Asena Tuğal

Asena Tuğal

Asena Tuğal Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Asena Tuğal Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Asena Tuğal
Asena Tuğal İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Asena Tuğal Kelimesinin Anlamı?
Asena Tuğal Ne Demek?
Asena Tuğal Ne Demektir?
Asena Tuğal Analizi?
Asena Tuğal
Asena Tuğal Anlamı Nedir?
Asena Tuğal Ne Demektir?
Asena Tuğal Açıklaması Nedir?
Asena Tuğal Cevabı Nedir?
Asena Tuğal Kelimesinin Anlamı?
Asena Tuğal Kelimesinin Anlamı Nedir?
Asena Tuğal Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Asena Tuğal Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Asena Tuğal (d. 1 Ocak 1984, İstanbul), Türk oyuncudur.

1984 İstanbul doğumlu Asena Tuğal, 2000'den itibaren TGRT, Kanal D ve Show TV de haber muhabiri olarak çalıştı. Daha sonra ise, Star TV ekranlarında 2006 Miss Turkey'de dördüncü güzel seçilen Asena Tuğal, Miss International yarışmasında "Miss Smile" ödülü kazanmıştır. Spor alanında da başarısı olan oyuncu, kürek sporunda uluslararası dereceleri bulunuyor olup ayrıca Tekvando sporunda siyah kuşaktır. Ve bu sayede ülkemizi Milli Takım kadrosuyla geçmiş yıllarda temsil etmiştir. Eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde ‘double major’ olarak tamamlayan oyuncu, Matematik ve Fen Bilimleri fakültesinden aynı dönem içinde mezun olmuştur. Asena Tuğal birçok dizide oynamıştır. 2008 yılında Akasya Durağı, 2009 yılında Ömre Bedel ve 2010 yılında da Öğretmen Kemal Filinta 2016'da Kertenkele: Yeniden Doğuş adlı dizilerde rol alan oyuncu 2019-2020 Afili Aşk'ta rol almıştır.[1][2]

Özel Yaşamı

Asena Tuğal, 2 yıldır beraber olduğu Şahin Irmak ile evlenmiştir.[kaynak belirtilmeli]

Filmografi

Yıl(lar) Başlık Rolü Tür
2021- Masumiyet Banu Kaya TV Dizisi
2019-2020 Afili Aşk Hülya Yiğiter TV Dizisi
2017 Lise Devriyesi Seda Sancak TV Dizisi
2016 Kertenkele: Yeniden Doğuş Zeynep Şanlı / Zehra Şanlı / Maskeli Kız TV Dizisi
2015-2016 Filinta Tabibe Leyla TV Dizisi
2013 Vildan TV Dizisi
2013 Aldırma Gönül Nefise TV Dizisi
2010 Öğretmen Kemal Nehir TV Dizisi
2009 Ömre Bedel Hande TV Dizisi
2008 Akasya Durağı Ezgi TV Dizisi

Kaynakça

  1. ^ Asena Tuğal Kimdir?[ölü/kırık bağlantı] Seri Haber. Erişim Tarihi: 06 Mart 2015
  2. ^ Asena Tuğal'ın Hayatı Milliyet. Erişim Tarihi: 06 Mart 2015

Dış bağlantılar