Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir?

Byzantion Nedir?

Byzantion Nedir?, Byzantion Nerededir?, Byzantion Hakkında Bilgi?, Byzantion Analizi? Byzantion ilgili Byzantion ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Byzantion ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Byzantion Ne Anlama Gelir Byzantion Anlamı Byzantion Nedir Byzantion Ne Anlam Taşır Byzantion Neye İşarettir Byzantion Tabiri Byzantion Yorumu 

Byzantion Kelimesi

Lütfen Byzantion Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Byzantion İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Byzantion Kelimesinin Anlamı? Byzantion Ne Demek? ,Byzantion Ne Demektir? Byzantion Ne Demektir? Byzantion Analizi? , Byzantion Anlamı Nedir?,Byzantion Ne Demektir? , Byzantion Açıklaması Nedir? ,Byzantion Cevabı Nedir?,Byzantion Kelimesinin Anlamı?,Byzantion Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Byzantion Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Byzantion Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Byzantion Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Byzantion Kelimesinin Anlamı Nedir? Byzantion Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Byzantion Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Byzantion Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Byzantion - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Byzantion

Byzantion Nedir? Byzantion Ne demek? , Byzantion Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Byzantion Kelimesinin Anlamı? Byzantion Ne Demek? Byzantion Ne Demektir? ,Byzantion Analizi? Byzantion Anlamı Nedir? Byzantion Ne Demektir?, Byzantion Açıklaması Nedir? , Byzantion Cevabı Nedir? , Byzantion Kelimesinin Anlamı?






Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir?

Bizantion

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Byzantion sayfasından yönlendirildi)

Bizantion (YunancaΒυζάντιον) ya da Byzantium, İstanbul şehrinin kent olarak ilk atası ve Konstantinopolis'ten önceki adıdır. Antik Yunanistan'da bugünkü Topkapı Sarayı'nın bulunduğu bölgede, Boğaz'ın güneybatı girişinde, Haliç ve Marmara Denizi'nin arasında tarihi yarımadanın doğu ucunda kurulmuş bir şehirdir. Efsaneye göre Megara, Argos, Korint'ten gelen Helen kolonici Dorlar tarafından MÖ 667'de kurulmuş ve adını Kral Bizas veya Bizantas'tan almıştır.

Şehir stratejik konumundan ötürü daha sonraki dönemlerde önce Roma İmparatorluğu'nun, daha sonra Bizans İmparatorluğu ve Latin İmparatorluğu'nun, son olarak da Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olmuştur. Romalılar ve Bizanslılarca başkentleri Konstantinopolis, Osmanlılarca başkentleri Konstantiniyye veya Dersaadet olarak anılmıştır. Yunancada "εις τήν Πόλι(ν)" (/is tin boli/) yani "şehir'e" olarak kullanılan isim, Osmanlı'da da İstanbul olarak sıkça kullanılmıştır. Türkiye tarafından şehir 1930 yılından beri resmî olarak İstanbul diye adlandırılmaktadır.

Bizans ve Konstantinopolis

Anlam[değiştir | kaynağı değiştir]

Bizantion, bugünkü İstanbul şehrinin kent olarak ilk atası sayılır.

Byzantium, orijinal adı "Bizantion" olan antik şehrin adının 1. yüzyılda Romalılar tarafından Latinceleştirilmiş halidir.

Augusta Antonina, İstanbul'un 3. yüzyılda Roma İmparatoru Septimius Severus tarafından konulmuş kısa süreli adıdır.

Nova Roma, İstanbul'un 330'da İmparator I. Konstantin tarafından Roma İmparatorluğu'nun başkenti ilan edildiğinde konulmuş kısa süreli adıdır. Nova Roma imparatorun ölümünden sonra Konstantinopolis'e dönüşmüş, böylelikle de Bizantion adının kullanımı kaybolmuştur.

Köken[değiştir | kaynağı değiştir]

Bizantion'un Trakçadan gelme adı, daha sonra Yunanlarca efsaneleştirilerek Megaralı kahraman Bizas'a atfedilmiştir. Böylece Bizantion'un kökleri efsanelerle özleşmiştir. Geleneksel bir efsane, Megaralı Bizas'ın Bizantion'un bulunduğu yeri Ege Denizi'nde kuzeydoğu yönünde yelken açarken bulduğunu söyler. Bizas Delphi'de bir müneccime danışarak yeni şehrini nereye kurması gerektiğini sormuştur. Müneccim ona "körlerin karşısına" cevabını vermiştir. O zaman Bizas, bunun ne anlama geldiğini anlayamamıştır. Ancak gemileriyle Boğaz'a gelince müneccimin dediklerinin ne anlama geldiğini kavrayabilmiştir. Boğaz'ın Asya kıyısında Kalkedon adında bir Yunan şehri vardır. Bizas Kalkedon şehrindekilerin bahsedilen "körler" olduğunu düşünmüştür; çünkü kendilerinden yarım mil uzaklıktaki muhteşem konumdaki seçkin toprakları fark edememişlerdir. Bizas, şehrini bu seçkin olarak adlandırdığı topraklara kurar ve ondan sonra şehir "Bizantion" olarak adlandırılır.

