Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir?

Vurmalı çalgı Nedir?

Vurmalı çalgı Nedir?, Vurmalı çalgı Nerededir?, Vurmalı çalgı Hakkında Bilgi?, Vurmalı çalgı Analizi? Vurmalı çalgı ilgili Vurmalı çalgı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Vurmalı çalgı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Vurmalı çalgı Ne Anlama Gelir Vurmalı çalgı Anlamı Vurmalı çalgı Nedir Vurmalı çalgı Ne Anlam Taşır Vurmalı çalgı Neye İşarettir Vurmalı çalgı Tabiri Vurmalı çalgı Yorumu 

Vurmalı çalgı Kelimesi

Lütfen Vurmalı çalgı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Vurmalı çalgı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Vurmalı çalgı Kelimesinin Anlamı? Vurmalı çalgı Ne Demek? ,Vurmalı çalgı Ne Demektir? Vurmalı çalgı Ne Demektir? Vurmalı çalgı Analizi? , Vurmalı çalgı Anlamı Nedir?,Vurmalı çalgı Ne Demektir? , Vurmalı çalgı Açıklaması Nedir? ,Vurmalı çalgı Cevabı Nedir?,Vurmalı çalgı Kelimesinin Anlamı?,Vurmalı çalgı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Vurmalı çalgı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Vurmalı çalgı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Vurmalı çalgı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Vurmalı çalgı Kelimesinin Anlamı Nedir? Vurmalı çalgı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Vurmalı çalgı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Vurmalı çalgı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Vurmalı çalgı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Vurmalı çalgı

Vurmalı çalgı Nedir? Vurmalı çalgı Ne demek? , Vurmalı çalgı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Vurmalı çalgı Kelimesinin Anlamı? Vurmalı çalgı Ne Demek? Vurmalı çalgı Ne Demektir? ,Vurmalı çalgı Analizi? Vurmalı çalgı Anlamı Nedir? Vurmalı çalgı Ne Demektir?, Vurmalı çalgı Açıklaması Nedir? , Vurmalı çalgı Cevabı Nedir? , Vurmalı çalgı Kelimesinin Anlamı?






Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir?

Perküsyon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vurmalı çalgı sayfasından yönlendirildi)

Perküsyon veya vurmalı çalgı; bagetle, elle veya benzer başka bir çalgıyla vurma, sürtme veya ovma yoluyla ses çıkaran çalgı türüdür. Vurmalı çalgıların insan sesinden sonra en eski çalgı türü olduğu düşünülmektedir.

Vurmalı çalgılar müzikte ritim yapısı kurulmak için kullanılır. Ritim, eski Yunancada ‘akış’ anlamına gelmektedir. Değişen uzunlukta vuruşların ortaya çıkardığı ses bütünlükleri ve serileri ritimleri oluşturur. Modern müzikte ritim yapıları, genellikle perküsyon aletleriyle icra edilir.

Perküsyon aletleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Modern müzik aletlerinin karmaşık yapılarına karşın, perküsyon aletleri hâlen basit formlarını korurlar.

Perküsyon sözcüğü Latincedeki ‘percussio’ ve ‘percussus’ terimlerinden gelir. Percussio ‘müzikal anlamda dövmek ve çarpmak’ anlamına gelirken; percussus, ‘vurmak’ demektir. Darbuka sözcüğü de benzer bir şekilde Arapça ‘darp’ (vurmak) kökünden gelir. Günümüzde perküsyon kelimesi müzik dışındaki alanlarda da ‘iki birimin birbirine çarparak ses üretmesi’ anlamında kullanılmaktadır. Fakat en yaygın kullanım alanı müziktir. Vurmalı çalgıların tarihi oldukça ilginç tartışmalar yaratmış bir konudur. Özellikle antropologlar ve tarihçilerin taraf oldukları bu tartışmalarda vurmalıların, tarihin ilk müzik aletleri olabileceği vurgulanmaktadır. Genel bir kronoloji oluşturulmak istenirse, insan sesinin ilk müzik enstrümanı olarak algılanması, perküsyon aletlerinin de bir sonraki basamak olarak anılması uygun olacaktır. Müziğin evrimi içerisinde insan sesinden sonraki basamak olarak yer alan perküsyon, ilk örneklerini eller, ayaklar, sopalar, tahtalar ve taşlarla çıkarılan sesler olarak vermiştir. Tarımın gelişmesiyle birlikte yeni teknikler kullanmayı başaran insanlar zamanla aynı enstrümandan farklı tonlar verebilen perküsyon aletleri üretmeyi başarmışlardır.

