Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir?

Oğul (Kutsal Kitap'ta) Nedir?

Oğul (Kutsal Kitap'ta) Nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) Nerededir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) Hakkında Bilgi?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) Analizi? Oğul (Kutsal Kitap'ta) ilgili Oğul (Kutsal Kitap'ta) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Oğul (Kutsal Kitap'ta) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Oğul (Kutsal Kitap'ta) Ne Anlama Gelir Oğul (Kutsal Kitap'ta) Anlamı Oğul (Kutsal Kitap'ta) Nedir Oğul (Kutsal Kitap'ta) Ne Anlam Taşır Oğul (Kutsal Kitap'ta) Neye İşarettir Oğul (Kutsal Kitap'ta) Tabiri Oğul (Kutsal Kitap'ta) Yorumu 

Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesi

Lütfen Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Oğul (Kutsal Kitap'ta) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesinin Anlamı? Oğul (Kutsal Kitap'ta) Ne Demek? ,Oğul (Kutsal Kitap'ta) Ne Demektir? Oğul (Kutsal Kitap'ta) Ne Demektir? Oğul (Kutsal Kitap'ta) Analizi? , Oğul (Kutsal Kitap'ta) Anlamı Nedir?,Oğul (Kutsal Kitap'ta) Ne Demektir? , Oğul (Kutsal Kitap'ta) Açıklaması Nedir? ,Oğul (Kutsal Kitap'ta) Cevabı Nedir?,Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesinin Anlamı?,Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Oğul (Kutsal Kitap'ta) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesinin Anlamı Nedir? Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Oğul (Kutsal Kitap'ta) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Oğul (Kutsal Kitap'ta) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Oğul (Kutsal Kitap'ta)

Oğul (Kutsal Kitap'ta) Nedir? Oğul (Kutsal Kitap'ta) Ne demek? , Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesinin Anlamı? Oğul (Kutsal Kitap'ta) Ne Demek? Oğul (Kutsal Kitap'ta) Ne Demektir? ,Oğul (Kutsal Kitap'ta) Analizi? Oğul (Kutsal Kitap'ta) Anlamı Nedir? Oğul (Kutsal Kitap'ta) Ne Demektir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) Açıklaması Nedir? , Oğul (Kutsal Kitap'ta) Cevabı Nedir? , Oğul (Kutsal Kitap'ta) Kelimesinin Anlamı?






Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir?

Oğul (Kutsal Kitap'ta)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Oğul kelimesi Kutsal Kitap'ta hem tam hem de mecazi bir anlamda kullanılmaktadır.

Oğul kelimesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Gerçek anlamda[değiştir | kaynağı değiştir]

Her ikisi de “oğul” anlamına gelen İbranice ben kelimesi ve Yunanca hyiós kelimesi, yalnızca bir kişinin doğrudan erkek çocuğunu ifade etmek için değil, genellikle geniş bir anlamda kullanılır. “Oğul”, evlat edinilmiş bir oğul (Çıkış 2:10; Yuhanna 1:45), torun veya büyük torun gibi bir evlat (Çıkış 1:7; 2. Tarihler 35:14; Yeremya 35:16; Matta 12:23) ya da bir damat anlamına gelebilir (1. Tarihler 3:17 ile Luka 3:27'yi karşılaştırın [Şealtiel, açıkça Yekonya'nın oğlu ve Neri'nin damadıydı]; Luka 3:23'te sözü edilen 'Heli oğlu' olan Yusuf'un Heli'nın damadı olduğu açıktır [bir sayma söz konusu olduğu için hyiós burada, Yunanca metinde geçmez].)

