Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir?

Volantarizm Nedir?

Volantarizm Nedir?, Volantarizm Nerededir?, Volantarizm Hakkında Bilgi?, Volantarizm Analizi? Volantarizm ilgili Volantarizm ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Volantarizm ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Volantarizm Ne Anlama Gelir Volantarizm Anlamı Volantarizm Nedir Volantarizm Ne Anlam Taşır Volantarizm Neye İşarettir Volantarizm Tabiri Volantarizm Yorumu 

Volantarizm Kelimesi

Lütfen Volantarizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Volantarizm İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Volantarizm Kelimesinin Anlamı? Volantarizm Ne Demek? ,Volantarizm Ne Demektir? Volantarizm Ne Demektir? Volantarizm Analizi? , Volantarizm Anlamı Nedir?,Volantarizm Ne Demektir? , Volantarizm Açıklaması Nedir? ,Volantarizm Cevabı Nedir?,Volantarizm Kelimesinin Anlamı?,Volantarizm Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Volantarizm Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Volantarizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Volantarizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Volantarizm Kelimesinin Anlamı Nedir? Volantarizm Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Volantarizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Volantarizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Volantarizm - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Volantarizm

Volantarizm Nedir? Volantarizm Ne demek? , Volantarizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Volantarizm Kelimesinin Anlamı? Volantarizm Ne Demek? Volantarizm Ne Demektir? ,Volantarizm Analizi? Volantarizm Anlamı Nedir? Volantarizm Ne Demektir?, Volantarizm Açıklaması Nedir? , Volantarizm Cevabı Nedir? , Volantarizm Kelimesinin Anlamı?






Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir?

İradecilik

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Volantarizm sayfasından yönlendirildi)

İradecilik ya da istenççilik (veya voluntarizm) "iradeye (Latince: voluntas) zekâdan daha baskın rol atfeden bir metafizik veya psikolojik sistem"[1] ya da eşit derecede "gerek evrende gerekse insan davranışlarında iradenin temel faktör olduğu öğreti".[2] İradecilik, felsefe tarihi boyunca çeşitli noktalarda ortaya çıkmış, metafizik, psikoloji, siyaset felsefesi ve teoloji alanlarında uygulama görmüştür.

İradecilik terimi Ferdinand Tönnies tarafından felsefe literatürüne kazandırılmış ve özellikle Wilhelm Wundt ve Friedrich Paulsen tarafından kullanılmıştır.

Orta çağ felsefesinde ortaya çıkan ve iradeci olarak tanımlanabilecek filozoflarların önemlilerinden biri olan Augustinus'a göre zihinsel ve ruhsal süreçlerde belirleyici olan iradedir. Duns Scotus da iradeye esas rolü veren bir başka orta çağ filozofudur. 18. yüzyıl felsefesinden itibaren ise irade kavramının yeniden önem kazandığı görülmektedir. İrade kavramının Kant'ta mutlak dikkate değer olan anlamında, Fichte'de evrenin mutlak yaratıcı ilkesi anlamında kullanılmaktadır.

İradeyi felsefesinin mutlak ilkesi haline getirmiş olan filozof ise Arthur Schopenhauer'dir. Ünlü başyapıtını Schopenhauer, İstenç ve Tasarım Olarak Dünya başlığı altında yayınlamıştır. Ona göre irade her türlü gerçekliğin temel ilkesidir. İradeye önem veren bir başka filozof ise, Schopenhauer'in yolunda giden Nietzsche'dir. Nietzsche güç istenci kavramını öne sürer ve buna göre yaşamın olduğu her yerde bu istencin de olduğunu belirtir. Dünyanın ve yaşamın özü güç istencidir.

