Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir?

Rölyef Nedir?

Rölyef Nedir?, Rölyef Nerededir?, Rölyef Hakkında Bilgi?, Rölyef Analizi? Rölyef ilgili Rölyef ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Rölyef ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Rölyef Ne Anlama Gelir Rölyef Anlamı Rölyef Nedir Rölyef Ne Anlam Taşır Rölyef Neye İşarettir Rölyef Tabiri Rölyef Yorumu 

Rölyef Kelimesi

Lütfen Rölyef Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Rölyef İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Rölyef Kelimesinin Anlamı? Rölyef Ne Demek? ,Rölyef Ne Demektir? Rölyef Ne Demektir? Rölyef Analizi? , Rölyef Anlamı Nedir?,Rölyef Ne Demektir? , Rölyef Açıklaması Nedir? ,Rölyef Cevabı Nedir?,Rölyef Kelimesinin Anlamı?,Rölyef Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Rölyef Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Rölyef Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Rölyef Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Rölyef Kelimesinin Anlamı Nedir? Rölyef Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Rölyef Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Rölyef Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Rölyef - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Rölyef

Rölyef Nedir? Rölyef Ne demek? , Rölyef Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Rölyef Kelimesinin Anlamı? Rölyef Ne Demek? Rölyef Ne Demektir? ,Rölyef Analizi? Rölyef Anlamı Nedir? Rölyef Ne Demektir?, Rölyef Açıklaması Nedir? , Rölyef Cevabı Nedir? , Rölyef Kelimesinin Anlamı?






Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir?

Kabartma

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Rölyef sayfasından yönlendirildi)
İtalya, Floransa'daki Floransa Vaftizhanesinde Lorenzo Ghiberti'nin yaldızlı bronz Cennet Kapıları’nın, yüksek rölyefli ana figürleri çoğunlukla alçak kabartmalı arka planlarla birleştiren yandan görünümü
Londra'daki Albert Anıtı'nın tabanını çevreleyen yüksek rölyefli Parnassos Frizi’nin bir yüzü. Başların çoğu ve birçok ayak tamamen alttan kesilmiştir, ancak gövdeler arkasındaki yüzeye "geçmiştir"
Aşağıdan görülebilecek şekilde yerleştirilmiş Roma sunağı Ara Pacis'te yüksek ve alçak kabartmanın ortak bir karışımı. Altta alçak kabartma süsleme

Kabartma veya diğer adıyla rölyef, yüzey üzerine yapılan yükseltme ya da çökertmelere denir.

Alçak ve yüksek rölyef olmak üzere ikiye ayrılır. Mimarlıkta da heykel sanatında da kullanılan bir terimdir. Yüzey üzerine yükseltilerek yapılıyorsa yüksek rölyef, çökertilerek yapılıyorsa alçak rölyef adını alır. Üzeri işlenebilir malzemeleri şekillendirme olarak da tanımlanabilir. Kabartma, sanat kolları dahil endüstri, tarım ve günlük hayatta da kullanılır.

Mimarlıkta kil, alçı, taş gibi işlenebilir malzemelerin yüzeyinde, alçaklı, yüksekli şekiller meydana getirmektir. Kabartma, ışık alan ve almayan yönlerin belirme derecesine ve yüzey şekline göre, alçak, orta yüksek olarak çeşitlenir. Alçak kabartma, yüzeyden çok az ayrılan kabartmalardır. Madalyon, para vb. şeylerde görülen kabartmalar bu şekildedir. Yüksek kabartma, yüzeyden oldukça yükselen kabartmalardır. Şeklin hemen hemen yarısı denilebilecek derecede yüksektir. Rond-bos kabartmalar ise heykele yaklaşır şekildedir. Şekiller satıha alçak taraflarından yapıştırılmış gibidirler.

Kabartma olarak yapılmış süslemeler, mimari yapılarda taşa, mermere işlendikleri gibi madenden ve ahşaptan yapılmış eşyalar üzerinde de görülürler. Şamdan, kapı tokmağı gibi madeni eşyalarda, kapı, pencere kanadı, rahle, dolap, çekmece gibi ahşap eşyalarda kabartma şeklinde yapılmış süslemelere çok rastlanır. Mimari eserlerin dış veya iç cephelerinde yapının görülecek yerlerinde taş veya mermer üstüne kabartılarak yapılmış süslemeler vardır.

