Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir?

Fişek Nedir?

Fişek Nedir?, Fişek Nerededir?, Fişek Hakkında Bilgi?, Fişek Analizi? Fişek ilgili Fişek ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Fişek ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Fişek Ne Anlama Gelir Fişek Anlamı Fişek Nedir Fişek Ne Anlam Taşır Fişek Neye İşarettir Fişek Tabiri Fişek Yorumu 

Fişek Kelimesi

Lütfen Fişek Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Fişek İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Fişek Kelimesinin Anlamı? Fişek Ne Demek? ,Fişek Ne Demektir? Fişek Ne Demektir? Fişek Analizi? , Fişek Anlamı Nedir?,Fişek Ne Demektir? , Fişek Açıklaması Nedir? ,Fişek Cevabı Nedir?,Fişek Kelimesinin Anlamı?,Fişek Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Fişek Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Fişek Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Fişek Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Fişek Kelimesinin Anlamı Nedir? Fişek Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Fişek Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Fişek Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Fişek - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Fişek

Fişek Nedir? Fişek Ne demek? , Fişek Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Fişek Kelimesinin Anlamı? Fişek Ne Demek? Fişek Ne Demektir? ,Fişek Analizi? Fişek Anlamı Nedir? Fişek Ne Demektir?, Fişek Açıklaması Nedir? , Fişek Cevabı Nedir? , Fişek Kelimesinin Anlamı?






Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir?

Fişek

Vikipedi, özgür ansiklopedi
12ga bir fişeğin genel görünüşü. Kovanın şeffaf olmasından dolayı tüm fişek yapısı görülmektedir.
Bir Fişeğin genel görünüşü

Fişek, genel anlamda Türkçede yivsiz av tüfeklerinin kullandığı mühimmata denir. Fişekler yapılarından dolayı ve içerdikleri saçma/tek kurşun veya benzeri katı/gaz atılacak malzemeden dolayı kalibre ile değil gauge ile değerlendirilirler. Ancak başka parametreler de bu fişeklerin yapıları ve kullanım alanlarını etkilemektedir. Fişekler 8ga-36ga arasında çaplarda üretilseler de nadir olarak 10ga modeller de mevcuttur. En çok kullanımda olan 12ga çapı kendi içinde 70–76 mm uzunluğa sahip kovanlarda üretilmektedir. Ayrıca aynı çap fişeğin barut miktarı ve içerdiği saçma miktarı da değişmektedir.

Yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

12ga kuş saçmasıyla doldurulmuş bir fişek solda ve 12ga tek kurşun (Slug) bir fişeğin yapısı (sağda):kovan metal kısmı barut, tapa, tek kurşun, kapakçık ve çevresi kovanın plastik kısmı. tek kurşunun üzerindeki çizgiler yivli tüfeklerdeki yiv-sete benzer etki yaratmak için tasarlanmışlardır ve tek kurşunun namlu içinde hafif bir dönme hareketi yapmasına sebep olup menzilini bir miktar arttırırlar. ancak açıktır ki bu etki yivli tüfeklerdeki dönme etkisinden çok daha uzakta ve balistik değeri çok daha düşüktür.
Bir fişeğin ateşlenmesiyle birlikte namludan çıkan parçaların fotoğrafa yansısı
Fişeğin yapısı

Fişeklerin yapısı bir bütün olarak düşünüldüğünde metal kovan dipçiği, plastik kovan, kapakçık ve içeride saçma (veya daha iyi bir kavram ile atılacak kurşun bilye veya başlık), tapa, barut ve kapsülden oluşur.

