Seda Güven

Seda Güven

Seda Güven Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Seda Güven Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Seda Güven
Seda Güven İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Seda Güven Kelimesinin Anlamı?
Seda Güven Ne Demek?
Seda Güven Ne Demektir?
Seda Güven Analizi?
Seda Güven
Seda Güven Anlamı Nedir?
Seda Güven Ne Demektir?
Seda Güven Açıklaması Nedir?
Seda Güven Cevabı Nedir?
Seda Güven Kelimesinin Anlamı?
Seda Güven Kelimesinin Anlamı Nedir?
Seda Güven Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Seda Güven Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Seda Güven (d. 28 Ağustos 1984; Bandırma, Balıkesir) Türk sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusudur. Başarılı oyuncu Marmara Üniversitesi Tekstil Tasarım bölümü mezunudur.

Hayatı ve Kariyeri

Seda Güven, Serpil ve Oğuz Güven çiftinin kızı olarak 28 Ağustos 1984 tarihinde Balıkesirin Bandırma ilçesinde dünyaya gelmiştir. Marmara Üniversitesi Tekstil Tasarım Bölümü'nden eğitimini tamamlayan Seda Güven, ilk kariyer hayatına 2004 senesinde Başak Gürsoy “BG Ajans” ile başlamıştır. 2005 senesinde Atv’de yayınlanan ve ilgi ile seyredilen gelen Ekmek Teknesi isimli dizi ile oyunculuk hayatına başlayan Seda Güven, başarılı çıkışını 2010 senesinde Kanal d de yayınlanan Fatmagül'ün Suçu Ne? (dizi) isimli dizide canlandırdığı “Meltem” rolüyle yapmıştır. 2014 yılında Star TV de yayınlanan Kurt Seyit ve Şura isimli dizide Seda Güven, Valentina Verjenskaya karakterine hayat vermiştir. 2017 senesinde isimli psikolojik komedi türündeki filmde başrol oyunculuğu yapmıştır.[7]

Özel hayatı

Başarılı oyuncu 2014 senesinde Şarkıcı Keremcem ile evlenmiş ve 2015 senesinde boşanmıştır. Seda Güven, 21 Haziran 2019 tarihinde iş adamı Ali Güzel ile hayatını birleştirmiştir.[8]

Filmografi

Sinema ve Televizyon[9]
Yıl Başlık Rolü Notlar
2002 Ekmek Teknesi Şale Dizi

Atv

2004 Büyük Buluşma Pembe Dizi

Samanyolu TV

2007 Alev Bozdağlı Dizi (Başrol Oyuncusu)

Show TV

2007 Elveda Derken (dizi) Eda Dizi (Başrol Oyuncusu)

Kanal d

2008 Zeynep Dizi (Başrol Oyuncusu)

Kanal d

2010 Fatmagül'ün Suçu Ne? (dizi) Meltem Yaşaran Dizi (Başrol Oyuncusu)

Kanal d

2012 Merhaba Hayat Nil Dizi (Başrol Oyuncu)

Fox TV

2014 Ebru Dizi Kanal d
2014 Kurt Seyit ve Şura Valentina Dizi (Başrol Oyuncusu)

Kanal d

2014 Şenay Sinema Filmi (Başrol Oyuncusu)
2015 Git Başımdan Reyhan Sinema Filmi (Başrol Oyuncu)
2016 Gonca Dizi Fox TV
2017 Sinema Filmi (Başrol Oyuncusu)
2017 Olanlar Oldu Mehtap Sinema Filmi (Başrol Oyuncu)
2017 Lara Sinema Filmi (Başrol Oyuncusu)
2017 Ateşböceği (dizi) İlayda Dizi (Başrol Oyuncusu)

Star TV

2018 Sinema Filmi (Başrol Oyuncusu)
2018 Ceren Kurdoğdu Dizi Fox TV
2019 Öldür Beni Sevgilim Gonca Sinema Filmi
Tiyatrolar[10]
Yıl Başlık Rolü Notlar
2017 Saç & Makyaj Sahneleyen Tiyatro: Adana Şehir Tiyatrosu

Kaynakça

Dış Bağlantılar