Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir?

Enterferans Nedir?

Enterferans Nedir?, Enterferans Nerededir?, Enterferans Hakkında Bilgi?, Enterferans Analizi? Enterferans ilgili Enterferans ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Enterferans ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Enterferans Ne Anlama Gelir Enterferans Anlamı Enterferans Nedir Enterferans Ne Anlam Taşır Enterferans Neye İşarettir Enterferans Tabiri Enterferans Yorumu 

Enterferans Kelimesi

Lütfen Enterferans Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Enterferans İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Enterferans Kelimesinin Anlamı? Enterferans Ne Demek? ,Enterferans Ne Demektir? Enterferans Ne Demektir? Enterferans Analizi? , Enterferans Anlamı Nedir?,Enterferans Ne Demektir? , Enterferans Açıklaması Nedir? ,Enterferans Cevabı Nedir?,Enterferans Kelimesinin Anlamı?,Enterferans Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Enterferans Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Enterferans Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Enterferans Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Enterferans Kelimesinin Anlamı Nedir? Enterferans Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Enterferans Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Enterferans Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Enterferans - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Enterferans

Enterferans Nedir? Enterferans Ne demek? , Enterferans Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Enterferans Kelimesinin Anlamı? Enterferans Ne Demek? Enterferans Ne Demektir? ,Enterferans Analizi? Enterferans Anlamı Nedir? Enterferans Ne Demektir?, Enterferans Açıklaması Nedir? , Enterferans Cevabı Nedir? , Enterferans Kelimesinin Anlamı?






Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir?

Enterferans

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Enterferans ya da girişim, istatistikten genetiğe kadar çeşitli alanlarda kullanılan bir terimdir. Ancak terimin en yaygın kullanılışı iletişim teknolojisindedir. Bu sebeple, burada terimin iletişim teknolojisindeki anlamı üzerinde durulacaktır. İletişimde enterferans iletilmek istenen bilginin yanı sıra farklı bilgilerin de alıcıya ulaşması halidir.

Enterferans türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

İletişimde iletilmek istenen sinyalin yanı sıra istenmeyen başka ürünlerin de iletilmesi iki sebepten oluşabilir. Ya sinyalin kendisi bozulmuş ve istenmeyen ürünler üretmiştir ya da ikinci bir sinyal karışım yapmıştır. Sinyalin başka bir sinyal olmaksızın bozulması iletişim teknolojisinde parazit ve distorsiyon olarak bilinmektedir. Gürültü çoğu kez doğal olaylardan, endüstriden ya da madde özelliklerinden ileri gelir. Distorsiyon ise, doğrusal olmayan devrelerin tek frekanslı bir sinyalin karakteristiğinde yol açtığı bozukluktur.

Buna karşılık iletişim veya yayın amaçlı birden fazla sinyalin birbirlerini etkilemeleri olayı enterferanstır. Enterferansta bir sinyal bir başka sinyal tarafından bozulur. Ama çoğu kez sebep, doğrusal olmayan devrelerdir. İletişim devrelerinin bir bölümü doğrusal değildir. Hatta doğrusal olması istenen yükselteç gibi devreler bile, tamamen doğrusal değildir. Bu sebepten, enterferans bütün iletişim devrelerinin ortak sorunudur.

Verici ve alıcı arasındaki iletimi bozmak amacıyla yapılan müdahaleler kasti enterferanstır. Kasti olmayan enterferans türleri ise; kanal içi taşıyıcılar arası enterferans, komşu kanallar arası enterferans, taşıyıcı harmonik enterferans ve ortak kanal enterferansı gibi adlarla bilinir.

Kanal içi taşıyıcılar arası enterferans[değiştir | kaynağı değiştir]

İletişim devrelerinde genellikle aynı anda birden fazla bilgi sinyali vardır. Mesela stereofonik radyo yayınında iki ses sinyali, televizyon yayınında ses ve görüntü sinyali vb. doğrusal olmayan devreler bu gibi sinyallerden yararlanarak, farklı frekansta üçüncü bir sinyal üretirler. Buna enterferans ürünü denilir. Bu üçüncü sinyalin frekansı kanal içindeki bilgi sinyalleri frekanslarının toplamı veya farkıdır. Bu üçüncü sinyal de, iki bilgi sinyali gibi alıcıya ulaşır ve alıcı tarafından üçüncü bir bilgi sinyali olarak değerlendirilir. Sonuç alışın bozulmasıdır. Mesela, bazı televizyon yayınlarında beyaz renkli sahnelerde sesin 50 Hz lik bir gürültü ile bozulması bu tür enterferansa örnektir. (Televizyon yayıncılığındaki geçmeli tarama yöntemi kullanılır ve alan frekansı 50 Hz dir.) Çözüm olarak, stüdyo veya vericilerde görüntü sinyal düzeyi düşürülür.

