Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir?

Kayan nokta Nedir?

Kayan nokta Nedir?, Kayan nokta Nerededir?, Kayan nokta Hakkında Bilgi?, Kayan nokta Analizi? Kayan nokta ilgili Kayan nokta ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kayan nokta ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kayan nokta Ne Anlama Gelir Kayan nokta Anlamı Kayan nokta Nedir Kayan nokta Ne Anlam Taşır Kayan nokta Neye İşarettir Kayan nokta Tabiri Kayan nokta Yorumu 

Kayan nokta Kelimesi

Lütfen Kayan nokta Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kayan nokta İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kayan nokta Kelimesinin Anlamı? Kayan nokta Ne Demek? ,Kayan nokta Ne Demektir? Kayan nokta Ne Demektir? Kayan nokta Analizi? , Kayan nokta Anlamı Nedir?,Kayan nokta Ne Demektir? , Kayan nokta Açıklaması Nedir? ,Kayan nokta Cevabı Nedir?,Kayan nokta Kelimesinin Anlamı?,Kayan nokta Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kayan nokta Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kayan nokta Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kayan nokta Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kayan nokta Kelimesinin Anlamı Nedir? Kayan nokta Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kayan nokta Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kayan nokta Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kayan nokta - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kayan nokta

Kayan nokta Nedir? Kayan nokta Ne demek? , Kayan nokta Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kayan nokta Kelimesinin Anlamı? Kayan nokta Ne Demek? Kayan nokta Ne Demektir? ,Kayan nokta Analizi? Kayan nokta Anlamı Nedir? Kayan nokta Ne Demektir?, Kayan nokta Açıklaması Nedir? , Kayan nokta Cevabı Nedir? , Kayan nokta Kelimesinin Anlamı?






Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir?

Kayan nokta

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kayan noktalı sayılar gerçel sayıların bilgisayar ortamındaki gösterim şekillerinden biridir. Gerçek dünyada sayılar sonsuza kadar giderken, bilgisayar ortamında bilgisayar donanımının getirdiği sınırlamalardan dolayı bütün sayıların gösterilmesi mümkün değildir. Bununla birlikte gerçekte sonsuza kadar giden birtakım değerler bilgisayar ortamında ortamın kapasitesine bağlı olarak yaklaşık değerlerle temsil edilirler. Bu sınırlamaların etkisini en aza indiren, sayıların maksimum miktarda ve gerçeğe en yakın şekilde temsilini sağlayan sisteme "Kayan-Noktalı Sayılar" sistemi denir. Kayan-Noktalı sayılar sistemi, bir sayı ile 10'un herhangi bir kuvvetinin çarpımı şeklinde sıklıkla kullanılan bilimsel gösterime oldukça benzeyen bir notasyona sahiptir ve en sık kullanılan IEEE 754 standardına göre şekillendirilmiştir.

Bilinen gösterim şekillerinde n bitlik kapasiteyle gösterilebilecek sayı aralığı bellidir. İşaretsiz gösterimde; 0 ile 2n, bire tümleyen şeklindeki gösterimde; -2n-1+1 ile 2n-1, ikiye tümleyen gösteriminde ise; -2n-1 ile 2n-1 arasındaki sayıları göstermek mümkündür.

Bu gösterim şekillerinde çok büyük ve çok küçük değerlerin ifade edilmesi için çok miktarda bilgisayar donanımına ihtiyaç duyulmaktadır. Örneğin sabit noktalı gösterimde n bitlik alanda noktanın yeri bellirlenmiş ve x bit anlamlı kısım için, geri kalan (n-x) bit ise virgülden sonraki kısım için ayrılmıştır. Bu durumda 8 bitin 5 biti sayının tam kısmını, kalan 3 biti virgülden sonraki kısmını ifade ederse 10110,011, 11101,001, 11111,111 şeklindeki sayılar gösterilebilir. Kayan noktalı gösterimde ise eşit miktarda bilgisayar donanımı ile daha geniş aralıktaki sayılar üretilebilir. Yani 8 bitlik alanda 1,1101101, 10,101011, 11111,111 şeklinde virgülün herhangi bir aralığa gelerek oluşturacağı bütün kombinasyonları ifade etmek mümkündür.

