UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir?

UNIX Nedir?

UNIX Nedir?, UNIX Nerededir?, UNIX Hakkında Bilgi?, UNIX Analizi? UNIX ilgili UNIX ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  UNIX ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. UNIX Ne Anlama Gelir UNIX Anlamı UNIX Nedir UNIX Ne Anlam Taşır UNIX Neye İşarettir UNIX Tabiri UNIX Yorumu 

UNIX Kelimesi

Lütfen UNIX Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. UNIX İlgili Sözlük Kelimeler Listesi UNIX Kelimesinin Anlamı? UNIX Ne Demek? ,UNIX Ne Demektir? UNIX Ne Demektir? UNIX Analizi? , UNIX Anlamı Nedir?,UNIX Ne Demektir? , UNIX Açıklaması Nedir? ,UNIX Cevabı Nedir?,UNIX Kelimesinin Anlamı?,UNIX Kelimesinin Anlamı Nedir? ,UNIX Kelimesinin Anlamı Ne demek?,UNIX Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

UNIX Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

UNIX Kelimesinin Anlamı Nedir? UNIX Kelimesinin Anlamı Ne demek? , UNIX Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

UNIX Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! UNIX - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

UNIX

UNIX Nedir? UNIX Ne demek? , UNIX Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

UNIX Kelimesinin Anlamı? UNIX Ne Demek? UNIX Ne Demektir? ,UNIX Analizi? UNIX Anlamı Nedir? UNIX Ne Demektir?, UNIX Açıklaması Nedir? , UNIX Cevabı Nedir? , UNIX Kelimesinin Anlamı?






UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir?

Unix

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(UNIX sayfasından yönlendirildi)
Unix
Bir PDP-11 simülasyonunda çalışan Unix System III
Geliştirici(ler)Bell Labs'da Ken Thompson, Dennis Ritchie, Brian Kernighan, Douglas McIlroy, ve Joe Ossanna
İşletim sistemi ailesiUnix
Kaynak türüTarihsel olarak kapalı kaynak, ancak BSD ve Illuminos gibi ardıllar aracılığıyla özgür ve açık kaynak
LisansDeğişken; bazı sürümler kapalı kaynak, bazıları özgür ve açık kaynak
Çekirdek türüDeğişken; Monolitik çekirdek, Mikro çekirdek, Hibrit çekirdek
Programlama diliC ve Assembly
Kullanıcı arayüzüKomut satırı ve Grafiksel kullanıcı arayüzü
Web sitesiopengroup.org/unix
Dil sayısıİngilizce

UNIX türevi işletim sistemleri çok işlemcili çok pahalı makinelerden tek işlemcili, basit ve çok ucuz ev bilgisayarlarına kadar pek çok cihaz üzerinde çalışabilen esnek ve sağlamlığı çok değişik koşullarda test edilmiş sistemlerdir. Fakat özellikle kararlı yapısı ve çok kullanıcılı-çok görevli yapısıyla çok işlemcili sunucularda adeta standart haline gelmiştir ve özellikle akademik dünyada iş istasyonları üzerinde çok yaygın bir kullanım alanı bulmuştur. UNIX, Interdata 7/32, VAX ve Motorola 68000 arasında hızla yayıldı.[kaynak belirtilmeli]

Unix işletim sistemi 1969 yılında AT&T Bell Laboratuvarları'nda ABD de Ken Thompson, Dennis Ritchie, Brian Kernighan, Douglas McIlroy, Michael Lesk ve Joe Ossanna tarafından tasarlanıp uygulamaya konmuştur. İlk olarak 1971'de yayınlandı ve başlangıçta tamamen bilgisayar programlarının yazılmasında kullanılan alt seviyeli bir çevirme dilinde yazılmıştı. Daha sonra 1973'te Dennis Ritche tarafından C programlama dili ile tekrar yazıldı. Üst düzey bir dilde yazılmış bir işletim sisteminin geçerliliği diğer farklı bilgisayar platformlarına kolayca taşınabilirlik için olanak sağlar. Lisans için AT&T'yi zorlayan yasal bir aksaklık nedeniyle, UNIX hızlıca büyüdü ve öğretim kurumları ve işletmeler tarafından kabul edilir oldu.

UNIX, 1969 yılında,Ken Thompson, Dennis Ritchie, Brian Kernighan, Douglas McIlroy, Michael Lesk ve Joe Ossanna tarafından Bell Laboratuvarları'nda geliştirilmiş, çok kullanıcılı (multiuser), çok görevli yapıyı destekleyen (multitasking) bir bilgisayar işletim sistemidir. Komut yorumlayıcı yazılımlar (shell) aracılığı ile kullanıcı ve bilgisayar sisteminin iletişimi sağlanır.

