Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir?

Diş sürmesi Nedir?

Diş sürmesi Nedir?, Diş sürmesi Nerededir?, Diş sürmesi Hakkında Bilgi?, Diş sürmesi Analizi? Diş sürmesi ilgili Diş sürmesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Diş sürmesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Diş sürmesi Ne Anlama Gelir Diş sürmesi Anlamı Diş sürmesi Nedir Diş sürmesi Ne Anlam Taşır Diş sürmesi Neye İşarettir Diş sürmesi Tabiri Diş sürmesi Yorumu 

Diş sürmesi Kelimesi

Lütfen Diş sürmesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Diş sürmesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Diş sürmesi Kelimesinin Anlamı? Diş sürmesi Ne Demek? ,Diş sürmesi Ne Demektir? Diş sürmesi Ne Demektir? Diş sürmesi Analizi? , Diş sürmesi Anlamı Nedir?,Diş sürmesi Ne Demektir? , Diş sürmesi Açıklaması Nedir? ,Diş sürmesi Cevabı Nedir?,Diş sürmesi Kelimesinin Anlamı?,Diş sürmesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Diş sürmesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Diş sürmesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Diş sürmesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Diş sürmesi Kelimesinin Anlamı Nedir? Diş sürmesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Diş sürmesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Diş sürmesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Diş sürmesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Diş sürmesi

Diş sürmesi Nedir? Diş sürmesi Ne demek? , Diş sürmesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Diş sürmesi Kelimesinin Anlamı? Diş sürmesi Ne Demek? Diş sürmesi Ne Demektir? ,Diş sürmesi Analizi? Diş sürmesi Anlamı Nedir? Diş sürmesi Ne Demektir?, Diş sürmesi Açıklaması Nedir? , Diş sürmesi Cevabı Nedir? , Diş sürmesi Kelimesinin Anlamı?






Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir?

Diş sürmesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bazı kemik bölgeleri uzaklaştırılarak süt dişlerinin köklerinin altındaki kalıcı dişlerin görülmesi sağlanıyor.

Diş sürmesi ya da diş çıkması, dişlerin ağza girip görünür hale geldiği diş gelişimi sürecidir. Günümüzde periodontal ligamentlerin diş sürmesinde önemli bir rol aldığı düşünülüyor. Görünen ilk insan dişleri, süt dişleri (geçici, bebek, dökülen dişler), "diş çıkarma" adı verilen bir süreçle 6-24 aylar arası ağza sürülür. Bunlar kişi 6 yaşına gelene kadar ağızda bulunan tek dişlerdir, bu süt dentisyon aşaması olarak tanımlanır. 6 yaşlarında ilk kalıcı diş sürer ve süt dişleri ile kalıcı dişlerin bir birleşimi olan ve karma dentisyon aşaması olarak bilinen bir süreç başlar. Bu süreç son süt dişin dökülmesine kadar devam eder. Daha sonra, kalıcı dentisyon aşaması süresince, kalan kalıcı dişler sırasıyla ağza sürer.

Teoriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Araştırmacılar diş sürmesinin karmaşık bir süreç olduğu konusunda hemfikir olsalar da sürmeyi kontrol eden mekanizma konusunda çok az görüş birliği bulunuyor. Sonunda çürütülen birçok teori gelip geçmiştir. "Büyürken Yer Değiştirme Teorisi"ne göre dişin kökünün aksi yönde büyümesi ile diş yukarı, ağza doğru itilir. "Devamlı Kemik Oluşumu Teorisi" dişin etrafındaki kemiğin büyümesi ile dişin yukarı itildiğini savunur. Ek olarak, bazı kimseler dişlerin damar basıncı ya da yastıklı hamak denilen bir anatomik özellik ile yukarı doğru itildiğini düşünür. Yastıklı Hamak Teorisi, ilk olarak Harry Sicher tarafından önerildi. 1930'lardan 1950'lere kadar geniş kitlelerce rağbet gördü. Bu teori, Sicher'ın histolojik bir preparatta gözlemlediği dişin altında bulunan bir ligamentin, diş sürmesinden sorumlu olduğu yönündeydi. Sonra, Sicher'ın gözlemlediği o "ligament"in aslında preparatı hazırlama sürecindeki bir hatadan dolayı yanlışlıkla oluştuğu belirlenmiştir.

