Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir?

Yerçekimsel sapan Nedir?

Yerçekimsel sapan Nedir?, Yerçekimsel sapan Nerededir?, Yerçekimsel sapan Hakkında Bilgi?, Yerçekimsel sapan Analizi? Yerçekimsel sapan ilgili Yerçekimsel sapan ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yerçekimsel sapan ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yerçekimsel sapan Ne Anlama Gelir Yerçekimsel sapan Anlamı Yerçekimsel sapan Nedir Yerçekimsel sapan Ne Anlam Taşır Yerçekimsel sapan Neye İşarettir Yerçekimsel sapan Tabiri Yerçekimsel sapan Yorumu 

Yerçekimsel sapan Kelimesi

Lütfen Yerçekimsel sapan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yerçekimsel sapan İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yerçekimsel sapan Kelimesinin Anlamı? Yerçekimsel sapan Ne Demek? ,Yerçekimsel sapan Ne Demektir? Yerçekimsel sapan Ne Demektir? Yerçekimsel sapan Analizi? , Yerçekimsel sapan Anlamı Nedir?,Yerçekimsel sapan Ne Demektir? , Yerçekimsel sapan Açıklaması Nedir? ,Yerçekimsel sapan Cevabı Nedir?,Yerçekimsel sapan Kelimesinin Anlamı?,Yerçekimsel sapan Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yerçekimsel sapan Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yerçekimsel sapan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yerçekimsel sapan Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yerçekimsel sapan Kelimesinin Anlamı Nedir? Yerçekimsel sapan Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yerçekimsel sapan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yerçekimsel sapan Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yerçekimsel sapan - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yerçekimsel sapan

Yerçekimsel sapan Nedir? Yerçekimsel sapan Ne demek? , Yerçekimsel sapan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yerçekimsel sapan Kelimesinin Anlamı? Yerçekimsel sapan Ne Demek? Yerçekimsel sapan Ne Demektir? ,Yerçekimsel sapan Analizi? Yerçekimsel sapan Anlamı Nedir? Yerçekimsel sapan Ne Demektir?, Yerçekimsel sapan Açıklaması Nedir? , Yerçekimsel sapan Cevabı Nedir? , Yerçekimsel sapan Kelimesinin Anlamı?






Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir?

Kütle çekimsel sapan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yerçekimsel sapan sayfasından yönlendirildi)

Yörüngesel mekanikte ve uzay mühendisliğinde, kütleçekimsel sapan veya çekim etkili manevra, yakıt, zaman ve gider açısından tasarruf yapmak için uzay araçlarının hız ve yönünün bir gezegenin veya başka bir astronomik aracın çekim etkisiyle değiştirilmesidir. Çekim etkisi, uzay araçlarının ivmelendirilmesi, hızlarının artırılıp veya azaltılması ve yönlerinin değiştirilmesi için kullanılabilir. Bu etki, kütleçekimi uygulayan gök cisminin uzay aracını çekmesiyle sağlanır. Bu teknik, ilk olarak 1961’de üç cisim problemi üzerinde çalışan Michael Minovitch tarafından önerildi. Gezegenler arası araştırma yapan Mariner 10 dan itibaren (Jüpiter ve Satürn arasında araştırma yapan Voyager-1 ve Voyager-2 araştırma araçlarını da dahil) bu teknik kullanılmıştır.

Açıklama[değiştir | kaynağı değiştir]

