İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir?

İyelik ekleri Nedir?

İyelik ekleri Nedir?, İyelik ekleri Nerededir?, İyelik ekleri Hakkında Bilgi?, İyelik ekleri Analizi? İyelik ekleri ilgili İyelik ekleri ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  İyelik ekleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. İyelik ekleri Ne Anlama Gelir İyelik ekleri Anlamı İyelik ekleri Nedir İyelik ekleri Ne Anlam Taşır İyelik ekleri Neye İşarettir İyelik ekleri Tabiri İyelik ekleri Yorumu 

İyelik ekleri Kelimesi

Lütfen İyelik ekleri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İyelik ekleri İlgili Sözlük Kelimeler Listesi İyelik ekleri Kelimesinin Anlamı? İyelik ekleri Ne Demek? ,İyelik ekleri Ne Demektir? İyelik ekleri Ne Demektir? İyelik ekleri Analizi? , İyelik ekleri Anlamı Nedir?,İyelik ekleri Ne Demektir? , İyelik ekleri Açıklaması Nedir? ,İyelik ekleri Cevabı Nedir?,İyelik ekleri Kelimesinin Anlamı?,İyelik ekleri Kelimesinin Anlamı Nedir? ,İyelik ekleri Kelimesinin Anlamı Ne demek?,İyelik ekleri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İyelik ekleri Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

İyelik ekleri Kelimesinin Anlamı Nedir? İyelik ekleri Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İyelik ekleri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

İyelik ekleri Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İyelik ekleri - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İyelik ekleri

İyelik ekleri Nedir? İyelik ekleri Ne demek? , İyelik ekleri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

İyelik ekleri Kelimesinin Anlamı? İyelik ekleri Ne Demek? İyelik ekleri Ne Demektir? ,İyelik ekleri Analizi? İyelik ekleri Anlamı Nedir? İyelik ekleri Ne Demektir?, İyelik ekleri Açıklaması Nedir? , İyelik ekleri Cevabı Nedir? , İyelik ekleri Kelimesinin Anlamı?






İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir?

İyelik eki

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(İyelik ekleri sayfasından yönlendirildi)
Örnekler
  • benim evim
  • senin evin
  • onun evi
  • bizim evimiz
  • sizin eviniz
  • onların ev(ler)i
  • Ahmet'in kitabı

İyelik ekleri veya sahiplik ekleri, isimlere ve isim görevinde kullanılan sözcüklere eklenerek kime veya neye ait olduğunu bildiren ekler.[1]

İyelik ekleri ad soylu sözcüklerde ve isim görevinde kullanılan diğer sözcüklerde sahiplik kategorisini temsil eder. Eklemeli (özellikle Ural ve Altay), Semitik ve Hint-Avrupa dil ailelerince kullanılan bir yapıdır. Ancak tüm Hint-Avrupa dilleri bu yapıyı kelimelere ek getirerek kullanmaz; örneğin İngilizce sahiplik kategorisini ekler yerine edat nitelikli sözcük-ekler getirerek sağlar.

Türkçede iyelik ekleri -(i)m, -(i)n, -(s)i, -(i)miz, -(i)niz ve -leri'dir. Bu ekler ses uyumlarına uyacak şekilde diğer dar ünlüler (ı, u, ü) kullanılarak da oluşturulabilirler:

  • benim arabam, senin kalemin, Ayşe'nin kedisi, bizim evimiz, sizin okulunuz, onların semti

Yukarıdaki örneklerde görüleceği üzere iyelik ekleri isim tamlamalarında "tamlanan" olan sözcüğün sonuna eklenir. Ancak Türkçenin yapısı gereği "tamlayan" sözcük gizli durumda olabilir:

  • Arabam bozuldu. ("benim" gizli durumda)

Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

İyelik eklerinin dünya literatüründe kullanımı; sahiplik işlevi ile doğru orantılı olarak gelişmiştir. İngilizcede possessive affix, Fincede possessiivisuffiksi gibi adlarla anılan bu ekler adlandırılırken; sahiplik belirten sözcükle birlikte "takı (affix)" anlamına gelen kelimeler kullanılmıştır. "Takı" sözcüğü işlevsel bir anlamda kullanılıp; sözcük-ekleri de kapsamaktadır. Birçok dil hem sözcük-ekli hem de eklemeli olduğu için (ör. prepation (son ek), my pencil (sözcük-ek)) bu dillerde böyle bir anlam ayrımına gitmeye gerek yoktur. Örneğin İngilizcede "affix" kelimesi hem ek hem de takı anlamlarında kullanılmaktadır. Bu yönüyle İngilizcedeki my, your ve our gibi iyelik belirten sözcükler de bir iyelik takısıdır. Türkçe gibi eklemeli dillerde sözcük-ekler bulunmadığı için; sözcük-ekler ek kavramı içinde değerlendirilmemektedir. Bunun için bu yapı "iyelik ekleri" adıyla kalıplaşmışsa da, genel dünya literatürüne göre "iyelik ekleri" değil, "iyelik takıları" vardır.

