Gentian Selmani Kimdir?

Gentian Selmani Kimdir?

Gentian Selmani Kimdir? Gentian Selmani Nereli Gentian Selmani Kaç Yaşında? Gentian Selmani Boyu Kaç Gentian Selmani Kaç Kilo Gentian Selmani Doğum Tarihi Gentian Selmani Ne Demektir? Gentian Selmani Anlamı Nedir?

Gentian Selmani Kimdir? Gentian Selmani Nereli Gentian Selmani Kaç Yaşında? Gentian Selmani Boyu Kaç Gentian Selmani Kaç Kilo

Gentian Selmani Kimdir?

Gentian Selmani

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gentian Selmani
Kişisel bilgileri
Tam adı Gentian Selmani
Doğum tarihi 9 Mart 1998 (26 yaşında)
Doğum yeri Krujë, Arnavutluk
Boyu 1,86 m (6 ft 1 in)
Mevkisi Kaleci
Kulüp bilgileri
Kulübü Tirana
Numarası 23
Altyapı kariyeri
2002-2014 Partizani
2011-2013Olimpic (kiralık)
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
2014-2015 Kastrioti 14 (0)
2015-2019 Laçi 118 (1)
2019-2021 Menemenspor 50 (0)
2021-2023 Boluspor 45 (0)
2023 Laçi 17 (0)
2023- Tirana 0 (0)
Millî takım kariyeri
2013  Arnavutluk U-16 1 (0)
2014  Arnavutluk U-17 1 (0)
2014-2016  Arnavutluk U-19 3 (0)
2017-2020  Arnavutluk U-21 17 (1)
2021-  Arnavutluk 4 (0)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.
Güncelleme: 25 Temmuz 2023 (2023-07-25)


Gentian Selmani (d. 9 Mart 1998), kaleci pozisyonunda görev yapan Arnavut millî futbolcu. Kategoria Superiore ekiplerinden Tirana'da oynamaktadır. Daha öncesinde ise Kastrioti, Laçi, Menemenspor ve Boluspor kulüplerinde oynamıştır.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Futbola küçük bir çocukken başlayan Selmani, 5 yaşından itibaren Partizani'de Arnavutluk milli takımının eski kalecisi Perlat Musta tarafından çalıştırıldı. 2011 yılında Olimpic altyapısına katıldı ve burada iki yıl kaldıktan sonra 2013 yılında Partizani'ye dönerek 15 yaşında, 17 yaş altı takımına katıldı. 17 yaş altı takımındaki etkileyici performansının ardından teknik direktör Shpëtim Duro tarafından 2014-15 sezonunda A takımla antrenmanlara davet edildi ve 23 Kasım 2014'te Kukësi'ye karşı iç sahada oynanan Kategoria Superiore maçında kullanılmayan bir yedek oyuncu oldu.[1] Ancak bu, Selmani'nin kulüpte A takıma en çok yaklaştığı maç oldu ve sadece birkaç ay sonra takımdan ayrıldı.

Kastrioti[değiştir | kaynağı değiştir]

Ocak 2015'te Kategoria e Parë takımı Kastrioti'ye katıldı ve hemen kulübün birinci kalecisi olarak kendini kabul ettirdi. 7 Şubat 2015'te Iliria'ya karşı deplasmanda oynanan ve takımının 1-0 kaybettiği maçta ilk profesyonel maçına çıktı.[2] Sezonun ikinci yarısında toplam 14 lig maçına çıktı ve takımı sezonu 5. bitirerek küme düşmekten kurtuldu. Henüz 16 yaşındayken ilk tercih kaleci olarak kendini kanıtladıktan sonra Kategoria Superiore takımlarının ilgisini çekti ve 2014-15 sezonunun sonunda üst ligde yeni bir kulüp aramak için Kastrioti'den ayrıldı.

Laçi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selmani, 1 Ağustos 2015 tarihinde açıklanmayan bir ücret karşılığında Kategoria Superiore ekibi Laçi'ye transfer oldu. Bu transferden önce Almanya'ya gitti ve Bundesliga ekibi Augsburg'un kaleci antrenmanlarına katıldı. İlk maçına on bir gün sonra, Arnavutluk şampiyonu Skënderbeu'ya karşı oynanan ve Laçi'nin penaltı atışları sonrasında kazandığı Arnavutluk Süper Kupası'nda çıktı.[3] Bruno Lulaj'a karşı yaptığı belirleyici kurtarış, Laçi'nin ilk kupasını kaldırmasını sağladı. Selmani ilk Kategoria Superiore maçını 21 Ağustos'ta, 2015-16 sezonunun açılış maçında oynadı.

