Asya (şarkıcı) Kimdir?

Asya (şarkıcı) Kimdir?

Asya (şarkıcı) Kimdir?

Asya (şarkıcı) Nereli

Asya (şarkıcı) Kaç Yaşında? Asya (şarkıcı) Boyu Kaç Asya (şarkıcı) Kaç Kilo Asya (şarkıcı) Doğum Tarihi Asya (şarkıcı) Ne Demektir? Asya (şarkıcı) Anlamı Nedir?
Asya (şarkıcı) Kimdir? , Asya (şarkıcı) Nereli , Asya (şarkıcı) Kaç Yaşında? , Asya (şarkıcı) Boyu Kaç , Asya (şarkıcı) Kaç Kilo , Asya (şarkıcı) Doğum Tarihi , Asya (şarkıcı) Ne Demektir? , Asya (şarkıcı) Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Asya (şarkıcı)
Asya (şarkıcı) Kelimesinin Anlamı Nedir? Asya (şarkıcı) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Asya (şarkıcı) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Asya (şarkıcı) - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Asya (şarkıcı) - Oranlamak Asya (şarkıcı) - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Asya (şarkıcı) - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Asya (şarkıcı) - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Asya (şarkıcı) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Asya (şarkıcı)
Asya (şarkıcı) Nedir? Asya (şarkıcı) Ne demek? , Asya (şarkıcı) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Asya (şarkıcı)
Asya (şarkıcı) Kelimesinin Anlamı? Asya (şarkıcı) Ne Demek? Asya (şarkıcı) Ne Demektir? ,Asya (şarkıcı) Analizi?
Asya (şarkıcı)
Asya (şarkıcı) Anlamı Nedir? Asya (şarkıcı) Ne Demektir?, Asya (şarkıcı) Açıklaması Nedir? , Asya (şarkıcı) Cevabı Nedir? , Asya (şarkıcı) Kelimesinin Anlamı?

Asya (şarkıcı) Kimdir?

Asya (şarkıcı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Asya
DoğumTülay Keçialan
1 Mart 1965 (59 yaşında)
Eskişehir, Türkiye
EğitimEskişehir Ahmet Kanatlı Lisesi
MeslekŞarkıcı-şarkı yazarı
Evlilik
Şevki Kaygusuz
(e. 1996; b. 2020)
[1]
Çocuk(lar)1
Müzikal kariyeri
TarzlarPop
Etkin yıllar1981-günümüz
Müzik şirketiYaşar Plak · Sony · Seyhan · DMC
İlişkili hareketlerNilüfer

Tülay Keçialan ya da bilinen adıyla Asya (1 Mart 1965, Eskişehir - ), Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

1 Mart 1965 tarihinde, Ahmet-Şencan Keçialan çiftinin kızı olarak Eskişehir'de dünyaya geldi. Müziğe eğilimi ilkokul yıllarında başlayan, ortaokul yıllarında Eskişehir Halk Eğitim Merkezinde müzik eğitimi alan Asya, Eskişehir Ahmet Kanatlı Lisesinde okurken Milliyet Gazetesi Liseler Arası Müzik Yarışması'nda Türk Halk Müziği dalında solist olarak birinci seçildi.

Liseden mezun olduktan sonra müzik hayatına Bodrum'da başlayan ve daha sonra Ankara'da devam eden Tülay Keçialan, Nilüfer'in prodüktörlüğünde hazırladığı ilk solo albümüne kadar sahne adı olarak Tülay Saygın ismini kullandı. Müzik kariyerine Bodrum'da başlayan Tülay Saygın, burada kendisini dinleyen müzisyen İlhan Feyman'ın teklifini değerlendirerek Ankara'ya gitti.[2] 80'li yılların başlarında Tülay-Metin İkilisi'nin üyesi olarak bir süre müzik çalışması yaptı.[3] Ankara'da Grup Angora'nın solisti olarak çalıştığı dönemde İngilizce ağırlıklı repertuvarıyla çoğunlukla otellerin roof'larında sahneye çıktı. Ayrıca Başkent ve Altınnal gazinolarında kadınlar matinesinde sahne aldı. 1986 yılında pazar günleri TRT Ankara Televizyonu'nda yayımlanan bir çocuk programında Grup Angora ile birlikte müzik yaptı.[4] Ankara'da müzik çalışmalarını sürdürdüğü dönemde Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'ne katılması yönünde gelen teklife olumlu yanıt veren Tülay Saygın, 24 Şubat 1990 tarihinde düzenlenen 1990 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'ne "Zamanda Gezinti" isimli şarkı ile katıldı. 1990 senesinde yarışan şarkıların diğer solistleri ise; İzel Çeliköz, Sibel Tüzün, Sevingül Bahadır, Sertab Erener, Oya Küçümen, Kayahan, Demet Sağıroğlu, Rüya Ersavcı, Candan Erçetin ve Fatih Erkoç idi.