Gezegen etrafındaki çekim etkisi, gezegenin çekim alanına girilmesi veya çıkılması durumunda uzay aracının Güneş'e göre hızının değişmesine sebep olur. Uzay aracı, gezegene yaklaştığında hızlanırken, çekim kuvvetinden kurtulduğunda ise yavaşlamaktadır. Gezegenin Güneş' in yörüngesindeki dönüş hareketi, manevra esnasında, uzay aracını etkilemektedir. Uzay aracı, gezegenin hareket yönüne doğru gittiğinde gezegenin yörünge enerjisinin bir kısmını da alarak hızlanır; Hareket yönünün tersine gittiğinde ise yavaşlar. Her iki kütlenin kinetik enerjilerinin toplamı elastik çarpışmadaki gibi sabittir. Hareket halindeki bir trenden seken bir tenis topunu düşünelim. Saatte 50 km hızla yaklaşmakta ola bir trene, saatte 30 km hızla bir top fırlatalım. Trenin makinisti bu topun 80 km hızla yaklaştığını ve (elastik bir sekme durumunda) yine, 80 km hızla uzaklaştığını görür! Ancak, istasyondaki bir gözlemci bu topun (trenin hareket yönünde) 130 km hızla uzaklaştığını görecektir.

Yeryüzünde bir kıyaslama yapılırsa; Sabit bir gözlemci, bir gezegenin soldan U hızıyla ; bir uzay aracının da sağdan V hızıyla hareket ettiğini görmektedir. Uzay aracı doğru bir yörüngedeyse, gezegene yakın geçecektir ve gezegenin yüzeyine göre U+v hızıyla hareket edecektir. Çünkü, gezegen U hızıyla ters yönde hareket etmektedir. Uzay aracı yörüngeyi terk ettiğinde dahi gezegene göre tersi yönde U+v hızıyla hareketine devam eder. Gezegen U hızıyla sola hareket ederken uzay aracının gözlemciye göre toplam hızı, uzay aracının gezegene göre hızı ile gezegenin hızının toplamı kadar olacaktır.

Yörüngeyle ilgili detaylar çıkarılmadan yukarıdaki basitleştirilmiş örneği vermek mümkün değildir. Fakat, Parabolik bir yörüngede yol alan bir uzay aracı, gezegeni roket motorlarını ateşlemeden ters yönde terkedebilir ve gezegenin kütleçekimi alanını terk ettiğinde hız kazancı “2U” olur.

Bu açıklama enerji ve momentumun korunumu prensibini ihlal ediyor görünse de, uzay aracının gezegen üzerine (ihmal edilebilir seviyedeki) etkisi bu açıklamada dikkate alınmamıştır. Uzay aracına göre gezegenin büyük kütlesi, hızını göz ardı edilecek kadar küçük oranda değiştirmesine ragmen uzay aracının kazandığı çizgisel momentum, büyüklük olarak gezegenin kaybettiği momentum değerine eşittir. Kütle farkından dolayı, gezegen üzerine etkiler çok azdır ve hesaplamalarda ihmal edilebilirler.

Uzayda yaşanılanların gerçekçi bir şekilde betimlenmesi için üç boyutunda düşünülmesi gerekir. Gezegenin hızını, uzay aracının hızına eklemek için vektör toplamı kulanılır. Aşağıda gösterildiği gibi uygulanır.

Bir gezegenin kütleçekimi vasıtasıyla hızlandırma etkisi, ters yönde yaklaşan bir uzay aracını yavaşlatmakta da kullanılabilir. “Mariner 10” ve “MESSENGER” araçlarının Merkür gezegenine ulaşmasında bu yavaşlatma manevrası kullanıldı.

Bir uzay aracının hızlandırılmasında, kütleçekimi ile sağlanacak hızlandırmadan daha fazlasına ihtiyaç duyulması durumunda, bu ilave hız artışı roket motoru ateşlenerek sağlanır. Ancak, roket motorunun en ekonomik şekilde çalıştırılmasının, aracın gezegene en yakın yaklaşma konumunda (periapsis) iken sağlanması gerekir…Roket motorunun belirli bir süre çalıştırılması hızda daima aynı miktarda artış sağlar. Ancak, kinetik enerjideki artış roket motorunun ateşlendiği andaki hızı ile orantılıdır. (Oberth etkisi). Bu sebeple roket motorunun çalıştırılmasından aracın kinetik enerjisine maksimum katkıyı sağlamak için, ateşlemenin aracın maksimum hıza ulaştığı (gezegene) “en yakın konumda” (periapsis) gerçekleştirilmesi gerekir.

