Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir?

Duyunu Umumiye Nedir?

Duyunu Umumiye Nedir?, Duyunu Umumiye Nerededir?, Duyunu Umumiye Hakkında Bilgi?, Duyunu Umumiye Analizi? Duyunu Umumiye ilgili Duyunu Umumiye ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Duyunu Umumiye ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Duyunu Umumiye Ne Anlama Gelir Duyunu Umumiye Anlamı Duyunu Umumiye Nedir Duyunu Umumiye Ne Anlam Taşır Duyunu Umumiye Neye İşarettir Duyunu Umumiye Tabiri Duyunu Umumiye Yorumu 

Duyunu Umumiye Kelimesi

Lütfen Duyunu Umumiye Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Duyunu Umumiye İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Duyunu Umumiye Kelimesinin Anlamı? Duyunu Umumiye Ne Demek? ,Duyunu Umumiye Ne Demektir? Duyunu Umumiye Ne Demektir? Duyunu Umumiye Analizi? , Duyunu Umumiye Anlamı Nedir?,Duyunu Umumiye Ne Demektir? , Duyunu Umumiye Açıklaması Nedir? ,Duyunu Umumiye Cevabı Nedir?,Duyunu Umumiye Kelimesinin Anlamı?,Duyunu Umumiye Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Duyunu Umumiye Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Duyunu Umumiye Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Duyunu Umumiye Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Duyunu Umumiye Kelimesinin Anlamı Nedir? Duyunu Umumiye Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Duyunu Umumiye Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Duyunu Umumiye Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Duyunu Umumiye - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Duyunu Umumiye

Duyunu Umumiye Nedir? Duyunu Umumiye Ne demek? , Duyunu Umumiye Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Duyunu Umumiye Kelimesinin Anlamı? Duyunu Umumiye Ne Demek? Duyunu Umumiye Ne Demektir? ,Duyunu Umumiye Analizi? Duyunu Umumiye Anlamı Nedir? Duyunu Umumiye Ne Demektir?, Duyunu Umumiye Açıklaması Nedir? , Duyunu Umumiye Cevabı Nedir? , Duyunu Umumiye Kelimesinin Anlamı?






Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir?

Düyûn-ı Umûmiye

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Duyunu Umumiye sayfasından yönlendirildi)
Bugün İstanbul Erkek Lisesi olarak kullanılan Düyun-u Umumiye Binası'nın ana kapısı.

Düyun-u Umumiye (Düyun-u Umumiye-i Osmaniye Varidat-ı Muhassasa İdaresi), 1881-1923 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'nun iç ve dış borçlarını denetleyen kurumdur.

II. Abdülhamit döneminde kurulmuştur. Sözcük, "Genel Borçlar" anlamına gelir. Düyun-u Umumiye kurulduğu yıldan itibaren, Osmanlı İmparatorluğu'nun ekonomik ve mali yaşamı üzerinde etkili bir rol oynamıştır.

Osmanlı İmparatorluğu 1854 yılında dış borçlanmalara başlamış ve 1874 yılına kadar 15 ayrı dış borçlanma yapılmıştır. Bu dönem içinde 239 milyon lira borçlanıldığı halde, hükûmetin eline yalnızca 127 milyon lira geçmiştir.

Osmanlı İmparatorluğu, ilk dış borçlanmasını, Kırım Savaşı sırasında, savaş maliyetlerini karşılamak için gerçekleştirdi. Ancak mali durumu düzelmeyen devlet, savaştan sonra da borç almayı sürdürdü. Bundan sonra da borçlanmayı neredeyse alışkanlık haline getiren Osmanlı İmparatorluğu, yaşadığı her ekonomik sıkıntıda dış borç almaya başladı. Bu borçların verimli kullanılamaması sonucu, kısa sürede, değil borçlar, faizleri bile ödenemez hale gelindi. 1874'te devlet mali iflasın eşiğine geldi ve bir kararname çıkardı. Bu kararnamede, Osmanlı İmparatorluğu vadesi gelen borç taksitinin ancak yarısını ödeyeceğini açıklıyordu. Ancak açıklanan bu söz de yerine getirilemedi. 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, Osmanlı yönetimi yeni bir mali bunalıma sürüklendi ve Osmanlı Bankası ile Galata Bankerleri'nden almış olduğu iç borçlarını da ödeyemeyeceğini açıkladı.

Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalan dış borçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Osmanlı İmparatorluğu yıkıldıktan sonra dış borcu aşağıdaki listede yer alan ülkelere dağıtılmıştır.[1]

# Devlet Ödenecek borç (₺) Paylaşım oranı (%)
1 Türkiye 84,597,495 65,32
2 Yunanistan 11,054,534 8,5
3 Suriye - Lübnan 11,108,858 8,5
4 Irak 6,772,142 5,2
5 Yugoslavya 5,435,597 4,1
6 Filistin 3,284,429 2,5
7 Bulgaristan 1,776,354 1,4
8 Arnavutluk 1,633,233 1,3
9 Hicaz

(S.Arabistan)

1,499,518 1,2
10 Yemen 1,182,104 0,9
11 Mavera-i Ürdün

(Ürdün)

733,310 0,5
12 İtalya 243,200 0,15
13 Necit

(S.Arabistan)

129,150 0,01
14 Ma'an

(Ürdün)

128,728 0,01
15 Asir

(S.Arabistan)

26,138 0,02
Toplam 129.604.910 100,0

Borçların durumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hiçbir borç ödemesini yapamayan Osmanlı İmparatorluğu, sonunda alacaklılarla anlaşma yoluna gitti. Alacaklılarla masaya oturan imparatorluk, 1879'da damga, alkollü içki, balık avı, tuz ve tütünden alınan vergi gelirlerini 10 yıl boyunca iç borçlar karşılığı olarak alacaklılara bıraktı. Ancak alacaklı Avrupa devletleri buna tepki gösterdi ve 1881'de damga, alkollü içki, balık avı, tuz, tütün ve ipekten alınan vergilerin tüm geliri iç ve dış borçlara ayrıldı. Bu vergileri toplama ve alacaklılara ödeme görevi de yeni kurulan Düyun-u Umumiye İdaresi’ne verildi. Bu kurum kurulduktan sonra da Osmanlı İmparatorluğu mali sıkıntılar nedeniyle dış borç almak zorunda kaldı.

Lozan Antlaşması ile, Osmanlı İmparatorluğu'nu yarı sömürge seviyesine indiren bu kurumun vergi gelirlerini denetlemesi sona erdirildi. Sadece borçların alacaklılara paylaştırılması görevini sürdürmeye devam etti.

Bu borçlar, İmparatorluk çöktükten sonra, İmparatorluk topraklarında kurulan devletler ve Türkiye arasında paylaştırıldıysa da en büyük borç yükü Türkiye'ye verilmiştir.

Türkiye Düyun-u Umumiye'ye olan borcunun son taksitini, ilk dış borcun alınmasından tam bir yüzyıl sonra, 1954'te ödedi. Borçlanma döneminde Fransa 1881'de Tunus'u işgal etti, Birleşik Krallık 1869'da Süveyş Kanalı'nın açılmasıyla daha da değerlenen Mısır'ı Uzak Doğu'daki sömürgelerine giden yolun güvenliği için 1882'de işgal etti, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu 1908'de Bosna-Hersek'i topraklarına kattı, Girit halkı 1908'de Yunanistan'a katıldığını açıkladı, Bulgaristan 1908'de bağımsızlığını ilan etti.

