Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir?

Levanten Nedir?

Levanten Nedir?, Levanten Nerededir?, Levanten Hakkında Bilgi?, Levanten Analizi? Levanten ilgili Levanten ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Levanten ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Levanten Ne Anlama Gelir Levanten Anlamı Levanten Nedir Levanten Ne Anlam Taşır Levanten Neye İşarettir Levanten Tabiri Levanten Yorumu 

Levanten Kelimesi

Lütfen Levanten Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Levanten İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Levanten Kelimesinin Anlamı? Levanten Ne Demek? ,Levanten Ne Demektir? Levanten Ne Demektir? Levanten Analizi? , Levanten Anlamı Nedir?,Levanten Ne Demektir? , Levanten Açıklaması Nedir? ,Levanten Cevabı Nedir?,Levanten Kelimesinin Anlamı?,Levanten Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Levanten Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Levanten Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Levanten Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Levanten Kelimesinin Anlamı Nedir? Levanten Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Levanten Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Levanten Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Levanten - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Levanten

Levanten Nedir? Levanten Ne demek? , Levanten Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Levanten Kelimesinin Anlamı? Levanten Ne Demek? Levanten Ne Demektir? ,Levanten Analizi? Levanten Anlamı Nedir? Levanten Ne Demektir?, Levanten Açıklaması Nedir? , Levanten Cevabı Nedir? , Levanten Kelimesinin Anlamı?






Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir?

Levantenler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Levanten sayfasından yönlendirildi)
Tarihi Levanten evleri ve sokakları, Dumlupınar, Buca
Gavrili Köşkü, Levanten mimar Vafiyedis tarafından Gavrili ailesi adına yapılmış tarihi köşk, Dumlupınar, Buca
Levanten Konağı, Karşıyaka-İzmir

Levanten ya da argo tabiri ile Tatlısu Frenki, Osmanlı Devleti içinde özellikle Tanzimat sonrasında büyük liman kentlerinde yoğunlaşan ve ticaretle uğraşan Hristiyanları tanımlamak için kullanılır. En dar tanım olarak da; şu anki Doğu Akdeniz'e kıyısı olan devletlerde yaşayan Osmanlı döneminde yerleşmiş, Fransız-İtalyan kökenli Katoliklerdir. Yerel Hristiyan nüfusundan (Rum, Ermeni, Süryani...) farklıdırlar.

Köken bilimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Levanten, İtalya'nın doğusundaki Akdeniz toprakları (Doğu Akdeniz) için kullanılan Fransızca bir tabir olan Levant'ten gelir.[1] Anlamı ise "Levantlı" (Doğulu)'dır. İlk olarak Avrupalıların, Doğu'da yaşayan bu Avrupa kökenli insanları küçümsemek için türettiği bir kelimedir. Bu anlamı nedeniyle Levanten tanımı, ilk dönemlerde Levantenler içinde sevilmeyen bir tanımlamadır.[2] Bu olumsuz yan anlam hala yaşamaktadır; Avrupalı gibi görünmeye özenen, züppe tavırlı[3]

