Melis Sezen

Melis Sezen

Melis Sezen Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Melis Sezen Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Melis Sezen
Melis Sezen İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Melis Sezen Kelimesinin Anlamı?
Melis Sezen Ne Demek?
Melis Sezen Ne Demektir?
Melis Sezen Analizi?
Melis Sezen
Melis Sezen Anlamı Nedir?
Melis Sezen Ne Demektir?
Melis Sezen Açıklaması Nedir?
Melis Sezen Cevabı Nedir?
Melis Sezen Kelimesinin Anlamı?
Melis Sezen Kelimesinin Anlamı Nedir?
Melis Sezen Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Melis Sezen Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Melis Sezen (d. 2 Ocak 1997, İstanbul), Türk oyuncudur.

İlk olarak Hayat Bazen Tatlıdır dizisinde oynayan Sezen, ardından Siyah İnci dizisinde oynadı. İlk başrol oyunculuğunu Leke dizisinde üstlendi. Ardından Sevgili Geçmiş dizisinde de başrolü üstlendi. Sezen, dizi projeleriyle birlikte sinema filmlerinde de yer aldı. 2018 yılında gösterime giren Bizim İçin Şampiyon ilk ciddi sinema oyunculuğu oldu. Aynı yıl içerisinde Tilki Yuvası ve Dünya Hali gibi filmlerde oynadı. 2019 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmeliğini yaptığı Mucize 2: Aşk filminde rol aldı. 2020 yılında TRT 1'de yayımlanan Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde başrol karakter olan "Nazan" karakterini canlandırdı. Sadakatsiz dizisinde başrol karakterlerinden biri olan "Derin" adlı karakteri canlandırmaktadır.

Hayatı ve kariyeri

2 Ocak 1997[1] tarihinde İstanbul, Silivri'de[2] doğan Sezen, lise eğitimini Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesinde tamamladı.[3] Babası Arnavut, Makedonya göçmeni; anne tarafı ise Selanik, Yunanistan göçmenidir;[4] bir erkek kardeşi bulunan Sezen’in ailesi ticaretle uğraşmaktadır.[5] Verdiği bir röportajda tiyatroya başlamasında destek olduklarını,[6] bir başka röportajında ise annesinin oyunculuğa ilgisini fark edip kendisini Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne yazdırdığını söylemiştir.[7] 12 yaşından itibaren drama eğitimi alan Sezen, Müjdat Gezen Sanat Merkezinde de bir yıl boyunca tiyatro eğitimi aldı.[8] Ardından Silivri’de Ali Solmaz Tiyatrosu’nda Cümbüş-ü Hospital adlı oyunda oynadı.[3] Eğitimine de devam eden Sezen, Koç Üniversitesi'nde Medya ve Görsel Sanatlar bölümünden mezun oldu.[1] 2016-17 yılları arasında Hayat Bazen Tatlıdır dizisiyle birlikte televizyon dünyasına adım attı.[1][3]

2017-18 yılları arasında Siyah İnci dizisinde "Ebru" karakterini canlandırdı.[3][7] 2018 yılında sinemaya bağımsız filmlerle giriş yaptı. Rol aldığı ilk film Dünya Hali ve ikinci film Tilki Yuvası oldu.[9] Bağımsız filmlerden sonra ilk ciddi rolünü Yarış atı Bold Pilot ve jokeyi Halis Karataş'ın gerçek hikâyesini anlatan Bizim İçin Şampiyon filmiyle yaptı.[1] 2019 yılında Leke dizisinde "Yasemin" karakteri ilk başrolü oldu.[1] Ardından Sevgili Geçmiş dizisinde yine başrol olan "Deren" karakterini canlandırdı.[1] 2019 yılının sonunda Mucize 2: Aşk filminde "Beren" karakterini canlandırdı.[2]

