LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir?

LASIK Nedir?

LASIK Nedir?, LASIK Nerededir?, LASIK Hakkında Bilgi?, LASIK Analizi? LASIK ilgili LASIK ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  LASIK ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. LASIK Ne Anlama Gelir LASIK Anlamı LASIK Nedir LASIK Ne Anlam Taşır LASIK Neye İşarettir LASIK Tabiri LASIK Yorumu 

LASIK Kelimesi

Lütfen LASIK Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. LASIK İlgili Sözlük Kelimeler Listesi LASIK Kelimesinin Anlamı? LASIK Ne Demek? ,LASIK Ne Demektir? LASIK Ne Demektir? LASIK Analizi? , LASIK Anlamı Nedir?,LASIK Ne Demektir? , LASIK Açıklaması Nedir? ,LASIK Cevabı Nedir?,LASIK Kelimesinin Anlamı?,LASIK Kelimesinin Anlamı Nedir? ,LASIK Kelimesinin Anlamı Ne demek?,LASIK Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

LASIK Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

LASIK Kelimesinin Anlamı Nedir? LASIK Kelimesinin Anlamı Ne demek? , LASIK Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

LASIK Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! LASIK - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

LASIK

LASIK Nedir? LASIK Ne demek? , LASIK Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

LASIK Kelimesinin Anlamı? LASIK Ne Demek? LASIK Ne Demektir? ,LASIK Analizi? LASIK Anlamı Nedir? LASIK Ne Demektir?, LASIK Açıklaması Nedir? , LASIK Cevabı Nedir? , LASIK Kelimesinin Anlamı?






LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir?

LASIK

Vikipedi, özgür ansiklopedi

LASIK, İngilizce “Laser-Assisted in Situ Keratomileusis” kelimesinin baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltmadır, bu kelime Türkçe olarak Lazer eşlikli korneanın yerinde şekillendirilmesi olarak da söylenebilir. LASIK, miyopi, hipermetropi, astigmatizma ve presbiyopi tedavisinde gözlük veya kontakt lenslere alternatif olarak görmenin düzeltilmesi için göz doktorları tarafından uygulanan bir cerrahi tekniktir.[1][2][3]

Teknolojinin gelişimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Görme kusurlarını cerrahi olarak düzeltmenin korneanın ön eğrilik çapını değiştirerek mümkün olabileceği fikri ilk olarak Kolombiyalı göz doktoru Jose Barraquer tarafından 1949 yılında öne sürülmüştür. Barraquer bu amaçla önce serbest elle korneadan yapraksı diskler kesmiş, 1960’lı yıllarda ise bu işlemi daha hassas olarak yapabilen ve temel tasarımı modern eşdeğerlerinde de değişmemiş olan mikrokeratom adı verilen cihazı tasarlamıştır. Barraquer korneadan kestiği yapraksı diskleri –flep- traşlayarak şekillendirmiş ve bu tekniğe keratomileusis adını vermiştir.

1981 yılında Rangaswamy Srinivasan ultraviolet bir lazer olan excimer lazerin dokuları ve plastik gibi organik polimerleri hassas bir şekilde kesebildiğini göstermiştir. Bu olaya Ablatif Fotodekompozisyon ismi verilmiştir, bu teknik günümüzde mürekkep püskürtmeli yazıcıların püskürtme başlıklarına şekil vermek gibi alanlarda da kullanılmaktadır. 1983 yılında ilk kez hayvan gözü korneasında excimer lazerin çevresine ısı zararı vermeden ve mikrometre düzeyinde bir hassaslıkta dokuyu kesebildiği gösterilmiştir.[4] Excimer lazer ilk kez 1988 yılında insanlarda cerrahi olarak, korneada yaralı ve saydamlığını yitirmiş kısımları ortadan kaldırmak amacı ile L'Esperance ve arkadaşları tarafından kullanılmıştır [1] 1980'lerin sonu ve 1990 yılı başında insan gözlerinde ilk kez PRK tekniği kullanılmıştır.[5] LASIK cerahisi 1989 yılında Lucio Buratto (İtalya) tarafından geliştirilmiştir, 1990 yılında Ionnis Pallikaris (Yunanistan) tarafından korneadan kesilen flebin küçük bir kısmı kesilmeden bırakılarak menteşeli LASIK tekniği geliştirilmiştir, bu teknik günümüzde modern LASIK cerrahisinde kullanılmaktadır.

