İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir?

İnebolu Limanı Nedir?

İnebolu Limanı Nedir?, İnebolu Limanı Nerededir?, İnebolu Limanı Hakkında Bilgi?, İnebolu Limanı Analizi? İnebolu Limanı ilgili İnebolu Limanı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  İnebolu Limanı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. İnebolu Limanı Ne Anlama Gelir İnebolu Limanı Anlamı İnebolu Limanı Nedir İnebolu Limanı Ne Anlam Taşır İnebolu Limanı Neye İşarettir İnebolu Limanı Tabiri İnebolu Limanı Yorumu 

İnebolu Limanı Kelimesi

Lütfen İnebolu Limanı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İnebolu Limanı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi İnebolu Limanı Kelimesinin Anlamı? İnebolu Limanı Ne Demek? ,İnebolu Limanı Ne Demektir? İnebolu Limanı Ne Demektir? İnebolu Limanı Analizi? , İnebolu Limanı Anlamı Nedir?,İnebolu Limanı Ne Demektir? , İnebolu Limanı Açıklaması Nedir? ,İnebolu Limanı Cevabı Nedir?,İnebolu Limanı Kelimesinin Anlamı?,İnebolu Limanı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,İnebolu Limanı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,İnebolu Limanı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İnebolu Limanı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

İnebolu Limanı Kelimesinin Anlamı Nedir? İnebolu Limanı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İnebolu Limanı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

İnebolu Limanı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İnebolu Limanı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İnebolu Limanı

İnebolu Limanı Nedir? İnebolu Limanı Ne demek? , İnebolu Limanı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

İnebolu Limanı Kelimesinin Anlamı? İnebolu Limanı Ne Demek? İnebolu Limanı Ne Demektir? ,İnebolu Limanı Analizi? İnebolu Limanı Anlamı Nedir? İnebolu Limanı Ne Demektir?, İnebolu Limanı Açıklaması Nedir? , İnebolu Limanı Cevabı Nedir? , İnebolu Limanı Kelimesinin Anlamı?






İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir?

İnebolu Limanı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İnebolu Limanı

İnebolu Limanı'nın Geriş Tepesi'nden görünümü (2005)
Konum
Ülke:  Türkiye
Yer: İnebolu, Kastamonu
Koordinatlar: 41°58′46″K 33°46′3″D / 41.97944°K 33.76750°D / 41.97944; 33.76750
Detaylar
İşletmeci: Eti Bakır
İstatistikler
Web sitesi: http://ineboluliman.com/


İnebolu Limanı, Kastamonu ilinin İnebolu ilçesinde bulunan bir limandır.

Açık deniz kıyısında yer alan İnebolu’da bir liman olmadığı için gelip giden yolcuların vapura binmelerinde veya yük ve eşyaların vapura naklinde her zaman büyük sıkıntılar yaşanmıştır. Çoğu zaman vapurlar yük ve yolcu almadan geçip gitmiş; halk malını ihraç edemediği için çevrede yaşayanlar büyük zarar görmüştür. Bu durumu gören zamanın Kastamonu Valisi Sırrı Paşa, Sadaret Makamına bir yazı yazmış, sıkıntıları izah etmiş ve İnebolu’ya bir liman yapılmasını istemiştir.

Paşa’nın bu isteği yerinde görülmüş ve 1298 (1882) mâlî yılında İnebolu limanının inşaatı başlamıştır. Başta vinç ve dubalar olmak üzere gerekli olan araç ve malzemeler de İstanbul’dan gönderilmiştir.

Liman, halkın Moloz Burnu diye tanımladığı yerden, kuzeye doğru ve 20 derece doğuya meyilli 114 metrelik dik bir çıkıntıdan sonra, doğu istikametine 120 derece iç açı ile dönülerek 400 metre uzunluğunda bir dalgakıran olarak planlanmıştır.

Sırrı Paşa, liman inşaatı ile yakından ilgilenmiş; İnebolu’ya giderek zamanın büyük bir kısmını çalışmalara ayırarak adetâ yapılacak işi tahayyül etmiştir. Paşa görevden ayrılırken halefi Abdurrahman Paşa’yı İnebolu’da beklemiş ve ona liman inşaatı hakkında bilgi verdikten sonra, “Size yetim bir evlat bırakıyorum, cümlece müsellem olan imârât-ı mülkiyemizden birisi de şu görmüş olduğunuz inşaat olsun. En büyük ricam ikmâline inâyetinizdir” demiştir.

