Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir?

Savunma mekanizmaları Nedir?

Savunma mekanizmaları Nedir?, Savunma mekanizmaları Nerededir?, Savunma mekanizmaları Hakkında Bilgi?, Savunma mekanizmaları Analizi? Savunma mekanizmaları ilgili Savunma mekanizmaları ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Savunma mekanizmaları ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Savunma mekanizmaları Ne Anlama Gelir Savunma mekanizmaları Anlamı Savunma mekanizmaları Nedir Savunma mekanizmaları Ne Anlam Taşır Savunma mekanizmaları Neye İşarettir Savunma mekanizmaları Tabiri Savunma mekanizmaları Yorumu 

Savunma mekanizmaları Kelimesi

Lütfen Savunma mekanizmaları Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Savunma mekanizmaları İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Savunma mekanizmaları Kelimesinin Anlamı? Savunma mekanizmaları Ne Demek? ,Savunma mekanizmaları Ne Demektir? Savunma mekanizmaları Ne Demektir? Savunma mekanizmaları Analizi? , Savunma mekanizmaları Anlamı Nedir?,Savunma mekanizmaları Ne Demektir? , Savunma mekanizmaları Açıklaması Nedir? ,Savunma mekanizmaları Cevabı Nedir?,Savunma mekanizmaları Kelimesinin Anlamı?,Savunma mekanizmaları Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Savunma mekanizmaları Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Savunma mekanizmaları Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Savunma mekanizmaları Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Savunma mekanizmaları Kelimesinin Anlamı Nedir? Savunma mekanizmaları Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Savunma mekanizmaları Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Savunma mekanizmaları Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Savunma mekanizmaları - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Savunma mekanizmaları

Savunma mekanizmaları Nedir? Savunma mekanizmaları Ne demek? , Savunma mekanizmaları Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Savunma mekanizmaları Kelimesinin Anlamı? Savunma mekanizmaları Ne Demek? Savunma mekanizmaları Ne Demektir? ,Savunma mekanizmaları Analizi? Savunma mekanizmaları Anlamı Nedir? Savunma mekanizmaları Ne Demektir?, Savunma mekanizmaları Açıklaması Nedir? , Savunma mekanizmaları Cevabı Nedir? , Savunma mekanizmaları Kelimesinin Anlamı?






Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir?

Savunma mekanizmaları

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Savunma mekanizmaları, Freudyan psikanaliz teorisinde bireyin gerçekleri maniple, yadsıma ya da çarpıtmak ve böylece sosyal olarak kabul edilebilir bir öz-imajı korumak ve sürdürmek için bilinçsizce geliştirdiği psikolojik stratejilerdir. Genel olarak sağlıklı bireyler hayatları boyunca farklı türde savunmalar kullanır. Ego savunma mekanizmasının sürekli kullanımı bireyin fiziksel ve/veya ruh sağlığını olumsuz etkileyerek patolojik hale gelir. Ego savunma mekanizmalarının amacı zihni/benliği/egoyu endişe ve/veya sosyal müeyyidelerden korumak ve/veya zihne/benliğe/egoya baş edemeyeceği bir durum için sığınma sağlamaktır. Savunma mekanizmaları kabul edilemez dürtüler tarafından oluşturulan tehditleri azaltan bilinçsiz başa çıkma mekanizmalarıdır. Savunma mekanizmaları bazen başa çıkma stratejileri ile karıştırılır. Bu mekanizmaları değerlendirmek için kullanılan bir kaynak da Savunma Biçimleri Testi'dir (DSQ-40).

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bireyler savunma mekanizmalarını bilinçsiz olarak kullanır.
  • Savunma mekanizmaları sık kullanıldığında anormal bir nitelik kazanır.
  • Birey savunma mekanizmaları ile tehdit altındaki benliğini korumaya çalışır.
  • Savunma mekanizmaları hem olumlu hem de olumsuz sonuçlara sebebiyet verebilir.
  • Savunma mekanizmalarının sağladığı fayda geçicidir.
  • Savunma mekanizmaları kesin çözüm üretmezler.