Kayan noktalı sayılar tam sayı işlemlerden daha yavaştır. Bilgisayar performanslarının karşılaştırılmasında özellikle bilimsel bilgisayarlarda, kayan noktalı sayılar üzerindeki işlem hızı önemlidir. Ölçüm için FLOPS (floating point operation per second) kullanılır.

Gösterim[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilimsel gösterimde sayılar, virgülün solunda 0'dan farklı bir basamak kalacak şekilde 10'un kuvvetiyle çarpım halinde gösterilir. Örneğin; 5647 ve 0.0003456 sayıları sırasıyla 5.647x103 ve 3.456x10−4 şeklinde yazılır. Bu formatta 10'un kuvveti değiştikçe çarpan sayının tam sayı kısmını belirleyen nokta, kuvvetin değişme yönüne uygun olarak kaydırılır. Bu kaydırma işlemine olağanlaştıma (normalizasyon) denir. Kayan noktalı sayılar sistemi de bu temel prensibe dayalı bir sisteme sahiptir.

Kayan noktalı sayılar, ikilik düzendeki sayıların bilimsel gösterimle gösterilmesidir. Kayan noktalı sayılar işaret, anlamlı kısım ve üst(2'nin üssü şeklinde) olmak üzere üç kısımdan oluşur.

M x BE

Burada M kayan noktalı sayının mantis'i; B tabanı, E ise üssüdür. Kayan noktalı sayının gösteriminde anlamlı kısmın bitleri fazla olursa sayının duyarlılığı, üst bitleri fazla olursa gösterilebilecek sayı aralığı artar.

Bu modele göre 13 sayısını gösterelim;
13 sayısı, 13 = 13,0x100 = 1,3x101 = 0,13x102 olarak ifade edilebilir.
İkilik sistemde düşünürsek: 1310 = 11012x20 = 110,12x21 = 11,012x22 = 1,1012x23 = 0,1101x24

Son şekliyle ele alırsak, işaret biti 0, anlamlı kısım 11010000 ve üst 00100 olacaktır.

Aynı şekilde 6553610 sayısını göstermek istersek: 6553610 = 0,12x217 yani işaret biti 0, anlamlı kısım 10000000 ve üst 10001 olacaktır.

Fakat bu modelde 0,2510 sayısını göstermek istersek: 0,2510 = 1,0x2−2 olacağından üst için ayrı bir işaret biti kullanmak gerekmektedir. Bunun yerine saptırılmış üst yöntemini kullanmak daha verimli olmaktadır. Bu yöntemde, gerçek üst değerine sabit sapma değeri eklenerek saptırılmış üst elde edilir.
Örneğin bu modelde saptırma değeri olarak 16 seçilmiş olsun. Bu durumda üst değeri 16'dan büyük olan değerler pozitif üstleri, 16'dan küçük olan değerler için negatif üstleri gösterir. Böylece ilk örnek için saptırılmış üst 4+16=20 yani 101012 olacağından, 13 sayısının yeni gösterimi aşağıdaki gibi olacaktır.

Aynı şekilde 0,2510 sayısı için işaret biti 0, anlamlı kısım 100000002, negatif üst için saptırılmış değer -2+16=14 yani 011102 olacaktır.

Olağanlaştırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayan noktalı sayıları bu yöntemle ifade ederken karşılaşılan sorunlardan biri de sayıların benzersiz gösteriminin sağlanamamasıdır. Kayan nokta yöntemiyle gösterim yapılırken virgülün yeri ile birlikte üst değeri değiştiğinde aynı sayı birden farklı şekilde yazılabilir.

Şekilde gösterilen sayıların tümü aynı değere sahiptir, ancak gösterim farkından dolayı değişik şekillerde ifade edilebilmektedirler. Bu durum bilgisayarlar için verimli olmadığından sayıların eşsiz gösterimini sağlayan bir yöntem hayata geçirilmiştir. Bu yöntemde ikilik sistemdeki sayılar bilimsel gösterimdeki gibi, virgülün solunda sıfırdan farklı bir sayı kalana kadar kaydırılır ve o şekliyle ifade edilir. Bu işleme "olağanlaştırma (normalizasyon)" denir. Bu işlem sonunda her sayının benzersiz gösterimi sağlanırken, sayı 1 ve 0 lardan oluştuğu için virgülün solunda sıfırdan farkı olan değerin 1 olduğu bilindiğinden, anlamlı kısımın ifadesi için fazladan bir bit kazanılmış olur.

