Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir?

Farslaşmış toplum Nedir?

Farslaşmış toplum Nedir?, Farslaşmış toplum Nerededir?, Farslaşmış toplum Hakkında Bilgi?, Farslaşmış toplum Analizi? Farslaşmış toplum ilgili Farslaşmış toplum ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Farslaşmış toplum ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Farslaşmış toplum Ne Anlama Gelir Farslaşmış toplum Anlamı Farslaşmış toplum Nedir Farslaşmış toplum Ne Anlam Taşır Farslaşmış toplum Neye İşarettir Farslaşmış toplum Tabiri Farslaşmış toplum Yorumu 

Farslaşmış toplum Kelimesi

Lütfen Farslaşmış toplum Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Farslaşmış toplum İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Farslaşmış toplum Kelimesinin Anlamı? Farslaşmış toplum Ne Demek? ,Farslaşmış toplum Ne Demektir? Farslaşmış toplum Ne Demektir? Farslaşmış toplum Analizi? , Farslaşmış toplum Anlamı Nedir?,Farslaşmış toplum Ne Demektir? , Farslaşmış toplum Açıklaması Nedir? ,Farslaşmış toplum Cevabı Nedir?,Farslaşmış toplum Kelimesinin Anlamı?,Farslaşmış toplum Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Farslaşmış toplum Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Farslaşmış toplum Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Farslaşmış toplum Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Farslaşmış toplum Kelimesinin Anlamı Nedir? Farslaşmış toplum Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Farslaşmış toplum Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Farslaşmış toplum Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Farslaşmış toplum - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Farslaşmış toplum

Farslaşmış toplum Nedir? Farslaşmış toplum Ne demek? , Farslaşmış toplum Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Farslaşmış toplum Kelimesinin Anlamı? Farslaşmış toplum Ne Demek? Farslaşmış toplum Ne Demektir? ,Farslaşmış toplum Analizi? Farslaşmış toplum Anlamı Nedir? Farslaşmış toplum Ne Demektir?, Farslaşmış toplum Açıklaması Nedir? , Farslaşmış toplum Cevabı Nedir? , Farslaşmış toplum Kelimesinin Anlamı?






Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir?

Farslaşmış toplum

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Farslaşmış toplum, Fars diline, kültürüne, edebiyatına, sanatına, kimliğine dayanan veya fazlasıyla bu unsurlardan etkilenmiş toplumdur.

"Persianate" terimi, Marshall Hodgson'a ithaf edilen yeni bir kelime. 1974 yılında yayınlanan İslamiyetin Teşebbüsü: Orta Çağlarda İslam'ın genişlemesi adlı kitabında şöyle tanımladı: "Fars'ın yükselişi salt edebi sonuçlar doğurdu: İslam dünyasında yeni bir genel kültürel yönelime hizmet etti. Daha sonra Müslümanlar arasında ortaya çıkan, yüksek yerel kültür dilleri başlıca edebi esin kaynaklarından dolayı Farsça'ya tamamen veya kısmen de olsa bağlı kaldı. Farsça veya Persçe esinini yansıtan bütün bu kültürel gelenekleri, Farsileşmiş olarak genişletebiliriz."

Dolayısıyla bu terim yalnızca etnik Persleri değil, etnik olarak Fars ya da İranlı olmasa da dilsel, materyal ya da sanatsal kültürel faaliyetleri Farslaşmış kültürden etkilenen ya da Farsileşmiş kültüre dayanan toplulukları kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

19. yüzyıl öncesi Pers kültüründen etkilenmiş toplum örnekleri; Selçuklular, Timurlular, Babürlüler ve Osmanlı hanedanlıkları ve Karmatilerdir.

"Persleşmek" çok ırklı bir kültür kategorisidir, ancak zaman zaman ırk kökenli bir dini kategori olarak da görülür.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Persleşmiş kültür yaklaşık on dört asırdır gelişmiştir. Bu, İran ve İslam kültürlerinin bir karışımıydı ve sonunda Büyük İran, Küçük Asya ve Güney Asya'nın yönetici ve elit sınıflarının hâkim kültürü haline geldi.

7. ve 8. yüzyılda Büyük İran halkları İslam kuvvetleri tarafından istila edildiğinde, İran egemenliğinde olanlardan daha büyük olan bir imparatorluğun parçası oldular. İslam fethi, eski Bizans topraklarında dil ve kültürün Araplaşmasına yol açarken, bu Pers'te gerçekleşmedi. Daha çok, orada gelişen yeni İslam kültürü, bölgedeki İslam öncesi Fars geleneklerine ve Arap istilacılar tarafından bölgede tanıtılan İslami geleneklere dayanıyordu.

