Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir?

Varlık (dergi) Nedir?

Varlık (dergi) Nedir?, Varlık (dergi) Nerededir?, Varlık (dergi) Hakkında Bilgi?, Varlık (dergi) Analizi? Varlık (dergi) ilgili Varlık (dergi) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Varlık (dergi) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Varlık (dergi) Ne Anlama Gelir Varlık (dergi) Anlamı Varlık (dergi) Nedir Varlık (dergi) Ne Anlam Taşır Varlık (dergi) Neye İşarettir Varlık (dergi) Tabiri Varlık (dergi) Yorumu 

Varlık (dergi) Kelimesi

Lütfen Varlık (dergi) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Varlık (dergi) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Varlık (dergi) Kelimesinin Anlamı? Varlık (dergi) Ne Demek? ,Varlık (dergi) Ne Demektir? Varlık (dergi) Ne Demektir? Varlık (dergi) Analizi? , Varlık (dergi) Anlamı Nedir?,Varlık (dergi) Ne Demektir? , Varlık (dergi) Açıklaması Nedir? ,Varlık (dergi) Cevabı Nedir?,Varlık (dergi) Kelimesinin Anlamı?,Varlık (dergi) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Varlık (dergi) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Varlık (dergi) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Varlık (dergi) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Varlık (dergi) Kelimesinin Anlamı Nedir? Varlık (dergi) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Varlık (dergi) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Varlık (dergi) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Varlık (dergi) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Varlık (dergi)

Varlık (dergi) Nedir? Varlık (dergi) Ne demek? , Varlık (dergi) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Varlık (dergi) Kelimesinin Anlamı? Varlık (dergi) Ne Demek? Varlık (dergi) Ne Demektir? ,Varlık (dergi) Analizi? Varlık (dergi) Anlamı Nedir? Varlık (dergi) Ne Demektir?, Varlık (dergi) Açıklaması Nedir? , Varlık (dergi) Cevabı Nedir? , Varlık (dergi) Kelimesinin Anlamı?






Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir?

Varlık (dergi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Varlık
EditörMehmet Erte
KategorilerDergi, süreli yayın
İlk sayı15 Temmuz 1933
Ülke Türkiye
DilTürkçe
Websitehttp://www.varlik.com.tr/varlikDergisi.aspx

Varlık, 15 Temmuz 1933'te Yaşar Nabi Nayır tarafından yayımlanmaya başlanan aylık sanat ve edebiyat dergisidir (İlk sayısında sahibi Sabri Esat Siyavuşgil görünüyordu).

İlk yıllarında yayımladığı Batı edebiyatı çevirileri ve şiirleriyle, öz Türkçe anlayışıyla tanınan Varlık, kesintisiz yayınıyla günümüze kadar gelmiştir. İsmi, "yoktan var etme" çabasından ilham alarak sahibi Yaşar Nabi Nayır tarafından konulan dergide Türk edebiyatının birçok ünlü yazar ve şairinin ilk eserleri yayımlanmıştır.

Dergide ilk imzası çıkmış yazarların bazıları şunlardır: Melih Cevdet Anday, Cahit Sıtkı Tarancı, Orhan Veli, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Necati Cumalı, Tarık Dursun K., Ece Ayhan, Attilâ İlhan, Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Semih Poroy, Tomris Uyar.

Derginin ilk sayılarında Yedi Meşaleciler'in şiirleri yer aldı. Garipçiler'e ilk defa Varlık dergisi sayfalarında yer verildi; Garip manifestosu Varlık'ta yayımlandı. Dergide Köy Enstitüsü yazarlarına, özellikle Mahmut Makal'ın öykülerine yer verdi. Cumhuriyet devri yazarlarının pek çoğu Varlık Dergisi'nde yazarak tanındılar.

Başlangıçta Ankara'da yayımlanan dergi, 1946'dan itibaren İstanbul'da çıkarılmaktadır. Yaşar Nabi'nin ölümünden sonra dergi yönetimini kızı Filiz Nayır Deniztekin üstlenmiştir.