IEEE 754 standardı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayan noktalı sayıların her değişik aygıta uyumlu bir gösterime sahip olması için IEEE 754 standardı geliştirilmiştir. Bu standarda göre kayan noktalı sayıların gösterimi tek duyarlı (32 bit) ve çift duyarlı (64 bit) olmak üzere iki şekilde belirlenmiştir. Bu gösterimlerde sayılar olağanlaştırılmış ve üstler, üst değerini tutan bit sayısına göre saptırılmıştır. üst değerini tutan bit sayısı k ise, saptırma değeri 2k-1-1 olarak belirlenmiştir.

Tek duyarlı gösterim[değiştir | kaynağı değiştir]

Tek duyarlı gösterime göre 32 bitin 1 biti işaret için, 8 biti üst için ve 23 biti de anlamlı kısmın gösterimi için kullanılmaktadır. Bu modele göre üst saptırma miktarı 127 olarak belirlenmiştir. Yani üst gösteriminde 127'den büyük sayılar pozitif, 127'den küçük sayılar negatif üstleri temsil eder.

Çift duyarlı gösterim[değiştir | kaynağı değiştir]


Çift duyarlı gösterimde ise 64 bitin 1 biti işaret, 11 biti üst ve 52 biti de anlamlı kısmı ifade etmek için kullanılır. Üst saptırma değeri 1023 olarak belirlenmiştir. Bu şekilde 1023'ten büyük olan sayılar pozitif, küçük olan sayılar ise negatif üstleri göstermektedir.

Örnekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Toplama[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayan noktalı sayılar toplanırken izlenecek adımlar şunlardır:

  1. Toplanacak olan sayılardan küçük olan sayının anlamlı kısmını, üstler eşitleninceye kadar sağa kaydır
  2. Anlamlı kısımları topla
  3. Gerekiyorsa sayıyı olağanlaştır
  4. Anlamlı kısmı, gösterimde belirlenmiş olan bit sayısına yuvarla

Sonuç olağan hale gelene kadar son iki adımı tekrarla.

Örneğin işaret biti hariç 13 bitle (5 bit üst ve 8 bit anlamlı kısım) gösterilen ve üst saptırma değeri 15 olan aşağıdaki iki sayı toplanmak istenirse;

Bu durumda sayılar 11,0010000 ve 0,100110100 şeklindedir. Toplam ise 11,0010000 + 0,100110100 = 11,10111010 olarak elde edilir. Anlamlı kısmın gösteriminde bit sayısı kısıtlaması olduğundan dolayı sayıyı olağanlaştırdığımızda sağdaki bitler kaybedilir ve toplam aşağıdaki şekilde gösterilir.

Çarpma[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayan noktalı sayılarda çarpma işlemi yapılırken;

  1. İki sayının üst değerleri toplanarak sonucun üst değeri elde edilir. (Ancak bu üst değerleri saptırılmış olduğundan, sonucun üst değeri iki kez saptırılmış olarak elde edilir. Bu nedenle sonucun üst değerinden saptırma değeri çıkarılarak gerçek üst değeri bulunur)
  2. İki sayının anlamlı kısımları çarpılarak sonucun anlamlı kısmı hesaplanır
  3. Sonuç olağanlaştırılır
  4. Bit sayısına göre yuvarlama yapılır

Örnek olarak 1 biti işaret, 8 biti üst ve 4 biti anlamlı kısmı gösteren ve üst için saptırma değeri 127 olan olağanlaştırlımış iki sayıyı çarpalım.

    0 10000100 0100
  x 1 00111100 1100
  -----------------

Sonucun işareti 1 olacaktır. Anlamlı kısımları çarptığımızda(olağanlaştırlımış biçimde olduğundan dolyı gösterilmeyen biti de eklenir) ;

     1.0100
   x 1.1100
   ---------
      00000
     00000
    10100
   10100
  10100
  ----------
  1000110000
  10.00110000

sonucunu elde ederiz.