Kanallar arası enterferans da kanal içi enterferans gibidir. Bir kanal içinde oluşan enterferans ürününün frekansı kanal bandı dışına çıkarsa enterferans ürünü meydana geldiği kanalı değil, komşu kanalı etkiler. Mesela, bazen televizyon yayınında komşu kanal görüntüsü izlenen kanal görüntüsü altında fark edilebilir. Çözüm olarak, her bölgede kanal tahsis planlaması yapılırken iki kanal arasında iki boş kanal olmasına dikkat edilir.

Kanallar arası enterferansın özel bir türü de komşu kanal bantlarının iç içe girmesidir. Frekans modülasyonunda, radyo frekans bandının kanal genişliği kuramsal olarak sonsuzdur. Planlamada kullanılan Carson kuralı kesin bant genişliğini vermez. Bu sebepten, yayın yapan her verici komşu kanallara bir ölçüde girer. Çözüm olarak, kanal planlamasında yayıncılara farklı taşıyıcı frekansları tahsis edilir ve yayın sırasında modülasyon oranı (frekans sapması) belli bir değerin altında tutulur.

Taşıyıcı harmoniği enterferansı[değiştir | kaynağı değiştir]

Her yayında radyo frekans taşıyıcısı vardır. Doğrusal olmayan devrelerden geçerken, bu taşıyıcının harmonikleri ürer. Taşıyıcı harmonikleri çok daha yüksek frekanslarda olduğu için bu tür enterferanslarda etkilenen yayın komşu kanaldaki yayın değil, çok daha yüksek frekanslı bir yayındır.

Ortak kanal enterferansı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ortak kanal enterferansı aynı taşıyıcı frekansı kullanan birden fazla vericinin yol açtığı enterferanstır. Normal koşullarda, bir bölgede yayın yapan her yayıncının ayrı frekans kullanması gerekir. Ancak bazen planlama hatası, bazen hava koşullarının yayın alanını genişletmesi vb. sebeplerle alıcı aynı frekansı kullanan iki vericiden aynı anda yayın alabilir. Bu durumda alıcıların sadece yayınlardan birini almak için alıcı anteni ayarlanmaları gerekir. Bu tür enterferansın çok sık rastlanan bir örneği kablo ve antenden yayın alan televizyon alıcılarında görülür. Kablo ve antenden gelen farklı yayınlara ait sinyaller aynı frekansta oldukları için birbirlerini etkileyebilirler. Sık rastlanan bir başka şikayet ise orta dalga radyo yayınında yayın erişim uzaklığının arttığı akşam saatlerinde aynı radyo frekansı kullanan iki istasyon yayınının aynı anda izlenmesidir.

Bu tür enterferans yayıncılığın yanı sıra telefon iletişiminde de önemli bir sorundur. Bu tür enterferansa, Türkiye'de telefonculukta genellikle Fransızca kökenli diyafoni (diaphonie) adı verilmektedir. (İngilizce cross talk)

Örnek[değiştir | kaynağı değiştir]

B/G sistemi televizyon yayınında 23. kanaldaki olası enterferans kaynakları şu şekilde bulunur:

Bu kanalda kanal bandı 486-493 MHz arasındadır. Ana taşıyıcı da denilen görüntü taşıyıcısı 487.25 MHz dedir. Görüntü taşıyıcısına göre ses taşıyıcısı 5.5 MHz de, PAL renk taşıyıcısı ise 4.43 MHz dedir.

a. Kanal içi enterferans: Doğrusal olmayan devreler ses ve renk taşıyıcılarından yararlanarak, üçüncü bir sinyal üretirler. Bu enrterferans ürününün frekansı (Görüntü taşıyıcısına göre) 5.5-4.43 = 1.07 MHz dedir. Alıcı bu ürünü görüntü sinyalinin bir bileşini olarak algılar.