Linus Torvalds tarafından temelleri atılan Linux, UNIX olmayıp bir UNIX türevidir. UNIX'ten ilham alan, bir grup bağımsız yazılımcı tarafından geliştirilen bir işletim sistemi çekirdeğidir.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

1960 yılında MIT, AT&T Bell Teknoloji Laboratuvarları ve GE(General Electric)'nin birlikte geliştirdikleri MULTICS (Multiplexed Operating and Computing System [Çoğullandırılmış İşletim ve Bilgisayar Sistemi]) projesiyle temelleri atılmıştır. MULTICS projesinin hedefi çoklu kullanıcının bilgisayar erişimine izin vererek eş zamanlı veri paylaşımını gerçekleştirebilmekti. Multics, aynı zamanda çok yenilikçi ve zamanına göre çok gelişmişti ama pek çok sorunu vardı.

1969 yılında proje karmaşık bir hal almaya başlamış ve AT&T Bell Teknoloji Laboratuvarları projeden çekilmiştir. Bunun nedeni artık MULTICS'in amaçları dışarısında büyümesi ve yavaşlamasıdır. Ancak aynı yıl içinde MULTICS işi daha küçük ölçekli hale getirmeye başlamış ve Bell'de araştırmacı olarak çalışan Ken Thompson'ın MULTICS yazılımını simüle eden bir dosya sistemini kodlamasıyla Unix'in ilk sürümü UNICS (Uniplexed Information and Computing System[Birleştirilmiş Bilgi ve Bilgisayar Sistemi]) ismiyle çıkmıştır. İlk sürümü assembler ile yazılmış olup, sadece yazıldığı tür makinede çalışabilen bir versiyondu.

1973 yılında Thompson, C derleyicisinin atası Dennis Ritchie ile birlikte çekirdeği C ile tekrar kodlayarak Unix'in 5. sürümünü oluşturdu. Böylece Unix, taşınabilir özelliği olan C dili sayesinde, çeşitli hedef donanımlara uygun olarak tekrar derlenebilen kodlardan oluşan taşınabilir bir işletim sistemine dönüşmüş oldu.

1978 yılı Unix için çok önemli bir yıl olarak geçti. Unix İşletim Sistemi 7. sürümüyle birlikte gelişimini artık iki farklı çizgide gerçekleştirecekti: BSD(Berkeley Software Distribution) ve System V.[kaynak belirtilmeli]

  • BSD

Berkeley Universitesinde Thompson ve öğrenci Bill Joy ile Chuck Haley Unix'in Berkeley sürümünü kodladı. Bu sürüm, kaynak kod üzerinde çalışan diğer öğrencilere de dağıtıldı. Berkeley öğrencileri, orijinal Unix kaynak kodunun %90'nını değiştirdiler. Araştırmacılar da vi ve C shell gibi metin düzenleme yazılımlarını ekleyerek sistemi daha da geliştirdiler. Sanal bellek (virtual memory), Sendmail, TCP/IP desteği gibi özellikler BSD sürümünden gelmiştir. Daha sonraları

gibi işletim sistemleri BSD üzerinden türemiştir.

  • System V

Bell, Unix'in ticari olarak varlığını sürdürebilir bir ürün olacağını düşündü ve ürünü lisansladı. System V işletim sistemi, konsorsiyum tarafından ortak bir standartta geliştirildi ve yeni özellikleriyle daha güçlü, güvenilir ve güvenli bir sistem oldu. Birkaç yıl System V ticari olarak en çok desteklenen ürün oldu. Tüm System V ürünleri, Bell'de gerçekleştirilen çalışmalar üzerine kurulmuştur ve lisans hakkı Unix System Laboratories'e aittir. Bunlara örnek olarak

verilebilir.

Günümüzde BSD ve System V'in birçok komut ve özellikleri birbirine benzemektedir. Unix'in çoğu sürümünde her iki yaklaşımdan da faydalanılmıştır. Örnek olarak ps ve printing komutlarında sadece sözdizim farklılıkları vardır.

UNIX markası AT&T Bell Labs tarafından Novell'e satılmıştır. 1994'te UNIX tanımı ve markası günümüzdeki sahibi The Open Group'a devredilmiştir.

UNIX tarihindeki önemli isimler[değiştir | kaynağı değiştir]

UNIX standartları[değiştir | kaynağı değiştir]

POSIX (Portable Operating Standard)sistemin taşınabilirliğinin ölçüsüdür. System V üzerinde yazılmış bir yazılım BSD üzerinde çalışabiliyorsa taşınabilirlik özelliğine sahiptir. IEEE POSIX standartları için bir dizi standartlar komiteleri oluşturdu. POSIX.1 komitesi Unix için yazılım yazmada kullanılan C kütüphanesi arayüzünü standartlaştırırken; POSIX.2 komitesi genel kullanıcının erişimine açık komutların standartlarını belirledi.

Open Software Foundation tarafından geliştirilen standart.

Çeşitli bilgisayar üreticilerin, yazılım tedarikçilerinin ve müşterilerden oluşan Avrupa'daki konsorsiyum tarafından kurulan bu standart COSE (Common Open System Environment) gibi spesifikasyonları da içeren farklı Unix standartlarını bir araya getirdi.

Günümüzdeki pek çok açık kaynak kodlu işletim sistemleri birer UNIX türevidir.

