat davası açıldı[6] ve tazminata mahkûm edildi.[7]

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

20 Kasım 2022 tarihinde tedavi gördüğü İstanbul Şişli'deki Florence Nightingale Hastanesi'nde 83 yaşında öldü.[8][9][10] 22 Kasım'da Zincirlikuyu Camiinde düzenlenen cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.[11]

Müzik kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hıncal Uluç, kendi seçtiği şarkılardan oluşan Hıncal'ın Seçtikleri 2008'de, Hıncal'ın Seçtikleri 2 2009'da yayınlanmıştır.

Şarkı sözü yazarlığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Lale Akat, 1973 yılında Ali Kocatepe'nin kurduğu 1 Numara Plak şirketinden ilk plağını çıkardığında, 45'liğin B yüzünde yer alan Jose Feliciano'nun "Once There Was A Love" adlı şarkısının Türkçe versiyonu "Aşkımızdı O"nun sözlerini yazmıştır. 1985 yılında ise Sezen Aksu ile beraber, Özdemir Erdoğan ve Sezen Aksu düeti olan "Bir Küçük Aşk Masalı" şarkısının söz yazarlığını yapmıştır.[12][13]

TV programları[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

1977-1983 yılları arasında Amerikalı arkeolog Holly Hartquist ile evliydi.

Manken Ece Gürsel ile uzun süreli bir birliktelik yaşadı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ odatv4.com. "HINCAL ULUÇ NERELİ OLDUĞUNU AÇIKLADI". www.odatv4.com. 30 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2021. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2008. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2008. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2008. 
  5. ^ "Bu nasıl bir mahalle baskısıdır?." 2 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2013. 
  6. ^ "Hıncal Uluç Foster davasından yargılanıyor". www.haberdar.com. 30 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2011. 
  7. ^ "Hıncal Uluç'a tazminat cezası". 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2013. 
  8. ^ "Son dakika: Duayen gazeteci Hıncal Uluç hayatını kaybetti". Hürriyet. 20 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2022. 
  9. ^ Türkiye, Sputnik (21 Kasım 2022). "Hıncal Uluç hayatını kaybetti". Sputnik Türkiye. 20 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2022. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2022. 
  11. ^ İSTANBUL (DHA), Nedim BAYHAN-Burak KESKİNCİ / (22 Kasım 2022). "Hıncal Uluç son yolculuğuna uğurlandı". Hürriyet. 22 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2022. 
  12. ^ Bak Bir Varmış Bir Yokmuş Naim Dilmener. 2003, İletişim Yayınları. s.208 ISBN 975-05-0149-7
  13. ^ Plak üzerinde ve zarfında yer alan bilgiler


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Hıncal Uluç Kimdir? Kimdir?:Hıncal Uluç Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Hıncal Uluç Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Hıncal Uluç Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Hıncal Uluç Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Hıncal Uluç Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Hıncal Uluç Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Hıncal Uluç Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Hıncal Uluç Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Hıncal Uluç Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Hıncal Uluç Kimdir? Kaç Yaşında?:Hıncal Uluç Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Hıncal Uluç Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Hıncal Uluç Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Hıncal Uluç Kimdir? Nereli?:Hıncal Uluç Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Hıncal Uluç Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Hıncal Uluç Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Hıncal Uluç Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Atmosferik, Yemen İç Savaşı, yıllık rapor, Akyazı, Zara, Deportivo Cuenca, The Oprah Winfrey Show, Ryukyu Adaları, Bullets Over Broadway, Adalet ve Kalkınma Partisi, Hasan Sükuti Tükel, Paolo Boselli, Fritz Freitag, M.Ö. 772, Marsupial, 130 Bpm Forte, Mecid Hüseyni, Ahu Arslan Yıldız, Koklayarak iz süren tazı, Stjórnin, NGC 689, Alicia Keys diskografisi, Nüfus cüzdanı, Formula Two, Otto von Below, İsrail ekonomisi, Josh Hutcherson, Hollandalılar, Cemil Kavukçu, Kral Yeongjo, Roy Contout, Furkan Korkmaz, Connacht, Tırnova, Kauai County, Hawaii, Pınar Selek, Neckarsulm, 2018 Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimi, Adlai Stevenson I, Acıbadem kurabiyesi, Yazıpınar, Yakutiye, Kuzey Lapça, Nokia Lumia 820, Karakoçan, Klorlanmış hidrokarbonlar, 34. Annie Ödülleri, Mustafa Kemal Erkovan, Corythosaurus, Massimo Vignelli, Ali Teoman Germaner, Swatch, Türk Tabipleri Birliği, 1971 İspanya Bisiklet Turu, Çan, NGC 7285, Conor McLaughlin, NGC 205, Sıcağı Sıcağına bölümleri listesi, Aldo Simoncini, Zerat, Doğrusal birleşim, Sepp Kuss, Pablo Sánchez Ibáñez, Kızlar Sahada (film), Crislan, Güneyyaka, Bozdoğan, Finlandiya 21 yaş altı millî futbol takımı, Sandringham House, Alexander Herzen, 57 Orionis, Maliye politikası, Metropolis (film, 2001), Geraş merkezî bahşı, Alaçatı, Efüzyon, Savaş tutsağı, TBMM 13. Dönem Milletvekilleri listesi, Angourie Rice, Kommando 99, Candan Yüceer, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, İşsizlik, Hayvan bilişi, Sıra ev, Mac OS X Tiger, Altıntepe, Türksat Kablo TV, Carter Bays, Doğu Türkistan Kurtuluş Örgütü, NGC 1698, Hümayun Behzadi, Aşk ve Kin, Ahmed Yasin, Bostancı, Saint Helena, Çıkış (Tevrat), Calicasas, Keith Sweat, Betty Buckley, Metástasis, Auguste Piccard,
Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?,