Düyun-u Umumiye Binası, 1897 yılında Fransız kökenli levanten mimar Alexandre Vallaury tarafından inşa edilmiştir. Bina 1933 yılında Atatürk'ün emri ile İstanbul Lisesi'nin kullanımına verilmiştir. İstanbul Lisesi günümüzde bu binada eğitim vermeyi sürdürmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Oral Sander, Siyasi Tarih (İlkçağlardan 1918'e), İmge Kitabevi, 3. Baskı
  • Emre Kongar, Tarihimizle Yüzleşmek, Remzi Kitabevi, 2. Baskı
  • Birgül A. Güler, Yönetimde Özerklik Sorunu: Duyunu Umumiyei Osmanlı Meclisi İdaresi 1881-1948, Memleket Siyaset-Yönetim Dergisi, Mayıs 2006, s. 97-119.
  • Mehmet Çağlayan Özkurt, Düyun-u Umumiye İstanbul Merkez Binası'nın Tanzimat Sonrası Osmanlı Mimarlığı Bağlamında Değerlendirilmesi, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Ankara 2005.

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ato Dış Borçlar" (PDF). Ankara Ticaret Odası. 17 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2014. 

Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Nedir? :Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? ile ilgili Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Ne Demektir? Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Açıklaması Nedir? Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Cevabı Nedir? Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Açıklaması? :Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Gerçek mi? :Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? ile ilgili Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Hakkında? :Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? ile ilgili Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? burada bulabilirsiniz. Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Duyunu Umumiye nedir?, Duyunu Umumiye anlamı nedir?, Duyunu Umumiye ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
İran parsı, Oswald Pohl, Sokrates öncesi filozoflar, Brezoviça, Cercomacra, Sad but True, Sarıçalı Dağı Millî Parkı, Citroën DS3, SsangYong Motor Company, Seeing Red, Politik felsefe, 5 Mart, Michael Bacall, Osorno Volkanı, Stephanie Savage, Nycticorax olsoni, BAFTA En İyi Özgün Müzik Ödülü, Ceyhun Irmağı, Venelin Filipov, Harvey Korman, France 24, Apistogramma nijsseni, Stewart Adası, Marc Platt (yapımcı), 1992 Yaz Olimpiyatları madalya sıralaması, Nanchuan, Düzenek, Mahperi Hatun, Ric Flair, Attack of the Clones, Al Jarreau, William Wellman, 1344, NGC 6416, Lübnan Ulusal Kütüphanesi, Chrissy Teigen, Devlet İdare Konseyi Başkanı, Tevkii Hamza Hamit Paşa, Pervensto Futbolnoy Natsionalnoy Ligi, 75. güney enlemi, Karesi Bey, Erol Manisalı, Jack Jones, Erol Uğurlu, Tarentum, Urbain Le Verrier, Dakotaraptor, Sitokin, Aloksiprin, Willi Orban, NGC 4195, ChemSpider, Douglas Engelbart, Lina Medina, Güven Sak, Floresan in situ hibridizasyon, CDBC, İskender Suveyh, Coldwater, Michigan, NGC 1387, Grady Booch, Azerbaycan Kürtleri, Endişe, İzmirde 1994 Türkiye yerel seçimleri, St. Térèse Kilisesi, Veteriner patoloji, Mathé Altéry, Derya Cebecioğlu, USAF, Mutlu Aile Defteri, Ekonomistler listesi, Agah Hün, Tolis Voskopulos, Esma bint Umeys, Tenerife, Hacıfakılı, Akdağmadeni, Fikret Arıcan, Molfetta, St Michael Caerhays, Kaynar, Görele, Kızılderili savaş baltası, 6 Ağustos, Balıklı Rum Hastanesi, Büyük Boston Yangını, Bağdat Hırsızı, De vulgari eloquentia, Oçopintre, Vitreledonellidae, Rogelio Chávez, Gitona, Olivier Sorlin, Haliphron atlanticus, Roland TR 808, Huda Afarin şehristanı, İkinci Libya İç Savaşı, Anaïs Demoustier, Étienne Draber, Marksist demokrasi, Oyuncak tiyatrosu, En Kötü Erkek Oyuncu Razzie Ödülü,
Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?,