Bulaşma Nedir?

Bulaşma Nedir?

Bulaşma
Bulaşma Kelimesinin Anlamı Nedir? Bulaşma Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Bulaşma Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Bulaşma - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Bulaşma - Oranlamak Bulaşma - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Bulaşma - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Bulaşma - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Bulaşma - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok 
Bulaşma
Bulaşma Nedir? Bulaşma Ne demek? , Bulaşma Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Bulaşma
Bulaşma Kelimesinin Anlamı? Bulaşma Ne Demek? Bulaşma Ne Demektir? ,Bulaşma Analizi?
Bulaşma
Bulaşma Anlamı Nedir? Bulaşma Ne Demektir?, Bulaşma Açıklaması Nedir? , Bulaşma Cevabı Nedir? , Bulaşma Kelimesinin Anlamı?

Bulaşma Nedir?

Bulaşma

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bulaşma, fiziksel bedeni, doğal ortam, işyeri veya bir malzemeyi bozan, enfekte eden bir bileşen, safsızlık veya başka bir istenmeyen elementin varlığıdır.[1][2][3]

Bulaşma nüansları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilimler içinde "bulaşma" kelimesi, kirletici maddenin katı ya da sıvı olması anlamında çeşitli ince farklılıkları ve kirleticinin bulunduğu ortamın varyansını alabilir.[2][3] Bir kirletici, bir sürece müdahale edebilecek istenmeyen bir enerji kaynağında olduğu gibi daha soyut olabilir. Aşağıdakiler, bu ve diğer varyanslara dayanan farklı bulaşma örneklerini temsil etmektedir.

Kimyasal bulaşma[değiştir | kaynağı değiştir]

Kimyada, "bulaşma" ("kontaminasyon") terimi genellikle tek bir kurucu maddeyi tarif eder, fakat özelleşmiş alanlarda bu terim aynı zamanda hücresel materyal seviyesine kadar kimyasal karışımlar anlamına da gelebilir. Tüm kimyasallar bir miktar kirlilik içerir. Bulaşma fark edilebilir veya edilmeyebilir ve saf olmayan kimyasalın diğer kimyasallarla veya karışımlarla karıştırılması ve ek kimyasal reaksiyonlara neden olması durumunda sorun haline gelebilir. Bir safsızlık mevcudiyetinden ortaya çıkan kimyasal reaksiyonlar bazen yararlı olabilir, bu durumda "kirletici" etiketi "reaktan" veya "katalizör" ile değiştirilebilir (Bu, örneğin, içsel bir yarı iletken içine safsızlığın sokulmasının iletkenliği pozitif olarak arttırdığı fiziksel kimyada geçerli olabilir.[4]) İlave reaksiyonlar zararlı ise, ilgili molekülün türüne bağlı olarak genellikle "toksin", "zehir" veya kirletici gibi başka terimler kullanılır.[5] Maddenin kimyasal bulaştan arınması (dekontaminasyon), ayrışma, nötralizasyon ve fiziksel süreçlerle sağlanabilir, ancak altında yatan kimyanın açık bir şekilde anlaşılması gerekmektedir.[6]

Çevre kirliliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Çevre kimyasında, "kontaminasyon" terimi bazı durumlarda kirliliğe neredeyse eşittir, burada asıl ilgi insanlara, organizmalara veya çevrelere büyük ölçüde yapılan zarardır. Çevresel bir kirletici doğada kimyasal olabilir, ancak aynı zamanda biyolojik (patojenik bakteriler, virüs, istilacı türler) veya fiziksel (enerji) bir ajan da olabilir.[7] Çevresel izleme, bilim insanlarının kontaminasyon aktivitelerini çok zararlı hale gelmeden önce yakalamaları için mevcut bir mekanizmadır.

Tarımsal kirlenme[değiştir | kaynağı değiştir]

Başka bir tür çevresel kirletici, özellikle organik tarımla temas ettiklerinde, genetik olarak değiştirilmiş organizmalar (GDO'lar) formunda bulunabilir. Bu tür bir kirlenme bir çiftliğin desertifikasyonu ile sonuçlanabilir.[8] Bu tür kirlenmenin kontrol edilmesi bazen zor olabilir, bu da GDO'lar tarafından kirlenme olan çiftçileri telafi etmek için mekanizmalar gerektirir.[9] Batı Avustralya'daki bir Parlamento Soruşturması, çiftlikleri GDO'larla kontamine olmuş ancak sonuçta herhangi bir işlem yapılmasına karar vermeyen çiftçileri telafi etmek için bir dizi seçeneği değerlendirmiştir.[10]

Yiyecek, içecek ve ilaçta bulaşma[değiştir | kaynağı değiştir]

Gıda kimyasında ve tıbbî kimyada "bulaşma" terimi, gıda veya farmasötik ilaçlarda toksinlerin veya patojenlerin varlığı gibi zararlı saldırıları tanımlamak için kullanılır.[6][11][12][13]

Radyoaktif bulaşma[değiştir | kaynağı değiştir]

Nükleer güvenlik ve radyasyondan korunmanın gerekli olduğu ortamlarda, radyoaktif kirlenme endişe vericidir. Radyoaktif maddeler yüzeylerde veya varlıklarının istenmeyen olduğu katı maddeler, sıvılar veya gazlar (insan vücudu dâhil) içinde görünebilir ve süreçler bu tür yerlerde varlıklarını artırabilir.[14][15] Radyoaktif bulaşmanın birkaç örneği şunları içerir:

"Radyoaktif kirlenme" teriminin amaçlanmayan bir çağrışım olabileceği unutulmamalıdır. Terim sadece radyoaktivitenin varlığına atıfta bulunur ve söz konusu tehlikenin büyüklüğü hakkında hiçbir belirti vermez. Bununla birlikte radyoaktivite, belirli bir konumda veya bir yüzeyde veya bir yüzeyin metrekare veya santimetre gibi bir birim alanında bir miktar olarak ölçülebilir.

Çevresel izleme gibi, radyasyon izleme de kirlenme faaliyetlerini çok zararlı duruma gelmeden erken yakalamak için kullanılabilir.

Gezegenler arası bulaşma[değiştir | kaynağı değiştir]

Gezegenlerarası kontaminasyon, gezegensel bir gövde, bir uzay sondası veya uzay aracı tarafından kasıtlı veya kasıtsız olarak biyolojik olarak kirlendiğinde ortaya çıkar. Bu, hem yabancı gezegen gövdesine varışta hem de Dünya'ya dönüşte işe yarayabilir.[18]

Bulaş kanıt[değiştir | kaynağı değiştir]

Adli bilimlerde kanıt bulaş olabilir. Parmak izleri, saç, deri veya DNA'nın bulaş olması -ilk yanıtlayanlardan veya aile üyeleri veya mağdurun şüpheli olmayan arkadaşları gibi soruşturmayla ilgili olmayan kaynaklardan- yanlış mahkûmiyetlere, yanlış değerlendirmelere veya kanıtların işten çıkarılmasına yol açabilir.[19][20]

Bulaş örnekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Agar plakasında bulaşma

Biyolojik bilimlerde "yabancı" materyalin kazara eklenmesi, küçük numunelerin kullanıldığı deneylerin sonuçlarını ciddi şekilde bozabilir. Kirleticinin canlı bir mikroorganizma olduğu durumlarda, çoğalır ve deneyi, özellikle kültürleri devralabilir ve işe yaramaz hale getirebilir. Benzer bir etki, bir malzemenin birkaç tanesinin bile sofistike deneylerin sonuçlarını bozabileceği jeoloji, jeokimya ve arkeolojide görülebilir.[21]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "contaminate". Merriam-Webster Dictionary. 
  2. ^ a b "1. Introduction". Contamination-Free Manufacturing for Semiconductors and Other Precision Products. CRC Press. 2001. ss. 1-3. ISBN 9780824703806. 8 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2020. 
  3. ^ a b "2. Contaminants". Introduction to Contamination Control and Cleanroom Technology. John Wiley & Sons. 2008. ss. 20-26. ISBN 9783527613137. 
  4. ^ Textbook of Physical Chemistry. PHI Learning. 2014. s. 278. ISBN 9788120350625. 8 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2020. 
  5. ^ Biology: Understanding Life. Jones & Bartlett Learning. 2000. s. 828. ISBN 9780763708375. 8 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2020. 
  6. ^ a b Pharmaceutical Isolators: A Guide to Their Application, Design and Control. Pharmaceutical Press. 2004. ss. 88-89. ISBN 9780853695738. 8 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2020. 
  7. ^ "6. Fundamentals of Environmental Chemistry". Environmental Contaminants: Assessment and Control. Elsevier. 2010. ss. 289-332. ISBN 9780080470351. 
  8. ^ Paull, J. (2014). "Editorial: Organic Versus GMO Farming: Contamination, What Contamination?". Journal of Organic Systems. 9 (1): 2-4. 21 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2020. 
  9. ^ Paull, J. (2018). "Compensation for GMO contamination". International Sustainable Development Research Society Newsletter (3): 8. 19 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2020. 
  10. ^ Paull, John (2019) Contamination of Farms by Genetically Modified Organisms (GMOs): Options for Compensation 21 Eylül 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Journal of Organics, 6(1):31-46.
  11. ^ "Preface". Sources of Contamination in Medicinal Products and Medical Devices. John Wiley & Sons. 2012. ISBN 9781118449059. 8 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2020. 
  12. ^ "Environmental Contaminants". Encyclopedia of Meat Sciences. 2nd. 1. Elsevier. 2014. ss. 497-501. ISBN 9780123847348. 
  13. ^ "Preface: Food—A necessity and a threat". Microbial Food Contamination. CRC Press. 2008. ss. xi-xvi. ISBN 9781420008470. 8 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2020. 
  14. ^ IAEA Safety Glossary: Terminology Used in Nuclear Safety and Radiation Protection, 2007 Edition (PDF). 2007. s. 227. ISBN 978-9201007070. 18 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 11 Nisan 2019. 
  15. ^ Programmes and Systems for Source and Environmental Radiation Monitoring, Safety Reporsts Series No. 64. 2010. s. 234. ISBN 9789201124098. 24 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2019. 
  16. ^ "Decommissioning and Environmental Remediation: IAEA Conference to Start on Monday". International Atomic Energy Agency. 26 Temmuz 2017. 21 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2019. 
  17. ^ "Radiation Protection Guidance for Hospital Staff" (PDF). 29 Haziran 2017. s. 21. 5 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 11 Nisan 2019. 
  18. ^ Cockell, C.S. (2005). "Planetary protection—A microbial ethics approach". Space Policy. 21 (4): 287-292. 
  19. ^ Introduction to Forensic DNA Evidence for Criminal Justice Professionals. CRC Press. 2013. ss. 134-8. ISBN 9781439899090. 8 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2020. 
  20. ^ "How DNA Contamination Can Affect Court Cases". New Scientist. 11 Ocak 2012. 12 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2019. 
  21. ^ Applied Mining Geology. Springer. 2016. s. 387. ISBN 9783319392646. 7 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2020. 