Kastamonu’da, başta lise binasının yapımı olmak üzere birçok hayırlı hizmetlerde bulunan Vali Abdurrahman Paşa da liman inşaatı ile yakından ilgilenmiş, zaman zaman İnebolu’ya giderek çalışmalara bizzat nezaret etmiştir. Sonraki vaziyete bakıldığında, aslında liman onun zamanında yapılan şekliyle de kalmıştır.

1884 yılında İnebolu’dan yazılan ve basına yansıyan bir mektupta, liman inşaatı hakkında önemli bilgilere rastlanılmaktadır. İnşaatın hızla devam ettiği, rıhtımın bazı yerlerinin bittiği, denizdeki taşların çıkarıldığı anlatılmıştır. Ancak araçların yetersiz olduğu, maçuneli vinç, demiryolu çubuğu, vagonet yaptırmak için dingil çubuğu gibi malzemelere ihtiyaç bulunduğu bildirilmiştir. İstanbul’dan gönderilen malzemelerin âdi olduğu, inşaatın zamanında bitirilmesi için malzeme takviyesi ile çalışmalara bizzat nezaret edecek olan bir mühendisin görevlendirilmesi istenmiştir. Aynı mektuptan anlaşıldığına göre İstanbul’dan ve Kastamonu’dan gönderilen mühendisler İnebolu’da incelemelerde bulunmuşlardır.

Basına yansıyan bir habere göre, 22 Aralık 1300 gecesi saat 7 sularında şiddetli bir fırtına olmuş, 12 kayığı deniz alıp götürmüş, 50 kayığı parçalamış, vinçleri devirmiş ve rıhtımdaki bekçi kulübesini de yıkmıştır.

Daha sonraki günlerde liman inşaatında Aziz Bey adında bir mühendisin görevlendirildiği anlaşılmaktadır. Nitekim Aziz Bey, 25 Aralık 1304 tarihinde Kastamonu’daki başmühendisliğe bir rapor yazmış ve o güne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermiştir. Aziz Bey, 11 Nisan - 23 Ekim 1304 tarihleri arasındaki çalışmaları anlatırken rıhtım inşaatının tümüne ait 1/10000, o güne kadar yapılan işleri anlatan 1/1000 ve 1304 yılındaki çalışmaları gösteren 1/100 ölçekli haritaları da raporuna eklemiştir. Onun yazdığına göre, İnebolu’ya 2 saat uzaklıktaki Kavşak mevkiinden ve Değirmencikler’den her biri 1 metreküp hacminde 837 adet büyük ve yine her biri 70 cm. ile 1 metreküp arasında değişen 650 adet küçük toplam 1487 adet taş, dubalar vasıtasıyla taşınmıştır. Bu dubalar 8-10 kişi tarafından çekilmiş olup normal havalarda taş ocağına en az 3 günde gidip gelmişlerdir. Bazen bu dubalar kayıklar tarafından çekilmiştir. Getirilen taşlar su seviyesinden 30 cm. yukarıda demir zıvana ve kurşunla bağlanmış, su altında kalan 30 cm'lik bölümleri ise çimentolu harçla derz edilmiştir. Rıhtımda, su altında 146, su üstünde 618 olmak üzere toplam 764 metreküp malzeme kullanılmıştır.

Aziz Bey, elde 5 adet vasat ve küçük vinç olduğunu, bunlardan 3’ünün dubalarda, 2’sinin rıhtımda bulunduğunu yazmıştır. Raporda, rıhtımdaki su seviyesinin 4.5 m olduğunu, bunun 10 m. ulaşacağını, dolayısıyla mevcut araçlarla işlerin devam edemeyeceğini, bu sebeple 6 adet duba, maçuneli vince sahip römorkör vapuru ile taş ocaklarında kullanılmak ve araba üzerinde hareket edebilen 2 adet vince daha ihtiyaç olduğunu yazmıştır. Yine aynı rapordan anlaşıldığına göre belirtilen tarihler arasında yapılan işlere 107 737 kuruş 26 para harcanmıştır. Bu paranın dökümü şu şekilde verilmiştir:

14 995 kuruş 10 para : Denizden çıkarılan taşlara

35 027 kuruş 18 para: İstanbul’dan getirilen vinç, çapa demiri, zincir, makara, çimento vb.

22 124 kuruş 3 para : Taşçı, kalafatçı ve ustalara,

25 024 kuruş 34 para: Memur, geçici memur, bekçi ve duba reislerine

7 195 kuruş 20 para: İşçi gündeliklerine,

3 270 kuruş 19 para : İmal ettirilen taşların müteahhitlerine.

