Çağrı Erhan Kimdir?

Çağrı Erhan Kimdir?

Çağrı Erhan Kimdir?

Çağrı Erhan Nereli

Çağrı Erhan Kaç Yaşında? Çağrı Erhan Boyu Kaç

Çağrı Erhan Kaç Kilo Çağrı Erhan Doğum Tarihi

Çağrı Erhan Ne Demektir? Çağrı Erhan Anlamı Nedir?

Çağrı Erhan Kimdir? , Çağrı Erhan Nereli , Çağrı Erhan Kaç Yaşında? , Çağrı Erhan Boyu Kaç , Çağrı Erhan Kaç Kilo , Çağrı Erhan Doğum Tarihi , Çağrı Erhan Ne Demektir? , Çağrı Erhan Anlamı Nedir?

Çağrı Erhan Kimdir?

Çağrı Erhan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Çağrı Erhan
DoğumÇağrı Erhan
1972 (51-52 yaşında)
İstanbul, Türkiye
VatandaşlıkTürk Türkiye
Mezun olduğu okul(lar)Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler, Hacettepe Üniversitesi Tarih Doktora
Kariyeri
DalıUluslararası İlişkiler, Siyasi Tarih
Çalıştığı kurumlarAnkara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
TOBB ETÜ
Bahçeşehir Üniversitesi
Doktora
danışmanı
Ömer Kürkçüoğlu (yüksek lisans)
Bahaeddin Yediyıldız (doktora)

Çağrı Erhan (d. 1972, İstanbul), Altınbaş Üniversitesi Rektörü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (1993). Ankara Avrupa Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler[1] dergilerinin kurucu editörlerindendir. 2014'te Uluslararası İlişkiler Dergisi Genel Koordinatörü olmuştur.

TRT ve SkyTurk'te çeşitli yayınların yorumcu ve sunuculuğunu yapmıştır. TRT Haber kanalında Perşembe günleri 21.30'da yayınlanan Dışa Bakış programının moderatörüdür. Türkiye Gazetesi'nde Pazar günleri Diplomatik Muhakeme köşesinde yazmaktadır. TV100'de Tarihin Parladığı Anlar programını sunmaktadır.

Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM), T.C. Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM), Uluslararası İlişkiler Konseyi (UİK), Türk Askeri Tarih Komisyonu, MEB Tarih Yazıcılığı Milli Komitesi, Avrupa Konseyi (Council of Europe) Tarih Eğitim Projeleri Editörler Kurulu, Uluslararası Siyasi ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi gibi kuruluşlarda muhtelif makamlarda bulunmuş / bulunmaktadır. Şubat 2007'de Türk-Atlantik Konseyi Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Şubat-Kasım 2008'de Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Ocak 2009'da profesör olmuştur. 2009-2010 yıllarında USAK (Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu) Koordinatörlüğü ve USAK Transatlantik Araştırmaları Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2013'te Başbakanlık Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu'na, 2014'te Dışişleri Bakanlığı Arşivi Otomasyon Danışma Kurulu'na seçilmiştir. Haziran 2015 itibarıyla İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmıştır. Üniversitenin adı 2017'de Altınbaş Üniversitesi olarak değişmiştir.

1997-2015 yılları arasında Mülkiye'de ABD Diplomasi Tarihi, Siyasi Tarih, AB-Türkiye İlişkileri, Türk Dış Politikası; TOBB ETÜ'de Siyasi Tarih, Bahçeşehir Üniversitesi'nde Ortadoğu dersleri vermiştir. Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (ATAUM) 2000-2003 yılları arasında müdür yardımcılığı, 2005-2015 yılları arasında müdürlük yapmıştır. Ankara Üniversitesi'nde, Avrupa Birliği eğitim programları çerçevesinde Jean Monnet Chair (Jean Monnet Kürsüsü Başkanı) ve Karşılaştırmalı Uluslararası Siyaset Anabilim Dalı Başkanı olarak da görev yapmıştır. 2005 yılında Dyp de siyasete atılan Çağrı Erhan partinin o dönemki genel başkanı olan Mehmet Ağarın partiyi yenileme ve gençleştirme hareketinin önemli isimlerinden birisi olmuştur.2005 yılında yapılan DYP büyük kongresinde Gültekin Uysal, Aydın Yardımcı, Selma Acuner, Müjdat Güler, Timur Gürgan gibi isimlerle beraber parti üst yönetimine seçilmiş ve Genel Başkan Yardımcısı olmuştur. 2007 yılında Ankara 1.sıra milletvekili adayı olmuş ama parti baraja takılınca seçilememiştir. Ağarın genel başkanlığı bıraktığı 2008 kongresinde Genel Başkan adayı olmuş, Süleyman Soylu ile yarışmış ve 16 oyla kaybetmiştir.

CNN Türk eski Parlamento muhabiri Melek Erhan'la evlidir. Zeynep adında bir kızı ve Çağan adında bir oğlu vardır. Çağrı Erhan'ın anne-babası Bezmiâlem Vakıf Gureba Hastanesi eski doktorlarındandır ve çiftin mezarı Eyüpsultan Mezarlığı'nda yer almaktadır.

