The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir?

The Pointy End Nedir?

The Pointy End Nedir?, The Pointy End Nerededir?, The Pointy End Hakkında Bilgi?, The Pointy End Analizi? The Pointy End ilgili The Pointy End ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  The Pointy End ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. The Pointy End Ne Anlama Gelir The Pointy End Anlamı The Pointy End Nedir The Pointy End Ne Anlam Taşır The Pointy End Neye İşarettir The Pointy End Tabiri The Pointy End Yorumu 

The Pointy End Kelimesi

Lütfen The Pointy End Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. The Pointy End İlgili Sözlük Kelimeler Listesi The Pointy End Kelimesinin Anlamı? The Pointy End Ne Demek? ,The Pointy End Ne Demektir? The Pointy End Ne Demektir? The Pointy End Analizi? , The Pointy End Anlamı Nedir?,The Pointy End Ne Demektir? , The Pointy End Açıklaması Nedir? ,The Pointy End Cevabı Nedir?,The Pointy End Kelimesinin Anlamı?,The Pointy End Kelimesinin Anlamı Nedir? ,The Pointy End Kelimesinin Anlamı Ne demek?,The Pointy End Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

The Pointy End Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

The Pointy End Kelimesinin Anlamı Nedir? The Pointy End Kelimesinin Anlamı Ne demek? , The Pointy End Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

The Pointy End Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! The Pointy End - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

The Pointy End

The Pointy End Nedir? The Pointy End Ne demek? , The Pointy End Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

The Pointy End Kelimesinin Anlamı? The Pointy End Ne Demek? The Pointy End Ne Demektir? ,The Pointy End Analizi? The Pointy End Anlamı Nedir? The Pointy End Ne Demektir?, The Pointy End Açıklaması Nedir? , The Pointy End Cevabı Nedir? , The Pointy End Kelimesinin Anlamı?






The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir?

The Pointy End

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"The Pointy End"
Game of Thrones bölümü
Bölüm no.1. sezon
8. bölüm
YönetmenDaniel Minahan
SenaristGeorge R. R. Martin
Bölüm müziğiRamin Djawadi
Görüntü yönetmeniMatthew Jensen
EditörMartin Nicholson
Yayın tarihi5 Haziran 2011
Süresi58 dakika
Konuk oyuncular
  • Donald Sumpter, Üstat Luwin rolünde
  • Conleth Hill, Lord Varys rolünde
  • James Cosmo, Ser Jeor Mormont rolünde
  • Owen Teale, Ser Alliser Thorne rolünde
  • Ron Donachie, Sör Rodrik Cassel rolünde
  • Charles Dance, Lord Tywin Lannister rolünde
  • Ian McElhinney, Ser Barristan Selmy rolünde
  • John Bradley-West, Samwell Tarly rolünde
  • Peter Vaughan, Maester Aemon rolünde
  • Julian Glover, Yüce Üstat Pycelle rolünde
  • Miltos Yerolemou, Syrio Forel rolünde
  • Kate Dickie, Lady Lysa Arryn rolünde
  • Gethin Anthony, Lord Renly Baratheon rolünde
  • Dominic Carter, Janos Slynt rolünde
  • Natalia Tena, Osha rolünde
  • Susan Brown, Septa Mordane rolünde
  • Clive Mantle, Lord Jon "Greatjon" Umber
  • Esmé Bianco, Ros rolünde
  • Mark Stanley, Grenn rolünde
  • Josef Altin, Pyp rolünde
  • Luke McEwan, Rast rolünde
  • Mark Lewis Jones, Shagga rolünde
  • Mia Soteriou, Mirri Maz Duur rolünde
  • Amrita Acharia, Irri rolünde
  • Roxanne McKee, Doreah rolünde
  • Kristian Nairn, Hodor rolünde
  • Elyes Gabel, Rakharo rolünde
  • Dar Salim, Qotho rolünde
  • Ian Gelder, Ser Kevan Lannister rolünde
  • Lino Facioli, Lord Robin Arryn rolünde
  • Art Parkinson, Rickon Stark rolünde
  • Brian Fortune, Othell Yarwyck rolünde
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"You Win or You Die"
Sonraki →
"Baelor"
Game of Thrones (1. sezon)
Game of Thrones bölümleri listesi

"The Pointy End" (TürkçeSivri Uç), HBO kanalının yayınladığı fantezi türündeki Game of Thrones dizisinin ilk sezonunun sekizinci bölümüdür. 5 Haziran 2011'de yayınlandı. George R. R. Martin tarafından senaryolaştırıldı ve Daniel Minahan tarafından çekildi.

Bölüm, Eddard Stark'ın yakalanmasıyla başlar. Robb kuzeyde ordusunu genişletirken Daenerys, Dothraki ordusunun barış içinde yaşayan bir köyü talan etmesine tanıklık eder. Jon Snow, Duvar'da yeni bir tehditle yüzleşir. Bölümün adı, Jon'un Arya'ya kılıcı verirken söylediği cümleden gelir: "Sivri ucuyla saplayacaksın."

Bölüm 3.6 milyon izleyici ekrana çekerek dizinin o ana kadar yayımlanan en çok reytingli bölümüdür. Eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı. Kimi Martin'in kitaplardan alıp bölüme senaryolaştırmasını överken kimi de oyuncuların bölüm performansını övgülere boğdu. Bölüm, dizinin ana yapımcılarından biri olan ve hayatını kaybeden Ralph Vicinanza'ya adandı. Bölüm ayrıca Emmy Ödülleri'nde Dizilerdeki En İyi Kostüm dalına aday oldu fakat The Borgias dizisi kazandı.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha önceki bölümler gibi "The Pointy End" de Westeros kıtasındaki Yedi Krallık'ın etrafında çeşitli yerlerde dönen olayları işler. Ana konu Kralın Şehri'nde geçse de Duvar'da, Dar Deniz'in Karşısı'nda ve Winterfell'da da yaşanılanlar gösterilir.

Ay Dağları'nda[değiştir | kaynağı değiştir]

Tyrion (Peter Dinklage) ve Bronn (Jerome Flynn), Tywin Lannister'ın kampına doğru yola çıkarlarken Vadi'deki vahşi kabileler tarafından esir alınır. Tyrion, kendilerini serbest bırakma karşılığında altın ve silah sözü verir. Vahşi kabileleri kampa götürdükten sonra Tywin istemese de Stark güçlerine karşı savaşacakları konusunda babasını ikna eder. Kabileler de kabul eder fakat Tyrion'ın bir şartı vardır: hepsi onun komutası altında hareket edecektir.

Kartal Yuvası'nda[değiştir | kaynağı değiştir]

Catelyn (Michelle Fairley), kardeşi Lysa'ya (Kate Dickie) Kralın Şehri'ndeki olaylar yüzünden kendisine yardım etmesini ister fakat kız kardeşi Stark güçlerine yardım göndermeyi reddeder. Sadece oğlu Robin'i (Lino Facioli) korumak niyetindedir, Catelyn de Kartal Yuvası'nı terk eder.

Kuzeyde[değiştir | kaynağı değiştir]

Kız kardeşinin mektubunu gördükten sonra Robb (Richard Madden), Sansa'nın Cersei tarafından göz dağı verildiğini düşünür. Ailesini ve sancaktarlarını Lannisterlara karşı savaşa çağırır, ayrıca Theon Greyjoy'u da (Alfie Allen). Stark sancaklarından Lord "Greatjon" Umber'ı da (Clive Mantle) kazandıktan sonra Bran'i Winterfell'da bırakır ve ordusuyla ilerler.

Nehirova'da[değiştir | kaynağı değiştir]

Stark kuvvetleri Nehirova'da kamp kurduktan sonra Catelyn onlara katılır. Savaş konseyinde Robb, Tywin'in ve Jaime'nin güçlerine saldırma planları yaparken adamları Lannister keşifçilerini yakaladıklarını söyler. Robb, Tywin'e bir mesaj yollayıp ona "kışın kendisi için geldiğini" söyler ve Robb'un 20.000 askerle Tywin'in üzerine yürüdüğünü düşünmesini ister.

Duvar'da[değiştir | kaynağı değiştir]

Jon Snow (Kit Harington), Sam (John Bradley) ve birkaç kişi daha Duvar'a donmuş bedenlerle döner. Lord Kumandan Mormont (James Cosmo), onların Benjen Stark'la birlikte keşke çıkan kişiler olduğunu anlar ve bedenlerini yakmasını söyler. Sam, ölülerin vücutlarında yara izi olmadığını ve haftalardır ölü olduklarını anlar. Ardından Mormont, Jon'u güneyde yaşananlarla ilgili uyarır ve Gece Nöbetinin hiçbir şekilde olaylara karışmadığını bilgilendirir. Jon, Sör Alliser Thorne'un (Owen Teale) kışkırtmalarına ve Eddard Stark'ın ihanetini anlatmasına göz yumamaz. Thorne'a saldırmaya çalışır fakat Mormont tarafından uyarılır.