Özellikle seçkin sınıflar arasında Persleşmiş kültür, batı, orta ve güney Asya'daki Müslüman topraklara yayılmış olmasına rağmen, bu geniş bölgenin nüfusu çatışan (mezhepsel, yerel, kabile ve etnik) gruplara sahipti ve çok farklı diller konuşuyorlardı. Persleşmiş kültürün uzak şehirlerinde akranları ile Anadolu'dan Hindistan'a olan ilişkilerini sürdüren şairler, sanatçılar, mimarlar, esnaflar, hukukçular ve akademisyenler tarafından bu yayılmıştır.

Kökeni[değiştir | kaynağı değiştir]

Arap Müslümanlar'ın İran'ı fethetmesinden sonra, İslamiyet öncesi İran'ın dili olan Pehlevi, halifeliğin doğu topraklarında bir yönetim aracı olarak ikinci İslam yüzyılında (8. yüzyıl) yaygın biçimde kullanılmaya devam edildi. Kamusal meselelerin İslamlaştırılmasına rağmen, İranlılar İslamiyet öncesi görüşlerini ve yaşam biçimlerini İslam'ın taleplerine uyacak şekilde ayarlamışlardır.

Abbasi döneminde, sermaye bir zamanlar Sasani İmparatorluğu'nun bir parçası olan ve hala İran'ın kültürel alanının bir parçası olarak kabul edilen Suriye'den Irak'a geçti. Pers kültürü ve Pers Barmakid sadrazamlarının gelenekleri yönetici seçkinlerin tarzı haline geldi. Politik olarak, Abbasiler yakında İran üzerindeki kontrollerini kaybetmeye başladı. Halife tarafından atanmasına rağmen Horasan Valisi Tahiridler etkili bir şekilde bağımsızdı. Sistan'dan gelen İranlı Saffaridler doğu topraklarından kurtulduklarında sırasıyla Batı İran, Mazandaran ve kuzeydoğudaki Buyyids, Ziyaridler ve Samanidler bağımsızlıklarını ilan ettiler.

Doğu bölgelerinin Bağdat'tan ayrılması, batı, orta ve güney Asya'da egemenleşen ve İslam dünyasındaki yeniliklerin kaynağı olan farklı bir Farsça kültürde ifade edildi. Farsileşmiş kültür, Yeni Farsça dilin bir yönetim ve entelektüel söyleme aracı olarak, İranlı Türklerin askeri kontrol altına alması, Arap olmayan ulusun yeni politik önemi ve ulema gelişimi Bileşik İslam toplumu olarak işaretlendi.

Osmanlılar[değiştir | kaynağı değiştir]

14. yüzyılın başında Osmanlılar, Anadolu'da egemenlik kazandı. Osmanlılar Fars edebiyatını beş buçuk yüzyıl için desteklemişler ve özellikle 16. yüzyılda çok sayıda yazar ve sanatçıyı bu alana çekmişlerdir. Osmanlı sarayında en ünlü Fars şairlerinden biri, aynı zamanda ressam ve tarihçi olan Fethullah Arifi Çelebi, kendisi aynı zamanda Kanuni Sultan Süleyman'ın bir biyografisi olan Süleymanname'nin de yazarıydı. Osmanlı padişahı Süleyman, bir divanını Farsça olarak yazdı.[kaynak belirtilmeli]

Ziya Gökalp Türkçülüğün Esasları adlı eserinde Osmanlı medeniyetini Türk, Arap, Fars ve son dönemde Batı medeniyetinin bir karışımı olarak yorumlayarak bunun uyumlu bir süreç olmadığını belirtti.[1]

Güney Asya'nın Farsileşmiş kültürü[değiştir | kaynağı değiştir]

Farsça şiir (Sufi şiiri)[değiştir | kaynağı değiştir]

1551 tarihli Jami'nin Gül Bahçesinden illüstrasyon. Pers şiirini ve Fars minyatürünü bir araya getiren görüntü, birçok Farsça edebiyat eserinin normudur.

12. yüzyıldan itibaren, Farsça lirik şiirleri önceki eserlerde bulunmayan bir maneviyat ve adanmışlık derinliği ile zenginleştirildi. Bu gelişme, mistik tecrübenin yaygınlaşmasına bağlıydı. Tasavvuf bütün Müslüman ülkelerde gelişti, fakat edebi ifadesi İran kültürel etki alanı içinde bulunan ülkelerde ilk olma özelliğini taşıyordu. Resmi İslam teolojisinin ve yasasının katılığına karşı bir karşıtlık olarak, mistisizm ilahi yaklaşıma sadece ritüeller ve gözlem yoluyla değil, bağlılık ve sevgi eylemleri aracılığıyla yaklaşmaya çalıştı. Sufilerin dini düşüncelerinin odak noktası Tanrı sevgisiydi. Ünlü 11. yüzyıl Tasavvuf Mehnası olan Ebu Said, kendi manevi isteklerini ifade etmek için kendi aşk dörtlüklerini sık sık kullanmış ve Attar ve Irak gibi mistik şairler ile mistisizm meşru, hatta şık bir konu haline gelmiştir Farsileşmiş toplumlar arasında. Dahası, Sufi emir ve merkezleri (Khaneghah) Fars toplumlarına yayılmış olduğu için, İran mistik şiirsel düşüncesi, giderek ortak kültürün bir parçası haline geldi ve tasavvuf deneyimlerini paylaşmayan şairler bile eserlerinde mistik fikirleri ve imgeleri ifade etmeye cesaret etti.