Erkekler genellikle babalarının adıyla tanımlanırdı - örneğin “Yesse'nin oğlu” (Davut)—ya da daha uzak bir atanın adıyla (1. Samuel 22:7, 9). İbranice ben kelimesi veya Aramice bar kelimesi (oğul), genellikle babanın adının önüne eklendi ve bu şekilde oğula bir soyadı verildi, örneğin Baryeşu (“Yeşu'nun oğlu”) (Elçilerin İşleri 13:6). Bazı tercümanlar öneki tercüme etmeden bırakır, diğerleri çoğu durumda tercüme eder ve bazıları tercümeyi dipnotta verir. İsme eklenen önek, çocuğun doğumunun koşullarını da gösterebilir, örneğin Ben-Ammi adı, “halkımın (yani akrabalarımın) oğlu" anlamına gelir. Başka bir örnek, Benyamin'e ölmekte olan annesi Rahel tarafından verilen Ben-Oni ("kederimin oğlu") adıdır (Başlangıç 19:38; 35:18).

Mecazi anlamda[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca, "oğullar" kelimesi genellikle bir üyelik tanımı olarak kullanılır: "Doğulular" (harfi anlamda: "doğunun oğulları" [1 Kırallar 4:30; Eyüp 1:3]), "meshedilmiş olanlar" (harfi anlamda: “mesh yağının oğulları” [Zekeriya 4:14]), meslek gruplarının üyeleri (“oğullar”), örneğin “peygamberlerin oğulları” (1. Kırallar 20:35) veya “merhem yapanların üyesi [“oğlu”]” (Nehemya 3:8), sürgünden dönenler (“sürgün oğulları”) (Ezra 10:7, 16), değersiz adamlar, alçaklar ("Belial'in oğulları") (Hakimler 19:22). Belirli bir yaşam tarzını sürdüren veya belirli nitelikleri sergileyen kişiler, "Yüceler Yücesinin oğulları", "nur oğulları ve günün oğulları", "krallığın oğulları", "kötü olanın oğulları", "İblis oğlu" ve "itaatsizliğin oğulları" gibi ifadelerle tanımlanır (Luka 6:35; 1. Selanikliler 5:5; Matta 13:38; Elçilerin İşleri 13:10; Efesoslular 2:2). Karakteristik özelliklerinden dolayı cezalandırılacak olan kişiler örneğin “Hinnom Vadisine atılacak” (harfi anlamda: “Gehenna'nın oğlu”), “yıkımın oğlu” (Matta 23:15; Yuhanna 17:12; 2. Selanikliler 2:3) olarak adlandırıldı. İşaya, Tanrı'nın İsrail ulusunu terbiye edeceğine dair peygamberlikte bulunarak, halkı “harmanımın oğlu” adlandırdı (İşaya 21:10).[1]

Bazı insan[değiştir | kaynağı değiştir]

Tanrı'nın bir yaratımı olarak Adem, Tanrı'nın bir oğlu olarak adlandırılır (Luka 3:38). İsrail'de Tanrı'nın Sözünün hitap ettiği yargıçlar ve yöneticiler, yasaya uymadıkları halde İsrail'deki ilahi hükûmetin temsilcileri olarak hareket ettikleri için "Yüceler Yücesi'nin oğulları" olarak adlandırılıyordu (Mezmur 82:6).

İsrail milleti[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendisinin bir tanrı ve Mısır tanrısı Ra'nın oğlu olduğuna inanan Firavun'a Tanrı şöyle dedi: “İsrail benim oğlum, ilk oğlumdur.” Ayrıca Mısır hükümdarına şu teşvikte de bulundu: “Oğlumu bana kulluk etmesi için gönder” (Çıkış 4:22, 23). Bu nedenle, Tanrı bütün İsrail milletini “oğlu” olarak gördü, çünkü onlar, “tüm halklar arasından” seçilmiş bir kavm idiler (Kanunun Tekrarı 14:1, 2).

Hristiyanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İsa yeryüzündeyken, Yahudiler hâlâ Tanrı'nın "Babaları" olduğunu iddia ediyorlardı. Fakat İsa, bazı muhaliflerine, Tanrı'nın düşmanını dinledikleri ve O'nun iradesini ve işlerini yaptıkları için, onların 'babaları iblis'ten' olduklarını bildirdi; böylece onların “Tanrıdan olmadıklarını” gösterdiler (Yuhanna 8:41, 44, 47). Bu, Adem'in soyundan gelen birinin Tanrı ile sadece belirli bir soydan dolayı değil, fakat öncelikle onunla ruhsal bir bağlanmadan dolayı bir evlatlık ilişkisine girebildiğini gösterir. Böyle bir ilişki ise, Tanrı'nın iradesini yaparak O'na sadık kalma sorumluluğunu da içermektedir. Bunun için elçi Yuhanna İsa hakkında şunu yazdı: “Kendi memleketine geldi, fakat kendi halkı onu kabul etmedi. Ancak, kendisini kabul eden herkese Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi; çünkü onun ismine iman ettiler.” (Yuhanna 1:11, 12) İsraillilerin yalnızca bir kısmı “Tanrı'nın çocukları olma hakkını” aldı, yalnızca Mesih İsa'ya iman ettiğini ikrar edenler. İsa'ya iman etmiş olan Yahudilerden hariç daha önce "dünyada Tanrısız" olan (Efesoslular 2:12) milletlerin insanları da Mesih'e iman yoluyla Tanrı'yla barıştırılıp oğulluk ilişkisine girebildiler (Romalılar 9:8, 25, 26; Galatyalılar 3: 26-29). Tanrı, bu Hristiyanlara hitaben şun diyor: “Bu nedenle, 'İmansızların arasından çıkıp ayrılın” diyor Rab. “Murdara dokunmayın, ben de sizi kabul edeceğim.” Her Şeye Gücü Yeten Rab diyor ki, “Size Baba olacağim, siz de oğullarım, kızlarım olacaksınız.” (2. Korintoslular 6:17, 18)

„Tanrı Oğulları“[değiştir | kaynağı değiştir]

“Tanrı oğulları” kavramı Kutsal Kitap'ın birkaç ayetinde geçer:

Başlangıç 6:2, 4; Eyüp 1:6; 2:1; 38:7 ve Mezmur 89:6.

“Ve Tanrı oğulları bu kızlarla ilgilenmeye başladılar; kızların güzel olduğunu gördüler ve beğendiklerinden kendilerine eşler aldılar. ... Tanrı oğullarının insan kızlarıyla ilişkilerinden çocuklar doğuyordu; bunlar o devrin kudretli ve şöhretli adamlarıydı.“ (Başlangıç 6:2, 4)

Birçok yorumcu, 'Tanrı'nın oğulları'nın aslında Şit soyundan insanlar olduğunu iddia etmiştir. Argümanlarını Nuh'un Şit'in soyundan geldiği gerçeğine dayandırıyorlar, diğer taraftan Adem'in başka soyları -Kain'in soyu ve Adem'in diğer oğullarının soyu (Başlangıç 5:3, 4)- tufanda yok edildi. Onlara göre, 'Tanrı'nın oğulları insanların kızlarını eş olarak aldılar' ifadesi, Şit'in soyundan gelenlerin Kain'in kötü torunlarının soyuna karışmaya başladığı anlamına gelir. Ancak bu noktada Kutsal Kitap'ın soy hatları arasında bir ayrım yaptığına dair hiçbir belirti yoktur ve Tanrı hiçbir zaman insanlar arasında belirli evlilikler yasaklamadı. Ayrıca normal bir erkek ve normal bir kadının evliliğinden doğan çocukların “devler” veya “kudretli kahramanlar” haline gelmesi, bu görüşün zayıf bir yönüdür.

„Tanrı oğulları“ ifadesinin gökten gelip insan bedenini alan itaatsiz melekleri tanımladığı düşüncesi akla daha yakındır. Eyüp 1:6 ayetinde geçen “Tanrı oğulları” ifadesinin Tanrı’nın huzurunda toplanan ruhi varlıklara atfettiği açıktır. Onlar arasında “dünyada gezinip dolanmaktan” gelen Şeytan da vardı (Eyüp 1:7; 2:1, 2).