Büyük Selçuklu devri mimarları, ana malzeme olan tuğlayı süslemede kullanmalarının yanında, stüko üzerinde yaptıkları kabartmalardan da geniş ölçüde faydalanmışlardır. Arabesk süslemeler arasındaki kufi yazıyla elde edilen kabartma süslemeler, Selçuklu mimarisinin karakteristik özelliği olarak kabul edilir. Merv, Nişabur ve Kazvin'de bulunan Selçuklu eserleri, bu mimarinin kabartma süslemelerinin en güzel örnekleridir.

Anadolu Selçuklu mimarisinde süs unsuru ön planda yer alır. Binalar geniş süslemeye imkân verecek tarzda inşa edilmiş gibidir. Kapı, pencere, söve ve friz gibi unsurlar şerit, örgü, kabara ve palmet gibi kabartmalarla bezenmiştir. Taş işlemeciliğinin ilerlediği Anadolu Selçuklu mimarisinde özellikle portallerde rumi denilen süsleme şekli kabartma olarak tatbik edilmiştir. Bu devre ait kabartma süslemeye en iyi örnekler, Divriği Ulu Cami, Karatay Medresesi, Niğde Alaaddin Camii portali, Konya Sırçalı Medrese, Erzurum Çifte Minareli Medresede görülür.

Osmanlı sanatında taş işçiliği üç ana grupta toplanır: 1. Kabartma, 2. Şebeke, 3. Renkli taş. İlk devir Osmanlı mimarisinin taş süslemesinin önemli bir kısmını kabartmalar teşkil eder. Yuvarlak, sivri profilli veya düz yüzeyli olmak üzere çeşitli teknikler alçak kabartma olarak tatbik edilmiştir. İznik Yeşil Cami taş süsleme sanatının en iyi örneklerine sahiptir. Sütun ve paye başlıkları ile kemer yastıklarında görülen lotus ve palmet motifleri düz satıhlı kabartma tekniğiyle yapılmıştır. Bursa Yıldırım Camiinde ise kabartma klasikleşmiş bir görüntü içindedir. Mukarnasın bol ve ince işçilikle kullanılması camiye ayrı bir özellik kazandırmaktadır. Bursa Yeşil Camii ise, klasik devirde Osmanlı taş işçiliğinin varacağı en olgun seviyede süslemelere sahiptir. Edirne Üç Şerefeli Camiinde de taşa işlenmiş kabartma yazının en girift istifli örneklerinden biri portalinde görülebilir.

Çok çeşitli zevklerin, işçiliğin ve motif bileşimlerinin ortaya konulduğu Osmanlı mimari sanatı, 17. asırdan sonra klişeleşmiş ve rumi grubu ile mukarnasın bol kullanıldığı eserler vermeye başlamıştır.

Alçak kabartma[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir yüzeyden, hafif bir çıkıntı olarak ayrılan heykel türüne denir.

Ortadoğu'da, eski çağlardan kalam din dışı ya da dinsel süslemelerde kullanılan birçok alçakkabartma bulundu. Alçakkabartmanın temel kuralları, taş malzeme açısından fakir olmasına rağmen, Sümer sanatı tarafından saptandı. Öteki halklar, topraklarında bulunan malzemeye göre, kaya (hititler) ya da taş levhalar üzerine (Asurlatr ve Ahemenid Persler), eski olayları canlandıran sahneler işlediler. Mısırlılar, en eski çağlardan beri, mezar odalarını, tapınaklarını, sunak taşlarını, dikilitaşlarını, oyulmuş ya da yüzeyleri geçişli alçakkabartmalarla süslemişlerdi. Yunanlılari tapınaklarının frizlerine alçakkabartma eklediler (Parthenon'un Panathenaia frizi).

Günümüzde kabartma sanatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kabartma sanatındaki geçmişi Antik Yunan'a ve daha öncesindeki eski Anadolu uygarlıklarına kadar dayanan Türkiye, bu köklü mirasını birçok kabartma sanatı dalında devam ettirmektedir. Bu kabartma sanatı dallarından Türkiye'de en sık rastlananlarından birisi bakır (kabartma) rölyef sanatıdır. Tablolar, duvar kompozisyonları, dekoratif kaplamalar (şömine, davlumbaz, kapı, sehpa ve çeşitli eşya kaplamaları gibi örneklerine günümüzde sıkça rastlanmaktadır. Türkiye'de bu amaçla üretim yapan firma ve şahıslar daha çok Elazığ, Urfa, Erzincan, Konya, Çorum ve Samsun illerimizde yer almaktadır. Fakat birçok kültürel tarihe sahip olan sanat dalında olduğu gibi Türkiye'deki bakır kabartma ile sanat olarak ilgilenen uzman sanatçı sayısı çok azdır. Ayrıca Kabartma sanatı icra edilirken tamamen geleneksel yöntemlerin kullanılması, el emeğinin çok fazla olması ve ortaya çıkan eserlerin eşsiz olması bakır rölyef sanat eserlerini çok değerli kılmaktadır.

