Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir?

Punk kültürü Nedir?

Punk kültürü Nedir?, Punk kültürü Nerededir?, Punk kültürü Hakkında Bilgi?, Punk kültürü Analizi? Punk kültürü ilgili Punk kültürü ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Punk kültürü ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Punk kültürü Ne Anlama Gelir Punk kültürü Anlamı Punk kültürü Nedir Punk kültürü Ne Anlam Taşır Punk kültürü Neye İşarettir Punk kültürü Tabiri Punk kültürü Yorumu 

Punk kültürü Kelimesi

Lütfen Punk kültürü Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Punk kültürü İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Punk kültürü Kelimesinin Anlamı? Punk kültürü Ne Demek? ,Punk kültürü Ne Demektir? Punk kültürü Ne Demektir? Punk kültürü Analizi? , Punk kültürü Anlamı Nedir?,Punk kültürü Ne Demektir? , Punk kültürü Açıklaması Nedir? ,Punk kültürü Cevabı Nedir?,Punk kültürü Kelimesinin Anlamı?,Punk kültürü Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Punk kültürü Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Punk kültürü Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Punk kültürü Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Punk kültürü Kelimesinin Anlamı Nedir? Punk kültürü Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Punk kültürü Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Punk kültürü Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Punk kültürü - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Punk kültürü

Punk kültürü Nedir? Punk kültürü Ne demek? , Punk kültürü Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Punk kültürü Kelimesinin Anlamı? Punk kültürü Ne Demek? Punk kültürü Ne Demektir? ,Punk kültürü Analizi? Punk kültürü Anlamı Nedir? Punk kültürü Ne Demektir?, Punk kültürü Açıklaması Nedir? , Punk kültürü Cevabı Nedir? , Punk kültürü Kelimesinin Anlamı?






Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir?

Punk kültürü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bir grup punk genç

Punk kültürü, 1970'lerin ortasında ifade özgürlüğü hareketi ve isyanı olarak ortaya çıkmıştır. Kültür, minimalist sistem karşıtı müzik Punk Rocka dayalıdır.

Punk, kendi giyim tarzı, felsefesi, edebiyatı (fanzinler), dansları (punk showları) ve görselliği ile sağlam bir alt kültür oluşturmuştur. Oluşturduğu kültür popüler kültüre kaynaklık etmekle beraber kendi içinde alt kültürler de oluşturmuştur.

Kültür[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir grup punk genç
Punk genci, Paris, 1981

Punk giyim tarzı[değiştir | kaynağı değiştir]

Punk kültürü; halka onlarla özdeşleşmedikleri ve insanlar arası sınıf farklarının olduğu sürece de özdeşleşmeyecekleri mesajını verdiler. Punk rock Amerika'da 1960'ların sonunda ve 1970'lerde Avrupa ve Kuzey Amerika'daki pre-punk gruplarını da etkilemiştir. Özellikle The New York Dolls un etkilediği birçok punk grubu vardır.

Punklar içinde bulunduklan durumu protesto etmek için ellerindeki her malzeme ile bedenleri de dahil, kendilerini ironik bir biçimde "toplumsal atık" olarak sundular: Köle kıyafetleri, zincirler, deriler, dayatılan cinsiyetçi modaya karşı androjenlik, parçalanmış giysiler, rengarenk ve dikleştirilmiş saç biçimleri ve punk sembollerinden bedene iliştirilmiş çengelli iğne... Punk anti-modadır. Amacı geleneksel kalıplar içinde yaşayan topluma karşı algıyı bozmaya yönelik bir protestodur.

Punk estetiğinin yaratıcısı olarak kabul edilen Londralı modacı Vivienne Westwood (Sex Pistols'in doğuşunun da nedenlerinden olan 'Sex' adlı dükkânın ortaklarından) şu sözleri ile punk estetiğinin "nedenini" açıklıyor:

"...Onun giysilerini giyinmek için cesur olmanız gerekir. sokakta yürürken tüm dikkatleri üzerinize çekeceksiniz. Bu tepkileri davet eden bir güç gösterisidir. Giysiler genellikle fikirleri sözlerden daha iyi anlatabilir. Bir kitap, bir poster ya da broşür kadar yıkıcı bir silah olabilir: Otobüste yanınızda 'Anarchy in the UK' (Birleşik Krallıkta Anarşi) tişörtü ile oturan biri sizi anında rahatsız eder."

