Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir?

Fotoğraf makinesi Nedir?

Fotoğraf makinesi Nedir?, Fotoğraf makinesi Nerededir?, Fotoğraf makinesi Hakkında Bilgi?, Fotoğraf makinesi Analizi? Fotoğraf makinesi ilgili Fotoğraf makinesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Fotoğraf makinesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Fotoğraf makinesi Ne Anlama Gelir Fotoğraf makinesi Anlamı Fotoğraf makinesi Nedir Fotoğraf makinesi Ne Anlam Taşır Fotoğraf makinesi Neye İşarettir Fotoğraf makinesi Tabiri Fotoğraf makinesi Yorumu 

Fotoğraf makinesi Kelimesi

Lütfen Fotoğraf makinesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Fotoğraf makinesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Fotoğraf makinesi Kelimesinin Anlamı? Fotoğraf makinesi Ne Demek? ,Fotoğraf makinesi Ne Demektir? Fotoğraf makinesi Ne Demektir? Fotoğraf makinesi Analizi? , Fotoğraf makinesi Anlamı Nedir?,Fotoğraf makinesi Ne Demektir? , Fotoğraf makinesi Açıklaması Nedir? ,Fotoğraf makinesi Cevabı Nedir?,Fotoğraf makinesi Kelimesinin Anlamı?,Fotoğraf makinesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Fotoğraf makinesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Fotoğraf makinesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Fotoğraf makinesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Fotoğraf makinesi Kelimesinin Anlamı Nedir? Fotoğraf makinesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Fotoğraf makinesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Fotoğraf makinesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Fotoğraf makinesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Fotoğraf makinesi

Fotoğraf makinesi Nedir? Fotoğraf makinesi Ne demek? , Fotoğraf makinesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Fotoğraf makinesi Kelimesinin Anlamı? Fotoğraf makinesi Ne Demek? Fotoğraf makinesi Ne Demektir? ,Fotoğraf makinesi Analizi? Fotoğraf makinesi Anlamı Nedir? Fotoğraf makinesi Ne Demektir?, Fotoğraf makinesi Açıklaması Nedir? , Fotoğraf makinesi Cevabı Nedir? , Fotoğraf makinesi Kelimesinin Anlamı?






Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir?

Fotoğraf makinesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Değişik Fotoğraf makineleri
Eski bir fotoğraf makinesi.
Eski bir fotoğraf makinesi.

Fotoğraf makinesi ışık ile resim çizmeye yarayan alettir.

Fotoğraf makinesinin çalışma prensibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Basit bir ayna, görüntüleri yansıtan cisim veya merceğin işleyişinin anlaşılması yönünden çok önemli olan görüntü kavramı, optik sistemlerin analizlerinde de o derece önemlidir. Kullanımı en yaygın olan optik aletlerden biri cismin görüntüsünü bir film veya elektronik olarak bir çip üzerine kaydeden fotoğraf makinesidir.

Fotoğraf, belgelenmek istenen objeden yansıyan ışığın duyarlı yüzey üstüne düşmesi ve duyar kat üstünde sabitlenmesi işidir. Fotoğraf makinesinde; belgelenmek istenen objeden yansıyan ışık, objektifte ulaşır ve odaklanır. Sonra, hemen objektifin içinde bulunan ve adına diyafram denen diske ulaşır. Bu diskin amacı; gelen ışığın şiddetinin ayarlanabilmesidir. Bu işi ise ortasında bulunan ve kullanıcı tarafından ayarlanabilen bir delik sayesinde yapar. Objektifte toplanan ve odaklanan ışık diyaframdan geçerek örtücüye ulaşır. Örtücü perde çekim sırasında önceden seçilen bir süre boyunca açık kalarak, ışığın film üzerine düşmesini sağlar.