Dergi, Avrupa Kültür Dergileri Ağı olan Eurozine üyesidir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

15 Temmuz 1933 tarihinde, 15 günde bir yayımlanmak üzere Ankara’da kuruldu. Başlangıçta Nahid Sırrı Bey ve Sabri Esat Bey’in adları kurucu sıfatıyla öne çıkmıştır. Ancak Varlık’ın asıl sahibi ve gerçek sorumlusu 15 Ağustos 1938 tarihine kadar dergide adı görülmeyen Yaşar Nabi Bey idi.[1] Varlık’ın “imtiyaz sahibi ve umumî neşriyat müdürü” olarak görünen Sabri Esat, derginin 1 Şubat 1941 tarihli 182 sayılı nüshasından itibaren; Nahit Sırrı Bey ise iki yıl sonra dergiden ayrıldı.

Birinci sayı, 33x23 cm. ebadında, kapak hariç 16 sayfa olarak Hâkimiyet-i Milliye matbaasında basılmak suretiyle yayın hayatına girdi. Dergi, ilk dönemlerinde devletten aldığı yardımlarla ayakta kalabildi.[1]

Varlık, ilk sayısından itibaren sadece kültürel bir faaliyet için değil aynı zamanda toplumsal bir misyonla yayın hayatına başladığını okuyucularına duyurdu. Cumhuriyet edebiyatını oluşturma ve geliştirme misyonunu üstlenmişti. Telif eserlerin yanı sıra tercüme eserlere de dergide genişçe yer verildi ve bu politika, derginin ayırt edici özelliklerinden birisi oldu. Öz Türkçe harekete destek verme ilkesini benimseyen dergi, yazarlarından bu konuda yardım istemiştir ancak yayınlanan eserlere eski kelime içerseler de müdahale etmemiştir.

Dergide şiir, hikâye ve tiyatro türünde eserlerin yanı sıra şair ve yazarlarla röportajlar, dil konusunda yazılar, anketler, müzik, resim ve hatıra yazıları, ayrıca Cumhuriyet devrimlerini destekleyen sanat-dışı konularda yazılara yer verilmiştir.

II. Dünya Savaşı yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

II. Dünya Savaşı evresinde Varlık, bir kültür-sanat dergisi olmaktan çok bir düşün dergisi haline geldi. Bu dönemde dergide daha çok siyaset, ekonomi, sosyal hayatla ilgili yazılar yayımlandı. Derginin jeneriği “Milliyetçi ve Memleketçi Fikir Mecmuası” olarak değişti. 15 Ocak 1939 tarihli ve 133 numaralı nüsha yeni bir formatla çıktı; ebadı küçüldü. 250. numaraya kadar 15 günde bir yayımlanan dergi, bu sayıdan itibaren ekonomik sıkıntılar sebebiyle ayda bir çıkmaya başladı. Sanatsal konulara daha az yer verilse de Türk şiir akımlarından “Garip” hareketi ilk olarak Varlık sayfalarında kendini gösterdi.

İstanbul’a taşınma[değiştir | kaynağı değiştir]

Dergi, 1946 yılında İstanbul’a taşındı. Dergi faaliyetlerine büyük katkısı olacak Varlık Yayınları kuruldu. Temmuz 1946 sayısıyla birlikte Varlık tekrar eskisi gibi edebiyat ve sanat ağırlıklı dergi olmaya başladı. Jeneriği yeniden “Aylık Fikir ve Sanat Mecmuası” olarak değişti. 33x24 cm. ebadında 16 sayfa olarak çıkarılan aylık bir dergi haline geldi. Derginin yazar kadrosuna Köy Enstitüleri’nden yetişen Talip Apaydın, Mehmet Başaran, Mahmut Makal gibi pek çok isim katıldı.

1 Ocak 1951’den itibaren derginin sayfa sayısı 24’e çıktı. Görsel yönden zenginleşen dergide sinema ve müzik sayfaları açıldı. Dergi, İkinci Yeni akımına ve Toplumcu gerçekçi şiire mesafeli durdu.[1]

1 Ocak 1962 tarih ve 565 numaralı sayısından itibaren kapak görünümü değişen ve onbeş günde bir çıkarılan Varlık’ın kapak tasarımı ve çıkış süresi Nisan 1969’da yeniden değişip aylık bir dergi oldu.