Tülay Saygın'ın, vokalistleri Adalet Güzey, Elif Öztürk ve Çelik Erişçi ile birlikte seslendirdiği bir Selmi Andak bestesi olan "Zamanda Gezinti" isimli şarkı 12 puan alarak on beş şarkı arasında onuncu oldu. 1990 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'ni ise Kayahan ile Demet Sağıroğlu ikilisinin seslendirdiği "Gözlerinin Hapsindeyim" kazandı. "Zamanda Gezinti" daha sonra "Bir Dünya Doğuyor" ismiyle Nilüfer tarafından "Sen Mühimsin" isimli albümünde yorumlandı. Tülay Saygın'ın Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki performansını çok beğenen Nilüfer, Ankara'da bulunduğu bir gece kendisi ile tanışmak üzere şarkıcının çalıştığı roof'a gitti. Tülay Saygın'ın orkestra eşliğinde o yılların en meşhur şarkılarından Stop!'ı yorumladığı sırada içeri giren Nilüfer, solistin sesini çok beğendi. Tülay Saygın'ın sahnesini de çok başarılı bulan Nilüfer, program bitiminde kendisine vokalistlik teklifinde bulundu.[4] Sekiz yıl Ankara'da Grup Angora'nın solistliğini yaptıktan sonra İstanbul'a taşınan Tülay Saygın müzik kariyerine Nilüfer ile devam etmeye başladı. Nilüfer'in albümlerinde ve konserlerinde dört yıl boyunca kendisine vokalist olarak eşlik eden Tülay Saygın, zaman zaman da diğer sanatçıların albüm çalışmalarında vokalist olarak yer aldı.

Tülay Saygın, 1992 yılında ise sözü Mutlu Yuluğ'a, müziği Önder Bilge'ye ait olan "Haykır Sevda Dağlarına" isimli şarkıyı yorumlayarak İstanbul Beyaz Güvercin Müzik Yarışması'nda birincilik kazandı. Aynı yarışmada ikinciliği Suat Suna, üçüncülüğü ise İzel-Çelik-Ercan (İzel Çeliköz, Çelik Erişçi ve Ercan Saatçi) grubu elde etti. 1992 senesinde yarışan şarkıların diğer solistleri ise; Coşkun Demir, Gülay Eralp, Meltem Taşkıran, Ersan Erdura'dır. Yine Tülay Saygın, Nisan 1994'te yayımlanan ve bir Nilüfer prodüksiyonu olan Asya isimli ilk albüm çalışması öncesinde yapılan imaj çalışması çerçevesinde ismini Asya olarak değiştirdi. Bu albümün en önemli hiti Onno Tunç bestesi "Vurulmuşum Sana" hemen hemen her müzik listesinde bir numaraya kadar yükseldi. Albümün diğer hitleri ise Sinan Bökesoy bestesi "Yoksun Sen" ve Klev Diamanti bestesi "Romantik Aşk"tır.

Asya'nın ikinci albümü 1996 Mayıs'ında yayımlandı ve ilk klip Mustafa Sandal bestesi "Beni Aldattın"a çekildi. Bu şarkının önemli bir hit olması albüm satışlarını önemli yönde etkiledi. Albümdeki diğer önemli şarkılar Gökhan Kırdar bestesi "İsyankar", Deneb Pinjo bestesi "Ayrılmak Zor" ve Garo Mafyan bestesi "Affetmem"dir. Üçüncü albümünü 1999'da yayımladığı dönemlerde iş adamı Şevki Kaygusuz ile evlenen ve bu evlikten Aslı isimli kızı dünyaya gelen Asya, 2002 yılının Temmuz'unda Dönmem Yolumdan isimli albüm ile müziğe geri döndü.

Asya'nın, sözlerini kendisinin yazdığı, müziklerini ise Gürsel Çelik ile birlikte hazırladığı albümü "Aşktır Beni Güzel Yapan", 19 Ağustos 2007 tarihinde yayımlandı.[5] Asya, yeni albümüne prodüktör olarak imza atarken, albümün müzik direktörlüğünü Özgür Buldum üstlendi.[6] Yeni albümün çıkış parçası olan "Gittin Gideli"ye Karaköy Bankalar Caddesi'nde klip çekildi. Son albümü Aşk İz Bırakır ise 10 Mart 2014 tarihinde yayımlandı. 2020 yılında söz ve müziği Ümit Sayın'a ait olan Unutup Gitti teklisini yayımladı.