LASIK tedavisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tedavi öncesi işlemler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yumuşak kontakt lens kullanan hastalar, tedaviden en az 7-10 gün once; gaz geçirgen yarı sert lens kullananlar ise 3 hafta önce lenslerini çıkarmalıdır. Tedavi öncesi, göz sağlığının durumunu saptamak için ayrıntılı bir göz muayenesi yapılmalıdır. Genel göz muayenesinin yanı sıra, göz numaraları saptanır, kornea kalınlığı ölçülür ve korneanın topoğrafik ölçümleri yapılır. Korneanın topografisi ile korneanın şekil haritası çıkarılır. Kullanılacak cerrahi yönteme göre ek bazı tektikler de gerekebilir.

Ameliyat[değiştir | kaynağı değiştir]

Lazer ameliyatı iki aşamadan oluşur, birinci aşamada mekanik veya femtosaniye lazer mikrokeratom aracılığı ile kornenın üst tabakalarından bir flep oluşturulur, bu flebin kalınlığı kullanılan cihaza bağlı olarak 110 ve 180 mikron arasında değişmektedir. Mekanik mikrokeratomlarda hızla titreşen metal bir bıçak kullanılır, femtolazer mikrokeratom cihazı ise kornea dokusu içerisinde ızgara veya spiral bir desende minik hava kabarcıkları oluşturarak kornea dokusundan düzlemsel bir ayrışma meydana getirir. Flep oluşturulma aşamasında görme geçici olarak kaybolur, flep oluşturulduktan sonra da görme bir miktar bulanık olacaktır. Daha sonra fleb kaldırılarak korneanın orta kısımları açığa çıkarılır.

İkinci aşamada excimer lazer kullanılarak kornea stroması yeniden şekillendirilir. Lazer cihazı mikron düzeyinde bir hassaslıkla bu aşamayı gerçekleştirir. Modern excimer cihazlarında gözün hareketlerini izleyen kameralar vardır, bu sayede gözler belli miktarda hareket etse bile lazer atışları doğru yere yapılır. Daha sonra fleb tekrar eski yerine getirilir, flep ile kornea arasındaki yapışma dakikalar içerisinde gelişir, bu aşamadan sonra lazer cerrahisi bitmiştir.

Ameliyat sonrası işlemler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ameliyat sonrasında flep ile kornea yatağı arasında doğal bir yapışma geliştiği için genellikle bandaj kontakt lensler kullanılmaz, ancak bazı cerrahlar bandaj kontakt lens uygulamayı tercih edebilir. Göze damlatılmak üzere antibiyotik ve kortikosteroid ve/veya nonsteroidal antiinflamtuar ilaçlar içeren damlalar reçete edilir. Bu damlalar doktorun önerdiği şekilde ve dozda kullanılmalıdır. İlk gün gözlerde yanma, batma ve sulanma olabilir, bu durum ilk geceden sonra genellikle düzelir. Bu aşamada gözler kesinlikle ovuşturulmamalı, televizyon seyretmek gibi göz kırpma sayısını azaltan görsel yoğun işler yapılmamalıdır. İlk gün gözlere su kaçırmak sakıncalı olabilir, gene bu günlerde göz makyajından kaçınılmalıdır. Geceleri uyurken gözleri kapamak için şeffaf plastikten göz koruyucu kalkanlar kullanılabilir. Cerrahi sonrasında ilk gün görme bir miktar bulanık olabilir, bu genellikle flep dokusunda gelişen ödeme bağlıdır, bu durum birkaç gün içerisinde düzelir ve görme düzelir. Kişiler lazer cerrahisi sonrasında kısa sürede tekrar eski aktivitelerine dönebilir.

Lazer tedavisinin sonuçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Komplikasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

LASIK cerrahisi sonrasında bazı komplikasyonlar gelişebilmektedir, bu komplikasyonların gelişim oranı değişik raporlara göre %3 ve %6 arasında değişebilmektedir. Aşağıda liste halinde rastlanabilecek bazı komplikasyonlar sıralanmıştır.

  • Gözlerde kuruluk
  • Aşırı ya da az düzeltme
  • Görme keskinliğinde dalgalanma
  • Işığa karşı hassasiyet
  • Flepte kırışıklıklar
  • Desantralize ablasyon
  • Flep altına epitel ilerlemesi
  • Flepte düzensizlik
  • Astigmatizma ortaya çıkması
  • Korneada enfeksiyon

LASIK cerrahisi komplikasyonları cerrahi öncesindeki, cerrahi sırasındaki, cerrahi sonrası erken veya geç dönemdeki bazı etkenlere bağlı olarak gelişebilmektedir.

Erken dönem komplikasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüzde mikrokeratomlara bağlı olarak gelişen flep komplikasyonları oldukça nadirdir ve komplikasyonlu flebe lazer uygulanmadığı takdirde büyük bir sıklıkla herhangi bir sekel bırakmadan iyileşmektedir. Flebe bağlı -intraoperatif- komplikasyonların oranı yaklaşık %0.2 oranında bildirilmektedir ki bu da yaklaşık 1000 kişiden iki tanesinde flebe bağlı bir problem meydana gelebilir anlamına gelmektedir. Flebin yerinden kayması, flepte meydana gelen kırışıklıklar, diffüz lameller keratit gibi erken dönem sorunları tedaviye yanıt verirler ve çok nadir bazı durumlarda görme kalitesinde azalmaya yol açarlar.

Cerrahi sonrasında en sık rastlanabilecek problem flebin yerinden oynamasıdır, bu durum basit bir müdahale ile düzeltilebilir. Bu nedenle cerrahi sonrasında hastaların gözlerini ovuşturmamaları istenir.

Fleple kornea arasında yabancı cisimler bulunabilir, bu yabancı cisimler, mikrokeratom kaynaklı metalik karakterde, havada uçuşan tekstil liflerine, gözkapağı kenarındaki yağ bezlerinin salgısına veya gözkapaklarından dökülen deri hücrelerine bağlı olabilir. Bazı durumlarda flep ile stroma arası yıkanarak bu yabancı cisimlerin ortamdan uzaklaştırılması gerekse de çoğu zaman herhangi klinik bir etki göstermeyen yabancı cisimler ortamda bırakılabilir, organik kökenli olan yabancı cisimler zaman içerisinde kendiliğinden erir.

Orta dönem komplikasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Diffüz lameller keratit denilen ve fleple kornea stroması arasında enflamatuar reaksiyonla karakterize durum yaklaşık %2.3 oranında izlenmektedir. Tanı konulup doğru tedavi edildiğinde bu durum herhangi bir geç dönem sekeli bırakmaksızın iyileşir.

Mikroplara bağlı enfeksiyon gelişmesi riski oldukça azdır ve bu risk %0.03 oranında bildirilmektedir. Bu enfeksiyon genellikle kornea yatağı ve flep arasındadır. İnfeksiyon sıklıkla tedaviye yanıt verir, ancak bazı durumlarda tedaviye direnç meydana gelebilir, bu durumda görmede azalma ortaya çıkabilir.

Gözlerde kuruluk hissi cerrahi sonrasında ilk 6 ayda %48 gibi yüksek oranlarda bildirilmektedir. Kalıcı kuru göz gelişme riski ise %5 civarındadır. Bu duruma korneayı besleyen sinirlerin kesilmesi neden olur bu durum sinirlerin tekrar iyileşmesi ile çoğunlukla düzelir.

Geç dönem komplikasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Korneada daha önceden saptanamayan keratokonus rahatsızlığı varsa veya geride çok ince bir kornea dokusu bırakılmışsa korneada artan bir şekilde bombeleşme meydana gelebilir. Bu durum çok çok nadirdir ve gerekli önlemler alınırsa hemen hemen hiç görülmez.

Görme kalitesinde azalma, geceleri ışıklar etrafında saçılma olması, gece görüşünün azalması, kontrast duyarlılıkta azalma gibi bazı problemlere de rastlanabilir.

Flep ile kornea yatağı arasında epitel hücrelerinin yürümesi de ileri dönemde görülebilecek bir durumdur, bu durumun sıklığı yaklaşık %1 oranında bildirilmektedir.

kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Lasik Tekniği". 5 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2021. 
  2. ^ "Refraktif Cerrahide Güncel Yaklaşımlar". 5 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2021. 
  3. ^ "LASIK (Laser-Assisted In Situ Keratomileusis) nedir?". 5 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2021. 
  4. ^ Trokel, S. L.; Srinivasan, R.; Braren, B. (Aralık 1983). "Excimer laser surgery of the cornea". American Journal of Ophthalmology. 96 (6): 710-715. doi:10.1016/s0002-9394(14)71911-7. ISSN 0002-9394. PMID 6660257. 19 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2023. 
  5. ^ McDonald, M. B.; Frantz, J. M.; Klyce, S. D.; Beuerman, R. W.; Varnell, R.; Munnerlyn, C. R.; Clapham, T. N.; Salmeron, B.; Kaufman, H. E. (Haziran 1990). "Central photorefractive keratectomy for myopia. The blind eye study". Archives of Ophthalmology (Chicago, Ill.: 1960). 108 (6): 799-808. doi:10.1001/archopht.1990.01070080041033. ISSN 0003-9950. PMID 2350282. 19 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2023. 

LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Nedir? :LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? ile ilgili LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Ne Demektir? LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Açıklaması Nedir? LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Cevabı Nedir? LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Kelimesinin Anlamı? LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Açıklaması? :LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Gerçek mi? :LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? ile ilgili LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Hakkında? :LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? ile ilgili LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? burada bulabilirsiniz. LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler LASIK nedir?, LASIK anlamı nedir?, LASIK ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Dinigeer Yilamujiang, Phenacodus, Bob Lanier, Gemini (takımyıldız), Yemişli, Çatalzeytin, Artemis 1, Time Magazine, Landkreis Göppingen, TCDD E14000, Kenwyn, Eskişehirde 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Arap Cumhuriyetleri Birliği (1972), Zhengtong, Omignano, Güler misin Ağlar misin, Ayran Tren İstasyonu, Caroline Wozniacki, Duchy of Cornwall, Lambros Papakostas, Alyona Lanskaya, Federico Marchetti, Fariborz Raisdana, Ertuğrul Kaya, Villarbasse, Kral TV Video Müzik Ödülleri TSM en iyi sanatçı ödülü, Fred Toye, Eric Fellner, Jacques Mamounoubala, HK Metallurg (Novokuznetsk), Caroline Herschel, Cayatu Han Tuğ Timur, Ion Ustian, Brendan Gleeson, Kalkan volkan, Nettelsee, Nesimi Çimen, 1464, Fethabad, Hingham, Norfolk, Raymond Goethals, Rhipicephalus oreotragi, A.J. Cronin, Pandora Belgeleri, Ülkelere göre sıcaklık ortalaması listesi, 22, Dünyaya Karşı, Muhittin Gürün, Cherrytree Records, Kış Güneşi, Robert Mann, Harry Carey, Melvins, Karapazar, Diyadin, Suat Kılıç, Yeni, Çine, René Simões, Kopça, Theridion grandiosum, Sandy Lyle, Ten Thousand Fists, Dan Logan, Avrupa Yakası (dizi), Ptychogena, Maniheist, Philippe Pottier, Düzenli ordu, Landry Dimata, Büyükcamili, Alaca, Kolanlı, Yozgat, Megas drungarios tu stolu, Talidomid, 1957 Nemzeti Bajnokság I, Yalçın Ataman, Türkiyede buz hokeyi, 2009 Gujarat Hepatit B salgını, Tarla faresi, Tepecik, Konak, Carabus propiorthais, Avusturya Arşidükü, Sırbistan Radyo Televizyonu, Aiello del Friuli, Aster latibracteatus, Gölyaka, Agusan del Norte, Nokia 4.2, Dancing in the Rain, Youssef Aït Bennasser, Devrez Çayı, Into the Night, Rıza Nur, Baas Partisi (Irak ağırlıklı hizip), Baht Köşkü, NGC 4443, IV. Haakon, Tercan, Vehbi Dibra, Merkez komitesi, Gustave de Molinari, Vail Nadir el Halki, Demokratik konfederasyonizm, Etiyopya devlet başkanları listesi,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,