Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir?

Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir?

Helenotürkizm Nedir?, Helenotürkizm Ne Demek?, Helenotürkizm Anlamı Nedir?

Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir?

Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir?

Helenotürkizm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs birleşseydi topraklarını temsil edecek olan harita.

Helenotürkizm (Yunanca: Ελληνοτουρκισμός, romanize: Ellinotourkismós; Türkçe: Helenotürkizm) 11. yüzyıldan itibaren beraber yaşayan Yunan ve Türk halklarının kültürlerinin ortak bir medeniyet teşkil ettiğini öne süren ve bu medeniyet olgusundan yola çıkarak ortak bir Türk-Yunan siyasi birliği, ulusu ve kültürel kimliği oluşturulmasını hedefleyen bir politik ideolojidir.

Türk-Yunan Konfederasyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

6. yüzyılda Bizans İmparatorluğu (üst) ve 17. yüzyılın sonlarında Osmanlı İmparatorluğu (alt)
Dimitri Kiçikis, Çankaya Köşkü, 1990

Dimitri Kiçikis'e göre, Ahameniş İmparatorluğu ve Büyük İskender döneminden Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasına kadar arabölge, Perslerin, Yunanların, Romalıların, Bizanslıların ve nihayet Osmanlıların eline geçmesine rağmen ortak uygarlık özelliklerine sahip ekümenik bir imparatorluk tarafından yönetilmiştir. Büyük Kiros döneminden beri var olan arabölgenin bu merkezi uygarlığı, M.S. 11. yüzyıldan itibaren Yunan ve Türk kültürlerinin özelliklerini taşıyordu.[1]

15. yüzyılda bir Yunan filozofu olan Georgios Trapezuntios, (1395-1484; ölüm tarihi kaynaklara göre 1472 ile 1486 arasında değişmektedir.), Bektaşilik ve Hristiyanlık biçiminde Türk islamiyetini sentezlemeyi amaç edinmiştir. Yunan Ortodoksluğu,[2] Helenotürkçülük taraftarları tarafından ideolojilerinin kurucusu olarak kabul edilir.[3] Fatih Sultan Mehmed'e 1466 tarihli bir mektupta hem Romalıların hem de Türklerin ortak imparatoru olarak hitap etmiştir.[4]

20. yüzyılın başlarında bu görüşün en önemli temsilcileri Ion Dragumis ve Athanasios Suliotis-Nikolaidis olarak bilinmektedir. İkisi de İstanbul’da bulunmuştur, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemine tanıklık ettikleri gibi bazı olayların şekillenmesinde de etkili olduğu düşünülmektedir. Suliotis, görevdeki yıllarının büyük bölümünü önce Selanik'te, ardından İstanbul'da gizli örgütler kurarak geçirmiştir. İstanbul'da bulunduğu dönemde, Atina'nın yardımlarıyla İstanbul Örgütü'nü (YunancaΟργανωσεις Κωνσταντινουπολεως, Organosis Konstantinupoleos) kurmuş, Ion Dragoumis de Yunanistan'ın İstanbul Elçiliği'nde çalıştığı dönemde kendisiyle işbirliği yapmıştır.[kaynak belirtilmeli]

Türk-Yunan Konfederasyonu'nun (Doğu Akdeniz Konfederasyonu) önerilen bayrağı ve Helenotürkizm teorisinin sembolü.

Helenotürkizm ideolojisi, 1966 yılından bu yana Yunanistan Cumhurbaşkanı Konstantinos Karamanlis'in danışmanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın danışmanı olarak hem Yunanistan hem de Türkiye'deki siyasi faaliyetlerinin yanı sıra çok sayıda kitap, makale ve konferans bildirisinde Türk-Yunan Konfederasyonu'nun temelini oluşturmaya çalıştıran Dimitri Kiçikis tarafından yeniden diriltilmeye çalışılmaktadır.[5]