Vurmalı çalgılar genel olarak bir müzik parçasında ritmi belirler. Fakat vurmalı çalgılar aynı zamanda melodiyi de icra edebilirler. Vurmalı çalgılar orkestra içinde vazgeçilmez bir role sahiptir. Askerî müziklerde vurmalı çalgılar askerlerin hareketlerinin belirleyicisi olmuşlardır. Klasik müzikte Haydn ve Mozart ile beraber en az bir timpani bölümünü içermeyen bir parça bulunmamaktadır. Caz müzikte de vurmalı çalgıların rolü çok önemlidir. Cazın alt dallarından birçoğu vurmalı çalgıların farklı ritimlerine göre adlandırılır. Popüler müzikte de vurmalı çalgıların önemi artarak devam etmiştir. Tüm bir hip hop fenomeni vurmalı çalgılar üzerine kurulmuştur. Rock müzik icra eden gruplarda davul setleri sahnenin ortasında bulunur. Vurmalı çalgıların ürettiği seslerin çekiciliği ve vazgeçilmezliği, insanlık tarihinin insan sesinden sonra en eskisi olan, bu müzik enstrümanlarını hâlâ göz önünde kılar.

Vurmalı çalgı türlerinin sınıflandırılması[değiştir | kaynağı değiştir]

Vurmalı çalgılar birçok farklı kritere göre sınıflandırılabilir. En yaygın sınıflandırılmalarda perküsyon aletlerinin yapısı, etnik kökenleri veya müzik teorisi ve orkestrasyon içerisindeki işlevleri baz alınmıştır. Bazı durumlarda perküsyon aletlerinin frekanslarının ayarlanabilir olması veya olmaması üzerinden de sınıflandırma yapılmıştır. Fakat bu sınıflandırmanın kapsamı tam anlamıyla yeterli değildir. Bunun yerine aşağıda gösterilen 4 farklı görüşe göre yapılmış olan perküsyon aletlerinin sınıflandırılması daha bilgi verici ve kapsayıcı olacaktır.

Sesin üretilme şekline göre vurmalı çalgılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Perküsyon aletleri ile ilgili birçok metinde, sesin nasıl üretildiği, perküsyon aletlerinin sınıflandırılmasında belirleyici olarak kullanılmıştır. Diğer sınıflandırmaların daha çok toplumsal ve tarihi koşulları göz önünde bulundurulduğu düşünülürse, bu sınıflandırma daha bilimseldir. Hazırlayanlara atıfla Hornbostel-Sachs sınıflanması adı verilen bu sistem 1914'te ortaya atılmıştır.[1] Deneyerek ve gözlemleyerek herhangi bir kişi aşağıdaki 5 farklı kategoriye göre bir müzik aletinin nasıl ses ürettiğini anlayabilir;

I. İdiofon[değiştir | kaynağı değiştir]

İdiofonlar tüm yapılarının titreşmesi sonucu ses üretirler.

II. Membranofon[değiştir | kaynağı değiştir]

Membranofonlar üzerlerinde bulunan zarın titreşmesi sonucunda ses üretirler.

  • Her tür davul : Tom-tom, yer davulu, kirişli davul, bass davulu, timpani, bongo, konga. Ayrıca: darbuka, kös, bendir, zarbık, çember…] …)

III. Kordofon[değiştir | kaynağı değiştir]

Telli çalgılar genellikle kordofon olarak biliniriler. Fakat bunların bazıları aynı zamanda perküsyon aletidir.

IV. Aerofon[değiştir | kaynağı değiştir]

Üflemeli çalgılar aerofonların genelini oluştururlar. Fakat bu çalgıların bazıları aynı zamanda perküsyon aletidir.

  • Siren
  • Borazan
  • Tabanca
  • Düdük

V. Elektrofon[değiştir | kaynağı değiştir]

Elektrik sayesinde ses üreten her çalgı bir hoparlöre gereksinim duyar. Hoparlörler titreşimleriyle müzik üreten idiofonlara benzetilebilir. Bu nedenden ötürü elektrofonlar perküsyon ailesinin üyesi konumuna gelirler.

  • Bilgisayarlar
  • MIDI cihazları
  • Teremin

Müzikal işlevine göre vurmalı çalgılar[değiştir | kaynağı değiştir]

İşlevlerine göre sınıflandırılan perküsyon aletlerinde önemli olan nokta, enstrümanların frekanslarının belirlenebilir veya belirlenemez olmasıdır.