Savunma mekanizmalarının türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bastırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilinçaltına itme, unutma, zihinden uzaklaştırma gibi ifadeler için kullanılır. Bireyler kaygı ve acı veren şeylerden uzak durmaya çalıştığında bastırma yöntemini sıklıkla kullanır. Avusturyalı psikolog Freud'a göre bireylerde çocukluktan beri bilinçaltına itilmiş birçok şey vardır. Freud bireylerin davranışlarında bastırılmış duygular ve istekler olduğunu da belirtmektedir. Savunma mekanizmalarından bilinçaltına itmeye örnek olarak: "Bireyin uzun bir süredir birilerine karşı cinsel arzu duyması ve bundan çekinmesi." verilebilir.

Mantığa bürüme[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer bir tanımla bahane bulma veya nedenselleştirmedir. Bireyin karşılaştığı olaylarda gerçeklerden kaçarak, olayın aslından uzaklaşarak mantıklı nedenler uydurmasıdır. Örnek olarak "kedinin uzanamadığı ciğere pis demesi" atasözü verilebilir.

Yansıtma[değiştir | kaynağı değiştir]

Başkalarını suçlama ya da kendi suçunu başkalarına atma olarak tanımlanabilir. Örnek olarak düşük alınan bir sınav sonrası hocayı suçlamak.

Ödünleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bireyin bir alandaki başarısızlığını başka bir alanla telafi etmesi. Ödünlemeye neden olan temel etken bireyde olan eksiklik ve yetersizliklerdir. Ödünlemeye örnek olarak: derslerinde başarısız olan birinin ticaret ile uğraşarak iyi bir yerlere gelmesi örneği verilebilir.

Ters tepki oluşturma[değiştir | kaynağı değiştir]

Güdüleri ve duyguları çarpıtma denebilir. İkiyüzlü davranma şeklinde olan tanımları da vardır. Ters tepki savunmasında birey asıl tepkisini, duygusunu, düşüncesini göstermez.

Özdeşim kurma[değiştir | kaynağı değiştir]

Özdeşleşme, başkasına benzeme, özenme şeklinde tanımları mevcuttur. Özdeşim kurmaya şu örnekler verilebilir: Bireylerin başkalarının çeşitli özelliklerini özenerek onlar gibi olmaya çalışması, bireylerin başkalarının başarısıyla sanki kendi başarısıymış gibi övünmesi.

Hayal kurma[değiştir | kaynağı değiştir]

Bireyin kendisini olduğu gibi değil de başka biriymiş gibi düşlemesi. Bu yöntemle birey gerçeklerden ve acılardan kaçmayı hedefler.

Kaçma[değiştir | kaynağı değiştir]

Duyarsızlaşmak, problemi yok sayma, önemsememe gibi tanımalar kaçma savunması için kullanılır.

Yön değiştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Tepkiyi asıl hedefe ya da asıl kişiye değil de başka bir hedefe ya da başka bir kişiye yöneltmek tanımı yön değiştirme tanımı için kullanılabilir. Örnek olarak: Babasına kızan bir gencin, tepkisini babasına değil de kardeşine göstermesi.

Yadsıma[değiştir | kaynağı değiştir]

Benlik için tehlikeli olarak algılanan ve bunaltı doğurabilecek bir gerçeği yok saymak, görmemek, değişik derecelerde oldukça yaygın olarak kullanılan ilkel bir savunma biçimidir. Örnek: Sınavdan düşük alan bir öğrencinin çalışmadığını kabul etmemesi inkâr mekanizmasının devreye girdiğini gösterir.[1]

Vaillant'ın savunma mekanizmaları kategorizasyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

George Vaillant'ın sınıflandırmasında (1977) savunmalar psikoanalitik gelişme kademeleriyle ilişkili sürekli bir dizi oluşturur. Buna göre Vaillant'ın kademeleri:

  • I. Kademe - patolojik savunmalar (mesela psikotik inkâr, hayali yansıtma)
  • II. Kademe - olgunlaşmamış savunmalar (mesela fantezi, yansıtma, pasif agresyon (edilgen-saldırgan davranış), dışa vurma/eyleme dökme)
  • III. Kademe - nörotik savunmalar (mesela düşünselleştirme, karşı-tepki geliştirme, ayrıştırma, yer değiştirme, bastırma)
  • IV. Kademe - olgun savunmalar (mesela mizah, yüceltme, fedakarlık, öngörü)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel
  1. ^ "Freud'un Savunma Mekanizmaları Nelerdir? | Eğitim Sözlüğü 2021". 26 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2021. 
Genel
  • Kolektif (2006). "Bölüm 7: Savunma Mekanizmaları". Psikanalitik Kurama Giriş (3. bas.). Bağlam Yayınları. ISBN 975-6947-40-3. 

Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Nedir? :Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? ile ilgili Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Ne Demektir? Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Açıklaması Nedir? Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Cevabı Nedir? Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Açıklaması? :Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Gerçek mi? :Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? ile ilgili Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Hakkında? :Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? ile ilgili Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? burada bulabilirsiniz. Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Savunma mekanizmaları nedir?, Savunma mekanizmaları anlamı nedir?, Savunma mekanizmaları ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Jandarma Genel Komutanlığı, Anatomik Terapötik Kimyasal Sınıflandırma Sistemi, Küçük Macellan bulutu, Hidrolik mühendisliği, Opsiyon sözleşmesi, Görele, Kristina Orbakaitė, 10. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Almagest, Valdengo, Azerbaycan çalışma ve ahalinin sosyal güvenliği bakanları listesi, Samet Ağaoğlu, La bohème, Aristarkus eşitsizliği, Niş Eyaleti, Serpens (takımyıldız), Hukuki şekilcilik, Hüsamettin Yener, Hande Yener şarkıları listesi, Arş, Severyanlar, Marsworth, Hidrazin, Long Island, Say My Name (Breaking Bad), Emirhan, Zara, Thymus pulcherrimus, Sericoptera, Aksaray, A. Merritt, Yuki Tsunoda, Doğuştan gelen bağışıklık sistemi, Carcis, Dutpınar, Kurttepe, Uzunköprü, Lea Sirk, Feminist coğrafya, Tarım ekonomisi, NGC 7399, Kıptice, Aşk Sandım, Frederick E.O. Toye, Varoluş, Wilhelm Furtwängler, Kula, Sungurlu, Arikara Savaşı, Makimsiler, Besim Darkot, Çevrilebilir Küba pesosu, Abbasiler, Arif İsayev, Suluova, J Mascis, Giyim kuşam, Edip Rüştü Akyürek, Yapalak, Zile, Ján Mucha, Peter Dubovský, Two Point Studios, Kırcasalih, Uzunköprü, Olimpos Zeus Tapınağı, Avrupa göçmen krizi, Collado Villalba, Arif Özen, Meteor yağmuru, Çorman, Yasincizade Abdülvehhab Efendi, Toprak eşya, Salda Gölü, Mehmet Tüm, Türkiyede idam edilenler listesi, Yelki, Gediz, Mikail Müşfik, Arif Çoban, Hipertrikoz, Tokyo Dome, Beyaz Rusça, Ruy González de Clavijo, Stine Bredal Oftedal, Sevgili Dayım, Laugardalsvöllur, Arif Sağ, Mihrimah Sultan (Mehmed Ziyaeddinin kızı), Gena Rowlands, Seidu Salifu, Aile (dizi), Galen, Olgun, Ergani, Yalaza, Lice, Korku kurgu, Arif Müfid Mansel, Broughton, Aylesbury, Jacques Audiard, Wencheng, Akyokuş Tabiat Parkı, Valensiya Havalimanı, Fıtır sadakası, 1966da sinema, X (manga), Pasifik Zaman Dilimi,
Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?,