Django Sissoko Kimdir?

Django Sissoko Kimdir?

Django Sissoko Kimdir?

Django Sissoko Nereli

Django Sissoko Kaç Yaşında? Django Sissoko Boyu Kaç

Django Sissoko Kaç Kilo Django Sissoko Doğum Tarihi

Django Sissoko Ne Demektir? Django Sissoko Anlamı Nedir?

Django Sissoko Kimdir? , Django Sissoko Nereli , Django Sissoko Kaç Yaşında? , Django Sissoko Boyu Kaç , Django Sissoko Kaç Kilo , Django Sissoko Doğum Tarihi , Django Sissoko Ne Demektir? , Django Sissoko Anlamı Nedir?

Django Sissoko Kimdir?

Django Sissoko

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Django Sissoko (1948 - 4 Nisan 2022[1]), Aralık 2012 - 5 Eylül 2013 tarihleri arası Mali eski Başbakanı olan Malili bir subay ve politikacıdır. 1984'ten 1988'e kadar Adalet Bakanı ve daha sonra 1988-1991 ve 2008-2011 yılları arası Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olarak iki kez görev yaptı. Aynı zamanda 2011 yılından 2012 Ombudsman olarak görev yaptı.

Diarra'nın istifa etmek zorunda kalmasından sonra; Sissoko Mart 2012 darbesi liderleri tarafından selefi Cheick Modibo Diarra'nın tutuklanmasından sonra 11 Aralık 2012'de Başbakan olarak atandı.

Sissoko Mali ve Fransa'da Caen Üniversitesi, Kamu Yönetimi ve Rouen Üniversitesi Uluslararası Enstitüsü İdaresi Ulusal Okulunda okudu.

Sivil kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1972-1979, yılları arası Cezaevi Müdür Yardımcısı ve Müdürlük Hizmetlerinin yanı sıra, Bamako'da Mali sermayeli Merkez Cezaevi Müdürü idi. Sonradan 1982'den 1983'e kadar Sivil Hizmet ve Personel Müdürü ve Çalışma Bakanı ve 1983'ten 1984'e kadar Sivil Hizmet Kabine Direktörü oldu. IMF, Dünya Bankası, Afrika Kalkınma Bankası ve İslam Kalkınma Bankası için çalıştı.

Politikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sissoko, Aralık 1984 yılında Adalet Bakanı olarak hükûmete girdi; kendisi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olarak atandı. Şubat 1988 yılına kadar bu pozisyonda kaldı. Haziran 1989'da Bakan olması, Mart 1991'de Moussa Traoré'nin devrilmesine kadar Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri oldu.

Sissoko, 1994'ten 2002'ye kadar danışman olarak çalıştı. Daha sonra 13 Kasım 2002'de Başbakan Kabine Direktörü oldu ve beş yıl boyunca bu görevi yaptı. Sonra Bakan olarak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olarak 26 Ocak 2008'de görev yaptığı eski pozisyonuna atandı. 4 Şubat 2008 tarihinde Sanoussi Touré tarafından Başbakan Kabine Direktörü olarak çalıştı ve ardından 18 Mayıs 2011 tarihinde Ombudsman olarak atandı.

Başbakanlığı[değiştir | kaynağı değiştir]

2012 Mali darbesi failleri tarafından selefi Cheick Modibo Diarra'nın müteakip istifasının ve tutuklanmasının ardından 11 Aralık 2012 tarihinde Mali Başbakanı olarak atandı ve devlet televizyonundan başbakanığı ilan edildi.

Sissoko, Temmuz 2017 parlamento seçimlerinde Afrika Birliği'nin gözlemci heyetine başkanlık etti.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi görevi
Önce gelen
Cheick Modibo Diarra
Vekaleten
Mali Başbakanı
Vekaleten

2012–2013
Sonra gelen
Oumar Tatam Ly


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Django Sissoko Kimdir? Kimdir?:Django Sissoko Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Django Sissoko Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Django Sissoko Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Django Sissoko Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Django Sissoko Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Django Sissoko Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Django Sissoko Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Django Sissoko Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Django Sissoko Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Django Sissoko Kimdir? Kaç Yaşında?:Django Sissoko Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Django Sissoko Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Django Sissoko Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Django Sissoko Kimdir? Nereli?:Django Sissoko Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Django Sissoko Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Django Sissoko Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Django Sissoko Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Uden, NGC 6851, Carabus stenocephalus, Charles Harington Harington, Artaksiad Hanedanlığı, Gjoçaj, Oyuncak tiyatrosu, NGC 6855, David Odonkor, NGC 6849, Thiago Motta, Büyük El Nuri Camii, NGC 6856, Okuro Oikawa, Miguel Ángel Brindisi, NGC 6847, Malta Himayesi, Rouge, Zafer Dinçer, Zafer Dincer, Kimyasal silahların kontrolüne ilişkin uluslararası antlaşmalar, Canfranc, Ünal Karaman, Peloponez Savaşı Tarihi, Castello di Cisterna, Lübnan devlet başkanı, Portekiz başbakanı, Cheb Khaled, Türkiyede yaşanmış katliamlar listesi, Granada ili, Nükleer silah, Hakan, Sicim kuramının tarihi, İslam Devrimi Muhafızları Ordusu, Akçahisar ilçesi, Renault Vel Satis, Boyalık, Ermenek, şat, Muzyka czterech stron wschodu, Robin Yalçın, Jay and Silent Bob Strike Back, Bitki takımları listesi, Benue Eyaleti, Coccoidea, Sperma, Medet Höyüğü, Nasarawa Eyaleti, George Knobel, Hızlı ve Öfkeli 7, Phyllodocida, Bendlerblock, Ernst Otto Fischer, Haryana, James Newman, Yeşiltepe, Vezirköprü, Estrela, Eklenti, Köprübaşı, Siirt, Tim Hetherington, Andaman ve Nikobar Adaları, Sunday Mirror, Ernest Rutherford, Lednice–Valtice Kültürel Peyzajı, Hükümet, Vietnam dili, Himaçhal Pradeş, Hükûmet, Spermatozoon, Margaret G. Kivelson, NATOnun genişlemesi, Madhya Pradesh, Milisaniye Pulsarı, Psychotria valleculata, Curtis LeMay, Vuelta a España puan klasmanı, İncir kuşu, Ladakh, Samsun milletvekilleri listesi, 2005 Grammy Ödülleri, Ebuishakzade İshak Efendi, Chhattisgarh, Destinys Child (albüm), Green Book (film), Psychotria nigropunctata, Spermatozoa, B Ordular Grubu, Et Cetera, Cerbe adası, Hristina Metaksa, Pencap, Hindistan, Tantely Andrianarivo, Sperm, 1964 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, Kraliçe Elizabeth II, Yussif Chibsah, Samsun Bedesteni, Nigel Mansell, Perugia Yabancılar Üniversitesi, Güneş Sistemindeki en büyük kraterlerin listesi, Crypteroniaceae,
İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?,