Çeşitli Kişilerin Fikirleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Stelios Ramfos: "Yunanistan’daki mali kriz patlak verdiğinde, etrafımdakilere sordum: Ülkemiz iflas ederse, Yunanistan’ın dümenine kimin geçmesini tercih edersiniz? Almanlar’ın mı? Türkler’in mi? Ezici çoğunluk Türkler’i tercih etti. İstanbul’un fethinde, ‘Papalık külahı yerine Türk sarığını’ tercih eden Bizanslılar gibi. Çünkü ikimiz de şarklıyız. "Una raça una faça." (tek ırk, tek çehre) deyimi aslında Yunanlar ve Türkler arasında da geçerli."
  • Hıristoforos Kasdaglis: "Türkiye aslında Yunanistan’ın en ideal komşusudur. Türkler bizi işgal etmelerine, başka dinden, kurnaz, diplomat ve nüfusça fazla olmalarına rağmen her derdimize deva oluyorlar. Rekabetten dolayı, Ege’de petrol ve doğalgaz arıyoruz. Türkiye’de nüfus artıyor diye Yunan ailelere çocuk yardımı yapılıyor."
  • Boğaziçi Üniversitesi’nin Tarih Profesörü Vangelis Kechriotis: "Böyle bir federasyon, romantizmi çağrıştırsa da Doğu Akdeniz ve Balkanlar’da tek hâkimiyet kurabilecek; Ege ve Kıbrıs gibi sorunları ortadan kaldıracak güçte olacaktır. Yunanistan’ın geçirmekte olduğu mali kriz ve Türkiye’nin kalkınma hamlesi yaşadığı dönemde böyle bir senaryonun tartışılması ilginçtir."
  • Türkolog ve Asya Bilimleri Profesörü Yannis Mazis: "1967’da Albaylar Cuntası'nın mimarı Yeoryos Papadopulos, Türkiye ile Yunanistan’ın konfederasyon kurmasına o denli sıcak bakıyordu ki, bunun 40-50 yıl içinde gerçekleşeceğine inanıyordu."
  • Yunan Dış Politika ve Avrupa Araştırmaları Merkezi Başkanı Thjanos Dokos: "Böyle bir senaryonun tatbikatlarda bile yeri olması mümkün değil.[6]"

Fikri destekleyenlere göre Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs (ulusal başkentleri Atina, Ankara ve Lefkoşa'da ve parlamentosu Bizans/Osmanlı'yı temsilen İstanbul'da olan) arasında Doğu Akdeniz bölgesinde bu iki tarihi süper gücün yokluğunun geride bıraktığı siyasi, kültürel ve ekonomik boşluğu dolduran iki dilli bir "Yunan-Türk Konfederasyonu" (Doğu Akdeniz Konfederasyonu) kurulacaktı. Böylece Balkanlar, Orta Doğu, Doğu Akdeniz, Kafkaslar ve Orta Asya'yı kapsayan bölgenin en büyük ekonomisine ve ordusuna sahip olacak, coğrafi konumu nedeniyle kilit küresel süper güçlerden biri olacaktı. 2010-2015 Yunanistan borç krizi sırasında, Yunanistan-Türkiye Konfederasyonu fikri, Yunanistan'da olduğu gibi Türkiye'de de geri getirildi.[7][8][daha iyi kaynak gerekli]