Punk stili ve modası İngiltere'de önem kazanıp mohawk punk stiliyle birleşmiştir. Mohawk etkisi aslında "Taxi Driver" filminde Robert De Niro'nun saç şekliyle olmuştur. İngiliz Richard Hell bu saç modelini biraz değiştirerek ve boyayarak bugünkü punk saçının oluşumunu tamamlamıştır.

Fanzinler[değiştir | kaynağı değiştir]

Punk kültürü kendi dayanışma ve iletişim ağını da yaratmıştı. Fanzinler. Kültür ve sanat endüstrisine ve sisteme karşı bir direniş olan fanzinlerin varoluş nedeni yadsıma, reddetme talebi ve çağrısıdır. Fanzinlerin punk eylem yaşam biçiminde oldukça önemli bir yeri vardır. (Yeraltı Edebiyatı) İlk Punk fanzini; "Sniffin' Glue", Punkın; "kendi-başına yap" (do-it-yourself felsefesini ortaya çıkarıyordu: bir gitar üzerinde üç akorun yerleri gösterilmiş ve şu başlık atılmıştı: "İşte size bir akor, işte iki tane daha, hadi şimdi gidip kendi grubunuzu kurun."

Punklar arasında iletişim ve düşünsel ağ oluşturmasının yanı sıra fanzinlerin yaptığı bir diğer önemli katkı da yıkıcı grafik tasarım estetiğini oluşturmasıydı. Çoğunluğu elle yazılan, siyah beyaz olan kaotik bir kolajla oluşturulup fotokopi ile çoğaltılan fanzinlerin sadece dış görünüşleri bile algıyı bozmaya, kalıpları yıkmaya yönelikti.

Günümüzde de bu gelenek punklar arasında sürdürülmektedir, aynı zamanda internete de taşınmıştır, internette yayınlanan fanzinlere e-zine ismi takılmaktadır.

Siyasi yön[değiştir | kaynağı değiştir]

Punkların siyasi yönleriyle ilgili ana madde için bkz. Punk ideolojisi

Punk rockçılar pek çok kez siyasi olayların içinde yer aldılar. Punk, her türlü kurulan düzeni, köleliği ve yönetimi reddeden anarşiyi seçmiştir. Pek çok Punk grubunun şarkı sözlerinde hükûmetlere yöneltilen eleştiriler, kadın hakları, hayvan hakları, ırkçılık karşıtlığı, savaş karşıtlığı ve her türlü hiyerarşi karşıtlığı gibi konular ele alınır. Öte yandan liberal bireyler de vardır.

En ünlü punk grubu olarak bilinen The Sex Pistols akımın öncülerindendir. Kademeli olarak punk bir süre sonra daha çeşitli ve daha az minimalist olan müzik gruplarıyla (The Clash gibi) birleşerek onları da etkiledi . Ska ve rockabilly hatta hip-hop'u da etkileyerek şarkılarda punk'la aynı mesajların verilmesini sağladı. Şarkı sözleri isyankar, politikaya karşı ve genelde anarşist içerikteydi. Oysa punk kendi bedeni ve yaşam biçimi ile politikası, parodisi ve estetiği ile kesinlikle asi ve yıkıcıydı, ki hala birçok ülkede alt kültür muhalifliğinin en önemli unsurlarıdırlar.

Dadaizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Punk'ın bu yıkıcı tavrının köklerini Dada akımının oluşturduğu söylenebilir. 1916-1922 yılları arasında Dada kendisini de reddederek mevcut tüm toplumsal ve estetik değerlere şiddetli karşı çıkışı ve antisanatı, provokatif parodisi, edepsiz mizahı ile yıkıcı sanatın temsilcilerindendir.

