Sawney Bean Kimdir?

Sawney Bean Kimdir?

Sawney Bean Kimdir? Sawney Bean Kaç Yaşında? Sawney Bean Nereli Sawney Bean Boyu Kaç Sawney Bean Kaç Kilo Sawney Bean Doğum Tarihi Sawney Bean Ne Demektir? Sawney Bean Anlamı Nedir?

Sawney Bean Kimdir? Sawney Bean Kaç Yaşında? Sawney Bean Nereli Sawney Bean Boyu Kaç Sawney Bean Kaç Kilo Sawney Bean Doğum Tarihi Sawney Bean Ne Demektir? Sawney Bean Anlamı Nedir?

Sawney Bean Kimdir?

Sawney Bean

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alexander Bean
Sawney Bean mağarasının girişinde. Arka planda iki parçalanmış bacak ve ölü vücudu taşıyan bir kadın
DoğumDoğu lothian İskoçya
TanınmaYamyamlık
Takma ad(lar)Sawney
Suçlama(lar)Yamyamlık, cinayet
Cezaİdam
UğraşıÇiftçi
EvlilikAgnes "Black" Douglas
Çocuklar14 çocuk
Kurbanlar1000 üzeri

Alexander "Sawney" Bean, 16. yüzyılda İskoçya'da 25 yıl içinde 1000'den fazla insanı öldüren yamyam. 45 üyeli bir klanın başı olduğu söyleniyordu. Efsaneye göre, Bean ve klan üyeleri sonunda Kral VI. (ve I.) James tarafından gönderilen bir arama ekibi tarafından yakalandı ve suçlarından dolayı idam edildi.

Hikâye, Londra'daki Newgate Hapishanesi'nin bir suç kataloğu olan Newgate Takvimi'nde ortaya çıktı. Efsane'nin gerçek olduğuna dair yeterli kanıt yoktur.

Efsane[değiştir | kaynağı değiştir]

18. ve 19. yüzyıllardan kalma tabloid yayını olan Newgate Takvimi'ne göre, Alexander Bean 16. yüzyılda Doğu Lothian'da doğdu.[1] Babası bir hendek kazıcıydı ve çit düzelticiydi ve Bean aile ticaretini üstlenmeye çalıştı, ancak çabucak bu işe uygun olmadığını anladı Sawney cadı olmakla suçlanan "Siyah" Agnes Douglas adındaki bir kadın ile evlendi. Çift, Girvan ve Ballantrae arasındaki Bennane Head'te bir kıyı mağarasına yerleşti. Mağara 200 metre derinliğindeydi ve giriş yüksek gelgit sırasında su ile kapalıydı bu yüzden çift 25 yıl boyunca keşfedilmeden orada yaşayabildiler.

Sawney ve Agnes çiftinin sekiz oğlu, altı kızı, 18 erkek torunu ve 14 kız torunu oldu. Çocuklar ensest ilişki sonucu doğmuştu.

Düzenli çalışma eğilimine sahip olmayan Bean klanı, geceleri bireyleri veya küçük grupları soymak ve öldürmek için dikkatli pusu kurarak başarılı oldu. Klan cesetlerin parçalandığı ve yenildiği mağaralarına götürüyordu. Artıkları varil içinde salamura ettiler. Klan, bazen yakındaki plajlarda vücut parçalarını attı. Bu strateji suçlarını gizlemeye ve köylüleri gezginlere saldıran vahşi hayvan olduğuna inandırmaya yardımcı olmak için kullanıldı.

Vücut parçaları ve kaybolmaları yerel köylüler tarafından ilk başta fark edilmedi, ancak Bean klanı gün geçtikçe mağaralarında kaldı ve kurbanlarını gece avladı. Bean klanı o kadar gizliydi ki, köylüler yakınlarda yaşayan katilleri bilmiyorlardı.

Yerel halk kaybolmaları fark etmeye başladığında, suçluları bulmak için birkaç organize arama başlatıldı. Bir araştırma mağarayı not etti, ancak kimse burada bir insanın içinde yaşayabileceğini düşünmüyordu. Hayal kırıklığına uğramış ve ateşli bir adalet arayışı içinde olan kasaba halkı birkaç masum insanı linç etti ancak kayıplar devam etti. Şüpheliler çoğu zaman yerel hancılar olarak görüldü çünkü kayıp insanların birçoğunu canlı olarak gören son kişiler onlardı.

Bir kader gecesi, Bean klanı, faytona binen bir çifti pusuya düşürdü, ancak adam dövüşte yetenekli olduğu için kendini kurtardı ve kaçtı. Karısı ise öldürüldü. Adam yetkililere giderek başına gelenleri anlattı.

İskoçya Kralı James 400 kişilik bir ekip ve birkaç köpekle arama yapmaya karar verdi. Kısa süre sonra Bean klanının daha önce gözden kaçırılan mağarasını, köpekleri sayesinde Bennane Head'te buldular. Askerler Meşale ve fenerle mağaraya girdikten sonra, insan vücuduyla çevrili eşyalar duvardan sarkan bazı vücut parçaları, uzuvlarla dolu variller ve çalıntı mücevher yığınları buldular.

Bundan sonra ne olduğuna dair iki versiyon vardı:

  • Bu ikisinden en yaygın olanı, Bean klanının mücadele etmeden vazgeçtikleri yerde canlı yakalanmasıydı. Edinburgh'daki Tolbooth Hapishanesi'ne zincirlere götürüldüler, daha sonra Leith veya Glasgow'a transfer edildiler, burada insanlar onları insanlık dışı ve uygun olmayan biri olarak gördükleri için derhal yargısız infaz edildiler. Sawney ve erkeklerinin, cinsel organlarını kestiler ve ateşlere fırlattılar, elleri ve ayaklarını kestiler kanama nedeniyle ölürken Sawney "Bitmedi, asla bitmeyecek." diye bağırdı.Erkeklerin ölmesini izledikten sonra, Agnes ve kadınlar kazıklara bağlandı ve canlı bir şekilde yakıldı.
  • Arama ekibinin mağaranın girişine barut yerleştirip mağarayı patlattığı yönünde bir iddia daha vardır.

Cinayet ve ahlaksızlığın ürkütücü sahnesinin yakınında bulunan Girvan kasabasının Bean klanı hakkında bir efsanesi daha var. Bean'in kızlarından birinin sonunda klandan ayrıldığını ve Girvan'a yerleştiği ve "Tüylü Ağaç" olarak bilinen bir Dule ağacı diktiği iddiaları var. Ailesinin yakalanmasından ve idam edilmesinden sonra, kızın kimliği, onu Tüylü Ağacın dalında asan kızgın yerli halk tarafından ortaya çıkarıldı.

Kaynakça ve doğruluk[değiştir | kaynağı değiştir]

Sawney Bean

Scotsman'a göre, Sawney Bean masalının geçerliliği üzerine bir tartışma var. Bazı insanlar Sawney Bean'in gerçek bir insan olduğuna inanırken, diğerleri onun sadece efsanevi bir figür olduğunu düşünüyor. Dorothy L. Sayers, antolojisinde Büyük Kısa Tespit, Gizem ve Korku Hikayeleri'nde Sawney Bean masalını korkunç bir şekilde anlattı (Gollancz, 1928). Kitap, önümüzdeki beş yıl içinde yedi kez basıldı. (İngiltere'de en çok satan kitaptı.)[2] Sean Thomas tarafından hazırlanan 2005 tarihli bir makalede,[3] Sawney Bean'in sözde aktif olduğu dönemde gazeteler ve günlükler gibi tarihi belgelerin yüzlercesinde insanın kayıplarından bahsetmediğini belirtiyor. Ek olarak, Thomas hikâyelerde tutarsızlıklara dikkat çekiyor, ancak hakikat çekirdeklerinin efsaneye ilham verebileceğini tahmin ediyor.

  1. ^ "Sawney Beane". 10 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 31 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2020. 
  3. ^ "In Search of Sawney Bean". Fortean Times. Nisan 2005. 19 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2008. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Sawney Bean Kimdir? Kimdir?:Sawney Bean Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Sawney Bean Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Sawney Bean Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Sawney Bean Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Sawney Bean Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Sawney Bean Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Sawney Bean Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Sawney Bean Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Sawney Bean Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Sawney Bean Kimdir? Kaç Yaşında?:Sawney Bean Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Sawney Bean Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Sawney Bean Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Sawney Bean Kimdir? Nereli?:Sawney Bean Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Sawney Bean Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Sawney Bean Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Sawney Bean Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

NGC 7367, Sol bek, Moschus cupreus, Benaocaz, Meme ilişkisi, Mehdi Bazargan, Jimmy Bloomfield, NGC 245, Bob Lanier, Angelos Basinas, Grazalema, MÖ 231, Downtempo, Gulam Rıza Rızayi, Nya Parken, Mabolla, Robert Louis Stevenson, Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası, Manyak III, Zahara de la Sierra, Trebujena, Heart of Midlothian FC, Zoe McLellan, Filip Petrušev, Anton Stach, 26. Altın Portakal Film Festivali, Alcalá de los Gazules, İssos Muharebesi, Udine (il), Abdellatif Kechiche, İnci Eviner, Paşayaylası, Karakoçan, Johann Mattheson, Panyu Bölgesi, Yahudi karşıtlığı, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi, Heinrich Lübke, Bursa Işıklar Askeri Okulu, Seyifler Kalesi, Valerie Solanas, Seagram, Pinos Puente, Döme Sztójay, Kenan Bajramović, Fenerbahçe teknik direktörleri listesi, Austin Powers in Goldmember, Necati Tacan, Crenarchaeota, Süveyş Kanalı, Metrodan Kaçış (film, 2009), Subklinik enfeksiyon, Bulphan, Güçlükonak, Osijek Üniversitesi, Santa Barbara County, Kaliforniya, Gasconade County, Hamedan (şehir), Plano, Teksas, Agerola, Soner Gönül, Eromanga Sensei, Sultanbeyli, Péter Medgyessy, Birleşmiş Milletler Antlaşması, The Black Keys, Rumiko Takahashi, Marcon, Duo Datz, Kuş Serisi, Psikologlar, Birleşik Krallık Mezopotamya Mandası, Camelina, Algae, Wojciech Pszoniak, Kale, San Antonio, Gömü, Emirdağ, European Summer Time, Buğdaylı, Bayburt, Kiseljak, Spermophorides mediterranea, Pórtugos, Nazım Resmor, FM Towns Marty, M. Night Shyamalan, Alan Price, Karadere, Zonguldak, İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, Faryd Mondragón, Asteriks ve Kleopatra, Aylesford, NBA Yılın Koçu Ödülü, Premier League Yılın Teknik Direktörü, HTML 5, Toprak Alsın Muradımı, Honor 20, Hellas (thema), Cricetulus, Creampie, Ticaret dengesi,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,