Tatlısu Frenki, Osmanlı tarafından Avrupa kökenli yabancılara verilen Frenk isminden gelir. Fransa-Osmanlı ittifakı ve Fransa'ya verilen ilk kapitülasyonlar ile Osmanlı İmparatorluğu'nda faaliyet gösteren Fransız tüccar sayısı çok artar. Bu nedenle herkese Frank (Fransız) sözcüğünden gelen Frenk adı verilir. Örneğin Levantenlerin Osmanlı döneminde şehirlerde yaşadıkları bölgeler genelde Frenk mahalleleridir. Ama yeni gelen ya da sadece iş için ülkede olan Avrupalılar ile ülkeye tamamıyla yerleşen Avrupalıları yani Levantenleri birbirinden ayırmak için Tatlısu Frenki ismi ortaya çıkmıştır.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk olarak, Doğu Roma İmparatorluğu ve Ceneviz arasındaki denizcilik ve ticaret alanlarındaki iş birliğiyle, başta Galata bölgesi olmak üzere Ceneviz nüfusu Doğu Akdeniz ve Karadeniz kıyılarına yerleşmeye başlar. Anadolu ve Balkanlar'da Doğu Roma'nın yeri alan Osmanlı Devleti'nde bu ittifak yerini bir başka Latin kökenli devlet olan Venedik'e bırakır. Yükselme devrinde ise başka bir ittifak oluşur. 1536 yılında kurulan Fransa-Osmanlı ittifakı ile bu kez Fransız tüccar sınıf, kıyı bölgelerine yerleşmeye başlar. Bu Fransız ve İtalyan nüfus kendi arasında ve kısmen yerel Rum nüfusla karışarak, Klasik Levanten toplumunu oluşturur. Bu dönemdeki en önemli ortak özellik ise toplumun Roma Katolik Kilisesine bağlı olmasıdır.

Sanayileşme sonrası ham madde arayışına geçen Avrupalı devletler, Osmanlı'nın Akdeniz kıyılarındaki nüfus varlıklarını artırırlar. Başta İngilizler olmak üzere diğer Batılı devletlerden de Osmanlıya göçler olur. Örneğin 19. yüzyılda İstanbul'a yerleşen Almanlar, İstanbullu Almanlar ya da Boğaz Almanları adı verilen toplumu oluşturur. Bu yeni nüfuslar da Levanten nüfus ile karışarak Genişletilmiş/Modern Levanten kavramını oluşturur. Yeni göçler, toplumda Protestanlık kökenli mezheplerin de görülmesine yol açar.

Dağılım[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde:Türkiye Levantenleri Fransızcaya 1575'te giren Levanten sözcüğünün anlamı Ortadoğulu, Yakındoğulu, Doğu Akdeniz ülkelerinden olandır. Ana Britannica, Levanten’i (Levantin yazılır Lövanten okunur) “Osmanlı döneminde, özellikle Tanzimat sonrasında İstanbul’da ve büyük liman kentlerinde yoğunlaşan ve ticaretle uğraşan, Müslüman olmayan azınlıklar” diye tanımlamaktadır. Levantenler genellikle, deniz ticareti yapan Akdeniz ülkelerinden (Venedik, Genova, Ragusa), ticaret ile uğraşan diğer ülke ve şehirlerden (Amsterdam) ya da Haçlı devletlerinden gelip, çoğunlukla İzmir ve İstanbul'a yerleşmişlerdir.

İzmir sadece bugün değil, geçmişte de Anadolu’nun önemli ticaret ve ihracat merkezlerinden biri olagelmiştir. İzmir’in dünya ticareti açısından yıldızı 17. yüzyılın ortalarına doğru parlamış ve burası belli başlı Avrupa ülkeleriyle Osmanlı İmparatorluğu arasındaki ticaretin en işlek noktalarından biri haline gelmiştir. İzmir Batılı gezginlerin şehirdeki ticari hareketlilikle, çevrenin zenginliğini ve ticaretle uğraşanların ekonomik düzeyinden övgüyle söz ettikleri görülebilmektedir. 18. yüzyılda İzmir pek çok Avrupalı tüccar ve şirketlerini mıknatıs gibi kendisine çekmeye başlamıştır. İzmir'e yerleşen Avrupalı tüccarlar, çerçiler ve aracılarla birlikte doğuya uzanan vadi ve ovalara yayılan bir komisyoncular ve toptancılar ağı da kurmaya başlamışlardı.