Benzer şekilde Eyüp 38:4-7, Yaratıcı ‘dünyanın köşe taşını koyarken Tanrı oğullarının coşkuyla haykırdıklarını’ söyler. Dolayısıyla onlar Tanrı’nın melek oğulları olmalı, çünkü insanlar henüz yaratılmamıştı. Mezmur 89:6’da sözü edilen “Tanrı oğulları” da açıkça görüldüğü gibi gökteki ruhi varlıklardır.

Böylece Başlangıç 6:2, 4’te geçen “Tanrı oğulları” kavramı diğer ayetlerle uyumlu olarak onların Tanrı’nın yeryüzüne inen ruhi oğulları olduğu sonucuna varmak mantıklıdır.

Başka ayetler de bu sonuca varmamıza yardım eder. Yahuda 6, 7 ayetleri Sodom’da sapık arzularının peşine düşmüş insanların işlediği günahı (Başlangıç 13:13; 19:1-11), ‘asıl konumlarını korumayıp ait oldukları mekânı terk eden meleklerin’ günahına benzetir. Bu meleklerle Sodomlular arasındaki ortak nokta, “cinsel ahlaksızlığa dalıp sapık arzularını tatmin etme peşine düşmüş” olmalarıydı.

Ayrıca 1. Petrus 3:19, 20 ayetleri de itaatsiz meleklerle “Nuh’un dönemi” arasında bağlantı kurar (2. Petrus 2:4, 5). Sonuç olarak Nuh’un günlerindeki itaatsiz meleklerin davranışları Sodom ve Gomorra’da işlenen günahlara benzetilebilir.

Başlangıç 6:2-4'teki 'gerçek Tanrı'nın oğulları'nın ruhi yaratıklar olduğunu inkâr etmek, Hristiyan Kutsal Kitap yazarlarının ifadeleri anlaşılmaz olurdu ve bu meleklerin nasıl itaatsiz oldukları veya Nuh'un zamanıyla ne ilgisi olduğu belirsiz olurdu. Kutsal Kitap'taki kayıtlarda, geçmişte bazı itaatkâr meleklerin de insan bedeni aldığını, hatta insanlarla birlikte yiyip içtikleri anlatılır (Başlangıç 18:1-8; 19:1-3). Bu nedenle insan bedeni alan itaatsiz meleklerin, kadınlarla cinsel ilişkiye girebildikleri sonucuna varmak makuldür. Bu ruhi yaratıkların insan dünyasına izinsiz girişleri, büyük olasılıkla insan kötülüğünde bir artışa katkıda bulundu veya bunu hızlandırdı.

Başlangıç 6:1-4'te anlatılan olay birçok pagan halk mitolojisine yol açmıştır. Başlangıç kitabındaki rapor büyük ölçüde çarpıtılıp süslenmiş olsa da, bu antik mitolojilerde (Yunanlılarınki sadece bir örnektir) tanrıların ve tanrıçaların insanüstü kahramanlara ve korkunç yarı tanrılara (kısmen ilahi, kısmen insani niteliklerle) sahip olmak için insanlarla evlendiğine dair çarpıcı paralellikler vardır.[2]

„Tanrı'nın Oğlu“ İsa[değiştir | kaynağı değiştir]

Yunanca Kutsal Yazılarda İsa Mesih sık sık Tanrı'nın Oğlu olarak adlandırılır. Elçi Yuhanna “Söz” olan İsa hakkında şunu belirtti: “Söz, insan olup aramızda yaşadı ve biz onun ihtişamını gördük; öyle ki, bir babanın biricik oğluna bağışladığı bir ihtişam.“ (Yuhanna 1:14). Bir melek İsa'nın doğumunu ilan ettiği zaman şöyle dedi: “O, Tanrı’nın Oğlu olarak adlandırılacak.“ (Luka 1:35) Ayrıca Luka'nın raporuna göre İsa vaftiz edildiği zaman Tanrı'dan gelen bir ses: “Sen Benim sevgili oğlumsun; senden memnunum” diye söyledi. (Luka 3:22)

İsa yerinde olarak “Tanrı’nın biricik oğlu” diye adlandırılır (Yuhanna 3:16, 18). ‘Biricik oğul’ olarak tercüme edilen Yunanca sözcük (monogenḗs), “türünün tek örneği, tek”, “bir sülaledeki veya türdeki tek birey” ya da “eşsiz” olarak tanımlanmıştır. Yunanca sözcük ayrıca iniş veya köken fikrini içerir.[3][4] İsa özel bir anlamda Tanrı'nın Oğludur; çünkü Tanrı'dan direkt yaratıldı („tüm yaratılanların ilkidir” [Koloseliler 1:15]) ve O'nun tarafından kullanılan sözcüdür (Yuhanna 1:1; 7:16, 29).