Üstleri hesaplarken;

    10000100
  + 00111100
  ----------
    11000000 

Bu sonuç iki kez kaydırılmış üst değerini verdiği için, kaydırma değeri bir kez çıkarılır. Sonuç 11000000 - 01111111 = 01000001 olarak bulunur.
Sonuç olağanlaştırlır ve anlamlı kısım 4 bite yuvarlanırsa çarpım aşağıdaki şekliyle elde edilir.
1 01000010 0001

Kayan noktada karmaşıklıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayıları kayan noktalı şekilde ifade etmek çeşitli karmaşıklıklara yol açabilir.

  • İşlemlerin daha karmaşık olması
  • Toplama ve çıkarma işlemlerinde aritmetik taşmanın yanında duyarlılıktan taşma olasılığının olması
  • Standardın korunmasının zor olması
  • Çok küçük sayıların olağanlaştırlımış biçimde gösterilmesinin mümkün olmaması
  • Yuvarlama, işlemlerin sonsuz veya sayı değil sonuçlarıyla karşılaşma

bu karmaşıklıklardan bazılarıdır.

IEEE 754 standardına göre sonsuz, sayı değil gibi kavramlar ve yuvarlama işlemi için de çeşitli metotlar geliştirilmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Michael T., Heath (1997). Scientific Computing: An Introductory Survey (İngilizce). Illinois: The McGraw-Hill Companies. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Nedir? :Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? ile ilgili Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Ne Demektir? Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Açıklaması Nedir? Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Cevabı Nedir? Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Açıklaması? :Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Gerçek mi? :Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? ile ilgili Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Hakkında? :Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? ile ilgili Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kayan nokta nedir?, Kayan nokta anlamı nedir?, Kayan nokta ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Son Geçit, NGC 1981, Deniz yüzeyi sıcaklığı, Masquefa, Javier Umbides, Doctor Khumalo, 4. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri, Gohar Gasparyan, Edip Buran Spor Salonu, 22. Türkiye Hükûmeti, The Rite of Spring, Halkın Sesi, The Animatrix, Robert Mondavi, Quena, Âdet kanaması, 1968 İspanya Bisiklet Turu, Solanum occultum, Habenaria divaricata, Andalucía, Yukarıköşk, Tutak, Löningen, Benzerlik (geometri), Clarence Goodson, Chevrolet El Camino, Cheikhou Dieng, Pomza taşı, Stellan Skarsgård, Avtandil Ebralidze, Ayın kolonileştirilmesi, Taşkuyucak, Gölmarmara, Championnat de France amateur, Carabus rufocuprescens, Eusko Abendaren Ereserkia, Mardyan ilçesi, Cemal Granda, Erişte aşı, Ptychodacteae, Ober Ost, 22. Altın Portakal Film Festivali, Baş dönmesi, Tulsa Irkçı Katliamı, Yayçe Kuşatması, İsabey, Karakoçan, Yokuşlu, Yusufeli, Crust punk, Darı, Yaylaköy, Eşme, Bolostromoides, Afganistan İslam Cumhuriyeti, Jane Withers, 2018 Bombardier Challenger 604 kazası, Clermont Konseyi, Tmutarakan, Freddie Highmore, Danilo Neco, Btooom, Beth Grant, I. Władysław, Yaser Hacımustafaoğlu, Khaled Labied, 2005 İzmir depremleri, Skinnerhyus, Göztepe Camii, Açe Sultanlığı, Biyoinorganik kimya, Klorofil, Reed Richards, Bölgesel Konumlama ve Zamanlama Sistemi (Türkiye), Andromahi (oyun), Polistes opacus, Sapporo, Enes Kanter Freedom, Mithridatis Savaşları, Rocka Rolla, İşkodra Vilayeti, Uçamayan kuşlar, Aby with Greenfield, Eceabat, Çanakkale, Zehir Gibi, Septifer, ABD kadın millî futbol takımı, Dimitrios Rallis, Muammer Kaddafi yönetimindeki Libya tarihi, Uzay Mekiği, Tilde, Kirin, Suluca Deniz Muharebesi (1770), Rydell Poepon, Yumilka Ruiz, Un jour, un enfant, Pakora, Belarusun ulusal sembolleri, Jerwen, Giorgi Lomaia, Ared, Dera, Efes başpiskoposu, Süt tozu, BMW E36,
Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?,