Tüfeğin tetiği çekildiği anda tüfek iğnesi ileri itilir => Kapsülün çevresini kaplayan bakır alaşımı ezilir => Kapsülün içindeki detonatör'de yaratılan etki hızlı bir kimyasal tepkimeyle patlamayla sonuçlanır => kapsüldeki küçük patlama Barut (barut+TNT karışımı olan fişek barutu)nda kimyasal tepkimeyle sonuçlanır ve kapalı alanın etkisiyle sonuç patlama olacaktır. => yaratılan patlama çok yüksek basınçta sıcak gaz meydana getirir ve gaz genleşir => dışarıya çıkmaya yol arayan bu gaz önündeki tapa ve dolayısıyla onun önündeki saçma ve kapakçığı öne doğru iter, Kapakçık açılır ve saçma ile arkasındaki tapa namlunun içine itilir => saçma ve tapanın namluyu terk etmesiyle beraber bu gaz da namludan dışarı çıkar ve atış işlemi gerçekleşmiş olur. Belirtildiği gibi bir fişeğin yapısındaki en önemli özellik barut ve saçma miktarı ve ona göre de fişeğe çap ve uzunluk seçilir. genel anlamda 76 mm uzunluğundaki 12ga fişeklere magnum tabiri kullanılır zira daha fazla barut ve saçma içerirler. Barut miktarının artmasıyla birlikte patlamanın şiddeti de artacaktır ve bunun için de o patlamaya dayanacak namlu gerekir. buna göre tüfeklerin namlularında fişek yatağının özellikleri her tüfek için farklı olarak yazılır. Örneğin 76mm bir fişek yatağına sahip tüfek revaçta olan 70mm'lik fişekleri ateşleyebilmekte ancak 70mm fişek yatağına sahip tüfekler 76mm'lik fişekleri belirtilen sebepten dolayı ateşleyememekteler. Bir diğer yandan barut miktarı arttıkça patlamanın içinde gerçekleştiği metal kovan dipçiği gerekmektedir. Bu dipçikler uzunluklarına göre T'li rakamlarla bildirilirler. Buna göre metal kovan dipçik boyu:

  • T1: 8 mm
  • T2: 12 mm
  • T3: 16 mm
  • T4: 20 mm
  • T5: 25 mm

Parametreler[değiştir | kaynağı değiştir]

Anlatıldığı gibi fişekler içireklerine göre çeşitli parametrelere göre numaralandırılırlar. Bunlardan bazılar gauge ve saçma boyutundan ilave metal kovan boyu (aynı zamanda barut içeriğinin de bir göstergesi) idi. Ancak saçma içeriği de bir parametre olarak değerlendirilmektedir. Buna göre bir fişeğin içerdiği saçma miktarı kütlesine göre gr(gram) birimi ile beyan edilir (tıpkı yivli silahlardaki grain parametresi gibi). örn. 12/70 bir fişeğin anlamı fişek çapı 12ga uzunluğu ise 70mm'dir. ayrıca 12/36 ise 12ga çaptaki bir merminin 36gr kurşun içerdiği anlamına gelir.

Kuş avı için kullanılan saçma boyu (Birdshot)[değiştir | kaynağı değiştir]

Yivsiz tüfekle avlanmış 3 adet tavşan ve arkasında avcının belinde fişeklik ve içindeki fişekler. Tavşan avında en çok 1 numara saçma tercih edilir.

Kuş avında kullanılan saçmalar özellikle kuş avının genelde havada uçuş sırasında yapılmasından dolayı mümkün olan en fazla sayıda saçma ancak kuşun boyutuna göre etkili olan boyutlarda saçma ile yapılmalı. Bu tip saçmalarda tüm yivsiz av tüfeklerinin geleneğindeki gibi saçma numarası küçüldükçe saçma büyür.

Av Kurşun/Tungsten Steel
Sülün 4-6 2-3[1]
Hindi 4-6 2-3
Kumru, Bıldırcın, 7½-8
Tavşan 6-7½
Sincap 6
Kaz BB-2 TT-1
Ördek 4-6 2-4
büyük ördek 2-4 BB-2

Şevrotin (Buckshot)[değiştir | kaynağı değiştir]

Benelli M4 Super 90 (M1014) Cibuti'de bir askerin elinde ateş ederken. Silah ile ateşlenip fırlatılan kovanlar şevrotin fişeklere aittir. Görüldüğü gibi genel olarak askeri amaçlarda kullanılan av tüfeklerinin yapısı bir miktar av amaçlı olanlardan farklı ve katlanabilir kundak ve tabanca kabzasına sahiptir. Türkiye'de yürürlükte olan yönetmelik gereği av tüfeklerinde katlanabilir kabzanın sivil kullanımı yasaktır.
Domdom veya Dokuzlu; yani "00" saçmayla yapılmış fişek. Dikkat edildiğinde fişeğin içinde dokuz adet saçma seçilebilmektedir.