Metodun tarihçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yuri Kondatruk, 1919’da hazırladığı, ancak 1938’de yayımlanan makalesinde, iki gezegen arasındaki uzay aracı yolculuğunun bu iki gezegenden ilkinin hızlandırıcı (ve ikincisinin ise yavaşlatıcı) olarak kullanılması ile hızlandırılabileceğini ileri sürdü. Friedrich Zander, 1925’te yayımlanan makalesinde benzer görüşler ileri sürdü. Fakat bu her iki makale de bilim dünyasının gözünden kaçtı. Bu gerçek Michael Minovitch tarafından, 1961’de keşfedildi.

Kütleçekimi yardımıyla manevra, ilk defa, Sovyet uzay aracı “Luna 3”ün Ayın uzak yüzünü fotoğrafla uçuşunda kullanıldı.

Niçin Çekimsel Sapan Etkisi Kullanılmaktadır[değiştir | kaynağı değiştir]

Voyager 2'nin Güneşe uzaklığına bağlı olarak yörünge hızının (heliocentric velocity) değişimi ve bu değişime Jüpiter, Satürn ve Uranüsün katkıları yukarıdaki şekilde gösterilmiştir. “Voyager 2” nin kameralarının Neptünün uydusu Triton’u fotoğraflayabilmesi için, araç Neptünün kuzey kutbundan geçecek bir yörüngeye yönlendirildi. Bu manevra aracın Güneşten uzaklaşma hızını azalttı.

Dünya-Güneş arasında dolanan bir “iç gezegen”e yolculuk yapacak bir araç, minimum hızla hareket etse de, Güneşin kütleçekimi onu hızlandırır. Bu aracın hedefindeki gezegenin yörüngesine sokulmak istenmesi durumunda bir şekilde frenlenmesi gerekir.

Bu durum, Dünya-ötesi bir gezegene yolculukta tersine işler. Uzay aracının hedef gezegene ulaşabilmesi için, ayrıca hızlandırılması gerekir. Ancak, araç yolculuğunun başında, yolculuk için gerekli hızdan daha büyük bir hıza hızlandırılabilirse, hedefindeki gezegenin yörüngesine girebilmesi için, yolculuk zamanından sağlanacak tasarrufun yanında, daha az yakıt tüketmesi de gerekecektir.

Bir uzay aracını hızlandırmak ve yavaşlatmak için roket motorları kullanılabilir. Ancak, bu yolculuk için ilave yakıtın taşınmasını gerektirir. Bu yakıtı taşıyacak bir uzay aracının Dünya’nın kütleçekiminden kurtulabilmesi için gerekli hız artışını sağlamak üzere, çok daha fazla yakıt taşıması ve bu yakıtın önemli bir kısmını fırlatışta yakması gerekecektir. Bu durum, yolculuk için ilave yakıtın taşınmasını gerektirir.

Çekim etkili manevra, yakıt harcamadan, uzay aracının hızını değiştirebildiğinden, “hava-frenlemesi” (aerobraking) ile birlikte kullanıldığında önemli miktarda yakıt tasarrufu da sağlar. Merkür’e gönderilen “MESSENGER” aracının yavaşlatılması için kütleçekimi destekli manevra yöntemi kullanıldı. Ancak, Merkür’ün atmosferinin yok denecek kadar az miktarda mevcut olması sebebiyle, bir uzay aracını yörüngesine sokabilmek için “hava freni” yöntemi bir seçenek olmaz. Dünyanın ötesindeki gezegenlere (ve diğer gök cisimlerine) ulaşabilmek için kütleçekimi etkisiyle hız kazanma yöntemi sıkça başvurulan bir yöntemdir.