Tarih öncesinden Bizantion'un kuruluşuna kadar olan tarih (MÖ 100.000 - MÖ 667)[değiştir | kaynağı değiştir]

İstanbul'un belirli yerlerinde; Kadıköy'de Neolitik çağa ait, Sultanahmet'te de Bronz çağa ait bulunan kalıntılar Boğaz Kıyıları'nın çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından yerleşildiğinin kanıtlarını oluşturmaktadır. Ayrıca son dönemlerde yapılan araştırmalar sonucunda Küçükçekmece bölgesinde Yarımburgaz Mağarasında yapılan kazılarda Neolitik ve Kalkolitik çağlardan MÖ 300.000 tarihlerine kadar uzanan insan yerleşimlerine rastlanmıştır.

Daha Antik Yunanlarda Boğaz'ın önemli bir rolü vardı. Boğaz'dan geçen antik Yunan gemileri Karadeniz'deki Yunan kolonilerinden aldıkları tahılları Atina'ya ve diğer antik Yunan kentleri (polis)'ne taşımışlardır. Avrupa ve Asya arasındaki kara bağlantısının ve Ege Denizi ile Karadeniz arasındaki deniz yolunun kilit yeri konumundaki bu önemli stratejik noktanın garanti altına alınması için, Megaralılar tarafından MÖ 685'te Boğaz'ın Asya tarafına bugünkü Kadıköy'ün bulunduğu yere Kalkedon adlı ilk Yunan kolonisi kurulmuştur.

Avrupa yakasında önceden Trakyalılar tarafından yerleşilmiş bölgede, Kalkedon'un kuruluşundan 17 yıl sonra ikinci bir şehir kurulmuştur. Megaralıların Argon ve Korinth şehirlerinden gelen kolonistlerle birlikte kurduğu bu yeni şehir Trakça adıyla Bizantiondur.

Bizantion'un tarihi: Bizantion ve Bizans Dönemi (MÖ 667-MS 330)[değiştir | kaynağı değiştir]

"Bizantion"un tarihi, şehrin Megaralılar tarafından MÖ 667'de kurulmasından, Roma İmparatorluğu'nca 330 yılında başkent yapılmasına kadar olan dönemi kapsar; çünkü bundan sonra artık kültürel ve tarihsel açıdan Bizantion şehrinden söz edilemez.

Antik Yunan Şehir Devleti Bizantion ve Antik Yunan Dönemi (MÖ 667-MS 196)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bizantion stratejik öneminden ötürü MÖ 667'deki kuruluşundan hemen sonra, bir ticaret şehri olur ve kısa zamanda çok gelişir. Bu stratejik konumdan ötürü Bizantion gibi Kalkedon da daha sonraki yüzyıllarda Yunan-Küçükasya (Anadolu)'daki neredeyse bütün savaşlarda katılım göstermek zorunda kalmıştır. İyon Ayaklanması esnasında iki şehir de Pers kuşatmasına uğrasa da sonuç elde edilememiştir; çünkü kuşatmadaki Pers ordusunun bir kısmı Karadeniz'deki Yunan kolonilerindendir. Daha sonraki Pers-Yunan Savaşları'nda başarısız olan Persler şehrin oligarşik bir yönetim kazanmasına engel olamamışlardır. MÖ 478'de Bizantion Spartalı Pausanlılar tarafından ele geçirilmiştir. Bunlar ancak iki yıl yönetimde kalabilmiş, sonra şehrin halkı tarafından kovulmuşlardır. Böylece MÖ 476'dan itibaren Bizantion demokrasiyi yönetim biçimi olarak belirlemiştir.

MÖ 387'den itibaren Kalkedon Pers İmparatorluğu'nun yönetimi altına girmiş, MÖ 357'de Bizantion tarafından Perslerden kurtarılmıştır. MÖ 339'da Bizantion Makedon kral II. Philipp tarafından işgal edilmiştir.

Kalkedon MÖ 315'ten itibaren Zipotlar tarafınden kuşatılmış, I. Antigonos tarafından kuşatma kaldırılmıştır. MÖ 311'de tekrar kuşatılmış ve ele geçirilmiştir. Arkasından Bizantion Kalkedon'u işgalden kurtarmıştır. MÖ 281'de iki şehir ittifak kurmuştur. MÖ 220'de Bizantion Rodos'a karşı savaşa girer. Savaşta iki şehir de Makedonyalı V. Philipp, III. Antiochos ve Perseus'a karşı Roma İmparatorluğu'nun tarafında yer alırlar. MÖ 202'de Kalkedon V. Philipp tarafından işgal edilir.

Roma Şehri Bizantion (Byzantium) ve Roma Dönemi (MS 196- MS 330)[değiştir | kaynağı değiştir]

M.S. 196'da Bizantion Roma İmparatoru Septimus Severus tarafından Roma İmparatorluğu'na Roma Bağımsızlık Bildirgesi'yle dahil edilir. Roma İmparatoru Vespasian tarafından Bizantion 1. yüzyılda latinleştirilir, yani Byzantium olarak Roma İmparatorluğu'na tam bir birleşimi sağlanır. Bizantion'un MÖ 4. yüzyıldan beri deniz ticaretini kontrol sayesinde yaşadığı ekonomik gelişme ve büyüme, Romalıların hakimiyetiyle zorunluluk haline gelen vergilerle yavaşlar. Bunun üzerine şehir 2. yüzyılın sonlarına dogru Pers İmparatoru Pescennius Niger'e destek vermeye başlar.

Bu gelişme, Roma İmparatoru Septimius Severus'u çok sinirlendirir. Bizantion'u cezalandırmak için 196 yılında şehre zarar verilmesine izin verir. Bunun sonucunda şehir büyük zarar görür. Daha sonra kent İmparator Septimus Severus'un oğlu Caracallas'ın aracılığıyla yeniden inşa edilir ve kısa sürede eski değerini kazanır. Bu nedenle Septimius Severus oğlu Antonius (daha sonra imparator Caracalla)'un adına şehri 'Augusta Antonina' olarak yeniden isimlendirir.

Augusta Antonina, İstanbul'un Roma İmparatorluğu döneminde 3. yüzyıldaki kısa süreli adıdır. İmparator Septimius Severus (193-211)tarafından, oğlu Antonius'un şerefine verilmiştir.

258 yılında Bizantion ve Kalchedon Gotlar tarafından yağmalanır ve zarar görür.

Bizantion'un konumu Roma İmparatoru I. Konstantin'in de oldukça ilgisini çeker. I. Konstantin kenti 330'da Roma İmparatorluğu'nun başkenti ilan eder ve adını Nova Roma olarak değiştirir; fakat bu ad pek tutulmaz ve imparatorun ölümünden sonra şehir Konstantin'in şehri anlamına gelen Konstantinopolis adını alır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Bizantion sayfası İstanbul şehrinin kuruluşundan 330'da Roma İmparatorluğu'nun başkenti oluşuna kadar olan tarihini içeriyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Nedir? :Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? ile ilgili Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Ne Demektir? Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Açıklaması Nedir? Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Cevabı Nedir? Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Açıklaması? :Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Gerçek mi? :Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? ile ilgili Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Hakkında? :Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? ile ilgili Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? burada bulabilirsiniz. Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Byzantion nedir?, Byzantion anlamı nedir?, Byzantion ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Finding Neverland, Akşit Göktürk, 2001 FIVB Dünya Grand Prix, Amerika Birleşik Devletleri dışişleri bakan yardımcısı, Maryana İskender, Biyotik madde, Muş ilindeki yerleşim yerleri listesi, Rick Cosnett, The Record (Bergen County), Amerika Birleşik Devletleri Gümrük ve Sınır Muhafaza, Mehmet Üstünkaya, Kenneth Taylor (2002 doğumlu futbolcu), Knidos Aslanı, Moğolistan Silahlı Kuvvetleri, Arsen Avetisyan, Ali Avni Çelebi, Daisy Ducati, Uşakın ilçeleri, Bafra, Stadial, Henham, Zebulun kabilesi, Wilhelm von Opel, Diş ipi, Madam Blavatsky, Vazelon Manastırı, Çanakkale, Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri, Cilalı İbo Teksas Fatihi, İbrahim Bayram Bayazit, Miles Straume, Ann Sophie, Yükseklik (üçgen), WCW World Heavyweight Championship, Daniel Rutherford, Martindale, Cumbria, Craig Larman, Bay City, Michigan, Casilinum Muharebesi, Terrance Drew, Tayyip Erdoğan, Motor sistem, Robert Maxwell, Marten de Roon, Living Conditions, Stefano Sturaro, En Son Babalar Duyar, Salvia aytachii, Almanyada turizm, Homer vs. Lisa and the 8th Commandment, Maybach, Paşa Melek Hatun, Yaşamın evrimsel tarihi kronolojisi, Seyid Cafer Pişevari, Tartus, RCD Espanyol, Avrasya Gümrük Birliği, Dead Putting Society, Karaali, Elazığ, Bohemya ve Moravya Protektorası, Rank (lineer cebir), Millî Eğitim Bakanlığı (Türkiye), Cartes, Jimmy Quinn (1959 doğumlu futbolcu), Eflüv, Kilikya Ermeni Krallığı, Rizede 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Hristos Arhondidis, Kadüse, Elizabeth Berridge, Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi, Vinadio, Meşrutiyet, Çankaya, Bruce Greenwood, Doksanüç Harbi, Leiopathidae, Thyolo, Malavi, Expo’58, Sanayi, Tekkeköy, Aramızda Kalsın, Ertuğrulköy, Gerede, Sheroe veba salgını, Bahtiyar Yorulmaz, Kastamonuda 1969 Türkiye genel seçimleri, Nancy Hartsock, Duvaklı pilav, Trasaghis, Bayan Yanı, Orion (takımyıldız), Haba Haba, Altun Tamgan Tarkan Yazıtı, 1930 Bafraspor, Palu, Topkaya, Mahmudiye, Akçakent, Aksaray, Christian Fittipaldi, Bozyer, Ergani, Çekçek, Skyr, Himalaya Dağları,
Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?,