Teolojik iradecilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Orta çağ teolojik iradeciliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Duns Scotus ve Ockhamlı William[3] (en önde gelen orta çağ skolastik filozoflarından ikisi) ile ilişkili olarak orta çağ teolojik iradeciliği (meta-etik teolojik iradecilik ile karıştırılmamalıdır) genellikle ilahi iradeye ve insanın özgürlüğüne (voluntas superior intellectu) felsefi vurgu olarak kabul edilir. Örneğin, Scotus, ahlakın Tanrı'nın aklı veya bilgisinden çok, iradesi ve seçiminden kaynaklandığını savundu. Buna göre, Tanrı son kertede eylemlerinin rasyonelleştirilmesi ve mantık yoluyla açıklanması gerekmeyen ve mümkün olmayan, her şeye gücü yeten bir varlık olarak tanımlanmalıdır. Bu nedenle, iradecilik genellikle skolastik Thomas Aquinas tarafından savunulan entelektüalizm ile çelişir.[4]

Doğa felsefesine bir yaklaşım olarak teolojik iradecilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Teolojik iradecilik aynı zamanda Pierre Gassendi, Walter Charleton, Robert Boyle,[5] Isaac Barrow ve Isaac Newton gibi bazı ilk modern doğa filozofları tarafından kabul edildiği tartışmalı olan teolojik bağlılıklar—yani, Hristiyanlık öğretilerinin belirli yorumları—anlamına da gelir. Bu, ilk modern bilimle ilişkili ampirik bir yaklaşım sonucunu doğurdu. Dolayısıyla, iradecilik, Tanrı'ya olan inancın veya imanın bireye önceden ilahi bir iman armağanı gerekmesinin aksine, irade ile elde edilebilmesine izin verir. Bu kavram, en azından bazı tarihçiler ve filozoflar (örneğin, tarihçi Francis Oakley ve filozof Michael B. Foster) arasında rağbet görerek geçerli kabul edilmiştir. 20. yüzyılda teolojik iradeciliğin bir temsilcisi James Luther Adams idi.

Metafizik iradecilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Metafizik iradeciliğin bir savunucusu 19. yüzyıl Alman filozofu Arthur Schopenhauer'dir.[1] Ona göre, irade akıl yürütme değil, aklın tali bir olgu olduğu, irrasyonel, bilinçsiz bir dürtüdür. İrade aslında tüm gerçekliğin özündeki güçtür. Dürtü-niyet-hayati dinamiklerin bu şekilde ortaya konması daha sonra Friedrich Nietzsche (güç istenci), Philipp Mainländer (ölme istenci), Eduard von Hartmann, Julius Bahnsen ve Sigmund Freud'u (zevk alma istenci) etkiledi.

Epistemolojik iradecilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Epistemolojide, epistemolojik iradecilik,[6] inancın, sadece bir kişinin bilişsel tutumunu veya belirtilen bir önermeye göre psikolojik kesinlik derecesini kaydetmekten çok, bir irade meselesi olduğu görüşüdür. Kişi inançlar konusunda iradeci ise, belirli bir P önermesi hakkında çok emin olduğunu düşünmesi ve aynı zamanda P'ye çok düşük bir öznel olasılık vermesi tutarlıdır. Bu, Bas van Fraassen'in yansıtma ilkesinin temelidir.

Politik iradecilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Politik iradecilik ya da voluntarizm, politik otoritenin iradeye dayalı olduğunu belirten görüştür. Thomas Hobbes, Jean-Jacques Rousseau ve Alman idealist geleneğinin birçok üyesi gibi teorisyenlerin öne sürdüğü bu görüş, politik otoritenin bir iradeden kaynaklandığını belirtir.[7]

Marksist söylemde voluntarizm, metafizik iradeciliğe (özellikle Machizm'e) felsefi bağlılık ile özellikle Alexander Bogdanov'la ilişkilendirilen aşırı devrimci taktiklere politik bağlılık arasındaki bağlantıyı belirtmek için kullanılırdı.[8]

Günümüzde kendilerini voluntarist olarak tanımlayanlar çoğunlukla özgür iradeye ve gönüllüğe vurgu yapan liberteryenlerdir.

Eleştirel iradecilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilim felsefesinde Hugo Dingler'in eleştirel iradeciliği, bilimlerde kuramsallaştırmanın iradenin kaçınılmaz özgür kararı ile başladığını öne süren bir gelenekselcilik biçimidir.[9] Dingler'in eleştirel iradeciliğinin halef okulu, Erlangen Okulu'nun metodik yapılandırmacılığıdır (ayrıca bkz. Marburg Okulu'nun metodik kültürcülüğü).