I. Belirlenebilir frekanslılar

II. Belirlenebilir Frekanslı Olmayanlar

  • Ziller
  • Bass davul
  • Tenor davul
  • Düdükler
  • Yer davul
  • Kirişli davul

Gündelik bilgiye göre vurmalı çalgılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Gündelik bilgi tarif edilmesi zor bir terimdir. Fakat günümüzde birçok perküsyon aleti izleyicinin verdiği isimlerle anılmaktadır. Ayrıca çekiç veya bidon gibi objeler günümüzde müzik bestecileri tarafından kullanılmaktadırlar; bu tip objeleri gündelik bilgimizin algıladığı perküsyon aletleri olarak anmak daha uygun olacaktır.

  • Davul seti (Bateri)
  • Tef
  • Ayrıca sonradan perküsyon aleti olarak kullanılmaya başlanmış aletler (metal borular, bir bisiklet tekerindeki teller, süpürgeler, konserve kutuları, bakır kaplar, tencereler, vs.)

Farklı kültürlere ve geleneklere göre vurmalı çalgılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Perküsyon aletlerini kültürel kökenlerine göre adlandırmak ve sınıflandırmak zaman zaman karşılaşılan bir tutumdur. Perküsyon aletleri bu anlamda genel-yaygın ve folklorik olarak ikiye ayrılabilir.

I. Folklorik Vurmalı Çalgılar

II. Modern-yaygın vurmalı çalgılar

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Erich Moritz von Hornbostel ve Curt Sachs, (1914),, Zeitschrift für Ethnologie Cilt 46 Say.553-590 (Almanca)

Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Nedir? :Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? ile ilgili Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Ne Demektir? Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Açıklaması Nedir? Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Cevabı Nedir? Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Açıklaması? :Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Gerçek mi? :Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? ile ilgili Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Hakkında? :Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? ile ilgili Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Vurmalı çalgı nedir?, Vurmalı çalgı anlamı nedir?, Vurmalı çalgı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Ergiri (il), Lupin III, Oğlak burcu, Liberalist, Tölesler, Ren Bölgesi, 58. Türkiye Hükûmeti, Unalaska, Alaska, Folklor, Folklör, Rigobert Song, Jörl, Guatemala bayrağı, Fox Searchlight Pictures, Roppongi Hills, Azerbaycanda çevre sorunları, Li Shimin, Alfredo Moreno, Ankara Hipodromu, Venelin Filipov, Schuyler, Missouri, Judy Parfitt, Yunan Ordusu, LG VS920, Mejrayontsi, NGC 5704, Amortisör, Vehbi Dabakoğlu, Amörtisör, WWE Hall of Fame, Guy Ritchie, Buça Katliamı, Akıl Çağı, Brittany Kaiser, İlahî dinler, Anna Dalassini, Yeşilyurt, Nazilli, Gizem kurgu, Chen Ding, Marián Čišovský, Yunanistan Demiryolları Örgütü, Cédric Sorhaindo, Süper Lig tüm zamanların puan durumu, Kayasaray, Halkapınar, WonderSwan, Vincent van Gogh, NGC 5686, Çöl Fırtınası Harekatı, Tegan and Sara, Kdz. Ereğlispor, Callistomyia, Bayraklı, İzmir, Türk Dünyası Ali Nişanı, Dark Floors, Bayağı vaşak, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Gana millî futbol takımı, Mimoeuphranta, Kristjan Asllani, Vsevolod Pudovkin, Limmat, Ankara Atatürk Spor Salonu, Dinomyidae, Lefkoşa Bölgesi, San Juan County, New Mexico, Lefkada (il), Sohum, Joseph Parker, Harlem Globetrotters, ADD Yılın Atatürkçüsü Ödülleri, NGC 4295, Bourbonlar, Dance With You, Aconitum sukaczevii, Baobab, Jan Stráský, Hayati Çitaklar, 2022 Fukuşima depremi, Matvei Igonen, Tiran katilleri, Aşırı aktif mesane, Özgeçmiş, Sadıkbağı, Sivrihisar, Piyasa sosyolojisi, Joseph Vernet, 2008 Coupe de la Ligue Finali, Fisil, Philip Khuri Hitti, Avon Nehri, Mihail Burces, Sarıköy, Başmakçı, Gerçek Yalanlar, Karayolu 21 (İran), Pirot, Zıkkım, Hoca Ahmet Yesevi, Psikolojik işkence, Anadolu Agency, Rumenler, Rachid Alioui,
Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?,