Gözde Kaya

Gözde Kaya

Gözde Kaya Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Gözde Kaya Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Gözde Kaya
Gözde Kaya İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Gözde Kaya Kelimesinin Anlamı?
Gözde Kaya Ne Demek?
Gözde Kaya Ne Demektir?
Gözde Kaya Analizi?
Gözde Kaya
Gözde Kaya Anlamı Nedir?
Gözde Kaya Ne Demektir?
Gözde Kaya Açıklaması Nedir?
Gözde Kaya Cevabı Nedir?
Gözde Kaya Kelimesinin Anlamı?
Gözde Kaya Kelimesinin Anlamı Nedir?
Gözde Kaya Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Gözde Kaya Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Gözde Kaya (d. 13 Ağustos 1988, Antalya), Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncudur.[1][2]

Hayatı ve Kariyeri

Gözde Kaya, 13 Ağustos 1988 tarihinde Antalya’da doğdu. Eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Birleşik Sanatlar bölümünde tamamlamıştır. Ardından oyunculuk eğitimi için İstanbul Üniversitesi Müzikal Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Gözde Kaya; 2011 senesinde Atv ekranlarında yayınlanan adlı dizi ile oyunculuğa ilk adımını atmıştır.[3][4][5]

2014 senesinde Star TV de Sil Baştan (dizi) , dizisinde Maya karakterine, 2015 senesinde Show TV de yayınlanmaya başlayan ve başrol oyuncusu olduğu dizisinde Yeter karakterine, 2015 senesinde Star TV de yayınlanmaya başlayan Çilek Kokusu dizisinde Çağla karakterine, 2017 senesinde TRT-1 de yayınlanan Payitaht: Abdülhamid dizisinde Hatice Sultan karakterine, 2019 senesinde TRT-1 ekranlarında yayınlanan Vuslat (dizi) dizisinde Sultan Korkmazer karaktere ve son olarak ta 2020 senesinde Show TV de yayınlanmaya başlayan Ramo dizisinde Nadya karakterine hayat verdi.[6]

Filmografi

Sinema ve Televizyon[7][8][9]
Yıl Başlık Rolü Notlar
2011 İpek Dizi

Atv

2011 Masha Dizi

(Başrol oyuncu) (Atv)

2013 Benim Hala Umudum Var Dizi (Atv)
2014 Dizi

(Başrol oyuncu) Atv

2015 Yeter Dizi

(Show TV)

2014 Sil Baştan (dizi) Maya Dizi

Star TV (Başrol Oyuncusu)

2015 Çilek Kokusu Çağla Dizi

(Star TV) (Başrol Oyuncusu)

2017 Payitaht Abdülhamid Hatice Sultan Dizi (TRT-1)
2019 Vuslat Sultan Korkmazer Dizi

TRT-1

2020 Ramo Nadia Dizi

(Show tv)

Reklam
Yıl Başlık Rolü Notlar
2015 [10]
2015 [5]
Tiyatro[11]
Yıl Başlık Rolü Notlar
2011 Ay Kız İstanbul Devlet Tiyatrosu (Başrol Oyuncusu)

Kaynakça

  1. ^ "RaniniTV Ekspres: 15 Soruda Gözde Kaya". ranini.tv. 
  2. ^ "Gözde Kaya: Rakibim yok!." www.sacitaslan.com. 
  3. ^ https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/gozde-kaya-kimdir-gozde-kaya-nereli-ve-kac-yasinda-oub4/amp/
  4. ^ "Gözde Kaya Kimdir?". NeOldu.com. 24 Kas 2015. 
  5. ^ a b "Gözde Kaya". Famelog. 
  6. ^ "Ramo Nadya Kimdir, Cihangir'in Sevgilisi?". Gezen Vatandaş. 28 Kas 2020. 
  7. ^ Kitchen, Xhtml. "Gözde Kaya ~ Sinematurk.com". eski.sinematurk.com. 
  8. ^ "Gözde Kaya". IMDb. 
  9. ^ "İbrahim Kendirci". Beyazperde. 
  10. ^ "Finansbank Geleceğin Patronları'nda kazanan akıllı bina girişimi Bead oldu". Webrazzi. 8 Kas 2017. 
  11. ^ "Gözde Kaya | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 

Dış bağlantılar