Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir?

Tin (folklor) Nedir?

Tin (folklor) Nedir?, Tin (folklor) Nerededir?, Tin (folklor) Hakkında Bilgi?, Tin (folklor) Analizi? Tin (folklor) ilgili Tin (folklor) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Tin (folklor) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Tin (folklor) Ne Anlama Gelir Tin (folklor) Anlamı Tin (folklor) Nedir Tin (folklor) Ne Anlam Taşır Tin (folklor) Neye İşarettir Tin (folklor) Tabiri Tin (folklor) Yorumu 

Tin (folklor) Kelimesi

Lütfen Tin (folklor) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Tin (folklor) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Tin (folklor) Kelimesinin Anlamı? Tin (folklor) Ne Demek? ,Tin (folklor) Ne Demektir? Tin (folklor) Ne Demektir? Tin (folklor) Analizi? , Tin (folklor) Anlamı Nedir?,Tin (folklor) Ne Demektir? , Tin (folklor) Açıklaması Nedir? ,Tin (folklor) Cevabı Nedir?,Tin (folklor) Kelimesinin Anlamı?,Tin (folklor) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Tin (folklor) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Tin (folklor) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Tin (folklor) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Tin (folklor) Kelimesinin Anlamı Nedir? Tin (folklor) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Tin (folklor) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Tin (folklor) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Tin (folklor) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Tin (folklor)

Tin (folklor) Nedir? Tin (folklor) Ne demek? , Tin (folklor) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Tin (folklor) Kelimesinin Anlamı? Tin (folklor) Ne Demek? Tin (folklor) Ne Demektir? ,Tin (folklor) Analizi? Tin (folklor) Anlamı Nedir? Tin (folklor) Ne Demektir?, Tin (folklor) Açıklaması Nedir? , Tin (folklor) Cevabı Nedir? , Tin (folklor) Kelimesinin Anlamı?






Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir?

Tin (folklor)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tin – Türk ve Altay halk inancında Ruh. Tın (Dın, Din, Çın, Çin) olarak da söylenir. İnsan varlığının somutdışı ve nesnesel olmayan kısmı. Soyut varlık. Düşünsel ve duygusal yapı.

Mahiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Sabit ve hareketli iki kısmı vardır. Sabit kısmına Sür, hareketli kısmına da Süne adı verilir. İnsan doğarken bir kuş şeklinde gelip ağzından girer ve ölürken de yine kuş kılığında çıkıp gider. İnsan öldüğünde hareketli ruhu (Süne) kırk gün önce, sabit ruhu (Sür) ise ölüm anında Ulukayın’ın yaprakları arasına gider. Bazı varlıkların ruhları başka bir yerde saklıdır. Örneğin Çoğun Kulak (Çok Kulaklı) Yelbeğen’in ruhu bir pınarda yüzen sarı balığın karnındaki gümüş sandıkta saklıdır. Bir başka devin ruhu bir ayının karnındaki üç kuştadır. Demirbüke adlı ejderhanın yedi canından biri yedi ırmağın ötesindeki, yedi ovanın ilersinde bulunan yedi boynuzlu bir geyiktedir. Tin Güneş gibi parlar ve bir ip gibi göğe uzar. Ayrıca nefes, rüzgâr gibi anlamlar içerir. Ölüm soluk alıp vermenin kesilmesidir. Ve ruh bedeni terk edince ölüm gerçekleşir. Bu yüzden ölüm için ruhun uçması veya kuş olması, şahin olması tabirleri kullanılır. Örneğin Yunus Emre’nin aşağıdaki dizeleri bu mantığın bir uzantısıdır.

İş bu söze Hak tanıktır
Bu can gövdeye konuktur
Bir gün ola çıka gide
Kafesten kuş uçmuş gibi

Nefes bedenin tüm organ ve eklemlerini birbirine bağlar. O gidince bunlar dağılır. Ruh daha ana karnındayken ortaya çıkar. Bebek kımıldıyorsa artık ruhu gelmiş demektir. Kam tarafından çocuk ayinin yapıldığı esnada çadırın tepesinde bulunan duman deliğinden içeri girerek doğacak çocuğa hayat veren güneşin ışını biçimindeki sus kutun farklı bir biçimidir. Canlıların gözlerinde yaşayan, oradan ölümle giden ve göz ateşi anlamına gelen horah da yine kutun bir türüdür. Türk yazıtlarında can hayatın kaynağı iken ölümden sonra da devam edip hesaplaşmasına dair bilgi verildiği de bilinmektedir. Çın sözcüğü Türkçede hakikat demektir. Etrüsklerde Tin veya Tına şeklinde söylenen bir Gök Tanrısı bulunur.

Sür[değiştir | kaynağı değiştir]

Sür - Türk, Altay ve Moğol mitolojisinde Hareketsiz Ruh. Moğollar Sülde (Sulda) derler. İnsan ruhunun sabit, hareketsiz kısmı. Bedeni terk ettiğinde insan ölür. Sözcük; sürmek, devam etmek kökünden gelir. Aynı zamanda iz, işaret demektir. Zaman ve devamlılık anlamları bulunur. Moğol ve Tunguz dillerinde yakıcılık ifade eder. Eski Türkçede akıcılık manası vardır. Süld sözcüğü Moğolcada işaret ve bayrak/tuğ anlamları taşır. Sür ise yine bu dilde efendi manası taşır ve Sürdeh ise korku bildirir. Moğolca ve Tunguzcada Sür/Sir akmak, damlamak gibi manalar da ifade eder.