Bakır Kabartma Nasıl Yapılır[değiştir | kaynağı değiştir]

Kabartılmak istenen bakır levha kalınlığına ve motif detaylarına göre çeşitli materyallerden (ahşap, metal, plastik vs.) üretilen kabartma kalemleri-aletleri kullanılır. Genellikle kabartma kalemleri kabartmayı yapan sanatçının kendi kullanımına göre tasarlayıp imal ettiği aletlerdir. Bakır levha yüzeyi temizlenerek işlenecek olan motif yüzeye çizilir. Çizilen motif daha sonra uzaktan-yakına ilkesi göz önünde bulundurularak kabartılmaya başlanır. Her kabartma evresinde kabarması istenmeyen fon tekrar tekrar indirilmelidir. Kabartma işlemi tamamlandıktan sonra rölyef yüzeyi tekrar temizlenerek zırnıklama işlemi yapılır. Zırnık adı verilen sodyumsülfat bileşiği, az miktarda kükürt ve bolca su ile karıştırılarak kaynatılır. Kaynayan kimyasal karışım özenle, temizlenmiş rölyef yüzeyine sürülerek bakırın koyu bir renk almasını sağlar. Zırnıklama işlemi bittikten sonra rölyef kurumaya bırakılır. Kuruyan rölyef üzeri ince bir zımpara veya benzeri bir materyal ile temizlenerek çukur bölgelerin koyu renkte kalması sağlanır. Bu işlem sona erdikten sonra verniklenen rölyef tamamlanmış olur.

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]


Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Nedir? :Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? ile ilgili Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Ne Demektir? Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Açıklaması Nedir? Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Cevabı Nedir? Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Açıklaması? :Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Gerçek mi? :Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? ile ilgili Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Hakkında? :Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? ile ilgili Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? burada bulabilirsiniz. Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Rölyef nedir?, Rölyef anlamı nedir?, Rölyef ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hapsamana, Faruk bin Mustafa, Lamborghini Estoque, An Education, Castelsarrasin, Tipi, Becquerel, 2010 BRIT Ödülleri, Mehmet Keskinoğlu, Refet Ülgen, Salvia coerulea, Ascheberg, Raul Neto, Vidin Sancağı, Rutino, Myanmar merkezli havayolu şirketleri listesi, Yuan Shu, Hilvan, Kuybışev Baraj Gölü, Uluslararası Afrika Birliği, Süleyman Önder, Miyometriyum, Yazılıgürgen, Karapürçek, Hiparkus, Maputo Protokolü, Anthony Hamilton, Panorama özgürlüğü, Bugak, Varanus tristis, Birleşik Arap Emirlikleri Ligi, Maya rakamları, Alejandro Bedoya, Har Gölü (Hovd), Medikal genetik, Manuel Akanji, Kök (matematik), Louison Bobet, 14. Türkiye Hükûmeti, Torpedinidae, Jimmy Snuka, Freightliner, Raja Mukherjee, Geometrik seri, Huffington Post, Fox Next, Romantica, Birincil üretim, Zuniga, San Leonardo in Passiria, TeXstudio, Vietnamın illeri, Daedala, John Locke (Lost), Valentin Belkevich, CAEU, Konserve kutusu, İliryalılar, Andrey Saharov, George Crumb, Penza, Leila Hatami, We Made It, Genç Hegelciler, Narkoz, Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? (film), Baykar Bayraktar TB2, Erol Bulut, Hazard Pay, I. Levon, Kirill Nababkin, Tampa Bay Buccaneers, Artizone, Psychotria diffusiflora, Diş dolgusu, Solanum saturatum, Birinci Yanya Muharebeleri, Agave bracteosa, José Pérez (Uruguaylı futbolcu), MÖ 25, Raphiocerinae, Bostancık, Arapgir, Spiros Kiprianu, Murat Akça, Yongzhou, Kaliforniyum, Ulf Kristersson, Pseudonaja, Gioia dei Marsi, Nyikoa limbe, Fars Bölgesindeki Sasani Arkeolojik Peyzajı, Boncuk işi, Pardosa multivaga, Ruhr bölgesi, Sarılı, Elazığ, Merhaba Merhaba, Zuko, Birinci Tapınak, Diaohi, Türkiyede vakıf üniversiteleri, LazPaint,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,