Sözlük Nedir Kategorisinden Haberler


  • Bulaşma Nedir? Nedir?:Bulaşma Nedir? ile ilgili Bulaşma Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Bulaşma Nedir? Ne Demektir? Bulaşma Nedir? Açıklaması Nedir? Bulaşma Nedir? Cevabı Nedir? Bulaşma Nedir? Kelimesinin Anlamı? Bulaşma Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Bulaşma Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Bulaşma Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Bulaşma Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Bulaşma Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Bulaşma Nedir? Gerçek mi?:Bulaşma Nedir? ile ilgili Bulaşma Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Bulaşma Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Bulaşma Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Bulaşma Nedir? ile ilgili:Bulaşma Nedir? ile ilgili Bulaşma Nedir? burada bulabilirsiniz. Bulaşma Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz Bulaşma Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Bulaşma Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
  • Bulaşma Nedir? Açıklaması?:Bulaşma Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Bulaşma Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Bulaşma Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Bulaşma Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Bulaşma Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.

Rusyanın krayları, Korvet, Henschel, Nigel Godrich, Bıçkıbaşı, Çilimli, Merkez komitesi, Ballıkayalar, Memeli cinsleri listesi, Villaviciosa de Odón, Sosyoloji derneklerinin listesi, Bill Vukovich, Sondaj sıvısı, Nemesis of Power, Serdar Tamaç, Seçmeli anaerobik canlı, Tony Book, Shea Whigham, 5 Mayıs, Mecca and the Soul Brother, Macroscelididae, Nonoichi, Rızvanşehr merkezî bahşı, Ellie Goulding, Sentromer, Aleksandre Kobahidze, Veikkausliiga, Paks, Heilongjiang, Bask topu, Rizede spor, Cumhuriyet, Halkapınar, Hazır çorba, Galtara, III. Selim, Arapçeşme, Gebze, Bill Sharman, Elif Jale Yeşilırmak, Carl M. Bender, 2016 Orlando gece kulübü saldırısı, Nikolai Lobachevsky, Ali Rıza Mansuryan, Sir Seretse Khama Uluslararası Havalimanı, Madison County, Arkansas, Ustam ve Ben, Askeri taktik, Selena Gomez, Danişmendliler Beyliği, Elektronik ticaret, Alkollü içkiler, Ilıman iğne yapraklı orman, Kristen Bell, Beta Cephei değişenleri, Diş kaplama, Matthew Scott, Zamanı Beklemek, Açe Sultanlığı, Ay teorisi, Lionel Barrymore, Bill Roycroft, Pandion, Norveç Kilisesi, Ergek Targak Tayga, Termodinamiğin üçüncü kanunu, Mehmetçik Kutül Amare, Sandinist Devrimi, Çift sayı, 73rd Primetime Emmy Awards, Dolaplıkuyu, Konak, Yahşi Batı, Henning Mankell, Paul Moukila, Mohammed Karam, Android 8, Dmitriy Radçenko, Nomi (şehir), 12. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali, TweetDeck, Psychotria parvifolia, Klavsen, İnsansız hava aracı, Motokros, Sergey Neçayev, Muhammed Pencali, Cocteau Twins, Bill Nighy, 2010 Türkiye Cumhuriyeti Halk Oylaması, Nevada County, Kaliforniya, Vícar, Kuban Devlet Üniversitesi, Phoenix (Breaking Bad), Alkaevli boyu, Anakol, Emmanuel Osei Kuffour, Rachid Rokki, İnter Amerikan Barış Gücü, HEBA A2, Guillaume Bigourdan, Bronco Billy, Göksel Varlıklar, Mitanni,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,