Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir?

Yüzey araştırması Nedir?

Yüzey araştırması Nedir?, Yüzey araştırması Nerededir?, Yüzey araştırması Hakkında Bilgi?, Yüzey araştırması Analizi? Yüzey araştırması ilgili Yüzey araştırması ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yüzey araştırması ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yüzey araştırması Ne Anlama Gelir Yüzey araştırması Anlamı Yüzey araştırması Nedir Yüzey araştırması Ne Anlam Taşır Yüzey araştırması Neye İşarettir Yüzey araştırması Tabiri Yüzey araştırması Yorumu 

Yüzey araştırması Kelimesi

Lütfen Yüzey araştırması Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yüzey araştırması İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yüzey araştırması Kelimesinin Anlamı? Yüzey araştırması Ne Demek? ,Yüzey araştırması Ne Demektir? Yüzey araştırması Ne Demektir? Yüzey araştırması Analizi? , Yüzey araştırması Anlamı Nedir?,Yüzey araştırması Ne Demektir? , Yüzey araştırması Açıklaması Nedir? ,Yüzey araştırması Cevabı Nedir?,Yüzey araştırması Kelimesinin Anlamı?,Yüzey araştırması Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yüzey araştırması Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yüzey araştırması Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yüzey araştırması Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yüzey araştırması Kelimesinin Anlamı Nedir? Yüzey araştırması Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yüzey araştırması Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yüzey araştırması Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yüzey araştırması - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yüzey araştırması

Yüzey araştırması Nedir? Yüzey araştırması Ne demek? , Yüzey araştırması Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yüzey araştırması Kelimesinin Anlamı? Yüzey araştırması Ne Demek? Yüzey araştırması Ne Demektir? ,Yüzey araştırması Analizi? Yüzey araştırması Anlamı Nedir? Yüzey araştırması Ne Demektir?, Yüzey araştırması Açıklaması Nedir? , Yüzey araştırması Cevabı Nedir? , Yüzey araştırması Kelimesinin Anlamı?






Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir?

Yüzey araştırması

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arkeolojik yüzey araştırmasında kullanılan bir radar aracı.

Yüzey araştırması, arkeolojide belirli bir bölge üzerinde ekip halinde ve sistematik bir biçimde yürüyerek ve yüzeydekileri gözlemleyerek yapılan alan araştırmalarının tümüne verilen isimdir. Bu çalışmalar günümüzde sıklıkla jeofiziksel yöntemler ve araçlardan da yararlanmaktadır.

Süreç[değiştir | kaynağı değiştir]

Hazırlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüzey araştırmasına hazırlık sürecinde araştıralacak bölgenin sınırları belirlenerek amaçlar ve hedefler net bir biçimde formüle edilmeli ve bir projelendirme yapılmalıdır. Bölge hakkında daha önceden yapılmış araştırmalar toplanmalı ve mümkünse saha çalışması öncesinde değerlendirilmelidirler. Projelendirme süreci, ekibin tüm üyelerini ve bu üyelerin hangi işlerden sorumlu olduğu bilgisini aktarmanın yanı sıra, bütçe ve resmi izin gibi noktaları da aydınlatmalıdır. Bütçelendirme başlığında konaklama, taşıt ve yakıt ücretleri, uzman hizmet bedelleri ve yüzey araştırmasının yürütülmesi için elzem olan başta GPS ve takeometre olmak üzere bilgisayar ve kamera gibi tüm teçhizat giderleri listelenmelidir.

Aşağı Saksonya eyaletinde bir yüzey araştırması, beyazla işaretlenen yerler buluntu noktalarını göstermekte

Ayrıca belirlenen bölgeyi kaç kişinin, hangi aralıklarla ve ne kadar süre içerisinde yürüyecekleri tahminen önceden hesaplanmalıdır. Bu hesaplamalar yapılırken buluntu yoğunluğu, sayımı ve toplanması gibi farklı parametreler de gözetilmelidir. Belgeleme yöntemi net bir şekilde açıklanmalı ve elde edilecek verilerin hangi tür bir veri tabanında nasıl korunacağı bilgisi verilmelidir.