Televizyon programı[değiştir | kaynağı değiştir]

Asya, 2010 yılında Engin Gürkey ile birlikte TRT Müzik kanalında Müziğin Binbir Dili adlı müzik programını sundu. Bahse konu müzik programı, bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırları içinde yaşama ve gelişme imkânı bulmuş farklı kültürlerin müzik türlerini günümüze taşıdı ve her bölümde farklı dillerde müzik yapan sanatçılar konuk edildi.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Teklileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Şarkıcı Asya ile Şevki Kaygusuz anlaşmalı boşandı". Sözcü. 9 Aralık 2020. 11 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2021. 
  2. ^ "Mütevazı demirci!". Sabah. 11 Temmuz 1999. 19 Mart 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Bu İkiliyi Aşk Yarattı", 32. Şey Dergisi. 1984. 27 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2021. 
  4. ^ a b Fulya Öztürk (Ocak 2003). "Asya Röportajı". Turkiyeonline. 21 Kasım 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ Sema Denker. "İşte Asya ailesi". Hürriyet Kelebek. 6 Aralık 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Asya tekrar müzik dünyasında". haber3.com. 29 Eylül 2007. 27 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Beyaz Güvercin'de Yeni Ses". Milliyet Ekran. 31 Ağustos 1992. s. 3. 27 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Asya (şarkıcı) Kimdir? Kimdir?:Asya (şarkıcı) Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Asya (şarkıcı) Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Asya (şarkıcı) Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Asya (şarkıcı) Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Asya (şarkıcı) Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Asya (şarkıcı) Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Asya (şarkıcı) Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Asya (şarkıcı) Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Asya (şarkıcı) Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Asya (şarkıcı) Kimdir? Kaç Yaşında?:Asya (şarkıcı) Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Asya (şarkıcı) Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Asya (şarkıcı) Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Asya (şarkıcı) Kimdir? Nereli?:Asya (şarkıcı) Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Asya (şarkıcı) Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Asya (şarkıcı) Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Asya (şarkıcı) Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Medea (oyun), Popüler kültürde Buffy the Vampire Slayer, 1972 Kış Olimpiyatları, Havran Dürzi İsyanı, Hamada Madi, Mert Özcanlar, Turhan Kapanlı, Harmanlanmış öğrenme, Kemal Atalay, Yağmur, Mazıdağı, Hacımusa, Gökçebey, Malkara, Pescadores Adaları, Olefin metatezi, NGC 7173, İtalya millî basketbol takımı, Honda F1, Meşrubat, İktisadi düşünce okulları, 1999 Macaristan Grand Prix, Allande, Doras, Kızılkapı, Bor, Basketbol, Sosyal, Oakland, Kaliforniya, İçli köfte, Sólstafir, Kukla, Nunzio Gallo, Masonluk, La Línea de la Concepción, Çerkesyanın Moğollar tarafından istilası, Avukatlık, Matthew Gregory Lewis, Anna Maria Mühe, Windows Media Center, Buzdolabı anne teorisi, Tibet Platosu, Nana Komatsu, Menekşe, Seydikemer, Judgment Day (2005), Bulbophyllum valeryi, Berber dilleri, Bahçesaray, Kırım, Bruno Petković, Bulbophyllum maboroense, Fiat Egea, Hollanda Kraliyet Donanması, Amazon İşbirliği Antlaşması Örgütü, XRCO Awards, Açısal boyut, Sam Byram, 2014 FA Community Shield, Gülen Hareketi, John Stewart Bell, Softengine, Leopold August Abel, Deniz ürünü, Kutubçuluk, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Amadou Gon Coulibaly, California Gurls, Julio Alberto Moreno, Ken Russell, Northern Girl, Kenichiro Tokura, Çamlıca, Ezine, Francisco López Alfaro, Kozmik arka plan radyasyonu, Dekalkomani, Karakurum Karayolu, Uluslararası Bilim Konseyi, David Eagleman, Julio Salinas, Paraguay guaranisi, Bitlis Vilayeti, National Gallery of Art, NGC 7697, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Kars (il), Dinos Mitoglou, Hemidactylus sataraensis, Sırmalı, Çatak, Wilitty Younoussa, Modisimus glaucus, Bitter çikolata, Intelsat, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Aerodramus, Wall Street (film), Neotarache, Buhayre, If Darkness Had a Son, Adana İdmanyurdu SK, Selena, Scaphinotus behrensi, Nudospongilla, 1875, Cem Yılmaz,
Behiye Akyol Kimdir?, Töreli Nedir?, Törelci Nedir?, Gabala Nedir?, Mahmut Polat Kimdir?, İsmet İşeri Kimdir?, Füzelâ Nedir?, İskandinav haçı Anlamı Nedir, İskandinav haçı Nasıl Oluştu, İskandinav haçı Tarihi, İskandinav haçı Renkleri, İskandinav haçı Tasarımı, Hüsmen Kırkpınar Kimdir?, Töreci Nedir?, Fütürolojik Nedir?, Mehmet Arpaci Kimdir?, Töre Dışı Nedir?, Fütursuz Nedir?, Belkıza İlter Kimdir?, Füsunkâr Nedir?, İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?,