Fişeğin içindeki saçmaların büyük seçilerek yapılan fişeğe denir. Türkiye'de en çok kullanılan şevrotin saçma numarası "00"'dır (ve bu numaraya halk arasında "Domdom" denir). Bu tip saçmalarda numara küçüldükçe saçma büyür. Bu tip fişekler avcılıkta büyükbaş hayvanlar (Türkiye için en sık Domuz avı) ve bir diğer yandan da ordularda özellikle şehir savaşlarında (yakın mesafelerde etkinlikleri yivlilere göre daha iyi olmasından dolayı) kullanılan av tüfeklerinde (en çok pompalı modeli kullanılsa da yarı-otomatik ve kombine versiyonlar da kullanımda) askeri fişekler olarak kullanılırlar.

"00" saçmasına sahip şevrotinler halk arasında "Domdom" ve "dokuzlu" olarak bilinirler zira içlerinde genelde yapılan modeliyle 9 adet 00 saçma bulunur. Bu tip fişekler özellikle büyük baş hayvanların yakın mesafeden avları için çok uygun bir yapı oluştururlar ancak birçok ülke bu av modelini yasaklamış durumdadır. Aynı "00" boyu saçma sert plastikten yapılıp aynı fişek yapısının içine konulduğunda polis ve kolluk kuvvetlerinin en çok tercih ettiği isyan bastırma fişeği haline gelmektedir. Bu tip fişekler hem silahın çalışma hızını yüksek tutmakta hem de istenilen etkiyi yaratmaktadır. Ancak tabiidir ki öldürmeyen bir fişek av için kullanılmamaktadır.

Size Nominal boyut Saçma/oz
TriBall (12 Ga.) .60" (15.24 mm) 3/4 saçma başına ons
0000 ("Dört-Sıfır") .38" (9.7 mm) 5
000 ("Üç-Sıfır") .36" (9.1 mm) 6
00 ("İki-Sıfır") .33" (8.4 mm) 8
0 ("Sıfır") .32" (8.1 mm) 9
1 .30" (7.6 mm) 10
2 .27" (6.9 mm) 15
3 .25" (6.4 mm) 18
4 .24" (6 mm) 21

Tek Kurşun (Shotgun slug)[değiştir | kaynağı değiştir]

12ga bir fişeğin içinde tek kurşun yapısı. tek kurşunlar genellikle tapaya takılarak iskandil yapısında üretilmekteler. yani tapa ve kurşun birbirine yapışık şekilde bulunurlar.

Tek kurşun özellikle büyük baş hayvanların avında kullanılan bir fişek yapısıdır. İlk tek kurşun, Mauserin ünlü G98 ve KAR98Kin 7.92x57mm Mauser mermilerinin tasarımcısı olan Alman Wilhelm Brenneke tarafından 1898'de dizayn edildi ve o günden bu yana kullanımdadır. Bu tip fişeklerle avcılık iyi düzeyde nişancılığa gereksinim duymaktadır zira bu kurşunlar yivsiz bir namludan ateşlendikleri ve dolayısıyla düşük menzil ve yüksek kurşun düşüşü ve hedeften sapma oranından dolayı yivli namlulardan atılan mermilerin aksine kötü bir balistik seyir ile (Balistik katsayısı: 0.02-0.04) hedefe doğru ilerlemekteler. 36ga (.410) yivsiz av tüfeklerinde kullanılan fişeklerin küçük yapılarından dolayı kullanılan başlıca fişekleri bu yapıda üretilmekteler. Tek kurşun fişekler seçtikleri kurbanlarına verdikleri hasar, balistik performanslarından dolayı yakın mesafede çok ağır olmaktadır.

Tek kurşunların üzerinde genellikle yiv-sete benzer oyuklar açılmaktadır. Bu oyuklar ateşleme esnasında yivsiz namluyla temasa geçen kurşunun hafif bir dönme hareketi yapmasına ve dolayısıyla balistik performansın, atış dikkatinin ve dolayısıyla menzilin bir miktar artmasına sebep olmaktadır ancak kuşkusuzdur ki bu olay yivli namlulardan çok daha uzakta bir yerde kategorize edilmesi gerekmektedir.