Sülde[değiştir | kaynağı değiştir]

Moğol inancında tüm insanların Sülde (Sulda, Zulda, Zülde) adı verilen koruyucu ruhları vardır. Sülde Han bunların başında yer alır. Zırhlı bir savaşçı olarak tasvir edilir. Sarı bir atı ve sürekli taşıdığı bir mızrağı bulunur. Cengiz Han’ın koruyucu tanrısı olduğuna inanılır. Savaşçılara ve ordulara yardım eder. Hizmetkarları beyaz giysiler giyerler. Bayraklarında alevleri sembolize eden figürler vardır.

Süne[değiştir | kaynağı değiştir]

Süne – Türk, Altay ve Moğol mitolojisinde Hareketli Ruh. Sün veya Sin olarak da söylenir. Moğollar Sünesün derler. İnsan ruhunun hareketli kısmıdır. Bedeni terk etse bile geri dönebilir. Geceleri gezip geri gelebilir. Sulara girip çıkabilir. Şamanın bedenden çıkıp, trans halinde başka alemlere gidip geri gelebilen ruhuna Bur veya Bura denir. Yogur dilinde Sünesen olarak geçer. Sözcük; esneklik, oynaklık anlamlarını barındırır. Yağmur sularının biriktirildiği çukura Sünne adı verilir. Sünmek fiili ile aynı köktendir. Sünük ise kemik demektir. Sün sözcüğünün eski Altay ve Moğol dillerinde tohum anlamı vardır ve aynı zamanda biçim, görünüm demektir. Ayrıca ağarmak (beyazlamak) manasını da ifade eder.

Sün Han[değiştir | kaynağı değiştir]

Sün Han - Türk ve Altay mitolojisinde Aile Tanrısıdır. Sünken Han da denir. Baran Han'a bağlı bir ruh olarak görünür. Ailenin ve soyun koruyucu iyesidir. Onları başka düşman soyların zararlarına karşı korur. Onun tarafından korunan insanlar güçlü, düşünceli ve cesur olurlar. Dünyayı ışık yayarak kirden, pislikten, kötü işlerden temizler. Çok kuvvetli, ürkütücü tanrıdır. Kelime anlamı, kemik ve soy demektir. Sün sözcüğünün eski Altay ve Moğol dillerinde tohum anlamı vardır. Ayrıca Süns Moğolcada ruh manasına gelir.

Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

(Tin/Tın) kökünden türemiştir. Rüzgâr, esinti, can, dinlenmek anlamlarını içerir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Nedir? :Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? ile ilgili Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Ne Demektir? Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Açıklaması Nedir? Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Cevabı Nedir? Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Açıklaması? :Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Gerçek mi? :Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? ile ilgili Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Hakkında? :Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? ile ilgili Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Tin (folklor) nedir?, Tin (folklor) anlamı nedir?, Tin (folklor) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Cartoon Network, HomePod, Ertuğrul Süer, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Tuğçe Pala, Tehlikeli Olabilecek Cisim, Nebihoca, İzmit, Robert Kolej, Murray Nehri, Virginstow, Hatay Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, NGC 5841, Mary Christy, Maddenin Halleri (film), Hatay Surp Asdvadzadzin Kilisesi, 1569, Elektrik akımı, Çakallarla Dans (film), Bir Erin Ölümü, Wireless LAN, Dört Oda, Conceição do Araguaia, Hatay Cumhuriyeti, Ljubiša Spajić, No 309 bölümleri listesi, Caitlin Clark, Lazer konularının listesi, Hatırlatma dozu, 2008 Yaz Olimpiyatlarında Etiyopya, Castel Rozzone, Colyton, Devon, Vau i Dejës, Çalı, Nilüfer, Arnavutluk 21 yaş altı millî futbol takımı, Taeniophallus, Hastane (dizi), Halid Bedra, Liasis, Fransız matematikçiler listesi, Philipp Lahm, Altorricón, Korkut Boratav, İhvan, Hastalıkların Uluslararası Sınıflaması, Laura Podestà, Windows XP Professional, Hasta hakları, Kuzey Caddesi, Panpsişizm, Rozet Hubeş, Hassane Bandé, Kör Saatçi, Hassan Abdel Fattah, Hasan Kaçan, Hassa Sudayri, Henri Dentz, The Ark in Space, İktisat Fakültesi Mezunlar Cemiyeti, Beyin tümörü, Öbürküler, Hasköy İskelesi, Hadi Khosroshahi, Formula 1 pilotları listesi, Görsel efekt, Bringing Up Baby, 1999 FA Charity Shield, Barka yelken, Yemen, Hashimoto tiroiditi, Second Cup, Modelos, türk devletleri listesi, Fatma Nazlı, Bizans sanatı, Çekya başbakanı, Tijana Malešević, Hasekisultan, Saatli Cami, 1936 İtalya Bisiklet Turu, NGC 191, 1982 Federasyon Kupası Finali, Ampuero, 1039, İrem Altuğ, Corvula, Gürcistanda din, Mağaracılık, Hasavyurt, Ezgi Sertel, Jasminum, Bathymasteridae, Sunny, İnternet alan adı, Hasat (şarap), İbşir Mustafa Paşa, Kuralsız, Pedoloji, Bakari Koné, Tandı (il), Hacı İvazzade Mehmed Paşa,
Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?,