Bugün bir Türk-Yunan Konfederasyonu (Doğu Akdeniz Konfederasyonu) kurulsaydı bu konfederasyon 924.564 kilometrelik bir alan kaplayacak ve yaklaşık 96.000.000 kişilik bir nüfusa sahip olacaktı.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ На перекрестке цивилизаций: Поль Лемерль, История Византии. Димитрис Кицикис, Османская империя. Весь Мир, 2006 г. -Na perekrestke tsivilizatsiy : Istorija Vizantii- Osmanskaja Imperija (Paul Lemerle-D. Kitsikis) – Moscow, Ves Mir Editions, 2006. (Civilisations at the Crossroads : Byzantine History - Ottoman History)
  2. ^ Γεώργιος ὁ Τραπεζούντιος, Περί τῆς ἀληθείας τῆς τῶν χριστιανῶν πίστεως, Athens, n.d.
  3. ^ Georgios Zoras, Γεώργιος ὁ Τραπεζούντιος καὶ αἱ πρὸς ἑλληνοτουρκικὴν συνεννόησιν προσπάθειαι αὐτοῦ -Athens, University of Athens, 1954 & Konstantinos Amantos, Σχέσεις Ἑλλήνων καὶ Τούρκων ἀπὸ τοῦ ἐνδεκάτου αἰῶνος μέχρι τὸ 1821 - Athens, 1955.
  4. ^ Franz Babinger, Mehmed der Eroberer und seine Zeit. Weltenstürmer einer Zeitenwende. München, 1953
  5. ^ Dimitri Kitsikis, Συγκριτικὴ Ἱστορία Ἑλλάδος καὶ Τουρκίας στὸν 20ό αἰῶνα - Athens, Hestia, 1978
  6. ^ "Türk-Yunan Konfederasyonu". Türk-Yunan Konfederasyonu. Batı Trakya Online - Batı Trakya Haber Ajansı. 22 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2022. 
  7. ^ Ginsburg, Tom (8 Temmuz 2015). "A Novel Solution for the Greek Debt Crisis: Join Turkey". HuffPost (İngilizce). 30 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2020. 
  8. ^ See also the many interviews in favor of a Greek-Turkish Union given by Dimitri Kitsikis, in the Turkish Press and the Turkish TV & Radio stations, during 2011

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Franz Babinger, Mehmed der Eroberer und seine Zeit. Weltenstürmer einer Zeitenwende. München, 1953.
  • Georges Corm, Le Moyen-Orient, Paris, Flammarion, 1993.
  • На перекрестке цивилизаций: Поль Лемерль, История Византии. Димитрис Кицикис, Османская империя. Весь Мир, 2006 г. -Na perekrestke tsivilizatsiy : Istorija Vizantii- Osmanskaja Imperija (Paul Lemerle-Dimitri Kiçkis) – Moscow, Ves Mir Editions, 2006.
  • Georgios Metallinos, Πολιτικὴ καὶ Θεολογία: Ἰδεολογια καὶ πράξη τοῦ ῥιζοσπάστη πολιτικοῦ Γεωργίου Τυπάλδου-'Ιακωβάτου, Katerini, Tertios, 1990. (Politics and Theology: Ideology and Practice of the Radical Politician Georgios Typaldos-Iakovatos)
  • Georgios Metallinos, "Ἡ ῥωμαίϊκη πλευρὰ τοῦ ἑλληνοτουρκισμοῦ", Tote, no.45, Kasım–Aralık 1993.
  • Dimitri Kiçikis, Türk-Yunan İmparatorluğu. Arabölge gerçeği ışığında Osmanlı Tarihine bakış – İstanbul, İletişim Yayınları, 1996. (The Turkish-Greek Empire. An inquiry into Ottoman History through the prism of the Intermediate Region).
  • Dimitri Kiçikis, "Ἡ ἀνατολικὴ παράταξη στἢν Ἑλλάδα", Tote, no. 27, August 1985.
  • Dimitri Kiçikis, Ἡ σημασία τοῦ Μπεκτασισμοῦ-'Αλεβισμοῦ γιὰ τὸν Ἑλληνισμό -Athens, Hekate, 2006 (The Importance of Bektashism-Alevism for Hellenism)
  • Georgios Zoras, Γεώργιος ὁ Τραπεζούντιος καὶ αἱ πρὸς ἑλληνοτουρκικὴν συνεννόησιν προσπάθειαι αὐτοῦ -Athens, University of Athens, 1954 (George of Trebizond and his Efforts to Bring About a Greek-Turkish Understanding).
  • Konstantinos Amantos, Σχέσεις Ἑλλήνων καὶ Τούρκων ἀπὸ τοῦ ἐνδεκάτου αἰῶνος μέχρι τὸ 1821 - Athens, 1955 (Relations between Greeks and Turks from the 11th Century up to 1821).
  • Emmanuel Sivan, L'Islam et la Croisade. Idéologie et propagande dans les réactions musulmanes aux croisades, Paris, Maisonneuve, 1968.
  • Ioannis Loukas, "Τεκτονικὲς οἱ ῥίζες τοῦ ἑλληνοτουρκισμοῦ", Tote, no. 42, May–June 1993 (The Freemason Roots of Hellenoturkism).
  • Herkül Millas, "Türk-Yunan Birliği ve Kitsikis", Toplum ve Bilim, nos 43-44, Fall 1988 (Turkish-Greek Union and Kitsikis).
  • G. Alexandrou, "Ἑλληνοτουρκικὴ Ὁμοσπονδία. Τὰ ἀπόκρυφα σχέδια τοῦ Τουργκοὺτ Ὀζάλ", Greek Forum, vol 17, no.9/195, October 1990 (Greek-Turkish Federation. The Secret Projects of Turgut Özal).
  • Christos Ch. Kypraios,The Ideology of Hellenoturkism: From George of Trebizond to Dimitri Kitsikis -Istanbul, Bilgi University, 2015 (MA thesis, 107 pages, with maps and charts).
  • Turgay Cin, "Türk-Yunan İmparatorluğu Gerçeği", ss.327-341, Balkan Savaşların 100.yılı, Bağcılar Belediye Başkanlığı, İstanbul, 2012, 694 s.