UNIX türevleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Unix ve benzeri sistemlerin gelişimi

Günümüzde kullanılmakta olan UNIX markasını kullanabilen veya Unix benzeri olarak tanımlanan işletim sistemlerinden başlıcaları şunlardır:

ARPANET[değiştir | kaynağı değiştir]

1975 yılının mayıs ayında ARPA, UNIX'i neden ARPANET'in işletim sistemi olarak kullanıldığını RFC 681 de belgelemiştir. UNIX, üniversite üyesi olmayan kullanıcılar için 20,000$ (ABD) ve üniversite üyesi olan kullanıcılar için ise 150$ gibi yüksek bir lisans ücretine sahiptir. Kapsamlı network lisansı olan BELL'de "o bölge için önerilere açık" şeklinde belirtilmiştir.

ARPANET ilk kurulduğunda ağa bağlı bilgisayarlar farklı donanım yapısına sahipti, birbirleriyle iletişimlerinde ciddi problemler yaşanıyordu. Amerikan hükûmeti bu sorunun bilgisayarların yeni ve tek tip bilgisayarla değiştirilerek değil, işletim sistemlerinin değiştirilerek çözülmesini talep ediyordu. Bu kapsamda Kaliforniya Üniversite'sindeki UNIX BSD sürümü sil baştan yeniden yazıldı, lisanslama kuralları büyük ölçüde serbestleştirildi, e-posta sistemi ve TCP/IP gibi bugün de hayli etkili bir biçimde kullanılan ağ protokolleri geliştirildi.

Böylece UNIX, ARPANET'e bağlanmak isteyen bilgisayarların yeni işletim sistemi oldu. Bu aşama UNIX BSD sürümünün dünyayı fethetme sürecindeki en önemli mihenk taşlarından biri olarak kalacak, sonraki yıllarda bile UNIX BSD sürümünün geliştirilmesi, Amerikan Hükûmeti tarafından finansal olarak desteklenecekti. Fakat UNIX BSD sürümünün bu büyük başarısı sadece günümüz internetinin belkemiği olan ARPANET'in hayata geçirilmesini mümkün kılmakla kalmayacak, aynı zamanda Apple'ın gelmiş geçmiş en ünlü işletim sistemlerinden biri olan Mac OS X ile sonraki sürümleri ve Linux için de ilham kaynağı olacaktı.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Nedir? :UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? ile ilgili UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Ne Demektir? UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Açıklaması Nedir? UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Cevabı Nedir? UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Kelimesinin Anlamı? UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Açıklaması? :UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Gerçek mi? :UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? ile ilgili UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Hakkında? :UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? ile ilgili UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? burada bulabilirsiniz. UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler UNIX nedir?, UNIX anlamı nedir?, UNIX ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hermod, Geç antik çağ, Hot Space Tour, Musanın Hükmü, Ceratotrochus, Hişâm bin Abdülmelik, ISO romanizasyonları listesi, iso romanizasyonları listesi, Nihat Altınkaya, Microsoft Lumia 540, Nakarat, Galatasaray PAF, Macrobius, Jeannot Foutika, Hamopontonia, Yunus Emre Konak, Plebeina, Robert John "Mutt" Lange, Özcan Karabulut, Zire 72, Bulgar Kiril alfabesinin Latin harfleriyle ifade edilmesi, 3 Ağustos, Rainer Maria Rilke, Mehmet Habib Soluk, Diklo, Aconitum stoloniferum, 1938 FIFA Dünya Kupası kadroları, Bernard le Bovier de Fontenelle, Birûni, Çin coğrafyası, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Basketbol İtalya Süper Kupası, Edmonton, Celaleddin Ali Bey, Caferli, Sorgun, Győr, Kserostomi, Helmut Rahn, Hitlerin Son 10 Günü, Mışkin, Fatih, İzmit, 2019 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, Achillea bucharica, West Point, Mississippi, Emniyet amiri, Astyages, Sebeş Muharebesi, Carugo, Nihat Berker (1876 doğumlu), Alkollü içecekler, Yong Ji, Sedat Bayrak, Alçak Dünya yörüngesi, Plakolana, Attometre, Doğu Almanya millî basketbol takımı, Camlı dolap, Brian Baloyi, Tukan takımyıldızı, Homeopati, Count Dooku, Sessiz film, Steyr HS .50, CM Punk, František Udržal, Trumbull County, Daniel Mann, Zığındere Muharebesi, Abant, Bilecik ili genel seçim sonuçları, Gorohovets, A Very Gaga Thanksgiving, Kuzey Garı (Paris), Tursiops australis, Musul Eyaleti, Cem Yılmaz, İlköğretim Okulu, Proleter enternasyonalizm, Macaristan cumhurbaşkanları listesi, Sevlievo, Strophurus, Oliver Goldsmith, Harp ortamı, Holme East Waver, SARS, Hypolytrum, Yakıp yıkma taktiği, Acarlar Longozu, Tokyo Gûl ciltleri listesi, Sen De Gitme (dizi), Metagonia caudata, Physocyclus bicornis, Francesco Cavallı, Francesco Cavalli, Gulaş Komünizmi, D 877, The Powerpuff Girls, Apati, Hordaland, Muson Rüzgarları,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,