" .. .Bizim için birer HİÇSİNİZ

Tanrılarınız gibi: HİÇ
Bürokratlarınız, yöneticileriniz gibi :HİÇ
Ressamlarınız, şairileriniz gibi: HİÇ
Bana saldırıp, dişlerimi sökseniz de suratınıza aptallar olduğunuzu haykıracağım..." (Dada Manifestosu'ndan)

Dadanın önde gelen simalarından Marcel Duchamp; pisuvar, şişe askılığı, kar küreği gibi eşyaların üzerine sadece imzasını atarak ve birer sanat eseri olarak sergilediği "ready made"leri (hazıryapıt/yapım) ile tanınmıştır.

Yaşam tarzı[değiştir | kaynağı değiştir]

Punk altkültürünün üyeleri genellikle punk, punkçı, punk rocker olarak anılsalar da doğru tabir punktır. Bunun yanı sıra kendilerini ifade etmek için çeşitli dereceleri ve terimleri vardır.

Çoğunlukla işçi sınıfından gelirler. Çok azı bir işte uzun süre çalışmayı başarabilir, çoğunlukla işsizdirler.

Geleneksel evlilik kurumunu reddetmişlerdir.

Orijinal hareket fazlasıyla uyuşturucu ve alkol kullanımı içerir. Punk toplumunun birçok önemli figürü intihar ve aşırı doz uyuşturucu kullanımından ölmüştür. Bu sebeple Straight Edge akımının savunucuları alkol ve uyuşturucu kullanımını reddeder. Bu sebeple 80'lerden sonra toplulukta eroin kullanımı büyük ölçüde azalmıştır.

Punk camiası[değiştir | kaynağı değiştir]

Punklar genellikle içinde bulundukları yerelde kurdukları gruplarla bir punk scene-punk sahnesi oluştururlar. Hemen hemen tüm büyük şehirlerde buna rastlanır. Böylece dünyanın dört bir yanında her etnik gruba ait, onlarca farklı dilde punk sahneleri kurulmuştur.

Punkların kültürlerini ifade biçimleri içinde bulundukları yerlere göre değişim göstermektedir. Yerel Punk sahneleri kimi zaman yarım düzine kişiden kimi zaman binlerce kişiden oluşur. Ayrıca kültür kendi içinde Poseurlar ve Wannabeler bulundurur.

Poseur, punk kültürünü benimsemeyen ama öyleymiş gibi gözükmeye çalışan böylece ilgi çekmek isteyen kişidir. Bunların yanı sıra günlük hayatlarını sıradan bir şekilde sürdüren ama Cumartesi günleri punk gibi giyinip sokağa çıkan gençler, yani müzikle ve ideolojiyle ilgisi olmayan sadece punk modasını takip edenler Cumartesi Punkı şeklinde adlandırılmaktadır.

Wannabe ise, punk altkültürünü sembolleştiren ve kendisini bu kültürün bir üyesi olarak her fırsatta dile getiren ve bunu başkalarıyla arasında hiyerarşi yaratmak için kullanan kişilerdir. Wannabeler Türkiye'de çoğu toplulukta Tatlı Su Punkı veya Alsancak Punkı sıfatını alırlar. Bu kavramlar olsa da, punklar kimin 'gerçek punk' olup olmadığıyla ilgilenmezler. Toplumsal kültür gibi insanları gruplara ayırmazlar. Kültürün ironisi de burada yatar, insanları gruplara ayıranlara ve hiyerarşi kuranlara karşılardır.

Tipik bir punk sahnesinde, kayıtlar yapan ve şovlara çıkan (ufak konserler veren) punk grupları, bunların aktivitelerini duyuran fanzin yazarları, albüm ve şov afişlerini düzenleyen grafik tasarımcıları, punk aksesuarlarını ve kıyafetlerini tasarlayan modacılar bulunur.

Günümüzde internet sayesinde yerel punk grupları internet siteleri, dosya paylaşım programları, mp3'ler ile kendilerini daha rahat ifade etme imkânı bulmaktadırlar.