Çağrı Erhan'ın anne ve babasının mezarı

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • “Greek Occupation of Anatolia and Adjoining Territories, Report of the Interallied Commission of Inquiry”, SAM, 2000
  • “American Documents of Greek Occupation of Anatolia”, SAM, 2000
  • “Beyaz Savaş: Türk-Amerikan İlişkilerinde Afyon Sorunu”, Bilgi, 1996
  • *“Türk-Amerikan İlişkilerinin Tarihsel Kökenleri”, İmge, 2001, 2015.
  • “Yunan Toplumunda Yahudi Düşmanlığı”,SAEMK, 2002
  • Turkish-Israeli Relations in Historical Perspective”, Frank Cass - ASAM, 2003
  • “Yaşayan Lozan” (der.), Kültür Bakanlığı, 2003
  • “Turkish-American Relations: Past, Present and Future”, (co-ed.) Routledge, 2003
  • "Beş Deniz Havzasında Türkiye", (der.)Siyasal, 2005
  • "Bizim Kırmızı Çizgilerimiz Vardı", Siyasal, 2006
  • "In/Security", (co-ed.) Ankara Üniversitesi, 2007
  • "Avrupa Birliği Politikaları", (der.)İmaj, 2007
  • "Avrupa Birliği Temel Konular" (der.), İmaj, 2007.
  • "Trans-European Security Challenges", (co-ed.), Ankara, ATAUM, 2008.
  • "Kamuoyunun Türk Dış Politikasına Bakışı",(haz.) Ankara Üniversitesi ATAUM, 2010.
  • "Türk Dış Politikası'nın Güncel Sorunları", Ankara, İmaj, 2010.
  • "Siyasi Tarih-1" (ed.), Eskişehir, Anadolu Üniversitesi Yayınları, 2012.
  • "Siyasi Tarih", Eskişehir, Anadolu Üniversitesi Yayınları, 2013.
  • "Kafkasya'nın Yükselen Yıldızı: İlham Aliyev Döneminde Azerbaycan" (ed.) Ankara, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi, 2013.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2020. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Çağrı Erhan Kimdir? Kimdir?:Çağrı Erhan Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Çağrı Erhan Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Çağrı Erhan Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Çağrı Erhan Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Çağrı Erhan Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Çağrı Erhan Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Çağrı Erhan Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Çağrı Erhan Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Çağrı Erhan Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Çağrı Erhan Kimdir? Kaç Yaşında?:Çağrı Erhan Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Çağrı Erhan Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Çağrı Erhan Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Çağrı Erhan Kimdir? Nereli?:Çağrı Erhan Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Çağrı Erhan Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Çağrı Erhan Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Çağrı Erhan Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Douglas Aziz, Ahmed Nihad Efendi, Demiryurt, Karaman, Ortadurak, Mazgirt, Altıntaş, Altıntaş, Otan Madalyası, Kırmızı üstdev, 1065 Amundsenia, Heliodoxa, 52. Türkiye Hükûmeti, Serpophaga, Daniel Avramovski, İsmail Güzel, Poşehonye, Emre Aşık, Kumarlar, Çan, Aynalıgöl Mağarası, Romanya Silahlı Kuvvetleri, Sorbolo, Yukarıçamurlu, Aralık, Kidonya, Aleksandr Rozenberg, Hayes, Mitos Boyut Yayınları, Marcos Paquetá, Maddeye bağlı psikoz, Divri, 1932 Kış Olimpiyatları, MÖ 418, 1527, Refik Saydam, The Fugees, Doronomyrmex, György Szűcs, Gepiron, Pio Marmaï, Piper dumosum, Robert Huber, ABD Kızılderililerinin kültürel asimilasyonu, Remixes 1, Karabacak, Darende, 2020 FA Community Shield, Houghton County, Ando Leps, Uzunhasan, Darende, Komut satırı arayüzü, Zomato, Vişap, Beyreli, Bozyazı, Great American Ball Park, Spor Günü, Edis İlhan, Pazırık kültürü, Waalre, Karataş, Dinar, Sovyetler Birliği kadın millî futbol takımı, Newaygo County, Nezih Uzel, Ruslan Alehno, Lenawee County, Zelotes sardus, Süreçler arası iletişim, Nilüferler, Cheondoist Chongu Partisi, Avon Nehri, Sion Tarikatı, 7 Numara, Under the Ladder, Suavi Eren, Öncü sarsıntı, Tuana Naz Tiryaki, Genetik modifikasyon, Orhan Kürümoğlu, TRT1, 1998 FIFA Dünya Kupası kadroları, Cumhuriyet Ağacı, Merkez Kocalar, Salıpazarı, Mets Masrik, William R. King, Hakan Yufkacıgil, Hakan Boyav, Zamanlama saldırısı, Astrocoeniina, 2000 Yaz Olimpiyatlarında senkronize yüzme, 1041, Bestemsu Özdemir, Vladimir Micov, Ehud Kalai, Ahmet İzzed Paşa, Vedat Ali Dalokay, Palosco, Halka (dizi), Agave pendula, 1835, Hart Crane, Devlet Tiyatroları, 20 Eylül, Man o War, Bahtiyarlık, Cupressus arizonica,
Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?,