Şu an en çok kabul gören teori şöyledir; birçok kuvvet sürmede görev alabilirken periodontal ligamentler süreç için ana itici kuvveti sağlar. Teorisyenler, peridontal ligamentlerin, kollojen iplikçiklerini kısaltarak ve çapraz bağlayarak ve fibroblastlarının kasılmasını sağlayarak sürmeyi desteklediğini öne sürüyor.

Deney hayvanları üzerinde yapılan çalışmalarda diş sürmesinde çekici bir kuvvetin etkili olmadığına dair önemli kanıtlar bulunmuştur: Hayvanlara, kollojen çapraz-bağ oluşumu ile etkileşime giren latirojen verilmiş ve hayvanlar oklüzal kuvvetlerin olmadığı durumda kontrol grubundaki hayvanlarla benzer sürme hızları göstermiştir.

Yukarıda bahsi geçen teorilerin ana fikri, çıkmamış dişin altındaki periodontal ligamenetlerde bir kuvvetin üretilmesidir ve bu kuvvet dişi kemikten dışarı sürer. Bu fikrin yerini ileride yeni bir teori alabilir. Bu yeni teori öncelikle, ısırma kuvvetlerinin çenede dağılımıyla sürmemiş dişi çevreleyen yumuşak dokularda germe ve sıkıştırma alanları olduğunu ileri sürer. Bu germe ve sıkıştırma modellerinin ileride dişi ağza sürecek olan kemik yapım ve yıkım (rezorpsiyon ve depozisyon) modellerini oluşturduğu ileri sürülür. Bu teori, kemiğin uygulanan kuvvetlere göre şekil değiştireceğini söyleyen ve uzun bir süre önce ortaya atılmış bir fikir olan Wolff yasasına dayanır. Önemli bir şekilde, 8 yaşındaki bir çocuğun çenesindeki kuvvetlerin dağılımını analiz eden bir sonlu elemanlar analizi çalışması, yukarıdaki yumuşak dokularda sıkışma ve aşağıdaki yumuşak dokularda - sürmemiş diş - germe gözlemledi. Kemik sıkıştırılınca yıkılacağından ve gerilince yapılacağından, bu sonlu elemanlar çalışması yeni teoriyi güçlü bir şekilde destekliyor. Her şeye rağmen, bu teoriyi deneysel olarak da doğrulamak için daha fazla araştırma gereklidir.

Zaman çizelgesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yedi aylık bir kız bebeğin ağzında görülen mandibular orta kesici dişler ilk süren dişlerdir. 
Yedi yaşındaki bir çocuğun alt dişleri, süt dişleri (solda), düşmüş bir süt dişi (ortada) ve tamamen sürmüş kalıcı bir diş (sağda) görülüyor.

Sürme farklı insanlar için farklı zamanlarda gerçekleşse de genel bir zaman çizelgesinden bahsetmek mümkündür. Genellikle, insanlarda 20 adet süt dişi ve 32 adet kalıcı diş bulunur. Dentisyon, üç aşamadan geçer. Birincisi, süt dentisyon aşaması, yalnızca süt dişlerin görünür olduğu aşamadır. İlk kalıcı diş ağza sürdüğüde, görünen dişler karma (geçiş, transisyonel) dentisyon aşamasındadır. Son süt dişi ağızdan düştüğünde ya da döküldüğünde, dişler kalıcı dentisyon aşamasındadır. Her hasta etkili bir diş tedavisi için yukarıda bahsi geçen bir dentisyon dönemine atanmalıdır.