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Voluntarism (philosophy) 25 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. – Britannica.com
  2. ^ The Story of Philosophy. New York City, New York: Touchstone Books-Simon & Schuster. 1926. ISBN 0-671-69500-2. 
  3. ^ Walker, L. (1912). Voluntarism 27 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Catholic Encyclopedia içinde. New York: Robert Appleton Company. Erişim tarihi: 27 Eylül 2019, New Advent.
  4. ^ "Voluntarism" 15 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Internet Encyclopedia of Philosophy
  5. ^ Peter Harrison, The Fall of Man and the Foundations of Science, Cambridge University Press, s. 220: "Boyle'un doğa felsefesine yaklaşımında teolojik voluntarizminin etkisi hakkında ikincil literatürde bir hayli tartışma bulunmaktadır."
  6. ^ Sandy Boucher, "Stances and Epistemology: Values, Pragmatics, and Rationality", Metaphilosophy 49(4), Temmuz 2018, s. 521–547.
  7. ^ Christopher W. Morris, "The Very Idea of Popular Sovereignty: “We the People” Reconsidered" 6 Şubat 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Social Philosophy and Policy 17 (1):1 (2000).
  8. ^ Paul LeBlanc. Lenin and the Revolutionary Party.
  9. ^ Peter Janich, Protophysics of Time: Constructive Foundation and History of Time Measurement, Springer, 2012.

Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Nedir? :Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? ile ilgili Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Ne Demektir? Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Açıklaması Nedir? Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Cevabı Nedir? Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Açıklaması? :Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Gerçek mi? :Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? ile ilgili Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Hakkında? :Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? ile ilgili Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Volantarizm nedir?, Volantarizm anlamı nedir?, Volantarizm ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Azerbaycan Hava Yolları, Teratom, Girus, Eucalyptus dolichorhyncha, Siriderya, Klatrin, Sinoinsula, Son Buzul Maksimum, Ford Cougar, Neviim, Yerleşke, Örnek, Altındağ, Sétif tramvay hattı, 2007 Billboard 200 bir numaralı albümler listesi (ABD), Henry Fox Talbot, Müslüm (film), Korkuteli Barajı, Rabia işareti, 1902 Copa de la Coronación Finali, Eyyubiler Devleti, Omurgalılar, Paleojen, Simya ve Kimya Tarihi Derneği, Crne ptice, Ovada, Minos medeniyeti, 9. Satellite Ödülleri, Bulbophyllum ignevenosum, II. Mehmet, Yüzük tayfları, Kart oyunu, Did It Onem, Halobacteria, 1997 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması, Oksijenli solunum, Hemodiyaliz, SSCB Test Seyrüseferci Madalyası, Burcu Kara, Guangzhou Kuzey Garı, Snainton, Taş Ormanı, Vysočina ili, Saadi Yacef, Jeff Bezos, Nogay Orda, Adıyamanda Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri, 802.11a, Deniz Hamzaoğlu, Gusle, High definition television, Ingvar Hirdwall, Paradise, Northern blot, Holy Diver, Seyyid Kutup, Tetranodus, Bobby Robson, 802.11g, M.Ö. 13. yüzyıl, Warren, New York, Vergi hukuku, Verbascum gypsisola, NGC 6136, Beginaj yapıları, Psorothamnus, Argythamnia, İn Amenas rehine krizi, Franklin Salas, Bal arıları, Düşük kan şekeri, Nesli tükenen türler, Mermer sığırkuyruğu, Kuir çalışmaları, NGC 6137, Strahinja Eraković, Louise Bryant, Aleksei Balabanov, Ingrida Šimonytė, Kerim Abdülcabbar, Capra caucasia, Ruhulla Ahundov, 1981 NBA Seçmeleri, 1980 Bern Büyükelçiliği saldırısı, Marka hukuku, Apollo, Hayri Gür, Simulakrum, Perilampsis, Canbolat Boletıqo, Kuhmo, Europiella, Salvia leucophylla, Nükleik asit, Deniz ticareti hukuku, Pöyry, Alaca, Ceylanpınar, Umbrina cirrosa, A Separation, Ride the Lightning, Türkiyedeki Yezîdîler,
Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?,