İzmir’deki yabancılar birlikte yaşama ve birbirleriyle evlenmeler sonucunda, kendi etnik kökenlerinin özelliklerini yitirmişlerdi. Bu evliliklerin, bazen Rum ve daha seyrek de olsa Ermeni ve Gürcü kızlarıyla gerçekleştirilmesi, Avrupalıların Doğu alışkanlıklarına yakınlaşmalarını sağlamıştı. Bunun yanı sıra Levanten ailelerin hepsinin İzmirli ya da adalı Rum hizmetçileri ve dadıları vardı. Bu durum çocukların yetişme biçiminde etkili olmaktaydı. Bu nedenle Rumca, etnik kökenleri farklı olan Levantenlerin ortak anlaşma lisanı haline gelmiştir.

Mersin (Çamlıbel, Uray) ve Antalya (Konyaaltı)'da önemli nüfusta Levanten bulunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ www.etymoline.com 10 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (13.08.2013)
  2. ^ Hem Doğulu hem Batılı: Levantenler 29 Eylül 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Ayşe HÜR, Taraf (13.08.2013)
  3. ^ TDK Büyük Türkçe Sözlük-Levanten 10 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (13.08.2013)

Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Nedir? :Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? ile ilgili Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Ne Demektir? Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Açıklaması Nedir? Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Cevabı Nedir? Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Açıklaması? :Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Gerçek mi? :Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? ile ilgili Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Hakkında? :Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? ile ilgili Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? burada bulabilirsiniz. Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Levanten nedir?, Levanten anlamı nedir?, Levanten ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Kimera, Illumination Entertainment, Karanlık Yolculuk, Peonya, NGC 1282, Yüzölçümüne göre Avrupa ülkeleri listesi, 1982de sinema, Hamidiye (kruvazör), 35 Orionis, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Aslı İnandık, Üçüncü Sadabad Sarayı, Arjantin Ordusu, Parhadrestiinae, Threadneedle Caddesi, Tahir Akyürek, Manyetik rezonans görüntüleme, Mamenchisaurus, Cachoeira do Sul, Türk Dil Devrimi, Zimbra Adası, Drakula (film, 1931), Kemal Aslan, Fines, Uran, Mutki, Fahrenheit (video oyunu), Harry Hampton (1885 doğumlu futbolcu), Bistagno, Toshihiro Yamaguchi, Esat Kıratlıoğlu, Eskdale, Cumbria, Terry Jones, Bilgisayar solucanı, Sürmene, CONCACAF kulüp turnuvaları şampiyonları listesi, Alexander Kristoff, Jessica Alba, Manisaspor, Alan Aldridge, Levent Dörter, James Valentine, Oskar Potiorek, Köpekler I Grubu, IV. Seleukos, Ugo Locatelli, Hakka Suresi, Vibo Valentia (il), 21 Orionis, Modisimus mitchelli, Jake McDuck, Zihni Erençin, Adult Contemporary, Tekstil, Farsça Sözcükler, Kızılderili savaşı, Placanica, Pachyneuridae, Ryunosuke Akutagava, 1974 FIFA Dünya Kupası Finali, Radical Entertainment, Lucius Junius Brutus, 1974 fifa dünya kupası finali, Hakimiyet ve teslimiyet, Deen, Carcharodontosauria, Soma, Fakaofo, George Washington DeLong, Maya halkları, Saruhan (eyalet), Heaven Upside Down, Pinkernes, 2007 Irak kolera salgını, Çağdaş felsefe, Mariusz Jop, II. Serafim, Doğan Erdoğan, Macar Kardeşler Caddesi, Aluçlubel, Salamura Havuzu, Delikanlım, Zhou Youguang, Solo, Abdülmecid (halife), Pera Palasta Gece Yarısı, Mısırdaki Kapitülasyonların Kaldırılmasına İlişkin Büyük Britanya ve Yunanistan Arasında Anlaşma, Başkaldırma, Dendrocopos himalayensis, Krikor Zöhrap Efendi, Karapürçek, NGC 3448, Kars ilinin ilçeleri, Samara Arena, NGC 7364, Greedy (film), Albert Celades, Gary Breen, Quirinus, Mozzanica, Wood Harris,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,