Süt dentisyon aşaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Süt dentisyon aşaması, mandibular orta kesici dişlerin gelmesi ile başlar, genellikle altıncı ayda ve birinci kalıcı azı dişin görünmesine kadar devam eder, genellikle 6 yaşlarında. 10 adet süt dişi vardır ve sıklıkla şu sıraya göre sürerler: (1) orta kesici, (2) yan kesici, (3) birinci azı, (4) köpek dişi, (5) ikinci azı. Genel bir kural olarak, altı ayda bir dört diş sürer, mandibular dişler maksiller dişlerden önce sürer ve dişler, dişilerde erkeklerden önce sürer. Süt dentisyon sırasında, kalıcı dişlerin tomurcukları süt dişlerin altında gelişir ve damağa ya da dile doğru yaklaşır.

Karma dentisyon aşaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Karma dentisyon aşaması ilk kalıcı dişin ağızda görünmesi ile başlar, genellikle beş ya da altı yaşlarında kalıcı birinci azı dişi ile ve son süt dişinin dökülmesi ile sona erer, yaklaşık on, on bir, on iki yaşlarında. 32 adet kalıcı diş vardır ve maksiller kalıcı dişlerin sürme sırası mandibular dişlerin sürme sırasından farklıdır. Maksiller dişler genellikle şu sırada sürer: (1) birinci azı, (2) orta kesici, (3) yan kesici, (4) birinci küçük azı, (5) ikinci küçük azı, (6) köpek dişi, (7) ikinci azı, (8) üçüncü azı. Mandibular dişler genellikle şu sırada sürer: (1) birinci azı, (2) orta kesici, (3) yan kesici, (4) köpek dişi, (5) birinci küçük azı, (6) ikinci küçük azı, (7) ikinci azı, (8) üçüncü azı. En çok görülen sürme sırası budur ve varyasyonu pek yaygın değildir.

Süt dentisyonda küçük azı dişler olmadığından, süt azı dişleri kalıcı küçük azı dişleri ile yer değiştirir. Eğer yerine geçecek kalıcı diş hazır olmadan süt dişi düşerse, bazı arka dişler ileri doğru kayabilir ve ağızdaki alanın kapanmasına yol açabilir. Bu kalıcı dişler sürdüğünde sıkışmaya ve/ya yanlış yerleşmeye sebebiyet verebilir. Buna maloklüzyon denir. Bu şartlarda böyle bir bireyin işlevsel ve estetik dentisyona sahip olması için ortodonti gerekli olabilir.

Kalıcı dentisyon aşaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Kalıcı dentisyon son süt dişinin düşmesiyle başlar, genellikle on bir on iki yaşlarında ve kişinin yaşamının sonuna kadar ya da kişi tüm dişlerini kaybedene kadar (edentulizm ya da dişsizlik) devam eder. Bu aşamada, kalıcı üçüncü azı dişleri (yirmi yaş dişleri de denir) çoğunlukla çürük, ağrı veya gömülü olması sebebiyle çekilir. Diş kaybının ana sebepleri çürükler ya da periodontal hastalıklardır.

Aktif ve Pasif Sürme[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktif Sürme[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktif sürme, dişlerin oklüzal düzleme doğru ağza sürmesine denir. Bu tüm dişlerin, diş etinden çıktığı ve karşı dişle temas edene kadar sürmeye devam ettiği doğal bir sürme yoludur.

Pasif Sürme[değiştir | kaynağı değiştir]

Pasif sürme, diş tamamen sürdükten sonra, diş etinin apikal olarak ya da dişin tacından mine sement sınırına (MSS) doğru olan hareketidir. Diş eti dokusunun apikal olarak göç etmesinde yaşanacak problemler "Değişmiş veya Geçikmiş pasif sürme" olarak bilinir. Bu olayda, diş eti dokusu apikal hareketini gerçekleştiremez ve bu taçların klinik olarak daha kare-şekilde ve daha kısa görülmesine yol açabilir ve bu görünüş "gummy smile" (diş eti gülüşü) olarak bilinir.

Coslet Sınıflandırması[değiştir | kaynağı değiştir]

Coslet et al., dişin kemik kretinin, mukogingiva sınırıyla (MGS) ilişkisine göre gecikmiş pasif sürmeyi iki tip halinde sınıflandırdı. Bu iki grup daha sonra alveolar kemik kretinin mine sement sınırına olan konumuna göre ayrıldı.