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Watch Tower Society, Insight on the Scriptures, 1992, s. 966 (Almanca)
  2. ^ Watch Tower Society, Insight on the Scriptures, 1992, s. 968 (Almanca)
  3. ^ Langenscheidts Großwörterbuch Griechisch-Deutsch, Dr. Hermann Menge, 1981, S. 459
  4. ^ Griechisch-deutsches Wörterbuch zu den Schriften des Neuen Testaments und der frühchristlichen Literatur, W. Bauer, 6. baskı, Berlin 1988, Sp. 1067

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Nedir? :Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? ile ilgili Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Ne Demektir? Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Açıklaması Nedir? Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Cevabı Nedir? Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Açıklaması? :Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Gerçek mi? :Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? ile ilgili Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Hakkında? :Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? ile ilgili Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Oğul (Kutsal Kitap'ta) nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) anlamı nedir?, Oğul (Kutsal Kitap'ta) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
1981, Scott Weiland, 38. Uluslararası İstanbul Film Festivali, Kıbrıs Millî Türk Halk Partisi, Father Knows Worst, Redüksiyon, Tevatür, Pangaea Ultima, Rui Marques, Nancy MacKay, André Derain, Hamid Kaviyanpur, Begonia eiromischa, En plein air, Frankfurt Anayasası, Rodion Malinovsky, 1913 FA Charity Shield, Çeneköy, Hayrabolu, Very High Speed Digital Subscriber Line, Jane Darwell, The Equalizer (film), Prince Rupert, British Columbia, En İyi Tiyatral Film Amerika Yapımcılar Birliği Ödülü, Alan Jackson, Psychotria wiakabui, IBM Research, Ritzing, Günaydın Vietnam, Kentwood, Michigan, Twelfth Night, Amedeo Avogadro, Selimiye Kışlası, Mehmet Birkiye, Avlanma, Tienen, Balthazar Johannes Vorster, Laz Enstitüsü, Ray of Light (şarkı), Mitanni, Bosanski Petrovac, Bubo sumatranus, NGC 7312, İller Bankası, Short 330, Siirtte 1973 Türkiye genel seçimleri, Borgia ailesi, Erich Reuter, Tiamin eksikliği, Büyükeynelli, Sorgun, Stéphane Chapuisat, Sovyet Hava Kuvvetleri, Laptev Denizi, V. Kirillos, Çerkezköyspor, En (Kiril), Persçe, Neper, Wii U oyunları listesi, Aşırı duyarlılık, Gökkuşağı bayrağı, Paradoks, İslami anarşizm, Joe Cornish, Ormanbeyli, Steve Earle, Karacurun, Yayladağı, Flathead, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi, Folies Bergère, Umutsuz Vaka, Alan adı (internet), En Güzel Serüven, 1976 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, Luigi Luzzatti, Böcek, Traton, Kane Hodder, Başkalarının Hayatı, FC Hansa Rostock, Visayan Denizi, Aslanyaka, Alaattin Çakıcı, Bizans bürokrasi ve aristokrasisi, Microsoft Lumia 650, Enyū (imparator), William P. Rogers, Ferruzzano, José María Morelos, Imre Polyák, Boşvermişim Dünyaya, Ahmet Kurtcebe Alptemoçin, Android (operating system), Antonie van Leeuwenhoek, Yenimahalle, Mesudiye, Wilmington, Pholcus guadarfia, Sakamichi no Apollon, Ananke, Joel Grey, Gimal,
Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?,