Türkçe adlandırmada, iyelik kelimesi, bir şeye sahip olma anlamına gelmektedir.[2] Kökensel bir inceleme yapıldığında sözcüğün İlk Türkçe döneminde kullanılan ve "sahip, malik" anlamına gelen "is" kökünden türetildiği anlaşılmaktadır.[3] Günümüzde "sahipsiz, metruk" anlamlarında kullanılan "ıssız" kelimesi de yine bu kökten türemiştir.[3] Kelime 16. yüzyılda Türkçeye Arapça ve Farsça kelime girişlerinin iyice artmasıyla iyice unutulmuş; ancak Dil Devrimi sırasında yeniden canlandırıp, "-lık,-lik" yapım ekini alarak; dil bilgisel alanda "sahiplik eki" anlamında kullanılmaya başlamıştır.[3]

İşlevleri[değiştir | kaynağı değiştir]

İyelik ekleri, ad soylu sözcüklere gelerek bu sözcüklerin sahibini tanımlar. Eğer sahip tanımlaması yapılan sözcük bir yüklemse, burada kullanılan ek "iyelik" değil şahıs eki olur. Bu tür eklerin fiillere bütünleşmesi yalnızca eylem çekimi eklemeli olan dillerde rastlanan bir durumdur. Örneğin Farsça gitmek fiili olan reften (رفتن) fiilinin geniş zaman hali olan rev (رو) kükünde birinci tekil şahıs eki olan "-m" (م) eki kullanıldığında, rev(e)m (روم) biçiminde olan sözcükteki bu ek; iyelik değil "şahıs eki" olarak karşımıza çıkar.[4] Bu durumun ortaya çıktığı Türkçe ve Farsça gibi diller bu özelliklerinden dolayı gizli özne kullanabilirler. Bu iki yapı arasındaki bağlantı; kişi adıllarının ekleşmesinden kaynaklanmaktadır. Örneğin eski Türkçede kullanılan "körür men (görürüm)" ifadesindeki "men (ben)" kişi adılı zamanla ekleşmiş ve şahıs eki durumuna geçmiştir. İyelik eklerinin, nesnelerin sahiplik öznesini ortaya koyması; şahıs ve iyelik eklerinin ortaya çıkışındaki kökensel bağı ortaya koymaktadır.

İyelik eklerinin çokluk kategorisiyle ilişkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya dillerinde tekil kişi adıllarına çeşitli ekler getirilerek çoğul yapılar yapılır. Bazı dillerde ise bunun istisnaları mevcuttur. Örneğin İngilizcede you zamirinin çoğulu da you olarak kullanılır. İyelik belirten yapıların, kişi adıllarından kaynaklandığı düşünüldüğünde; adıllarla iyelik takılarının çoğul yapıları ilişkilidir. Normal şartlarda adıllar (sizler, bizler... gibi saygı ifadeleri ve Türkçedeki "o" zamiri hariç) çoğul eki alamazlar. Bunun için iyelik belirten kelimelerin yalnız halde kullanıldığı durumlarda bu kelimeler çoğul eki alamaz. Böylece İngilizce ve Almanca gibi iyelik takıları ayrı yazılan dillerde; iyeliğin çokluğu yapısal olarak yapılamaz. Bu dillerde çokluk ifadesi nesne konumundaki sözcüğe takılır (our cars gibi). Türkçe gibi bazı eklemeli dillerdeyse çokluk ekleri iyelik ekinden önce gelir (kalemlerim gibi).

Bunun yanında bazı dillerde çokluk kategorisi üçe ayrılır. Bu dillerde tekil, ikili ve çoğul kategoriler vardır. Yani çokluk iki ve ikiden fazla olmak üzere ikiye ayrılır. Bu dillerin tipik örneği Arapçadır. Aşağıdaki tabloda Arapçadaki iyelik çekimleri gösterilmiştir.

kişi tekil ikili çoğul
1. kişi بيتي beytī evim بيتنا beytunā evimiz
2. kişi (eril) بيتك beytuke evin بيتكما beytukumā eviniz (iki kişiye) بيتكم beytukum eviniz
2. kişi (dişil) بيتك beytuki evin بيتكن beytukunne evleriniz
3. kişi (eril) بيته beytuhu evi بيتهما beytuhumā evleri (iki kişiye) بيتهم beytuhum evleri
3. kişi (dişil) بيتها beytuhā evi بيتهن beytuhunne evleri

İyelik takılarının yapısal karşılaştırması[değiştir | kaynağı değiştir]

İyeliği son eklerle karşılayan Türkçe ile edat niteliğinde sözcük-ek kullanan İngilizcenin yapısal iyelik karşılaştırılması aşağıda verilmiştir:

kişi tekil (Türkçe) tekil (İngilizce) çoğul (Türkçe) çoğul (İngilizce)
1. kişi evim my house evimiz our house
2. kişi evin your house eviniz your house
3. kişi evi his/her house ev(ler)i their house

Kaynak kitaplar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ergin, Muharrem. (2004). Türk Dil Bilgisi, İstanbul: Bayrak Yayınları.
  • Banguoğlu, Tahsin, (2007). Türkçenin Grameri, Ankara: TDK Yayınları

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "iyelik eki." Dilbilgisi Terimleri Sözlüğü 1972. Türk Dil Kurumu. Erişim: 26 Aralık 2012
  2. ^ "TDK Güncel Türkçe Sözlük: İyelik". TDK. 11 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2011. 
  3. ^ a b c "Nişanyan Sözlük: Issız". Nişanyan Etimoloji Sözlüğü. 17 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2011.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "is" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. ^ "Farsça Dilbilgisi" (PDF). farsdili.com. s. 8. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2011. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2019. 

İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Nedir? :İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? ile ilgili İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Ne Demektir? İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Açıklaması Nedir? İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Cevabı Nedir? İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Kelimesinin Anlamı? İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Açıklaması? :İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Gerçek mi? :İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? ile ilgili İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Hakkında? :İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? ile ilgili İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? burada bulabilirsiniz. İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İyelik ekleri nedir?, İyelik ekleri anlamı nedir?, İyelik ekleri ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Andrew Barron, Corc Habaş, Crne ptice, Sosyal felsefe, Raphinha, Manastır Saldırısı, Christian Wood, Dosya Transfer Protokolü, Tony Shaloub, Golubac, Türkmenler, Suşehri, Santo Estêvão (Lizbon), Mavericks, Róbert Waltner, Çekoslovakya millî basketbol takımı, Hukuk toplum bilimi, Ken Yorii, Walter Jens, Barbara Mor, Bob Giraldi, Erdi Öner, Ding Dong, Pekiştirmeli öğrenme, Kingsteignton, The Italian Job (2001 video oyunu), Oktay Ekşi, Lepidium sativum, Celile, Büyükelçi, Philippe Coutinho, Daniele Sottile, Amare Stoudemire, Stephen Silas, Gerano, Houston, Moth into Flame, Bell 206, Alexander Graham Bell, Amblyopsidae, Dağ topu, katar emirleri listesi, Plantar siğil, Abdul Rahim Sebah, Jean Graton, Dallas Mavericks, Soda (içecek), Marksizm, Gal Mekel, Paul Heyman, Kamui Kobayashi, Nüfusuna göre Türkiyenin illeri, Lumos, Carlos Caszely, NGC 6921, Commentarii de Bello Gallico, Jennifer Coolidge, Limonluk binası, 2020 NBA Seçmeleri, Samsung Impact, Scud, Almanya Federal Adalet Mahkemesi, Werner Koch, Darülkurra, Zihin Gezegeni, Güney Asya Bölgesel İşbirliği Teşkilatı, 1969 yapımı Türk filmleri, Kemal Kılıç, Da Da Dam, Ayçekirdeği, Etiyopya İç Savaşı, Dijital bankacılık, Sümeyye Boz, Millerovo hava üssü saldırısı, Grand Theft Auto 2, Sagama, Teoman Ünüsan, Site haritası, Yahudi milleti, Premier League Altın Eldiven, Çukurova Savunması, The Power of the Daleks, HK Metallurg (Magnitogorsk), Manavgat, Karpaz Yarımadası, Nové Město na Moravě, Mushtari Shafi, Çernobil Hariç Tutma Bölgesi, Resulayn Kampları, Noktalı inci balığı, Kundağı Motorlu Topçu Sistemi, Valeri Legasov, İstatistiki sınıflandırma, Teoman (albüm, 2003), Karl von Terzaghi, Solus, Starbucks, Avarlar, İskender Suveyh, Rifat Erdem, Carex folliculata,
Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?,