Tip Kemik kret seviyesi Yapışık gingiva seviyesi Serbest gingiva seviyesi Tedavi
Tip 1a MSS'nin apikalinde Yeterli MSS'nin insizalinde Gingivektomi
Tip 1b MSS'de Yeterli MSS'nin insizalinde Gingivektomi ve osseöz ameliyat
Tip 2a MSS'nin apikalinde Yetersiz MSS'nin insizalinde Apikalde konumlanmış flap
Tip 2b MSS'de Yetersiz MSS'nin insizalinde Apikalde konumlanmış flap ve osseöz ameliyat

Anomaliler[değiştir | kaynağı değiştir]

Diş sürmesindeki anomaliler (zamanı ve sırası) çoğunlukla genetikten kaynaklanır ya da maloklüzyon sonucunda oluşur. Birkaç vakada, Down sendromu gibi, sürme birkaç yıl gecikebilir ve hatta bazı dişler hiç sürmeyebilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Tooth eruption (Son erişim tarihi: 22.12.2017)


Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Nedir? :Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? ile ilgili Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Ne Demektir? Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Açıklaması Nedir? Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Cevabı Nedir? Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Açıklaması? :Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Gerçek mi? :Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? ile ilgili Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Hakkında? :Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? ile ilgili Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Diş sürmesi nedir?, Diş sürmesi anlamı nedir?, Diş sürmesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Su roketi, Royal Antwerp FC, Trofarello, Elek Schwartz, Dalgakıran, Wanniyala agrabopath, Minoru Kobayashi, Arthropodium, Air Madagascar, Alicia Boole Stott, The Blind Boys of Alabama, Etiyopya Demokratik Halk Cumhuriyeti, Masakazu Suzuki, Mini Jakobsen, Ubuntu Software Center, Peter Horton, Zeytinli Rock Festivali, Dalgıç kuşu, NGC 4291, Kralendijk, Wim Duisenberg, Özel Kuvvetler Komutanlığı komutanları listesi, Danimarka Hanedanı, Sidsel Ben Semmane, Proleter enternasyonalizm, Franklin, Florida, Kara Harp Okulu, Side to Side, İnternetin zaman çizelgesi, Amasyada 2014 Türkiye yerel seçimleri, Nemli burunlu primat, BMW 5 Serisi, Remix Repent, Elizabeth Edwards, Armola peyniri, Yanya, farmakoloji, Mac OS X v10.5, Dalgıç kuşları, Karaca, Çorum, Espiye, NetBSD, Biyomedikal bilimler, Esir takası, Joseph Erlanger, Zoli Ádok, Dal yaprak grafikleri, Neurosis, Ali Ağaoğlu, Gıda güvencesi, Francis Picabia, Mehmed Reşid, NGC 625, Batmayan Güneş, Enriko Papa, Easy, Kipello Kipru, Daktilo, NGC 7396, 3 Nisan, Orhun alfabesi, Ruhi Sarı, Süs bitkisi, Ajax (futbol), Río Negro ili, Dakar, Hint keneviri, Lepidophyllum, I Saw Her Standing There, Gaz yasaları, Grant Hill, FC Mantes, Paul Hebert, Daisy Ridley, Bel canto, Everest Dağı, Metin Münir, Sulakbahçe, Akyaka, Din halkın afyonudur, Will Wright, Leflore County, Mississippi, Yolun Sonundaki Küçük Kız, Lityum hidroksit, Homo rhodesiensis, Daireyi kareyle çevreleme, 45th Academy Awards, Ve Ben, Aldırmazlık, Büyükusta (satranç), Perry, Mississippi, Faulkbourne, Sagittaria kurziana, Brock Lesnar, Gyula Horn, Fribourg, Lady Gaga canlı performansları listesi, Bittim, Oceanside, Kaliforniya, İvan Uhov, Polonya erkek millî hentbol takımı,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,