Yaşar Nabi Nayır sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]

Derginin sorumluluğunu Ocak 1981 tarihinden itibaren Filiz Nayır üstlendi. Yaşar Nabi’nin ölümünden sonra derginin sahibi de Filiz Nayır oldu. Nisan 1981 tarihli 883. sayıda kapak değişti. Mayıs 1981 sayısından itibaren çerçeve içinde üstte derginin “kurucusu” sıfatıyla Yaşar Nabi’nin ismi yer almaya başladı. Derginin içeriği her sayı bir konuya ayrılmış olarak düzenlenmeye başladı. İlk konular arasında “Şiirin sorunları”, “Gülmece”, “Türk Romanı ve Türkiye Gerçekleri”, “Günümüzde Atatürk ve Atatürkçülük”, “Öykünün Sorunları”, “Dergiciliğimiz” gibi başlıklar yer alır. Dergide toplumcu-gerçekçi yazarlara da yer verilmeye başlandı. Nâzım Hikmet dergide sıklıkla görülen isimler arasına girdi. Jeneriği “Aylık Edebiyat ve Sanat Dergisi” olarak değişen Varlık, fikir kelimesinin jenerikten çıkarılması ile birlikte Kemalizmin açık savunuculuğunu terk etmiştir.

1986 Temmuz sayısından itibaren bir yayın kurulu oluşturulmuş ve yayın politikasını tek kişinin belirlemesi uygulamasına son verilmiştir.[1]

Ocak 1990’da sayısından itibaren 19x27 cm. ebadındaki 34 sayfalık bir dergi olarak çıkarılan derginin kapağı da değişti. Attilâ İlhan şiirleriyle Varlık sayfalarında yer almaya başladı. Aktüel siyasete dergide daha çok yer verildi.

2000’de yeni bir biçim değişikliği oldu ve dergi 28x20 cm. ebadında çıkmaya başladı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]


Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Nedir? :Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? ile ilgili Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Ne Demektir? Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Açıklaması Nedir? Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Cevabı Nedir? Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Açıklaması? :Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Gerçek mi? :Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? ile ilgili Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Hakkında? :Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? ile ilgili Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Varlık (dergi) nedir?, Varlık (dergi) anlamı nedir?, Varlık (dergi) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Time, Tabarsuk, Tuğba Karakaya, TIME, Albert Lortzing, Bottrop, Zuzanna Górecka, Astronomi, Astrofizik ve Jeofizik Araştırma Merkezi, Yayladağı, NGC 6992, Filozof Dionisios, Rossoş, Bitirim İkili, Hillel Slovak, Bathypontiidae, Drassodes dagestanus, Google Goggles, Arşimet, Asiklovir, Trofa, SoundCloud, Antisiyonizm, Opel Kadett, Anouschka, Britanya Hong Kongu, Merkez Cephesi, Supernatural, Hicriye, Hendek, Zeppelin bağı halkası, Lower East Side, Swaffham, 1972, Qiqihar, Toyota FJ Cruiser, Voro (futbolcu), Heteropoda imbecilla, Nathalie Pechalat, Myrmarachne markaha, Tales of the Road, Rajko Rotman, Filosemitizm, Lisa del Bo, 1213 Algeria, Yusuf İzzet Birant, NGC 7236, İstek cümlesi, İlham Tanui Özbilen, Aster molliusculus, Yozgatta 1969 Türkiye genel seçimleri, Rhea Silvia, Tarkan Hanedanlığı, Muhammed Bereket, Malkoca, Gördes, Baltimore, Maryland, 1878, Pragmatik etik, Katot, Askerî tören, Lepidophanes, Jaak Kangilaski, Varennes, Quebec, gebze, Carlentini, Astragalus commixtus, 1880 FA Cup Finali, Kobzar, Menengiç, Ormea, Aram Mp3, Gurve, Filonides, Neum, Bélmez de la Moraleda, Sarah Lancashire, Dolaylı tümleç, T.C. Dışişleri Bakanlığı, David Patterson (bilgisayar bilimcisi), Kara mamba, Phil Collen, Kore Grand Prix, Reformlar, Lycopodiophyta, George Albert Boulenger, Apocular, 2014 Ferguson protestoları, Filon (matematikçi), Carlos Mendes, Haketia, Sister Souljah, İsveç, Mustafa Kemal Atatürkün dinî inancı, Nevhiz, Zarf (dil bilgisi), Endonezce, Intel Xeon, 17 Ekim Birliği, Mineral del Chico, Serey Dié, Smartbook, Filolog,
Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?,