Fotoğraf makinesini oluşturan ana birimler[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Netleştirici/Focus
  2. Diyafram
  3. Obturatör
  4. Vizör
  5. Objektif
  6. Numaratör
  7. Sarma kolu
  8. Geriye sarma kolu
  9. DSLR [Digital single-lens reflex (Sayısal Tek Mercek Yansımalı)]

Diğer sınıflamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

35 mm makineler, refleks makineleri, compact makineler, körüklü makineler, minyatür makineler, stüdyo makineleri, sualtı makineleri, polaroid makineler, otomatik ve yarı otomatik makineler, dijital makineler gibi çok değişik tipte ve özelliktedir. Film boyutuna göre ise, büyük boy fotoğraf makineleri(9 x 12, 13 x 18 cm), orta boy fotoğraf makineleri (6 x 4,5 cm, 6 x 6 cm, 6 x 7 cm, 6 x 8 cm ve 6 x 9 cm), küçük boy fotoğraf makineleri (24 x 36 mm), minyatür fotoğraf makineleri (gizli çekim için kullanılan çok küçük makinalar), Polaroid fotoğraf makineleri, dijital-sayısal fotoğraf makineleri olarak sınıflanabilir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Fotoğrafçılığın başlangıç tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Fotoğraf tarihi karanlık kutu içinde görüntü elde etmenin tarihi olduğu kadar, bu görüntüleri fotokimyasal yollarla saptamanın da tarihidir.

Fotoğrafın temelini anlamak için öncelikle görmek fiilinin nasıl gerçekleştiğini anlamak gerekmektedir. Görmenin nasıl gerçekleştiğine dair Yunan bilginler 2 görüşe sahiptiler:

1. Gözden ışınlar çıkmakta ve bu ışınlar nesneler tarafından kesilmekte idi.

2. nesnelerin temsili bir şey göze girmekte idi.

İslam alimleri kendilerine ulaşan bilgilerden yola çıkarak görme mevzusu üzerinde çalışmalar yapmış ve görmenin hakikatini ortaya koymuşlardır. İslam alimlerinden Kindî, görmenin, hacimli, üç boyutlu ve sürekli ışınlardan meydana geldiğini ifade etmiştir. Bu görüşü geliştiren İbn-i Heysem ise günümüz optik biliminin temellerinin hemen tamamının dayandığı Optik (Kitabu'l Menazir) isimli eserini te'lif ederek Optik Biliminin kurucusu olmuştur. Buna ilave olarak İbn-i Heysem, göze dioptrik bir sistem olarak yaklaşmak suretiyle kırılma geometrisini uygulamış ve bu metod ile de atmosferin yüksekliğini günümüz ölçülerinde saptamıştır. İbn-i Heysem, ışık huzmelerinin küçük delikten geçerken dağılmayarak deliğe paralel düz beyaz yüzey üzerinde baş aşağı bir görüntü oluşturduğunu açıklamıştır. Delik ne kadar küçük ise görüntü o kadar nettir. Görüntü ters düştüğü halde neden düz gördüğümüzü ise, optik sinirlerinin görüntüyü analiz eden ve tanımlayan beyinle bağlantı sağladığını izah ederek açıklamıştır. Işık kaynaklarını ve yaydıkları ışıkların niteliklerini incelemiş, kendisi ışık kaynağı olan nesnelerin ışığına birincil, ışıklandırılmış nesnelerin yaydığı ışığa da ikincil ışık adını vermiştir. Aynı zamanda ışığın doğru boyunca yayıldığını düşünerek bunun kanıtlanması için -bugünkü fotoğraf makinesinin esasını teşkil eden- karanlık oda deneyini ve gölgelerin niteliklerini dikkate alan daha başka deneyleri düzenlemiştir..[1] Bu bilgilerden yola çıkarak, fotoğrafın temelini hangi bilim adamının hangi asırda attığı ortaya çıkmaktadır: M. 10. yy, İbnü'l Heysem.

10. yüzyılda Müslüman bilgin İbn-i Heysem, gümüş nitrat'ın güneş ışığı etkisiyle karardığını bulması ve 15. yüzyılda büyük sanatçı Leonardo da Vinci'nin karanlık odada mevcut ufak bir deliğin dış dünyadaki görünümlerini aksettirmesi fotoğrafçılık tarihindeki önemli başlangıçlardır. Sanatçılar Rönesans devrinde karanlık kutuyu buldular. Böylece, ışığın girdiği ufak bir delik aracılığıyla karanlık kutunun öbür ucunda konunun ters çevrilmiş bir görüntü görebiliyordu. 18. yüzyılda karanlık kutunun bir ucuna mercek ve diğer ucuna da buzlu cam konularak görüntü kutunun dışında görülebilir hale getirildi.

Işığın kimyevi maddeler üzerindeki etkisi ve gümüş tuzlarının görüntü sapma duyarlılığı 200 yıl önceden biliniyordu. 1725 yılında, kireç ve gümüş nitrat sürülmüş bir kâğıt üzerine bir şekil konulup güneşe tutulduğunda kâğıt üzerinde bu şeklin bir görüntüsünün meydana geldiği görülmüştür. 19. yüzyılın başında kâğıt, gümüş nitrat çözeltisine batırılarak negatiflerin elde edilmesi başarıldı. Fotoğrafçılığın ilk ve esaslı gelişmesi, vernikle saydam hale getirilmiş olan kâğıt üzerindeki bir görüntünün kalay levha üzerine getirilmesidir. Daha sonra, Yuda Bitümü ile kaplanmış kalay levha üzerine düşürülen bir görüntüde güneş ışığı düşen yerlerin beyazlaştığı görülmüştür.

Niepce ile başlayan fotoğraf çalışmaları 1829'da Jacques Mande, Daugerre ile birleşip 1837'de Daugerreotype'ı ortaya koymalarıyla birden gelişim göstermeye başladı. Bu işlem gümüşle karıştırılmış bakır bir levhanın sünger tozu ve zeytinyağı ile silindikten sonra 1/16 oranında su ve nitrik asit birleşiminde yıkanıp hafif bir ateşte ısıtılmasını ve ikinci defa nitrik aside batırılmasını gerektiriyordu. Böylece hazırlanan levha iyoda batırılıp makineye yerleştiriliyor, ışık durumuna göre 5 ile 40 dakika poz veriliyordu. Elde edilen görüntü 47.5 °C ısıdaki cıvayı kapsayan bir tepsinin içine konulana kadar ortaya çıkmıyordu.

1840 yılında ışığı 16 kere fazla geçiren bir mercek kullanılarak poz süresi düşürüldü. Daugerre tipi ile elde edilen görüntü çok net olmakta ise de gümüş bakır karışımı levhanın kolayca kırılması ve bu yönden çok pahalı olması fazla gelişmesini önledi.

Aynı süreler içinde Henry Fox Talbot bir takım kimyasal maddelere batırılmış kâğıtlar üzerinde görüntü elde etmeyi başardıysa da yavaş yavaş kararması ve görüntünün net olmaması nedeniyle kolayca unutuldu. Ancak Talbot'un bu buluşu için ilk defa "FOTOĞRAF" kelimesi kullanılmıştır. Bir süre sonra da negatiflerin pozitife çevrilmesi başarılmıştır. Böylece modern fotoğrafçılığın temeli atılmıştır.

Daha sonra fotoğraf kâğıtları, yumurta akına batırılarak pürüzsüz bir yüzey elde edilmiştir. Ancak bu yöntem ayrıntıları ortaya çıkarmakta başarısız olmuştur. Yumurta akının iyotlaşması ise başarılı sonuç vermiştir. Bundan sonra ıslak levha yöntemi daha sonra da kuru levha yöntemi bulunmuştur.

Bu tarihlerde bir fotoğraf çekebilmek için ulaşılabilmiş en büyük poz süresi 1/25 saniye idi.

1888 yılında George Eastman, Kodak makinelerinde 10 poz çekebilen bromür kaplı Jelatin rulolar bulunan Kodak fotoğraf makinelerini piyasaya sürerek çok büyük aletler taşıması gereken fotoğrafçıya kolay hareket imkânı sağladı. Fotoğraf çekildikten sonra makine fabrikaya gönderiliyor ve jelatin film kâğıttan ayrıldıktan sonra bir cam üzerine yerleştiriliyor ve sonra yeniden makineye film doldurularak sahibine iade ediliyordu.

1870'te Hermann Vogel emülsiyonları muhtelif banyolara batırılarak duyarlılıklarını arttırma yolunu buldu. 1880 yılında kırmızıya karşı duyarlılığı çok sınırlı olan ortokomatik filmin yanında, pankromatik filmler ortaya çıktı. Fotoğraf 19. ve 20. asırda değişik astigmat merceklerin, selüloz asıllı filmlerin kullanılması, fotoğraf makinesi ve film sanayinde gelişmelerle günümüzdeki durumuna geldi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dünyamızda İslam Mirası 1001 İcat, Salim T S Al-Hassani, İslam Düşünce Atlası, İbnu'l Heysem md.(https://www.islamdusunceatlasi.org/detail/person345 9 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.), TDV DİA İbnu'l Heysem md.(https://islamansiklopedisi.org.tr/ibnul-heysem 9 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
  • D. Young Hugh, Roger A. Freedman. Sears ve Zemansky'nin Üniversite Fiziği. Baskı 12 Cilt 2, İstanbul: Pearson Yayınları, 2010. s.1182-1183

Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Nedir? :Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? ile ilgili Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Ne Demektir? Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Açıklaması Nedir? Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Cevabı Nedir? Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Açıklaması? :Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Gerçek mi? :Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? ile ilgili Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Hakkında? :Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? ile ilgili Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Fotoğraf makinesi nedir?, Fotoğraf makinesi anlamı nedir?, Fotoğraf makinesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
21 yaş altı millî futbol takımı, Wendy Christensen, Firuzabad şehristanı, Mantodea, Tuna Aktürk, Miranşah, İran İslam Devrimi, Gücün kötüye kullanımı, Kocaelide 1995 Türkiye genel seçimleri, Prenses, Sevginin Bağladıkları, Akademy, Kuzey İrlanda Sivil Haklar Derneği, Roberto Bellarmino, Libertas, Pyatigorsk, Batı Toroslar, ACIS, Chong (Han), Brough Sowerby, Anguti bahşı, Yasin Özcan, Fiat 2B, Großbarkau, Örf ve adet hukuku, Rio Grande do Norte, Emre Zafer Barnes, Demokratik Sosyalistler Hareketi, Yusuf Kaplan, Arber Zeneli, The Daily Mail, Bedri Gürsoy (futbolcu), Suriye Ulusal Kongresi, Otoimmün, Süreli yayın, Anadolu Efesin Avrupa kupaları performansı, Karesel genlik modülasyonu, Conny Torstensson, NGC 4565, Veda Vakti, Mehmed Rıza Paşa, Zweites Buch, I. Christopher, Jan Breydel Stadyumu, Kabaçayır, Bayburt, Nobel Vakfı, Cuma Mescidi, Papa II. Benedictus, Hauteville ailesi, Antakya Kuşatması, Mersin Kültür Merkezi, Maksiller yan kesici diş, Galata Mevlevihanesi, Süryani, 2011 Coupe de France Finali, Karl Georg Büchner, Costel Pantilimon, Yanardağı, Detveyt, Berghof, Anatole Litvak, Brütalist mimari, Erdoğan Atlıoğlu, Seventh Son of a Seventh Son (albüm), İTÜ TV, Philtrum, Maamar Mamouni, Pogradaş, Yalıçapkını, Bisan, Stophira Sunzu, Andor (dizi), İslamcı terörizm, Dor düzeni, Komiser, Gaël Bigirimana, Derekemal, 100 Grand Bar, 2021 Boğaziçi Üniversitesi protestoları, Sümer dili, Azerbaycan (anlam ayrımı), The Puppet Show, Araştırma görevlisi, Latife Hanım, Beyaz Karanfil, Drosera, Simpsonlar (22. sezon), Arthur Rackham, Renault 4, Nurri, Parre, Marko Kon, Andiberre, David Grossman, Drelsdorf, Dentin, Henry W. Kendall, Friedrich Ferdinand von Beust, Sigma2 Ursae Majoris, FC Isloch Minsk Raion,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,