Adalet Tahirzade Kimdir?

Adalet Tahirzade Kimdir?

Adalet Tahirzade Kimdir?

Adalet Tahirzade Nereli

Adalet Tahirzade Kaç Yaşında? Adalet Tahirzade Boyu Kaç Adalet Tahirzade Kaç Kilo Adalet Tahirzade Doğum Tarihi Adalet Tahirzade Ne Demektir? Adalet Tahirzade Anlamı Nedir?
Adalet Tahirzade Kimdir? , Adalet Tahirzade Nereli , Adalet Tahirzade Kaç Yaşında? , Adalet Tahirzade Boyu Kaç , Adalet Tahirzade Kaç Kilo , Adalet Tahirzade Doğum Tarihi , Adalet Tahirzade Ne Demektir? , Adalet Tahirzade Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Adalet Tahirzade
Adalet Tahirzade Kelimesinin Anlamı Nedir? Adalet Tahirzade Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Adalet Tahirzade Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Adalet Tahirzade - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Adalet Tahirzade - Oranlamak Adalet Tahirzade - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Adalet Tahirzade - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Adalet Tahirzade - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Adalet Tahirzade - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Adalet Tahirzade
Adalet Tahirzade Nedir? Adalet Tahirzade Ne demek? , Adalet Tahirzade Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Adalet Tahirzade
Adalet Tahirzade Kelimesinin Anlamı? Adalet Tahirzade Ne Demek? Adalet Tahirzade Ne Demektir? ,Adalet Tahirzade Analizi?
Adalet Tahirzade
Adalet Tahirzade Anlamı Nedir? Adalet Tahirzade Ne Demektir?, Adalet Tahirzade Açıklaması Nedir? , Adalet Tahirzade Cevabı Nedir? , Adalet Tahirzade Kelimesinin Anlamı?

Adalet Tahirzade Kimdir?

Adalet Tahirzade

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Adalet Tahirzade
Adalet Tahirzade.
DoğumAdalet Şerif oğlu Tahirzade
23 Mayıs 1951 (72 yaşında)
Hırhatala, Gutgaşen rayonu, Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Sovyetler Birliği
MilliyetAzerbaycan Türkü
VatandaşlıkSovyetler BirliğiAzerbaycan
Kariyeri
Dalıöğretmen, dilbilimci, filolog-metin bilimcisi, tarihçi

Adalet Şerif oğlu Tahirzade (AzericeƏdalət Tahirzadə; d. 23 Mayıs 1951); öğretmen, dilbilimci, filolog-metin bilimcisi, tarihçi, gazeteci, profesör doktor, eski Eğitim Bakanı Yardımcısı.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Adalet Şerif oğlu Tahirzade, 23 Mayıs 1951'de Gutgaşen (şimdiki Gebele) rayonunun Hırhatala (Xırxatala) köyünde doğdu.

1958'de Hırhatala köyü sekiz yıllık okulunun birinci sınıfına gitti ve 1966'da o okuldan mezun oldu. Ortaöğrenimini 1968 yılında Gebele ilçesine bağlı Zarağan köyü ortaokulunda tamamladı.

Liseden mezun olduktan sonra, 1968–1969 öğretim yılında Hırhatala köyü ortaokulunda pioner baş deste rehberi (öncü grubun lideri) olarak çalıştı. 1969'da Azerbaycan Devlet Üniversitesi'nin (şimdiki adıyla Bakü Devlet Üniversitesi) filoloji fakültesine girdi ve 1974'te onur derecesiyle mezun oldu.

1974–1977 yıllarında İsmayilli rayonuna bağlı Topçu köyü orta öğretim okulunda Türk Dili (Azerbaycan Türkçesi) ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı. Görev süresinin bitiminden sonra Gebele ilçesine bağlı Kiçik Pirelli köyü orta öğretim okulunda bir yıl dört ay (Eylül 1977-Aralık 1978) Azerbaycan Türkçesi ve edebiyatı öğretmenliği yaptı.

1977 yılında gıyaben Azerbaycan Bilimler Akademisi Nesimi Dilbilim Enstitüsü aspiranturasına (mastera öğrenciliğine) girdi ve Aralık 1978'de tam zamanlı bölüme transfer oldu. Daha sonra ailesiyle birlikte Bakü'ye taşındı.