Sezen, 2019’da IMDB Starmetre listesinde ilk 100’e girmiştir.[10] 2020 yılında İstanbul’un işgali, Meclis-i Mebûsan’ın dağıtılması, Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Kuvâ-yi Milliye hareketi ve Ankara’da yeni bir meclisin kuruluş süreçlerini anlatan Ya İstiklal Ya Ölüm tarihi mini dizisinde başrol karakteri "Nazan" karakterini canlandırdı.[11][12]

Ayrıca son olarak Kovala adlı sinema filminde rol aldı. Filmin vizyon tarihi 17 Nisan 2020 olarak açıklandı;[13] ancak dünya genelinde yaşanan koronavirüs pandemisi sebebiyle Türkiye’de alınan önlemler dolayısıyla film vizyona girmedi ve ertelendi.[14] Yeni vizyon tarihinin filmin resmi sosyal medya hesaplarından duyurulacağı açıklanmıştır. 2020 Ekim ayından itibaren Cansu Dere ve Caner Cindoruk ile birlikte Kanal D ekranlarında yayınlanan Sadakatsiz dizisinde başrol[15] karakterlerden biridir.

Filmografi

Sinema
Film Yıl Rol
Kovala 2020 Merve
Mucize 2: Aşk 2019 Beren
Dünya Hali 2018 Gizem
Bizim İçin Şampiyon 2018 Esra
Tilki Yuvası 2018 Aylin
Televizyon
Başlık Yıl Rol  
Fatma 2021 Hayat Kadını Konuk oyuncu
Sadakatsiz 2020- Derin Başrol oyuncusu
Ya İstiklal Ya Ölüm 2020 Nazan Başrol oyuncusu
Sevgili Geçmiş 2019 Deren Başrol oyuncusu
Leke 2019 Yasemin Başrol oyuncusu
Siyah İnci 2017-18 Ebru Yardımcı karakter
Hayat Bazen Tatlıdır 2016-17 Asya Yardımcı karakter

Kaynakça

  1. ^ a b c d e f "Melis Sezen'in SinemaTürk ile yaptığı röportaj". SinemaTürk. 5 Kasım 2018. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2020. 
  2. ^ a b "Melis Sezen Mucize Aşk 2'de oynayacak". Silivri Haber Ajansı. 8 Eylül 2019. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  3. ^ a b c d "Silivri'nin sanatçıları". supersilivri.com. 6 Şubat 2018. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  4. ^ "10 parmağında 10 marifet: Melis Sezen". formsante.com. 7 Şubat 2020. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  5. ^ "Melis Sezen: 'Halit Ergenç'le oynamayı çok isterdim'". Hürriyet. 7 Şubat 2020. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  6. ^ "Melis Sezen'den özel açıklamalar: Bir dur bir dinle hisset". Hürriyet. 31 Mart 2020. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  7. ^ a b "Ego benliğimin önüne geçemez". Vatan. 10 Aralık 2017. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  8. ^ "Melis Sezen: 'Rolüm çok çeşitli'". Milliyet. 25 Aralık 2018. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  9. ^ "Melis Sezen ile Röportaj". InStyle. 5 Aralık 2019. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  10. ^ "Melis Sezen formda kalmasının sırrını açıkladı". CNN Türk. 3 Ocak 2020. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  11. ^ "Melis Sezen: Gururdan tüylerim diken diken". Akşam. 28 Mart 2020. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  12. ^ "'Ya İstiklal Ya Ölüm' için geri sayım başladı! Melis Sezen'den ilk yorum". MSN Türkiye . 31 Ocak 2020. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  13. ^ "Türkiye'nin ilk rap filmi geliyor". Milliyet. 22 Aralık 2019. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  14. ^ "Melis Sezen: Bugünleri atlatacağız". Fanatik. 2 Nisan 2020. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  15. ^ "Sadakatsiz tanıtımında Melis Sezen'e tam puan". Kanal D. 28 Eylül 2020. Erişim tarihi: 2 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar