Nihat Bekdik Kimdir?

Nihat Bekdik Kimdir?

Nihat Bekdik Kimdir?

Nihat Bekdik Nereli

Nihat Bekdik Kaç Yaşında? Nihat Bekdik Boyu Kaç

Nihat Bekdik Kaç Kilo Nihat Bekdik Doğum Tarihi

Nihat Bekdik Ne Demektir? Nihat Bekdik Anlamı Nedir?

Nihat Bekdik Kimdir? , Nihat Bekdik Nereli , Nihat Bekdik Kaç Yaşında? , Nihat Bekdik Boyu Kaç , Nihat Bekdik Kaç Kilo , Nihat Bekdik Doğum Tarihi , Nihat Bekdik Ne Demektir? , Nihat Bekdik Anlamı Nedir?

Nihat Bekdik Kimdir?

Nihat Bekdik

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nihat Bekdik
Kişisel bilgileri
Tam adı "Aslan" Nihat Bekdik
Doğum tarihi 1902
Doğum yeri İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm tarihi 21 Haziran 1972 (70 yaşında)
Ölüm yeri İstanbul, Türkiye
Mevkisi Defans
Altyapı kariyeri
1914–1916 Galatasaray SK
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1916–1936[1] Galatasaray 268
Millî takım kariyeri
1923–1932  Türkiye 21 (1)
Teknik direktörlük kariyeri
1929 Galatasaray

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


29 Ocak 1920 tarihli Spor Alemi dergisinde Nihat Bekdik
  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2016. 
Nihat Bekdik
1 Şubat 1922 tarihli Spor Alemi dergisinde Nihat Bekdik.
12 Ocak 1924 tarihli Resimli Gazete'de Nihat Bekdik'e dair bir çizim.

Nihat Bekdik[1] (1902, İstanbul - 21 Haziran 1972, İstanbul), Türk eski millî futbolcu, teknik direktör, kürekçi, atlet, binici, yüzücü, yelkenci ve siyasetçi.

1902 yılında doğan Bekdik, 14 yaşındayken Galatasaray A Takımı'nda oynamaya başladı. Aslan Nihat lakabıyla takımın sembolü oldu. Galatasaray ile altı İstanbul lig şampiyonluğu yaşadı. A millî takımı formasını 21 kez giydi, 10 maçta kaptanlık yaptı. Atletizm ve yüzme dallarında da başarılı oldu. 1929'da kısa bir süre Galatasaray'ı çalıştırdı. 1936'da futbolu bıraktı. 1957 yılında milletvekili olan Bekdik, 21 Ekim 1972'de İstanbul'da öldü.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Spor kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1928 tarihli Spor lemi dergisinde Nihat Bekdik
1933 İstanbul Kürek Şampiyonası müsabakaları sırasında Nihat Bekdik.

7 yaşında Mekteb-i Sultani'nin ilköğretim kısmına yazılmıştır. Daha 10 yaşında okulun ünlü "Grand Cour" sahasında futbola başlamıştır. 12 yaşındayken Galatasaray Genç Takımına alınmıştır.

Galatasaray Lisesi'nin ortaokul kısmını bitirdikten sonra Galatasaray'ın Lise kısmına devam etmeyip "Deniz Harp Okulu"na gitmiştir. Deniz Harp Okulu’ndan (Mekteb-i Bahriye) Bahriye Teğmeni olarak mezun olmuş ama Donanmada fazla kalmayıp tekrar sivil hayata dönmüştür.

Türkiye'nin 26 Ekim 1923'te Romanya ile oynadığı ilk maçta forma giymiştir. Yine aynı yıl atletizm yarışlarında büyük başarılar elde etmiştir. 1916-1936 yılları arasında 20 yıl aralıksız ve 268 kez Galatasaray formasını giymiştir. 17 kez Ay Yıldızlı formayı giymiş, 1 kez fileleri havalandırmış ve 7 kez kaptanlık yapmıştır.

Hokey de oynayan Bekdik, 60 yaşına kadar binicilik de yapmıştır. "Aslan" isimli yelkenlisi ile Yelken yarışlarında ve Boğazı yüzerek geçme yarışlarında da şampiyonluklar kazanmıştır.