1981 yılında mezun olduktan sonra Dilbilim Enstitüsü'nde küçük ılmı işci (genç araştırmacı) (Ocak 1981-Ekim 1984) ve büyük ılmı işci (kıdemli araştırmacı) (Ekim 1984-Ocak 1986) olarak çalıştı. Şubat 1983'te tezini savundu ve filologiya ılımleri namizedi (Filolojik Bilimler Adayı) derecesini aldı.

Ağustos 1985'ten Haziran 1987'ye kadar Azerbaycan Bilimler Akademisi'nin “Elm” gazetesinin ilk redaktorluğunu (editörlüğünü) yaptı.

Haziran 1987'den Şubat 1988'e kadar Bilimler Akademisi Elyazmaları Enstitüsünde şube müdürü (bölüm başkanı), baş ılmı işci (baş araştırmacı) (Şubat 1988-Ocak 1991), büyük ılmı işci (kıdemli araştırmacı) (Ocak 1991-Şubat 1992) olarak çalıştı.

“Azadlıq” gazetesinin kurucularındandır. 24 Aralık 1989'dan Temmuz 1991'e kadar, önde gelen gazeteci ve halk figürü Necef Bey Necefov'un (1955-1999) baş redaktörüğünü (genel yayın yönetmenliğini) yaptığı bu gazetenin ilk sayısında redaktör müavini (editör yardımcısı) olarak çalıştı. Ağustos 1991'de “Azadlığ”a döndü ve Ocak 1992'ye kadar sözleşmeli olarak muhabirlik yaptı.

Eylül 1992'den Kasım 1993'e kadar Azerbaycan Cumhuriyeti Halk Eğitim Bakanı’nın, Yüksek ve Orta Eğitim Bakanı’nın ve Eğitim Bakanı’nın Yardımcısı olarak görev yaptı.[1][2] Bağımsız Azerbaycan'ın milli ideolojisine dayanan tamamen yeni okul programları ve ders kitapları (7 sosyal ders programı ve Azerbaycan'ın ortaokulları için 82 ders kitabı dahil) bu dönemde onun önderliğinde hazırlandı.

Kasım 1993'te Yüksek Diplomasi Kolejine (şimdi Bakü Avrasya Üniversitesi) baş muallim (kıdemli öğretim görevlisi) olarak geçti ve Ekim 2009'a kadar doçent olarak çalıştı. 22 Nisan 2011 tarihinden itibaren aynı üniversitede profesör olarak görev yapmaktadır. Bir süre Bakü Avrasya Üniversitesi Birinci Rektör Yardımcısı - Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı (13 Mart-16 Eylül 2015).

2009 yılından 2015 yılı sonuna kadar AMBA Muhammed Fuzuli Elyazmaları Enstitüsü'nde büyük ılmı işci (kıdemli araştırmacı) olarak çalıştı.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı merhum Ebülfez Elçibey (1938-2000), Keleki'den Bakü'ye döndükten sonra onun özel matbuat katibi (basın sekreteri) olarak çalıştı (Şubat 1998'den Mayıs 2000'e kadar).

Yukarıdakilere ek olarak, “Ay-Ulduz” Yayınevinin müdürü (1996–1999), “Meşveret” bülteninin editör yardımcısı (editör: Necef Necefov) (1997-1999), bilimsel-pedagoji “Düşünce” dergisinin baş editörü olarak çalıştı. “Azerbaycan Tarihsel Soykütük Kurumu'nun Haberleri” dergisinin sorumlu editörüdür (2012'den beri).

39 kitabı, 500'e yakın bilimsel, popüler bilim ve yayıncı makalesi bulunmaktadır.