Ertesi gece Jon'un ulukurdu Hayalet, garip hareketler sergileyerel Jon'un odasında dolaşır. Kapıdan çıkıp Mormont'un odasına girmek ister, Jon da onu takip eder ve ölü bedenlerden birinin canlandığını ve saldırdığını görür. Wight olan beden'i kılıcıyla kesen Jon yine de bedenin hareket ettiğini görür. Mormont odaya girdiğinde Jon, sıcak feneri wight'ın üzerine atar ve eli yanar. Beden hareketsiz kalarak yanar. Ertesi sabah diğer bedenleri yakarlar ve Gece Nöbetçileri, Ak Gezenlerin dokunduğu bedenlerin sadece ateşle öldürülebildiğini anlar.

Lhazar'da[değiştir | kaynağı değiştir]

Khal Drogo'nun (Jason Momoa) khalasarı Lhazarlı bir köye saldırır ve Yedi Krallık'a dönmesi için gemilerin bulunduğu yeri alır. Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Dothrakilerin vahşi ve barbarca hareketlerini tasvip etmez ve kadınları köle olarak alıp tecavüz etmelerini hazmedemez. Sör Jorah Mormont'a (Iain Glen) ve korumalarına kadınları kendi hizmetine alacağını söyler. Drogo önünde bunu yapması da kendisinin bir khaleesi gibi davrandığının göstergesi olur. Etkilenen Drogo, karısının yanında yer alırken kansüvarisi Mago bunun bir saçmalık olduğundan bahseder. Khal'a meydan okuduktan sonra ölür fakat Drogo'da ölümcül bir yara bırakır. Daenerys de korkarak şifacı arar ve karşısına Mirri Maz Duur (Mia Soteriou) getirilir. Dothrakiler de ona "maegi" der, kendi dillerinde cadı anlamı taşır.

Kralın Şehri'nde[değiştir | kaynağı değiştir]

Ned Stark'ın (Sean Bean) tutuklanmasından sonra Joffrey (Jack Gleeson) ve Cersei Lannister (Lena Headey), Lannisterların Starklara karşı olduğunu bildirir. Ned'in büyük kızı Sansa (Sophie Turner) göz altındadır ve Arya (Maisie Williams) ise kılıç ustası Syrio Forel ile Lannister güçlerinin etrafını sarmasını izler. Arya dışarıya kaçarken Kraliçenin adamlarıyla Syrio'yu (Miltos Yerolemou) başbaşa bırakır.

Cersei, Sansa'nın babasını kurtarmasının kendi elinde olduğunu ve Robb'a bir mektup yazması gerektiğini, Robb'un başkente gelip bağlılık yemini etmesi gerektiğini söyler. Ardından Joffrey ve Cersei, Janos Slynt, Şehir Gözcüleri ve lordların olduğu konsetde Tywin Lannister'ı (Charles Dance) yeni Kral Eli ilan ederler. Joffrey ayrıca Sör Barristan Selmy'yi (Ian McElhinney) şovalyelikten çıkarır. Selmy ise buna itiraz ederek ölene kadar hizmet etmesi gerektiğini söyler. Ardından kılıcını tahtın önüne atar. Sansa babasını kurtarmak için Joffrey'nin önüne çıkarılır, babası için merhamet ister. Joffrey de eğer kendisinin gerçek kral olduğunu söylerse onu bağışlayacağını söyler.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Senaryo[değiştir | kaynağı değiştir]

Sekizinci bölüm "The Pointy End", George R. R. Martin tarafından yine kendisinin Taht Oyunları adlı kitabından uyarlayarak yazdı. Bölümde kitaptaki Tyrion VI, Arya IV, Sansa IV, Jon VII, Bran VI, Catelyn VIII, Tyrion VII, Sansa V, Eddard XV ve Daenerys VII kısımları kullanıldı.[1] Martin, bölümü senaryolaştırmanın kendisi için çok basit olduğunu söyledi çünkü karakterlere ve hikâyeye yabancı olmadığını belirtti.[2]

Martin, dizinin yaratıcıları ve ana yapımcıları David Benioff ve D. B. Weiss'e senaryonun ilk tasladığını 1 Mayıs 2010'da verdi ve "çok uzun ve masraflı" olduğunu not düştü.[3] Tyrion ve Bronn'un Ay Dağları'ndaki sahneleri Martin tarafından yazılmadı. Yedinci bölümde olmasını planladıkları sahne, yazarlar Benioff ve Weiss tarafından eklendi. Televizyon tarihinde sürekli olduğu gibi sahne saklanarak bu bölüm için eklendi ve çekildi.[4]

Audley Kalesi, Moat Cailin için kullanıldı.