Gezegenlerarası yolculuklarda, bir uzay aracını hızlandırmak için Güneşin kütleçekimin kullanılması, Güneş’in Güneş sistemine kıyasla sabit konumda olması sebebiyle, mümkün değildir. Ancak, bir aracın Güneş’e yaklaşırken (roket itişi ile) hızlandırılması (powered slingshot) aracın hızlandırılmasında avantaj sağlasa da, aracın Güneş’in radyasyonuna dayanabilecek yeterlilikte olması gerekir.

“Cassini” aracı Satürn yolculuğunda Venüs’ün kütleçekimi desteğini iki defa, Dünya’nın ve Jüpiter’inkini de birer defa kullandı. Aracın 6.7 yıl süren yolculuğu “Hohmann transfer yörüngesi” için gereken altı yıllık yolculuk süresinden biraz uzun olsa da, o tarihte mevcut en güçlü roket olan Titan IV ve Hohman Transfer Yörüngesi ile Satürn’e ulaşmak mümkün olamayacaktı. Kütleçekimi yardımıyla hızlandırma tek seçenekti.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]


Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Nedir? :Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? ile ilgili Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Ne Demektir? Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Açıklaması Nedir? Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Cevabı Nedir? Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Açıklaması? :Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Gerçek mi? :Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? ile ilgili Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Hakkında? :Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? ile ilgili Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? burada bulabilirsiniz. Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yerçekimsel sapan nedir?, Yerçekimsel sapan anlamı nedir?, Yerçekimsel sapan ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Sitrik asit, Altıntaş, Bozdoğan, Apophrixus, Girolamo Savonarola, Düzensiz galaksi, Theodora Komnini Angelina, Roland Sandberg, Boyun omuru, Aydınlar, Gerede, Yozgatta spor, Mario Chalmers, Altensteig, Irena Krzywicka, Erbil Beyliği, FK Comae Berenices değişenleri, Kserostomi, Samarya, Servet Mullaoğlu, Yeşilçam, Bornova, Miron Markeviç, Tetanos, Martin Gareis, Anne Frank, Ceratotrochus, Avalanche Studios Group, John Perry, Warren William, Marcin Zaleski, Modernizm, Türbet Haydariye, vii. antiokhos sidetes, Enterprise JavaBeans, Saidi Ntibazonkiza, Gian Carlo Menotti, Günther Schwägermann, Ülkelere göre kişi başına düşen kahve tüketimi, Dersim Vilayeti, Sire Records, Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı, Sergio The Ladies, Dean Norris, Colin Bell, Júlio Baptista, Tacettinveli, Melikgazi, III. Valdemar, Biyolojideki araştırma yöntemleri listesi, Ryuichi Kamiyama, Edebi modernizm, The Hunting Ground, Madalya, Dağ Han, Theodore Maiman, Luka Gugeshashvili, Ismaël Bouzid, Bésayes, Nefesli çalgılar, Lezgi, Shoji Jo, The Weeknd, Yumurta (hücre), Ulusal Diet, Simferopol Uluslararası Havalimanı, São Pedro da Afurada, NGC 4331, NGC 3616, Apati, Dunn County, Wisconsin, Francisco López Alfaro, Buffy evreni, Rodop Dağları, Barguzin Tabiatı Koruma Alanı, Florent Sinama Pongolle, I. Christopher, 1135 Colchis, Kişi başına çay tüketimine göre ülkeler listesi, t Is genoeg, Tahir Yahya, Advanced Simulation Library, Robusticoelotes, Özcan Karabulut, KPresenter, Özbekistan coğrafyası, Tiago Pinto, Yesugey, Yesügey, Yokohama Körfez Köprüsü, Spokane, Washington, Kalsiyum hipoklorit, Tokyo Broadcasting System, Desmond Tutu, D 120, Tavas, Lamaizm, Kazanma Sanatı, Rio Grande Nehri, Aziz Kocaoğlu, İsonoe (uydu), The Moon, Mehmet Erdem Uğurlu, Davutlar, Eşme,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,