İlaveten araştırılacak bölgenin ölçeğinin sonuçlara ve uygulanacak metodolojiye doğrudan bir etkisi olduğunu söylemek mümkündür. Bu sebepten ötürü ölçeği çok büyük olan bölgesel yüzey araştırmalarında örnekleme metodolojisi uygulanır.

Sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayda geçirilen maddi buluntular (sikkeler, seramik kalıntıları, cam, metal ve bronz parçaları ya da mimari kalıntılar) genellikle bir haritaya işlenirler. Bu aşamada araştırma yapılan bölgeye bağlı olarak daha önce hazırlanmış topografik, eğim, bakı ve hidrolojik haritaları kullanılabilir. Türkiye özelinde bu tip haritalar Harita Genel Müdürlüğü ya da Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nden temin edilebilirler.[1] Belgeleme işlemleri yapılırken hava fotoğrafı arkeolojisinden de yararlanılabilir. Bu işlemler yapılırken iklim koşullarından arazinin eğimine değin çeşitli parametreler dikkate alınarak değerlendirilmelidirler.

Bir yüzey araştırması sonrası ele geçen bazı buluntular

Diğer bir yandan yüzey araştırmalarında yerleşim alanları dışında kalan bölgelerde de buluntular ele geçmektedir. Ele geçen bu buluntular kullanılarak yerleşim alanı olmayan bölgelerde uygulanmış aktiviteler hakkında bilgi sahibi olunabilir. Bilhassa iskan öncesi dönem araştırmalarında avcı-toplayıcı toplulukların gündelik hayatını aydınlatma noktasında bu buluntular çok önemli olmaktadır.

Kuramsal çerçeve[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüzey araştırmalarında veri toplanmasından, toplanan verilerin yorumlanmasına kadar uzanan süreç zamanla analitik bir zemin üzerinde yükselmeye başlamış, bu durum örnekleme ve istatistik gibi bazı matematiksel yöntemlerin yüzey araştırmalarına entegre olmasına neden olmuştur. Bu durum arkeolojinin 80li yıllardan itibaren içine daldığı metodolojik tartışmalardan bağımsız değildir. Zira bir grup arkeolog arkeolojinin gitgide niceliksel bir hal almasından şikayetçiyken, süreçsel arkeologların başını çektiği diğer bir cephe bunun pozitif bilimlere yakın en doğru araştırma yöntemi olduğunu savunmuştur.

Amaç[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüzey araştırması sonucu oluşturulan ön değerlendirme raporuna istinaden sonraları o bölgede arkeolojik kazının gerekliliğine karar verilebilir ancak arkeolojik kazı, yüzey araştırmasının temel amacı değildir.

Çağdaş arkeolojik kuram çerçevesinde bugün artık yüzey araştırması salt kazı öncesinde uygulanan bir yöntem olmanın ötesinde, kendi soruları ve hedefleri olan bir çalışma alanı olarak tanınmıştır.[2]

Yüzey araştırmaları sonucunda bölgenin coğrafyası tanınır ve tespit edilen buluntular kayda geçirilir. Yüzey araştırmaları daha sıklıkla peyzaj arkeologları tarafından uygulanan bir yöntemdir.

Türkiye'de yüzey araştırmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'de yüzey araştırmalarının arkeolojik bir yöntem olarak yaygın bir biçimde uygulanışını GAP kapsamında inşa edilen baraj projeleri ile ilişkilendirmektedir. 1960'lı yıllardan itibaren bilhassa Keban (Baraj İnşası 1965-1975), Karkamış (Baraj İnşası 1996–2000) ve son olarak Ilısu (Baraj İnşası 2007-2017) bölgeleri yoğun biçimde yüzey araştırması yapılan bölgeler olagelmişlerdir. Koparal'a göre "GAP Projesi çerçevesinde yürütülen arkeolojik yüzey araştırmaları ve kurtarma kazıları Anadolu arkeolojisi tarihinde bir dönüm noktasıdır."[3]

Ayrıca Türkiye Arkeolojik Yerleşmeleri Projesi, "yayını yapılmış arkeolojik verilerin doğrulanması, buluntu yerlerinin, yerleşmelerin (höyükler, mağaralar, kaya sığınakları, düz yerleşmeler, tümülüsler, anıtlar vd.) o günkü durumlarının ve tahribatın boyutlarının belgelenmesi ve görsel bir Türkiye arkeolojik arşivinin oluşturulması"[4] amaçları ile yüzey araştırmaları yürütmüştür.