Çekim yerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölümün çoğu sahnesi Belfast'deki The Paint Hall stüdyolarında çekildi. Kızıl Kale ve Winterfell için set kuruldu. Stark ve Lannister savaş kampları Castle Ward'da çekildi. Audley Kalesi, Moat Cailin kuleleri için kullanıldı.[5]

Dothrakilerin saldırdığı Kuzu Adamların köyü Malta'da Ekim 2010'da çekildi.[6] Arya'nın kılıcı İğne ile talim yaptığı yerler San Anton Palace'da çekildi.[7]

Emmy adaylığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Michele Clapton (kostüm tasarımcısı) ve Rachael Webb-Crozier (kostüm süpervizörü) 2011 Emmy Ödülleri'nde En İyi Kostüm dalına "The Pointy End" bölümüyle aday oldular[8] fakat ödülü The Borgias kazandı.[9]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Garcia, Elio; Antonsson, Linda (31 Mart 2012). "EP108: The Pointy End". Westeros.org. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2014. 
  2. ^ Radish, Christina. "George R. R. Martin Interview". Collider.com. 24 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2011. 
  3. ^ Martin, George R.R. "May Day". Not a blog. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2011. 
  4. ^ Martin, George R.R. "The Pointy End". Not a blog. 2 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2011. 
  5. ^ "Locations of Thrones: Northern Ireland". Culture Addict/History Nerd!. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2011. 
  6. ^ Cogman, Bryan. "Dispatches From The Seven Kingdoms: Speaking Dothraki". Makinggameofthrones.com. 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2011. 
  7. ^ Cogman, Bryan. "Dispatches From The Seven Kingdoms: The Favored Hand". Makinggameofthrones.com. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2011. 
  8. ^ "2011 nominations for outstanding costumes for a series". Academy of Television Arts & Sciences. 31 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  9. ^ "2011 Emmy Awards – Winners and Nominees". The Costume Designers Guild. 20 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Nedir? :The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? ile ilgili The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Ne Demektir? The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Açıklaması Nedir? The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Cevabı Nedir? The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Kelimesinin Anlamı? The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Açıklaması? :The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Gerçek mi? :The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? ile ilgili The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Hakkında? :The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? ile ilgili The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? burada bulabilirsiniz. The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler The Pointy End nedir?, The Pointy End anlamı nedir?, The Pointy End ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Joseph Valentin Boussinesq, Bağlı veri, 15. kuzey enlemi, Christopher Tatsuki Kinjo, Greta, Düden, Mariel Zagunis, Siwa Oasis, United States, Türk kadın yazarlar listesi, Persabad, Arda Tarihi, İnsanın Türeyişi, Ériş Kül Kağan, Vasiyet, Düzmece Mustafa İsyanı, Charles Brockden Brown, Torre Le Nocelle, Ercan Saatçi, 2013 İtalya Bisiklet Turu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Kalenderilik, Dardanelles, Emil Jannings, Muraena robusta, Kuzey Kızıldeniz, Samsung Galaxy A80, Siklosporin, Juha Sipilä, Necmiye Hoca, Puslu Kıtalar Atlası, FremantleMedia, Halkın Otoritesinin Kurulmasına İlişkin Bildiri, 2018 Eastbourne International, Deli İbrahim, Firma, Mehmet Muş, Toyota Corolla, Star, Bibcode, Cartagena, Pilosella leptoclados, Oral kandidiyaz, RWDM Brussels FC, Tracie Thoms, Dazkırı Tren İstasyonu, Muntasır, Müntasır, Harry Mathews, Lester Bowles Pearson, UNICS Kazan, Argand düzlemi, Ehion, Edward Palmer Thompson, Akō, Merdiven mantığı, unics kazan, Rafiziler, Space Pirate Captain Harlock, AvtoVAZ, Oedipus, Sedum nanchuanense, Heliophanus machaerodus, Ümmü Seleme, Money in the Bank (2011), Gerabronn, Platform oyunu, CNR Mersin Yenişehir Fuar Alanı, John Steinbeck, NGC 4581, Bambuseae, Alopecosa osellai, Arvad, Lynn Carlin, Pozitron, MinikaGO, Hayvan kurbanı, Havelange, Settar Behlulzade, Iemand als jij, Little Bollington, Alexander Campbell Fraser, Michael Schumacher, Sincan Üniversitesi, Túpac Inca, 17. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Minicia, Chlorestes, Kanada millî futbol takımı, Azınlık hakları, Sırça Kümes, II. Zidanta, Yeni Ahitin El Yazmalarının Kategorileri, Syarhey Kislyak, Plexippus, Paxton Whitehead, Alper Taş, NGC 7408, Catherine Keener, Veniliornis spilogaster,
Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?,