Hacı İsmail Bey Gutgaşınlı, Haşim Bey Vezirov, Salman Mümtaz, Meşedi Azer Buzovnalı, Reşid Bey Efendizade, Mirabbas Mirbagirzade, Muhammed Emin Dargazade... gibi Azerbaycan klasiğinin bilinmeyen birçok eserini ortaya çıkarmış ve bunları Arap alfabesinden Latin alfabesine çevirerek ilk kez yayımlamıştır. "Çocuk Ansiklopedisi"nde 16 makale (Cilt III, Bakü: "Azerbaycan Ansiklopedisi", 1999), "Diplomasi: Ansiklopedik Sözlük"te (Bakü: "Diplomasi", 2005) 35 makalesi yayınlandı. 1930'larda sürgün edilen ve unutulan birçok Azerbaycanlı aydını, Azerbaycan Cumhuriyeti (1918–1920) Parlamentosu üyelerini ve Cumhuriyet'in yurt dışına okumak için gönderdiği öğrencileri ilk defa araştırarak Azerbaycan’ın ve bir sıra yabancı devletlerin basınında onlar hakkında geniş biyografik makaleler yayınlamıştır.[3]

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Necef Necefov adına (2000),
  • “Altın Kalem” (2011),
  • "Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin 100 yıllığı" yubley nişanı (2019) ödüllerinin sahibidir.

Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Evli. 2 oğlu ve 1 kızı var.

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. (Naile Tahirzade ile birge). Tarixi öyrənənlərə kömək. Bakı, "Səda" nəşriyyatı, 1995; "Ay-Ulduz" nəşriyyatı, 1997; "Kür" nəşriyyatı, 2000, 176 səh. (Başqa nəşrləri də var).
  2. Xırxatala kəndinin tarixi və uruqlarının soyağacı. Bakı, "Sabath" nəşriyyatı, 1996, 354 səh.
  3. Meydan: 4 il 4 ay. (Azərbaycan Xalq hərəkatı haqqında gündəlik-qeydlər). Bakı, "Ay-Ulduz" nəşriyyatı, 1997, I cild, 488 səh.; II cild, 416 səh.
  4. Elçi Bəy. Bakı, "Cümhuriyyət" qəzetinin nəşri, 1999, 354 səh.
  5. Elçibəylə 13 saat üz-üzə. Tərtibçisi, ön sözün və müsahibənin müəllifi Ədalət Tahirzadədir. Bakı, «Tanıtım» qəzetinin nəşri, 1999, 220 səh.
  6. İsgəndər Rzazadə - Azərbaycanın ilk energetiki. Bakı, "Kür" nəşriyyatı, 2000, 36 səh.
  7. Искендер Риза-заде – первый энергетик Азербайджана. Баку. Изд-во «Кюр», 2000, 64 стр.
  8. Cəfər Kazımov – Sovet uranını tapanlardan biri. Bakı, "Kür" nəşriyyatı, 2001, 28 səh.
  9. Prezident Elçibəy. - "Yeni Müsavat" qəzetinin nəşri, 2001, 420 səh.
  10. Elçibeyle 13 Saat. İstanbul, Turan Kültür Vakfı nəşri, temmuz 2001, 295 səh.
  11. Əbülfəz Elçibəy: «Mən qurtuluşçuyam!». Tərtibçisi, ön sözün və müsahibənin müəllifi Ədalət Tahirzadədir. Bakı: «Elçibəy kitabxanası» nəşriyyatı, 2002, 40 səh.
  12. Nadir şah Əfşar. Bakı, "Kür" nəşriyyatı, 2002, 40 səh.
  13. Ağaməhəmməd şah Qacar. Bakı, "Kür" nəşriyyatı, 2002, 44 səh.
  14. Salman Mümtaz. Bakı, "Kür" nəşriyyatı, 2002, 16 səh.
  15. «Kitabi-Dədə Qorqud»un faciəsi. Bakı, "Kür" nəşriyyatı, 2002, 32 səh.
  16. Qurtuluş və bütövlük yolu. Bakı, «Elçibəy kitabxanası» nəşriyyatı, 2003, 376 səh.
  17. Şəkinin tarixi qaynaqlarda. Bakı, «Master» nəşriyyatı, 2005, 256 səh.
  18. Türkiyəmizdə 10 gün. Bakı: “Ləman Nəşriyyat Poliqrafiya” MMC, 2011, 176 səh.
  19. (Habibulla Manaflı ile birge). Unutdurulmuş azman – Əliabbas Qədimov. (Ömür yoluna zindandan baxış). Bakı: “Apostroff”, 2012, 204 səh.
  20. Aşurovlar. Soyun sənədli tarixi. Bakı: "İndiqo", 2014, 288 səh.
  21. Ашуровы. Документальная история рода. Баку: "Индиго", 2015, 288 сящ.
  22. (Oğuztoğrul Tahirli ile birge). Azərbaycan Cümhuriyyəti tələbələri. (Tarixi arayış. Bəlgələr. Yaşamlar). Bakı: "TEAS Press", 2016, 1222 səh.
  23. (Dilgam Ahmad ile birge). Republiken Azerbajdzjan (1918-1920). (En kort historisk genomgång). Stockholm-Baku: “Nurlar”, 2018, 112 s. [Ə.Tahirzadə, D.Əhməd. Azərbaycan Cümhuriyyəti (1918-1920). (Qısa tarixi oçerk). İsveç dilində].
  24. (Dilgam Ahmad ile birge). Aserbajdsanske Republik (1918-1920). (Den korte historiske beskrivesle). Stockholm-Baku: “Nurlar”, 2018, 88 s. [Ə.Tahirza¬də, D.Əhməd. Azərbaycan Cümhuriyyəti (1918-1920). (Qısa tarixi oçerk). Dani¬mar¬ka dilində].
  25. (Misir Mardanovla birge). 1920-ci ilədək ali məktəblərdə oxumuş azərbaycanlılar. (Ensiklopedik soraq kitabı). I cild. A hərfi. Bakı: “Təhsil”, 2018, 480 səh.
  26. Azəri, ya zəban-e bastan-e Azərbaycan. (Cəvabiyyə). (Azəri, yaxud Azərbaycanın əski dili. (Cavabiyyə); Farsça). Təbriz: “Qalan Yurd” nəşriyyatı, 1397 (2018), 87 səh.
  27. Адалет Тагирзаде, Дильгам Ахмед. Азербайджанская Республика (1918-1920). (Краткий исторический очерк). Баку: “Qanun”, 2018, 208 стр.
  28. (Misir Mardanovla birge). 1920-ci ilədək ali məktəblərdə oxumuş azərbaycanlılar. (Ensiklopedik soraq kitabı). II cild. B-Ə hərfləri. Bakı: “Təhsil”, 2019, 552 səh.
  29. (Akil Samedbeyli ile birge). Azatlık Elçisi Elçi Bey. İstanbul: “Doğu Kütüphanesi”, 2019, 352 səh.
  30. (Misir Mardanovla birge). 1920-ci ilədək ali məktəblərdə oxumuş azərbaycanlılar. (Ensiklopedik soraq kitabı). III cild. F-İ hərfləri. Bakı: “Təhsil”, 2019, 480 səh.
  31. “Azərbaycan Cümhuriyyəti” – ilk milli dövlətimizin gerçək adı! Bakı: “Çapar” Yayınları, 2020, 58 səh.
  32. (Dilgam Ahmad ile birge). Azərbaycan Cümhuriyyəti. (Qısa tarixi oçerk). Bakı: “Çapar” yayınları, 2020, 196 səh.
  33. İmperator Nadir şah Əfşar. Bakı: “Qanun”, 2020, 40 səh.
  34. İmperator Ağaməhəmməd şah Qacar. Bakı: “Qanun”, 2020, 40 səh.
  35. Adalet Tahirzade, Dilgam Ahmad. Republiken Azerbajdzjan (1918-1920). Översättning av Saadat Karimi. Sivart Förlag. Tryckt hos Printon, Estland, 2020, 167 s. [Ə.Tahirzadə, D.Əhməd. Azərbaycan Cümhuriyyəti (1918-1920). Tərcümə Səadət Kəriminindir. “Sivart Förlaq” nəşriyyatı. Estoniyada, Printonda çap edilib. 2020. İsveç dilində].
  36. (Misir Mardanovla birge). 1920-ci ilədək ali məktəblərdə oxumuş azərbaycanlılar. (Ensiklopedik soraq kitabı). IV cild. K-L hərfləri. Bakı: “Təhsil”, 2020, 536 səh.
  37. Meydan: 4 il 4 ay. Azərbaycan Xalq hərəkatı (1988-1992) haqqında gündəlik-qeydlər). Təkmilləşdirilmiş 2-ci nəşri. Bakı: “Qanun”, 2021, 1272 səh.
  38. (Misir Mardanovla birge). 1920-ci ilədək ali məktəblərdə oxumuş azərbaycanlılar. (Ensiklopedik soraq kitabı). V cild. M hərfi. Bakı: “Təhsil”, 2021, 616 səh
  39. (Misir Mardanovla birge). 1920-ci ilədək ali məktəblərdə oxumuş azərbaycanlılar. (Ensiklopedik soraq kitabı). VI cild. N-R hərfləri. Bakı: “Təhsil”, 2021, 584 səh.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ə. Ş. Tahirzadə haqqında" 16 Ağustos 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 12 sentyabr 1992-ci il tarixli, 124 nömrəli Sərəncamı. e-qanun.az (Azerice)
  2. ^ "Ə. Ş. Tahirzadə haqqında" 16 Ağustos 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 30 noyabr 1993-cü il tarixli, 33 nömrəli Sərəncamı. e-qanun.az (Azerice)
  3. ^ "Ədalət Tahirzadə" (Azerice). “Qanun” nəşriyyatı. 16 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Ədalət Tahirzadə" (Azerice). Şəki Ensiklopediyası. 16 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Adalet Tahirzade Kimdir? Kimdir?:Adalet Tahirzade Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Adalet Tahirzade Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Adalet Tahirzade Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Adalet Tahirzade Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Adalet Tahirzade Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Adalet Tahirzade Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Adalet Tahirzade Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Adalet Tahirzade Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Adalet Tahirzade Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Adalet Tahirzade Kimdir? Kaç Yaşında?:Adalet Tahirzade Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Adalet Tahirzade Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Adalet Tahirzade Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Adalet Tahirzade Kimdir? Nereli?:Adalet Tahirzade Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Adalet Tahirzade Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Adalet Tahirzade Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Adalet Tahirzade Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Asurbanipal Kütüphanesi, Asur kralları listesi, 2000 Trophée des champions, Merkez sağ, No Doubt, Miss Marple, Asur Kralları, La Liga, Mario Zagallo, Monica Dolan, Mersin Su Müzesi, OpenCart, Sicilyalı (roman), Asunción, Asuka dönemi, Eneco Tour, Üç Dünya Teorisi, Gossip Girlün Karakterleri, Marksist Leninist Komünist Parti, Asturias Prensliği Ödülü, More Life, Bradford City AFC, Step iklim, 1475, Asturias Krallığı ve Oviedo Anıtları, Green Park, Süryani Mihail, Emil Racoviță, Astsubay kıdemli başçavuş, 1986 FIFA Dünya Kupası elemeleri (UEFA), Kerberos, Charlotte Perrelli, Köçek, Nurhan Tekinel, Astronomların listesi, II.Berenice, Black and Tans, Wu Çincesi, Ümeyye bin Abdüşems, Portekiz kadın millî voleybol takımı, Nevşehir Kalesi, Boyz II Men, boyz ii men, Doğu Berlin, Alman Afrika Kolordusu, Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Davutpaşa Kışlası, 56. Panzer Kolordusu, Kritias, Güneydoğu Asya Antlaşması Teşkilatı, Astronomik saat, İriver, Çevre biyoteknolojisi, Pençe Operasyonları, Fiat Downtown, Natalino Pescarolo, Tengyō, Ağız tüfeği, Hermes House Band, Bahri Tanrıkulu, Carl Laemmle, Korean Broadcasting System, Astrahan Oblastı, Brigid Brannagh, Liverpool Hope Üniversitesi, 1934 FIFA Dünya Kupası elemeleri, Makiyivka, Kahramanlık Örneği Nişanı, Ünlem işareti, Organ (anlam ayrımı), Sarıkadı, Durağan, Dünyanın yaşı, Rometta Kuşatması, Astrahan Hanlığı, Gossip Girl (dizi), Azerbaycan Halk Cephesi Partisi, Rahonavis, Astragalus oocarpus, Halil İbrahim Özkaya, Vescera Muharebesi, Zürih, Lökoplast, Tuvа Cumhuriyeti, Astragalus moencoppensis, İkinci Kutsal Savaş, 13. Afife Tiyatro Ödülleri, Sto pregando, Nayah, Gencay Gürün, Corrèze, Nergizlik Barajı, Ulucami, Sinan Yeşil, Darwin Núñez, Paştunlar, Asteğmen, Mehmed Selahaddin Efendi, Andreas Bouchalakis, Photo Booth (yazılım), Porsche,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,