Pers resimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Farsça müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

Nevruz ve Chaharshanbe-Suri'nin İran kutlamaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sonuç[değiştir | kaynağı değiştir]

1500'den sonra, İran kültürü, güçlü İslam öncesi ve Şii İslam kültürünün araya girmesiyle kendi özelliklerini geliştirdi. İran'ın Güney Irak'la olan eski kültürel ilişkisi (Sümer / Babil), Mezopotamya'nın Osmanlı yönetimine geçmesine rağmen sürdü. Kafkasya'nın bir bölümünde görülen eski kültürel, genetik ve tarihsel ilişki, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Kuzey Kafkasya'da günümüze kadar sürer. Doğu Akdeniz'in, Anadolu, Suriye ve Mısır'daki halk kültürü biraz bağımsız olarak gelişti; Hindistan, Babürler tarafından bir zamanlar himaye edilen Hint-Fars kültürünün az ya da hiç kalanı olmaksızın canlı ve tamamen farklı bir Güney Asya stili geliştirdi. Osmanlı Türkiyesi farklı gelişti ve Türk milliyetçiliği Türkiye'nin oluşumundan bu yana gelişti.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Gökalp, Ziya. Türkçülüğün Esasları. İstanbul: Varlık Yayınları. s. 37. 

Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Nedir? :Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? ile ilgili Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Ne Demektir? Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Açıklaması Nedir? Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Cevabı Nedir? Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Açıklaması? :Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Gerçek mi? :Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? ile ilgili Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Hakkında? :Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? ile ilgili Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? burada bulabilirsiniz. Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Farslaşmış toplum nedir?, Farslaşmış toplum anlamı nedir?, Farslaşmış toplum ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Tavukkarası, The Witchfinders, Apogoninae, Aspera Hiems Symfonia, Lezgiler, 45. doğu meridyeni, İçkerya Çeçen Cumhuriyeti, II. Körfez Savaşı, Hollandadaki Türkler, Cream (müzik grubu), Sosyal çevre, Cyclopaedia, Kardeşler, Bünyan, Cilavegna, Evrensel Çocuk Günü, Carrega Ligure, Stig Anderson, Suzanne von Borsody, Ramin Matin, Tabiiyetçilik, Karaciğer fonksiyon testleri, Antioheia tu Kragu, Beyşehir Höyük C, 13 Sins, Garipçe, Sarıyer, Tzinobani Kilisesi, Adama Ba, Juviles, Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanı, Avustralya Aborijinleri, Leck, Bismil Tren İstasyonu, Erdem Bayazıt, Derebucak Çamlık Mağaraları Millî Parkı, Cinsel taciz, NGC 1532, Sivas 93, Akile Salih İsa, Moe (argo), Andrija Majdevac, Stargate Universe tarafından alınan ödüller ve adaylıklar listesi, Yekaterina Ryazanova, Aratta, Ali Afif, Prefabrikasyon, Plankton, Mehmet Çakır, Erol Özyiğit, Kaşbaşı, Bartın, 2018 Lyon Açık, Pleosporaceae, İran Hunları, Michael Orozco, Antalya Altın Portakal Film Festivali Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen Ödülü, Aratos, 1963 Football League Cup Finali, Havlama, Calosoma strandi, Norman Fucking Rockwell, Tamburi Cemil Bey, Yehu, FC Brașov, İ386, Jean Daniélou, Herodotos, Giuseppe Verdi Operaları Listesi, Ağırlık, Illecebrum, Laz Emin Efendi, Honeymoon (Lana Del Rey albümü), Manisaspor, Drassyllus aprilinus, Golden Gate Köprüsü, Bingölde 2019 Türkiye yerel seçimleri, Doctor Octopus, Doğan Grubu, Biçim değiştirme, Zapatista, Tuna Deltası, Hart Crane, Hulusi Fuad Tugay, Evarcha aposto, Aiden Ford, Kemani Serkis Efendi, Maya el yazmaları, Ocre, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (film), Federal Aviation Administration, Antalya Film Forum, Yıldız Tilbe 2015, Araptepe Höyüğü, Desognaphosa, Euro D, Argavlı, Kara Kedi (albüm), Münster (Westfalen), Aster pseudosimplex, Beverly Hills Ninja, Alopecurus vaginatus, Daniel Xuereb,
Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?,