Türkiye kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ağustos 2019'da Selmani, TFF 1. Lig ekiplerinden Menemenspor ile iki yıllık sözleşme imzaladı.[4] 16 Temmuz'da Giresunspor karşısında ilk maçına çıktı ve kalesini gole kapadı. 25 Eylül'de Türkiye Kupası Üçüncü turda, Kırşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup ettikleri karşılaşmada ilk kupa karşılaşmasına çıktı. Sezon boyunca ligde 32 karşılaşmada forma giydi; kalesinde 42 gol gördü ve 7 maçta kalesini gole kapadı.

2020-21 sezonundaki ilk maçına 11 Eylül'de Altınordu karşısında çıktı. Menemenspor'un as kalecisi olarak, transfer olana kadarki tüm lig maçlarında forma giydi; 18 karşılaşmada 28 gol yedi ve 4 maçta kalesini gole kapadı. Devre arasında, Ocak 2021'de 1. Lig ekiplerinden Boluspor ile sözleşme imzaladı.[5] Boluspor formasıyla ilk maçına 31 Ocak'ta Adana Demirspor karşısında çıktı. Boluspor formasıyla ilk yarım sezonunda 16 karşılaşmada forma giydi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Partizani Tirana vs. Kukësi - 23 November 2014 - Soccerway". int.soccerway.com. 24 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2023. 
  2. ^ "Iliria Fushë-Krujë vs. Kastrioti Krujë - 7 February 2015 - Soccerway". int.soccerway.com. 24 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2023. 
  3. ^ "17-vjeçari hero: Dorezat e sotme do t'i ruaj tërë jetën". minuta90.com. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2023. 
  4. ^ "FOTO/Zyrtare, Balaj firmos me ekipin e ri, Selmani kalon në Turqi". www.balkanweb.com (Arnavutça). 2 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2023. 
  5. ^ "National goalkeepers / Selmani signs with Boluspor, Strakosha avoids operation". sot.com.al. 2 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Gentian Selmani Kimdir? Kimdir?:Gentian Selmani Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Gentian Selmani Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Gentian Selmani Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Gentian Selmani Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Gentian Selmani Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Gentian Selmani Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Gentian Selmani Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Gentian Selmani Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Gentian Selmani Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Gentian Selmani Kimdir? Kaç Yaşında?:Gentian Selmani Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Gentian Selmani Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Gentian Selmani Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Gentian Selmani Kimdir? Nereli?:Gentian Selmani Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Gentian Selmani Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Gentian Selmani Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Gentian Selmani Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Ovaköy Tren İstasyonu, Bayındır Tren İstasyonu, Seyitler Tren İstasyonu, Sorgun Yüksek Hızlı Tren Garı, Lesotho arması, Sincan Tren İstasyonu, Makarna listesi, Van İskele Tren İstasyonu, Türkali Tren İstasyonu, Su teresi, İkinci şahıs anlatıcı, Lüleburgaz Tren İstasyonu, Mardin Garı, Fırat Ekspresi, The Land of Legends Cup, Gümüşdüven Tren İstasyonu, Hellim, Tapera, Ernest Fox Nichols, Fenerbahçenin Özel Kupaları, Euanthe (uydu), Aydos, Yoshiharu Ueno, Erdem Tuğal, Ahmet Hamdi Nayir, Yerel Küme, Bursa Fen Lisesi, FIFA 19, Holybrook, Kansas City, 1657, SV Werder Bremen, Abdülvadiler, Łódź, Arredondo, Güzel ve Çirkin (film, 2017), İrani halklar, Steed Malbranque, Tıbbi kürtaj, Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Biescas, Simge diskografisi, Çapar, Göynük, Helatiye, Kesme kadayıf, Hazar Ergüçlü, Ultrasonografi, EuroLeague rekorları ve istatistikleri listesi, Tıbbı toksikoloji, Tıbbi toksikoloji, Gerard Sulon, In Memory of Quorthon, Perviz Brumend, Sovyetler Birliğindeki Japon savaş esirleri, II. Konstantin, Procellariiformes, Cheltenham, Ömer Aşık, Boxer şort, Tayland merkezli havayolu şirketleri listesi, Roland Garros, Davutpaşa Anadolu Lisesi, Türkiyenin ilçeleri, II. Dünya Savaşı sırasında teknoloji, Dinyeper Taarruzu, Rumohr, İştihard şehristanı, Kocacık Köyü, Yozgatta 1931 Türkiye genel seçimleri, Diana Millay, Amanita brunneoconulus, Köteyli, Gönen, Mostaganem Vilayeti, Gimigliano, Franz Walter Stahlecker, Bambu Kesicisinin Hikayesi, Delvine, Aleksander Hançerli, Fuat Balkan, Estradiol, Nur Kerteşi, Türk halısı, Hidroelektrik baraj, Hokey, Çılgın Sedat, Asya ak sırtlı akbabası, Indocetus, Post teizm, Fevzi Yetkiner, Kuyumcu, Laçin, Dizi (televizyon), Jeff Garlin, Eğriboz, Tenerife, Pamuk barutu, Tezcan Ozan, NGC 7487, Zeta Eridani, Emerson Sheik, Gustavo Díaz Ordaz,
Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?,