Tek kurşunların en önemli özelliklerinden biri de slug veya şoksuz namludan yani tamamıyla silindir yapısında düz namludan ateş edilmelerinin gerekli olmasıdır. Bu olay şoklu namlulardan tek kurşunun ateşlenmesinin mümkün olmadığı anlamına gelmemekte ancak bunun gibi bir olayın gerçekleştiği durumda bir taraftan silahın aşınmaya maruz kalması durumu söz konusua olabilmekte hem de kurşunun balistik seyri değişip dikkati ciddi derecede azalmaktadır.

Polis, kolluk kuvvetleri ve nefsi müdafaada kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Şevrotine benzer bir yapıyla büyük saçmalardan oluşan fişek yapısına rağmen saçmaların metalden değil de sert plastik veya benzeri daha hafif malzemeden yapılmasından dolayı öldürücülüğü azaltılmış bir fişek türü. Özellikle isyanları bastırma amaçlı olarak Polis çevik kuvveti tarafından kullanılır.

Polis ve kolluk kuvvetleri isyanlara karşı silah kullanmamak için kullandıkları fişekler, saçmalarının büyük ancak metalden değil de sert plastiklerden yapılmasından dolayı öldürücülüğü azaltılmış bir yapı halini almıştır. Söz konusu fişeklerle yakın atışlarda doğacak sonuç normal fişeklerle fazla fark arz etmemektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ After bagging 300 birds, researchers declare that No. 2 is best steel shot size for roosters 21 Kasım 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. by Craig Bihrle. Reprinted with permission.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Shotgun shells ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur


Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Nedir? :Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? ile ilgili Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Ne Demektir? Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Açıklaması Nedir? Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Cevabı Nedir? Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Açıklaması? :Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Gerçek mi? :Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? ile ilgili Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Hakkında? :Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? ile ilgili Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? burada bulabilirsiniz. Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Fişek nedir?, Fişek anlamı nedir?, Fişek ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Jerome Karle, Pilosella solacolui, Orhan Peker, Yiğit Gökoğlan, Theodore Roosevelt ulusal parkı, 1986 Afrika Uluslar Kupası, Google Play, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Vitellius, 2021 Philadelphia Eagles sezonu, Kaja Kallas, Blind Date, São Lourenço de Ribapinhão, Morgan Woodward, Oyun kuramı, Uluslararası Otomatik Kontrol Federasyonu, Metrik ton, NGC 1591, Yeni Aşkım, Mary Ellen Trainor, Zeynep Çamcı, Random access memory, Dmitriy Rıbolovlev, Phalcon, Eşlenik, Muhabir, GFDL, Silahdar Damad Ali Paşa, Üçüncü cuneiform kemik, Elbise askısı, Alfred William Alcock, Equus asinus, DeAndre Jordan, Jeison Murillo, 21. yüzyıl depremlerinin listeleri, C.D. Santa Clara, Greg Kinnear, Slovakya, Víctor Claver, 2011 Pakistan dang humması salgını, Cehmiyye, Smiley, 2019 Paris–Roubaix, Mycoplasma orale, Harold Russell, Eğil, Never Alone, Birleşik Krallık ülkeleri, I Girasoli, Yıldırım Akbulut, César Award for Best Actress, Surinam Futbol Federasyonu, Comme on saime, Phylloscopus ricketti, Coggiola, Magirus, Ömer Fikret Belbez, Agnès Jaoui, Kosova ekonomisi, Gerónimo Rulli, James Agee, Otoyol 32, Türkiye millî futbol takımı maçları listesi, Melk, Atlantik kambur yunusu, Ahmad Elrich, Pilosella dichotoma, Kan gazı analizi, Paenarthrobacter ureafaciens, Natalya Gonçarova, Koloneia (thema), Iolu Abil, Dövüş Kulübü, Beşocak, Seyhan, Trajikomedi, Carsten Jancker, Charleroi, Deneysel şiir, Uluğçat İlçesi, Andrea del Verrocchio, Grant Wood, MTV Hits (UK Ireland), Aksarayda 1991 Türkiye genel seçimleri, Big Week, Dream (çikolata), Teófilo Braga, Değirmisaz Tren İstasyonu, Alexander Pushkin, Besim Üstünel, Deltacoronavirus, Coração de Jesus (Lizbon), Auftrag Deutsches Reich, Pilosella scouleri, Tavşancılspor, Türkmen Türkçesi, Sebt Günü, Cilo Dağı, Budala, Kalkaneus, Ruanda Futbol Federasyonu,
Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?,