Haberler Kategorisinden Haberler


  • Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Nedir?:Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? ile ilgili Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Ne Demektir? Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Açıklaması Nedir? Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Cevabı Nedir? Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Kelimesinin Anlamı? Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Açıklaması?:Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Gerçek mi?:Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? ile ilgili Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Hakkında?:Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? ile ilgili Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? burada bulabilirsiniz. Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Philip Hauge Abelson, Mustafa Sabri Efendi, Flaş bellek (psikoloji), Halkalı Meydanı, Gabriel Milito, SC Bastia sezonları listesi, Bireysel Emeklilik Sistemi, Hasan Nadir, No Strings Attached (N Sync albümü), FK Sloga Yugomagnat, Avada kedavra, Frankfurt Deklarasyonu, Forest Whitaker, Magna Carta, 1210, Asia League Ice Hockey, Geschendorf, 13. Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı, Salman Barajı, William Jevons, Nemesis (mitoloji), Nübye, 2008 yapımı Türk filmleri, Tomas, Güneş kütlesi, Karl Krazeisen, Nermin Abadan Unat, Mahperi Mertoğlu, FC Viitorul Constanța, Romulus Augustus, Uluslararası iktisat, Tommy ve Tuppence, Momos, Aleksey Brusilov, İsmail Ogan, Aline Lahoud, Jacques Baumer, Segunda División RFEF, Anadolu Sigorta, Seyit İbrahim Efendi, 28. Altın Kelebek Ödülleri, Biyolojik antropoloji, Globülin, Castiglione del Genovesi, Globulin, Yaratılış Destanı (Altay), Hırvatistanda LGBT hakları, Sevilen havari, Samim Emek, American Gangster (film), Yılanlar, İskender Hamdi Orhon, Endemik (tıp), Samed Yeşil, Ermeni mutfağı, Revü, Kabaçam Ören Yeri, Belpınar, Ayancık, Gedikpaşa Surp Hovhannes Kilisesi, Karapınar Düzlüğü, Yılan, Mustafa Koç, 2015 Cannes Film Festivali, Drukşiai Gölü, Üçdam, Uğurludağ, Bojanowo, Beko, Ólafur Ragnar Grímsson, Norveç Meteoroloji Enstitüsü, Kessler İkizleri, İskandinav Dağları, Harput, BUPS, Ancien Régime, Surinam Airways, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu, Take Him Home, Anita Traversi, NGC 5504, Fleetwood Town FC, LIDAR, Bassingbourn cum Kneesworth, Helmut Kohl, Komedi Dükkanı, Hırsız Polis, Genbun, Mızmız Myrtle, Minab şehristanı, Oliver (şarkı), Utena, Ekolojik genetik, Apa Barajı, John Russell, Sulcia, Delio Rossi, NGC 966, Taitō, Dikenli, Korgun, Andrea Stramaccioni, Konstans,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,