Punk'ın alt kültürleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Goth, 1970'li yılların sonundaki post-punk akımından kaynaklanan gothic rock etkisiyle oluşan karanlık konulara ve giyime sahip alt kültürdür.
  • Emo, 1980'lerin Washington punk sahnesinden kaynaklanan ve sonu kötü biten aşklar ve kalp kırıklıklarını konu alan müzikleriyle bir altkültürdür, fazlasıyla popüler oluşu sonucu "satılmış" (sold out) olarak tanımlanmış, pek çok punk tarafından bütünüyle reddedilmiştir.
  • Straight Edge, sigara, alkol, uyuşturucu kullanımı, evlilik öncesi cinsel ilişki gibi tüm kavramları reddeden, karşıt duruşa karşı duruş şeklindeki punk akımıdır. 80'lerin Washington punk sahnesinde Minor Threat tarafından başlatılmıştır.
  • Indie akımı ise punktan yalnızca "kendin yap" etiğini almış ve daha büyük şirketlerle çalışmayı reddeden ve ticari olmayan müzikler yapan grupları temsil eder.

Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Nedir? :Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? ile ilgili Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Ne Demektir? Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Açıklaması Nedir? Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Cevabı Nedir? Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Açıklaması? :Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Gerçek mi? :Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? ile ilgili Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Hakkında? :Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? ile ilgili Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? burada bulabilirsiniz. Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Punk kültürü nedir?, Punk kültürü anlamı nedir?, Punk kültürü ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Sadettin Teksoy, Tamil dilinde yazan yazarlar listesi, Solanum bellum, Epirus, Harry Potter ve Melez Prens (film müziği), Bocconia, Güzelhisar Barajı, 2023 Beşiktaş Jimnastik Kulübü Olağanüstü Kongresi, Egglescliffe, Aythorpe Roding, Zoli Ádok, Psychotria humblotii, Pocket LOOX, 1990 Voleybol Dünya Ligi, Eko Fresh, Kars Fen Lisesi, Kelile ve Dimne, Luanshya, Sınırlı üçüncü şahıs anlatıcı, The Fabelmans, Hızlı ve Öfkeli 7, Kitan, Nexans, Beddomixalus, Beyköy, Kavak, Osteoglossidae, Mr. Sunshine, Nezih Yeşilnil, Harry Potter ve Melez Prens (oyun), Pertosa, Krbava Muharebesi, 2023 Tour de France, Sandra Izbașa, Harry Potter ve Lanetli Çocuk, Spirurida, 1759, 2023 Türkiye genel seçimleri, Mini dizi ya da Filmlerde En İyi Yardımcı Aktris Emmy Ödülü, Mini Dizide En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Primetime Emmy Ödülü, 2023 Türkiye adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları, Eight Ash Green, Yahniler Muharebesi, Begonia cordifolia, 2023 Türkiye Yağlı Güreş Ligi, Lıki, Nah dilleri, 2023 Strade Bianche, Västerbotten ili, Aimo Cajander, Ankara florası, Ashikaga şogunluğu, Gefrayter, UJT transistorü, Çapulcu Haritası, Pi4 Orionis, Robert Ibáñez, Enderby, Leicestershire, Akrep, 2023 Masters Turnuvası, 2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası N Grubu, Hiro Nakamura, 2023 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, İnsanoğlunun İmparatoru, Cryptolepidus, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (oyun), Solanum acuminatum, Foulness Island, Bartow, Pseudothysanoes, 2021 Türk Kara Kuvvetleri Eurocopter Cougar kazası, Bozcatepe, Aksaray, İnsandan Sonra Yaşam, Brad Bird, Cest la chanson de mon amour, Gregory S. Paul, Glyphis, Deleornis, Türkiye 21 yaş altı kadın millî futbol takımı, Genç Hristiyan Erkekler Birliği, 2023 Cadel Evans Great Ocean Road Race, Galanthus plicatus subsp. byzantinus, Seydiler, The Last Samurai, Önyargı, Rio Arriba, La venda, San Pedro kaktüsü, Doçent, Kazuya Murata, Erin Moran, Kahverengi kariyaku, Great Bardfield, Burundi kadın millî ragbi birliği takımı, Gizemci, İnakhos, Politetrafloroetilen, 17 Temmuz Devrimi, NGC 2396, Defterdar, Eyüpsultan, Mamut Mağarası Milli Parkı,
Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?,