Siyasi kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1957'de politikaya atılmış Demokrat Parti'den İstanbul milletvekili olmuştur. 27 Mayıs Darbesinde O da diğer DP'liler gibi tutuklanarak Yassıada'ya gönderilmiştir. Daha sonra beraat etmiştir.

1972 yılında da hayata ve Galatasaray'a veda etmiştir. Aslan lakabını futbol oynadığı kulüp olan Galatasaray Spor Kulübü'ne armağan etmiştir.

Kariyer istatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Millî takım golleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Nihat Bekdik 1928 Yaz Olimpiyatları'ndaki Mısır maçı öncesi Türkiye millî futbol takımı kadrosunda
# Tarih Yer Rakip Skor Sonuç Turnuva
1. 14 Ekim 1927 Taksim Stadı, İstanbul, Türkiye  Bulgaristan 3-1 Galibiyet Hazırlık maçı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TBMM Albümü 2. Cilt (1950-1980)" (PDF). TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü. 12 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 24 Temmuz 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Nihat Bekdik Kimdir? Kimdir?:Nihat Bekdik Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Nihat Bekdik Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Nihat Bekdik Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Nihat Bekdik Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Nihat Bekdik Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Nihat Bekdik Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Nihat Bekdik Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Nihat Bekdik Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Nihat Bekdik Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Nihat Bekdik Kimdir? Kaç Yaşında?:Nihat Bekdik Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Nihat Bekdik Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Nihat Bekdik Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Nihat Bekdik Kimdir? Nereli?:Nihat Bekdik Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Nihat Bekdik Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Nihat Bekdik Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Nihat Bekdik Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Atmosferik, Yemen İç Savaşı, yıllık rapor, Akyazı, Zara, Deportivo Cuenca, The Oprah Winfrey Show, Ryukyu Adaları, Bullets Over Broadway, Adalet ve Kalkınma Partisi, Hasan Sükuti Tükel, Paolo Boselli, Fritz Freitag, M.Ö. 772, Marsupial, 130 Bpm Forte, Mecid Hüseyni, Ahu Arslan Yıldız, Koklayarak iz süren tazı, Stjórnin, NGC 689, Alicia Keys diskografisi, Nüfus cüzdanı, Formula Two, Otto von Below, İsrail ekonomisi, Josh Hutcherson, Hollandalılar, Cemil Kavukçu, Kral Yeongjo, Roy Contout, Furkan Korkmaz, Connacht, Tırnova, Kauai County, Hawaii, Pınar Selek, Neckarsulm, 2018 Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimi, Adlai Stevenson I, Acıbadem kurabiyesi, Yazıpınar, Yakutiye, Kuzey Lapça, Nokia Lumia 820, Karakoçan, Klorlanmış hidrokarbonlar, 34. Annie Ödülleri, Mustafa Kemal Erkovan, Corythosaurus, Massimo Vignelli, Ali Teoman Germaner, Swatch, Türk Tabipleri Birliği, 1971 İspanya Bisiklet Turu, Çan, NGC 7285, Conor McLaughlin, NGC 205, Sıcağı Sıcağına bölümleri listesi, Aldo Simoncini, Zerat, Doğrusal birleşim, Sepp Kuss, Pablo Sánchez Ibáñez, Kızlar Sahada (film), Crislan, Güneyyaka, Bozdoğan, Finlandiya 21 yaş altı millî futbol takımı, Sandringham House, Alexander Herzen, 57 Orionis, Maliye politikası, Metropolis (film, 2001), Geraş merkezî bahşı, Alaçatı, Efüzyon, Savaş tutsağı, TBMM 13. Dönem Milletvekilleri listesi, Angourie Rice, Kommando 99, Candan Yüceer, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, İşsizlik, Hayvan bilişi, Sıra ev, Mac OS X Tiger, Altıntepe, Türksat Kablo TV, Carter Bays, Doğu Türkistan Kurtuluş Örgütü, NGC 1698, Hümayun Behzadi, Aşk ve Kin, Ahmed Yasin, Bostancı, Saint Helena, Çıkış (Tevrat), Calicasas, Keith Sweat, Betty Buckley, Metástasis, Auguste Piccard,
Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?,