Ayrıca duba reislerine, kaybettikleri zincir, çapa demiri gibi malzemelerin bedeli olarak 446 kuruş 20 para da ödettirilmiştir. Vilayet başmühendisi de 31 Aralık 1304 tarihli bir rapor ile durumu Vali Abdurrahman Paşa’ya sunmuştur. Raporda, İnebolu limanının Kastamonu ve Çankırı açısından ifade ettiği önem vurgulanmış ve limanın yapılması halinde ticaretin gelişeceğini ve İnebolu’nun bu havalinin Varna’sı olacağını, mevcut haliyle denizin buna imkân vermediğini yazmıştır.

1882'de, dönemin Kastamonu Valisi Sırrı Paşa'nın girişimleriyle temeli atılan İnebolu Limanı,[1][2] 125 yıl sonra tamamlandı.[3]

577 bin metre karelik alana yayılan limanın yıllık gemi kapasitesi 720 adettir.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 124 yıl sonra bitiyor 1 Aralık 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Radikal, 27/10/2006. 20/10/2009 tarihinde erişildi.
  2. ^ Mustafa Eski, "İnebolu Limanı'nın Tarihçesi ve Önemi" 10 Aralık 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Atatürk Araştırma Merkezi, 09/06/1997. 20/10/2009 tarihinde erişildi.
  3. ^ Yapımı 125 yıl sürdü, 58 hükümet eskitti 3 Aralık 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Milliyet, 06/07/2007. 20/10/2009 tarihinde erişildi.
  4. ^ İnebolu Limanı 7 Ekim 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı. 20/10/2009 tarihinde erişildi.

İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Nedir? :İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? ile ilgili İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Ne Demektir? İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Açıklaması Nedir? İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Cevabı Nedir? İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Açıklaması? :İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Gerçek mi? :İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? ile ilgili İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Hakkında? :İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? ile ilgili İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? burada bulabilirsiniz. İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İnebolu Limanı nedir?, İnebolu Limanı anlamı nedir?, İnebolu Limanı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Robert Wisdom, Hyaeninae, George Robert Waterhouse, Marlon, Lisan Mektebi, İslami müzik, Porky Pig, Marek Belka, Karima Adebibe, Amerika Birleşik Devletleri İçişleri Bakanı, Kırkpınar, Bayburt, Bir Yudum Sevgi, Paris Kulübü, Romantik film, Ülkelere göre domates üretimi sıralaması, Nampalys Mendy, Aleksandros Otoneos, Tamer Başoğlu, Black Bourton, Nuhlar, Bolu, Haim Nahum, İkilem, Creek County, Oklahoma, Roma Senatosu, Ali Güneş (1961 doğumlu futbolcu), Toplu cinsel saldırı, Koku, Lictor, Sinanpaşa, Marcus Williams, Patrick Mahomes, A las barricadas, Péter Balázs, Christine Minier, Devasa çok oyunculu çevrimiçi oyun, Cho chang, En İyi Yönetmen Los Angeles Sinema Eleştirmenleri Derneği Ödülü, Sonexay Siphandone, I Cant Give You Anything but Love, Hansar şehristanı, Sonoma County, Kaliforniya, Polonya mimarisi, NGC 807, Nafiz Tahralı, Cosmin Olăroiu, 1980 FA Charity Shield, Richard Tucker, Gloria Stuart, Polonyanın ilçeleri, Kenan Yıldız, Herbert Ross, Masta Killa, Abbotsford, British Columbia, Estaimpuis, Hülya Gülşen, II. Abdülmecid, Mikio Naruse, Adonara, Badem çorbası, Küçük Antonia, NGC 5903, DDR SDRAM, Ada, Sarayköy, Siirtte 1965 Türkiye genel seçimleri, Cacık, Serviks, Büyükayrık, Kızıltepe, King Lear, Toyama, Çatacık, Göynük, Feira de Santana, Ryota Tsuzuki, Muzaffer Kılıç, Zahran, Porcupine Tree, Castelnuovo di Val di Cecina, Halo (Lumix şarkısı), Çin mitolojisi, Carlyon, Muhammed Nuri, Dumb and Dumber, Herb Powell, Sevimli Canavarlar, Sebastian Vettel, Ann Tenno, Daniele Massaro, Günyazı, Sorgun, Ascoli Picchio FC 1898, Dave Benton, Pregabalin, Tirthankara, Tirkeş, Sungurlu, Newbury, Berkshire, Aşağı Avusturya, Dener Assunção Braz, Sara James, Ranzanico, 1979 FA Cup Finali, Wimshurst makinesi, Rahamine (il),
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,