Günümüzde yüzey araştırmaları Kültür Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler genel müdürlüğü tarafından verilecek izin ve ruhsat dahilinde yürütülebilirler.[5]

Literatür[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Elif Koparal, Arkeolojide Yüzey Araştırmaları: Yöntem, Tarihçe ve Uygulama, içinde: S. Ünlüsoy - C. Çakırlar - Ç. Çilingiroğlu, Arkeolojide Temel Yöntemler (İstanbul 2018) 109-158

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Koparal 2018, 124
  2. ^ Koparal 2018, 111.
  3. ^ Koparal 2018, 117
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2021. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2021. 

Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Nedir? :Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? ile ilgili Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Ne Demektir? Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Açıklaması Nedir? Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Cevabı Nedir? Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Açıklaması? :Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Gerçek mi? :Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? ile ilgili Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Hakkında? :Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? ile ilgili Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? burada bulabilirsiniz. Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yüzey araştırması nedir?, Yüzey araştırması anlamı nedir?, Yüzey araştırması ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
NGC 77, Stan Winston, Tokyo Tarım ve Teknoloji Üniversitesi, Anton Çiçulin, Kalıntı teoremi, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Messier 2, Harry Potter ve Melez Prens, Sihirli Orman, Güneş Müftüoğlu, Sierra Leonedeki şehirler listesi, Amlaş merkezî bahşı, Mert Girmalegesse, Macaristan Cumhuriyeti, 1963 Türkiye Kupası Finali, Beni Saide, İhtiyar Jenkins, Monrupino, Kerala astronomi ve matematik okulu, Société Nationale de Radiodiffusion et de Télévision, Russ Jackson, Dolusavak, Halife Hafter, Sienna, Hasip ile Nasip, Ağstafa (rayon), 1927 Türkiye genel seçimleri, Emerson Palmieri, Esma bint Umeys, Vankomisin, Catterlen, Derek Drymon, İridyum, Derek Drouin, Javier Barreda Jara, Gözde Mutluer, Satya Nadella, Bourbon, Transkafkasya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı, Habsburg Krallığı, Grognardo, Annie Girardot, Ripoll, Yunanistan Anayasası, Uluğçat İlçesi, Cabuérniga, Mollalar (Boyəhmədli, Ağdam), Çiftecevizler, WinHEC, Kuzey Kore takvimi, W bozonu, Whitcomb Judson, Barrel of a Gun, Futbolnaya Natsionalnaya Liga, Ruhban sınıfı, Londra Borsası, Uluslararası Temel ve Uygulamalı Fizik Birliği, Açık yıldız kümesi, Türkiyede derin devlet, Prinz Eugen, Palencia, Asimetrik bar, Eskibalta, Yedisu, Patron Bebek, Harlingen, Teksas, Nasır Oriç, NGC 436, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, Anavarza Kalesi, Santillana del Mar, Diş kaplama, 2013te futbol, Aydos, Trabzonda Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri, Castel Madama, Rammstein, Sado Adası, Hümik asit, Humik asit, Uçankuş TV tarafından yayınlanan programların listesi, Zack Stentz, EuroLeague rekorları ve istatistikleri listesi, Romain Saïss, Avustralya Ulusal Üniversitesi, Langenau, İsviçre Platosu, NGC 1661, Gaia Cauchi, Psi Eridani, Moğol İmparatorluğu, Sezai Karakoç, Jeremy Black (Asurolog), Bewaldeth and Snittlegarth, Abitur, MÖ 418, Gabriel Narutowicz, Halaskargazi, Rızvanşehr, Yumuşama (uluslararası politika), Dağ 2,
Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?,