b. Kanallar arası enterferans : 23.kanalda ses taşıyıcısı ile görüntü arasındaki fark görüntü taşıyıcısı modüle ederek 5.5 MHz ara ile entermodülasyon ürünleri üretir (En güçlüleri 476.25 – 481.75 – 498.25 – 503.75 MHz.). Ancak bu ürünlerden hiçbiri 23.kanal içine düşmez (Birinci ürün 21., ikinci ürün 22., üçüncü ürün 24. ve dördüncü ürün de 25.kanal içindedir.). Bir başka deyişle 23. kanal iki alt ve iki üst olmak üzere dört komşu kanalı etkilemiştir.

c. Taşıyıcı harmoniği: 487.5 MHz nin ikinci harmoniği 975 MHz dedir. B/G sisteminde bu frekans bölgesinde herhangi bir kanal yoksa da, bu frekans uydu alıcılarının ara frekans bölgesini etkileyebilir.

Verici çıkış filtreleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yayıncılıkta genellikle verici çıkışında bir elektronik filtre yer alır. Bu filtrenin görevi kanal dışına taşan (gerek kanallar arası entermodülasyon ürünü, gerekse taşıyıcı harmoniği) sinyalleri bastırmaktır. Ayrıca ortak taşıyıcılı televizyon vericilerinde kapan filtre (notch) adında dar bantlı bant söndüren filtreler de vardır. Bu filtreler ses taşıyıcı frekansının 5.5 ve 11 MHz üstüne ve görüntü taşıyıcı frekansının 5.5 ve 11 MHz altına ayarlanmıştır.


Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Nedir? :Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? ile ilgili Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Ne Demektir? Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Açıklaması Nedir? Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Cevabı Nedir? Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Açıklaması? :Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Gerçek mi? :Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? ile ilgili Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Hakkında? :Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? ile ilgili Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? burada bulabilirsiniz. Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Enterferans nedir?, Enterferans anlamı nedir?, Enterferans ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Vittorio Emanuele II Abidesi, Villablanca, Çörten, Kilis, Ateşli silah, Almanya, Emir subayı, Lost, Ozan İpek, Maritz İsyanı, Terebellida, Apollo programı, John Cocke, Aşkale, Munster, Romanizasyonu, Münster, Manasarovar Gölü, Tahran, Elle (dergi), Ukrayna futbolunda lig sistemi, I Am Sam, Paul Hausser, Tооruktug dоlgаy tаñdım, Nissan Primastar, Kadın düşmanlığı, Bursaspor teknik direktörleri listesi, IV. Ptolemaios Filopater, Mehmet Ali Karaca, Moda, Hüsnü Kürkçü, 1930 fifa dünya kupası, 1930 FIFA Dünya Kupası, Ersel Uzgur, Limoges CSP, Deneysel şiir, Aşıkzülali, Gwendolyn Brooks, Maria ile Mustafa, Akatlar Kültür Merkezi, Bulbophyllum proudlockii, Hidrolik güç, Chalford, Asya, Tristan da Cunha, Müzayede, Basın özgürlüğü, Avrupa, San Giovanni in Croce, Banja Luka, Tekne türleri listesi, Tanzanya, Luka Milivojević, Ebu Seyyaf, Muscogee County, Georgia, Mihály Károlyi, Piper piedecuestanum, Blink 182, Afganistan, Yapı malzemeleri listesi, Wirecard, Karakaya, Altınekin, Shinty, Arzu Karabulut, 23 Mart, Hristiyan mezhepleri, Patrick Mboma, Ninanajna, Moskova Pedagoji Devlet Üniversitesi, Türkiyedeki bitki taksonları listesi, Askerî tarih, Werner Mölders, Safaiye, Azerbaycanlılar, Israrlı takip, Azerbaycan futbol stadyumları listesi, Liberter sosyalizm, Papendrecht, Volvo Trucks, Philodromus droseroides, Yoğurt, Rutenler, Tingrith, Kazakistan, Fikret Özden Boztepe, Mobil vinç, 13 Egeria, New Brunswick, Adil Rami, Kuzey Kore, Francisco Ferrer, Ward Cunningham, Marche, Viyana Beyannamesi ve Eylem Programı, Mesnevi, Bing Web Yönetim Araçları, Nahas Angula, Ceratinella, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, Bohemya hükümdarları listesi, YouTube Red,
Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?,