Sevtap Çapan

Sevtap Çapan

Sevtap Çapan Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Sevtap Çapan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Sevtap Çapan
Sevtap Çapan İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Sevtap Çapan Kelimesinin Anlamı?
Sevtap Çapan Ne Demek?
Sevtap Çapan Ne Demektir?
Sevtap Çapan Analizi?
Sevtap Çapan
Sevtap Çapan Anlamı Nedir?
Sevtap Çapan Ne Demektir?
Sevtap Çapan Açıklaması Nedir?
Sevtap Çapan Cevabı Nedir?
Sevtap Çapan Kelimesinin Anlamı?
Sevtap Çapan Kelimesinin Anlamı Nedir?
Sevtap Çapan Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Sevtap Çapan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Emine Sevtap Çapan (d. 28 Nisan 1970, İstanbul), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

1995 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Sevtap Çapan, sahneye ilk adımını atışı, Şehir Tiyatroları'nda 1994 - 1995 sezonunda "Savaş ve Barış" oyununda rol aldığı "Natasha" karakteriyle olmuştur. Kurum bünyesinde birçok oyunda oynayan sanatçı, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de rol almış, MSM'de eğitmenlik yapmıştır.

"Çapan", sanatın mutfak kısmıyla da ilgilenmektedir. Yazarlığını yaptığı beş oyunun ikisi, İBBŞT’ de repertuvara alınmıştır. nda Seslendirme sanatçısı kadrosunda yer almaktadır. 2016’dan 2020’ye kadar Türk Kadınlar BirliğiBeykoz Şubesi Kurucusu ve Başkanı olarak görev yapmıştır. 2016 yılında Hamdi Gültekin tarafından kaleme alınan 'AKTRİS SEVTAP ÇAPAN' ismini taşıyan, oyunculuğu ve sanat yaşamı üzerine bir kitap yazılmıştır. 2017 yılı itibariyle Profesyonel Artı Sonsuz Firması’nın kuruluşu olan Tiyatro P.A.S’ın Genel Sanat Yönetmeni’dir. Yine aynı yıl Bursa Mora Dergisi’nde ”Bir Aktris Yazıyor” başlığı altında köşe yazarlığı kariyerine başlayan Çapan, Beykoz yerel gazetesi Özgün Haber’de köşe yazıları yazmaya devam etmektedir. 2019 yılında zorunlu emeklilik yasası ile erken emekli edilmiştir. Yazdığı “Peri Kız Müzikali” oyunu 2019 - 2020 sezonunda kendi rejisiyle İBBŞT’de dünya prömiyeri yapmıştır, 2020‘de etiketiyle kitap olarak basılmıştır. "Sevtap Çapan" aktif sanat hayatına devam etmektedir.

Rol aldığı tiyatro oyunları

Filmografisi

  • Evimin Erkeği - 2007
  • Zeytin Dalı - 2005
  • Affet Beni - 2005
  • Beşinci Boyut - 2005
  • - 2003
  • Sırlar Dünyası - 2002
  • Gelinlik Kız]] - 2000
  • Kuşatma Altında Aşk - 1997
  • Kara Melek - 1996

Ödüller

8.

3. Üstün Akmen Ödülleri

10. Flaş Gazetesi  

Gazete Sanat

Adaylıklar

15. Afife Jale Tiyatro Ödülleri

34.  Antalya Altın Portakal Film Festivali

Hakkında yazılan kitaplar

Aktris Sevtap Çapan]] - - 2016

Yazdığı kitaplar

- Sevtap Çapan - - Çocuk Müzikali 2020

Dış bağlantılar

Kaynakça